fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Vertigo en Moon Bar op het dak van Banyan Tree Bangkok
Vertigo en Moon Bar op het dak van Banyan Tree Bangkok

VERTIGO AND MOON BAR - BANGKOK'S ALLEREERSTE ROOFTOP RESTAURANT EN SKY-HIGH BAR

Vertigo en Moon Bar delen al sinds 2002 het dak van het luxueuze Banyan Tree Bangkok hotel. Het zijn de combinatie van factoren die ervoor zorgen dat Vertigo en Moon Bar DE plek is die je MOET bezoeken als je in Bangkok bent. De super service van het vriendelijke personeel, het verrukkelijke eten en drinken dat met passie wordt bereid door getalenteerde chefs en mixologists, de buitengewoon bijzondere architectuur van de 61e verdieping. De beste beste factor van allemaal is het duizelingwekkende uitzicht over de wereldstad Bangkok. Een avond bij Vertigo en Moon Bar ga je nooit meer vergeten!

WIST JE DAT?
De naam Vertigo komt van de gelijknamige speelfilm uit eind jaren 50, geregisseerd door niemand minder dan Alfred Hitchcock. Deze psychologische thriller gaat over een detective die last heeft van hoogtevrees (vertigo) en zijn krankzinnige liefde voor Madeleine. Volgens veel filmliefhebbers is Vertigo een van de beste films uit de filmgeschiedenis. Wellicht eens deze legendarische klassieker kijken in plaats van die serie te bingen?

Het waanzinnig mooie uitzicht over Bangkok vanaf Vertigo en Moon Bar op het dak van Banyan Tree Bangkok

Waar in Bangkok liggen Vertigo en de Moon Bar?

Het gouden duo delen hun locatie op het dak van een bijzonder  herkenningspunt in Bangkok. Al 25 jaar domineert de kenmerkende toren van het Banyan Tree Bangkok de skyline van Bangkok. Op de 61e verdieping zijn Vertigo en Moon Bar al jarenlang de talk of the town als het om bijzondere horecalocaties in Thailand gaat. 

Banyan Tree Bangkok ligt aan de hoofdstraat Sathorn Road in de gelijknamige wijk Sathorn. Veel bezoekers kennen het Sathorn gebied dankzij Lumpini Park, het bekendste park van Bangkok. Op een kleine twintig minuten lopen van Vertigo en Moon Bar liggen de BTS skytrain stations Sala Daeng en Chong Nonsi, nog dichterbij ligt het metrostation Lumpini. Je kunt ook een (Grab) taxi, tuk tuk en zelfs een MuvMi nemen, want vanuit een groot deel van Bangkok sta je in een mum van tijd voor enorme wolkenkrabber waarop Vertigo en Moon Bar gevestigd zijn. 

LET OP!
Het verkeer in Bangkok kan heel, heeeel erg druk zijn. Vooral tijdens de spits van 17:00 tot 19:30 uur raden we je aan om met het openbaar vervoer van Bangkok te reizen.

Het luxe vijfsterren hotel Banyan Tree Bangkok

In juli 2022 verbleven we een aantal nachten in het fantastische Banyan Tree Bangkok. Tijdens ons verblijf genoten we gigantisch van een couple massage, een authentieke Kantonese dim sum sessie bij Bai Yun en zijn we zijn zelfs met de Saffron Cruise dinerend en al gaan varen over de Chao Phraya rivier.

Het was zo gepiept om vanaf onze One-Bedroom Suite naar het dak van het hotel te komen, een bijkomend voordeel van slapen in het Banyan Tree Bangkok. We sloten ons verblijf af met een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt. De laatste avond van ons verblijf dineerden we uitgebreid bij het rooftop restaurant Vertigo en dronken we een aantal cocktails bij de waanzinng coole Moon Bar.

TIP!
Waarom blijf ook jij niet lekker slapen in het luxe vijfsterren Banyan Tree Bangkok? Lees onze uitgebreide Banyan Tree Bangkok review.

