fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

De grote Boeddha van de Wat Plai Laem tempel op Koh Samui
Wat Plai Laem Tempel, grote dikke lachende Boeddha op Koh Samui in Thailand

WAT PLAI LAEM

Wat Plai Laem is een indrukwekkend kleurrijk tempelcomplex. Je kunt de lachende Boeddha en de 18-armige Boeddha al van ver zien. Tussen de twee beelden staat ook nog een grote tempel. De tmmpel en de Boeddha’s staan midden in een aangelegde vijver wat het extra bijzonder maakt. Om de tempel en beelden van dichtbij te kunnen zien moet je daarom eerst over kleurrijke bruggetjes.

kleurrijke 16-armige Boeddha van de Wat Plai Leam Tempel op Koh Samui in Thailand

Chinese massage iemand?

Nog voordat je het Wat Plai Laem tempelcomplex betreed zie je al allemaal winkeltjes die eten, souvenirs en kleding verkopen langs de weg, een teken dat je op de goede weg bent zullen we maar zeggen! Op het tempelcomplex zelf is een klein tentje die goede koffie en lekkere smoothies verkoopt (Coffee Mujalin). Daarnaast zijn er een paar winkeltjes die amuletten en Chinese kruiden e.d. verkopen en kun je ook een Chinese massage nemen, dat is weer eens iets anders dan een Thaise massage!

Ingang met trap en draken langs de leuningen van een onderdeel van het Wat Plai Laem tempelcomplex op Koh Samui

Serene sfeer

Toch voelt Wat Plai Leam niet heel toeristisch, tussen het groen zijn er veel bankjes in de schaduw en er heerst ondanks de toeristen een serene sfeer. Misschien komt dat omdat het tempelcomplex ruim is opgezet en de beelden zo groot zijn dat ze meteen respect afdwingen? Op het tempelcomplex krijg je als je een donatie doet een zak met visvoer. Ook kun je voor 10 baht visvoer kopen bij een automaat. De vijver rondom Wat Plai Laem zit namelijk vol met grote vissen en schildpadden die niet kunnen wachten om gevoerd te worden. Niet alleen voor kinderen een leuke activiteit!

De vijver en de lachende Boeddha op het tempelcomplex van de Wat Plai Laem op Koh Samui
Wat Plai Laem Tempel op drijvende lotusbloem in het water

Betekenis van de Wat Plai Laem Boeddhabeelden 

Het 18-armige beeld is de godin Guanyin, ze geeft gezonde kinderen en beschermt zeelui tegen gevaar. De lachende Boeddha ook bekend als Budai Boeddha geeft welvaart en vreugde. De grote tempel tussen de twee beelden in, staat op een enorme lotus bloem. Deze tempel wordt bewaakt door twee gevaarlijk uitziende bewakers en slangen over de leuning. Maar je hoeft niet bang te zijn want Boeddha gebaart dat je welkom bent en nergens bang voor hoeft te zijn! In de tempel zelf zijn schilderingen van de levenslessen van het Boeddhisme te zien.

Beeld van de 18-armige Godin Guanyin op het Wat Plai Laem tempelcomplex op Koh Samui
Gouden Boeddha binnen in de Wat Plai Laem Tempel met afbeeldingen aan de muur van de levenslessen van Boeddha

TIP!
Koh Samui heeft nog een bekend Boeddhabeeld, de Big Buddha genaamd en deze ligt om precies te zijn op maar 1.2 kilometer afstand van de Wat Plai Laem Tempel. Daarom combineren veel mensen deze 2 populaire tempels.

Slapen op Bophut Beach?

De Wat Plai Leam Tempel ligt dicht bij het strand en dorpje van Bophut Beach. Maar om deze tempel te bezoeken hoef je niet perse in de buurt te slapen. Waar dan ook op het eiland kun je trips boeken bij een van de vele reisbureautjes, vaak in combinatie met de Big Buddha Temple. Bophut staat vooral bekend om het gezellige dorpje en de grote Friday Night market en dit is vaak ook de reden dat mensen een bezoek brengen aan dit strand. Langs de kust en in het dorpje heb je een ruime keuze uit accommodaties in verschillende prijsklassen. Een paar kilometer verder ligt het mooie rustige Maenam Beach, een aanrader als je op zoek bent naar een mooi strand zonder al teveel drukte.

Informatie Wat Plai Laem

Alternatieve naam: Wat Laem Suwannaram
Geopend
: 06.00 – 18.00
Toegang: Gratis, kleine donatie wordt gewaardeerd
Adres: Wat Plai Laem, Road 4171, Koh Samui
Parkeren: Ja, voor auto’s en scooters
Kledingvoorschriften: Ja, knieën en schouders bedekt

Nog meer fantastische bestemmingen

Hieronder vind je nog meer mooie bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken als je naar of door Thailand reist.

Klik hier als je al onze artikelen wilt zien over Koh Phi Phi in Thailand
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier verder voor alle informatie over het eiland Koh Tao
Lees hier alle informatie over het eiland Koh Lipe
Back To Top