Het slanke Banyan Tree Bangkok

Onderweg naar Vertigo en Moon Bar in Bangkok

De eerste keer dat we Vertigo en de naastgelegen Moon Bar bezochten deden we dit met het het openbaar vervoer. Vanaf station station Siam namen we een skytrain naar station Sala Daeng waar we een kwartier later uitstapten. Na een wandeling van pakweg een kwartier stapten we de luxe lobby van het vijfsterren hotel Banyan Tree Bangkok binnen.

Nadat we de gigantische hotellobby waren gepasseerd, namen we de lift naar de 59e verdieping, waar Bai Yun is gevestigd, een Kantonees restaurant gespecialiseerd in dim sum. Een vriendelijk uitziende gastvrouw verwelkomde ons, en leidde ons een brede wenteltrap op. We vervolgden onze weg naar boven tot we de 60e verdieping bereikten, waar Vertigo Too is gevestigd. 

Na nog een paar treden omhoog bereikten we de overloop die naar onze eindbestemming leidde, waar we meteen in de ban raakten van het onbeschrijflijk mooie uitzicht dat tot ver over Bangkok reikte. Vanaf hier is het een korte klim via een smalle trap naar boven, waar Vertigo en Moon Bar gevestigd zijn, een van de mooiste sky bars / rooftop bars van Bangkok

Voor het Banyan Tree Bangkok hotel met op het dak Vertigo en de Moon Bar

Image: Thailand Magazine

Vertigo en Moon Bar, een dynamisch duo

Met het rooftop restaurant Vertigo aan de ene kant en de gave Moon Bar aan de andere kant, biedt het dakterras van Banyan Tree Bangkok bezoekers werkelijk het beste van twee werelden. Een foodie paradijs waar smakelijke gerechten en lekkere cocktails worden bereid door de getalenteerde chef-koks en mixologen van het hotel. Vertigo en Moon Bar zijn een dynamisch duo dat qua kwaliteit, service en locatie hoog boven de rest van Bangkok uitsteekt. Over hoogtes gesproken, als je hoogtevrees hebt moet je niet te veel nadenken over het feit dat je je 200 meter boven de grond bevindt… Wat een gaaf uitzicht over de stad biedt deze bijzondere locatie.

Vertigo en Moon bar tijdens zonsondergang

Image: Thailand Magazine

Wij raden een bezoek aan Vertigo and Moon Bar tijdens zonsondergang ten zeerste aan De stralen van de ondergaande zon die de hemel een warme oranje tint geven voordat de schemering valt en uiteindelijk de talloze stadslichten om je heen tot leven komen. Vanwege het open karakter en het onbelemmerde 360-graden uitzicht doet het dakterras van Vertigo and Moon Bar denken aan de boeg van een futuristisch (ruimte)schip dat hoog boven Bangkok door de lucht vaart. 

LET OP!
Tijdens zonsondergang is het extra druk bij de Moon Bar. Zorg er vooral voor dat je in de weekenden stipt om 17:00 uur voor de deur staat om een mooi plekje te bemachtigen.

Het terras waar Vertigo en Moon Bar gevestigd zijn lijkt net op een (ruimte)schip dat hoog boven Bangkok vaart

Moon Bar

Allereerst is het goed om te vertellen dat we inmiddels meer dan twintig sky bars in Bangkok hebben bezocht. Met zo’n zogeheten track record hebben we best wat vergelijkingsmateriaal. Neem van ons aan dat de Moon Bar van het Banyan Tree Bangkok een van de allergaafste skybars van Bangkok is. Natuurlijk zijn we erg benieuwd hoe jij over deze sky high bar denkt nadat je deze hebt bezocht. Laat het ons daarom weten via onze Thailand Magazine Facebookgroep of in de Thailand WhatsAppgroep.

De Moon Bar, de sky-high bar op het dak van Banyan Tree Bangkok

Moon Bar is het hoogste punt van de 61-verdieping tellende wolkenkrabber. Vanaf een hoogte van net iets meer dan 200 meter kijk je ver over Bangkok heen en op neer. Ondanks dat de Moon Bar zelf niet bijster groot is, is er ruimte voor 80 staanplaatsen op een bepaald moment, hoewel het wel drukker wordt dat dit. Met een beetje geluk kun je zelfs op een kruk aan een van de hoge (sta)tafels gaan zitten. 

Voor ons staat een bezoek aan een sky bar of rooftop bar synoniem aan een heerlijke cocktail of mocktail. Natuurlijk kost dit wat, maar je bezoekt een van de allerbeste skybars ter wereld niet elke dag, toch? Heb je minder te besteden dan bestel je toch gewoon een frisje of biertje. Bij iedere bestelling krijg je in ieder geval een paar hartige knabbels.

De bar van Moon Bar in Bangkok

Cocktails en andere dranken 

Onze laatste avond in Banyan Tree Bangkok moest natuurlijk wel in stijl (en een tikkeltje aangeschoten) afgesloten worden. Zowel ons begin als het einde van de avond vond plaats in de Moon Bar. De kick off deden we onder andere met een Beautiful Ending bestaande uit Amaretto, witte Crème de Cacao, Bananenlikeur, Crème de Framboise, gezouten bessensiroop en room.

Twee heerlijke cocktails op een statafel van Moon Bar in Bangkok

Image: Thailand Magazine

Daarna sipten we rustig aan onze tweede cocktail terwijl we vanaf onze zitplaatsen nog steeds van de omgeving aan het genieten waren. We kunnen uren over de  skyline van Bangkok rondturen zonder verveeld te raken. Dankzij de aanstaande zonsondergang kleurde de hemel boven Bangkok mooi op. Bijna net zo kleurrijk als onze Loud and Proud cocktail met ingrediënten als BFT Rum, SELECT Aperitivo, soda water, mango-, passievrucht-, ananas, en limoensap. 

Loud and Proud cocktail bij de Moon Bar vanwege Pride
Cocktail Festival bij de Moon Bar

WIST JE DAT?
Bij Bangkok’s Moon Bar worden regelmatig thema avonden gehouden. Het barteam organiseert dan een speciaal evenement waarbij een drank(merk) of bijzondere dag het thema zijn. De Loud and Proud is bijvoorbeeld op de cocktailkaart blijven staan nadat het Pride thema bij de Moon Bar werd gehouden. Wij bezochtend de Moon Bar ook in augustus tijdens de Elite Vodka avond van het Cocktail Festival. Er werden toen Martini’s geshonken. 

Elite Vodka avond tijdens het Cocktail Festival op de Moon Bar in Bangkok

Image: Thailand Magazine

Elite Vodka Martini's avond tijdens het Cocktail Festival op de Moon Bar in Bangkok

Image: Thailand Magazine

Nadat we ons heerlijke viergangen diner bij het aangrenzende Vertigo hadden gegeten, genoten we nog na op onze eigen afterparty bij de Moon Bar. Achterin de bar konden we nog twee krukken bemachtigen en bestelden we een Piña Colada Spritz en Vertigo Sunset. ‘Wat een grandioze avond’ zeiden we al proostend tegen elkaar. Die avond, dinsdagavond 12 juli 2022, de dag van ons vierjarige bestaan van Thailand Magazine, is er een om nooit meer te vergeten – Thanks Deepak en team!

Twee heerlijke cocktails op een statafel van Moon Bar in Bangkok

Image: Thailand Magazine

Cocktail bij de Moon Bar

Image: Thailand Magazine

Tijdens ons bezoek in juli 2022 stonden er 14 cocktails op de menukaart. Onze goede relatie, Deepak de Banyan Tree Bangkok Beverage Manager zei, ‘bestel wat jullie willen, ook al staat de cocktail niet op de menukaart’. ‘Verzin het maar en wij maken het’ zei hij daarna grappend. Daarop antwoordden wij ‘aan jou de keuze om ons te verrassen’. Deepak vertelde ons over het hotels 25 jarig bestaan en dat de hele maand augustus hiervan in teken zou staan, ‘er is zelfs een speciale cocktail in de maak, willen jullie die misschien proeven?”. Uhm jaaaaa natuurlijk wilden we dat!! Niet veel later kregen we de smakelijke jubileumcocktail Khor Iik Nung, die op dat moment nog niet op de drankenkaart stond.

Wil je weten welke ingrediënten er in de Khor Iik Nung cocktail zitten of wil je weten welke cocktails en andere dranken er momenteel op de menukaart van Moon Bar staan inclusief prijzen? Check dan de drankenkaart van Vertigo en Moon Bar.

Tafels van Vertigo met daarachter de Moon Bar

Deepack en zijn Moon Bar topteam  

Toen we bij de Moon Bar aankwamen kregen we van Deepak, de Beverage Manager, twee shotjes botanical Whitley Neill Gin. Een warm welkom in de vorm van een lichte gin met gember en rabarber extract verpakt in een lichtgevende roze fles. Altijd leuk om een lekker welkomstdrankje te ontvangen van een vriendelijke, maar vooral getalenteerde mixologist. Deepak komt officieel uit India, maar woont en werkt al jaren in Bangkok. Samen met zijn topteam zorgen ze voor al die gelukkige mensen die je ziet als je de Moon Bar bezoekt. 

Deepack de beverage manager van Banyan Tree Bangkok en zijn Moon Bar team

Moon Walk

Oei…voordat we het vergeten… De Moon Walk… De ultieme “fotospot” van de Banyan Tree Bangkok! De Moon Walk is een klein platform tussen de Moon Bar en Vertigo in en biedt steekt een stukje uit waardoor het boven de grond hangt. De perfecte spot voor die leuke foto of een coole selfie! De Moon Walk is helemaal doorzichtig wat een mooi effect aan de foto geeft. Durf jij erop?

De Moon Walk, onderdeel van Vertigo en Moon Bar op het dakterras van Banyan Tree Bangkok

Vertigo

Tot nu toe (2022) is Vertigo het allermooiste rooftop restaurant waar we in Bangkok gegeten hebben. Vertigo staat niet alleen hoog aangeschreven in Thailand, maar behoort zonder twijfel tot de top rooftop restaurants ter wereld. Iedere avond kunnen er op het dak van Banyan Tree Bangkok maximaal 240 gelukkige gasten plaatsnemen om te genieten van een exclusief al fresco diner. In 2022 hadden we eindelijk de kans om het viergangenmenu van Vertigo te mogen komen proeven. 

Tafels van Vertigo met daarachter de Moon Bar

Fenomenaal viergangendiner

Het eerste gerechtje dat voor onze neus werd geschoven was een amuse van zeebaars in een frisse dressing. Er werd ook een mandje met drie verschillende soorten knapperig warm brood bijgeleverd. Als appetizer kon er gekozen worden uit de Crispy Duck Salad, Soft Shell Crab Salad of Chicken Roll Quinoa. We kozen alle twee hetzelfde gerecht, de krokante eend met sla, avocado, sinaasappelpartjes en geroosterde sesamzaadjes, heerlijk!

De pompoensoep die we daarna kregen geserveerd was romig en vol van smaak, de broodstengel vonden we echter een tikkeltje aan de flauwe kant. Voordat we aan de volgende gang begonnen, werd ons een kleine sinaasappelsorbet aangeboden. Met als doel het resetten van de smaakpapillen, palate cleansing, zoals dit in culinaire vaktermen heet. Tijd voor het hoofdgerecht, in ons geval een mooi stukje botermals vlees.

Crispy Duck Salad bij Vertigo Rooftop restaurant op het dak van Banyan Tree Bangkok
Mooi stuk rundvlees bij Vertigo Rooftop restaurant op het dak van Banyan Tree Bangkok

Nadat ons smaakpalet weer neutraal was, besloten we een goed glas rode wijn bij onze Australian Sirloin Beef in rode wijnsaus te bestellen. De botermalse entrecote van 180 gram werd geserveerd met groene asperges, cherrytomaatjes en een portie gebakken aardappels. De entrecote was, zoals verzocht medium rare en perfect bereid. De bijpassende Merlot uit Chili maakte deze derde gang helemaal compleet. Als alternatief voor de entrecote biedt Vertigo een gegrilde Snow Fish in citroenboter aan. Deze wordt vergezeld met asperges, kapperappels en cherrytomaatjes. 

Tafel met fantastisch uitzicht over bij Vertigo
Rode wijn bij Vertigo en Moon Bar in Bangkok

Image: Thailand Magazine

Tot slot kon er maar liefst uit vier verschillende nagerechten worden gekozen. De vier geboden opties waren de Pina Colada, Peanut Chocolate Mousse, Caramel Apple Tart Tatin of Berries Yoghurt Panna Cotta. We kozen ieder een ander dessert zodat we deze konden delen. We sloten ons geweldige viergangendiner af met de kokosmousse met limoen, kokossorbet, ananascompote, mangosalsa en een vleugje vanille. De Pina Colada smaakte goed, maar de Peanut Chocolate Mousse met rijke chocolademousse met Chantillycrème, pindacrunch en yuzu was uiteindelijk onze favoriet! 

Desserts bij Vertigo op het dakterras van Banyan Tree Bangkok

Image: Thailand Magazine

Een viergangendiner bij Vertigo kost (ex tax en service fee) 3,100 THB exclusief en 4,500 THB inclusief wijn. Een slordige 100 euro voor een fantastische maaltijd op het hoogste rooftop restaurant van Bangkok. Een mooie prijs voor de kwaliteit, de smaak, de service en het het onbetaalbare uitzicht!

Tafel met fantastisch uitzicht over bij Vertigo
Tafel met fantastisch uitzicht over bij Vertigo

De menukaart van Vertigo, het unieke rooftop restaurant in Bangkok

De uitgebreide menukaart van het restaurant bestaat momenteel (2022) uit een tiental appetizers zoals oesters, tonijn en salades, maar ook zijn er twee soorten soep te bestellen. Hoofdgerechten komen er in vele vormen zoals pasta (Spicy Seafood Linguine of Pan-fried Gnocchi), vis/ schaaldieren zoals gegrilde zalm of tijgergarnalen en vlees zoals gegrilde lamskoteletjes of BBQ spare ribs. Bijgerechten zijn o.a. gegrilde asperges met pancetta, gestoomde edamame boontjes of in amandelboter gesauteerde gnocchi bestellen. Een geweldig diner bij Vertigo sluit je natuurlijk af met een dessert.

Vertigo’s Exquisite Selection of Oysters bij Vertigo, het rooftop restaurant van Banyan Tree Bangkok
Spicy Seafood Linguine bij Vertigo, het rooftop restaurant van Banyan Tree Bangkok
BBQ Back Pork Spare Ribs bij Vertigo, het rooftop restaurant van Banyan Tree Bangkok

Het zijn vooral (moderne) Westerse gerechten die er bij Vertigo op de menukaart prijken, stuk voor stuk van hoge kwaliteit met de allerverste ingrediënten en bereid door gerenommeerde chefs en hun keukenbrigade. Niet alleen de chefs zijn vaklui, het hele Vertigo team staat garant voor uitmuntende service en een niet te missen ambiance.

Regelmatig wordt de menukaart van Vertigo aangepast, hierdoor kan een deel van de genoemde gerechten niet meer verkrijgbaar zijn. Benieuwd naar welke gerechten en dranken er momenteel op de menukaart staan en tegen welke prijzen? Bekijk de menukaart van Vertigo op de website van Banyan Tree Bangkok

Dineren bij Vertigo het rooftop restaurant van Banyan Tree Bangkok

Vertigo Too

Vertigo Too bevindt zicht op de 60e verdieping en werkt als prima alternatief voor Vertigo en Moon Bar als het regent. Op het moment van schrijven (okt 2022) wordt Vertigo Too vooral gebruikt voor Worldtigo. Een visueel en digitaal spectakel inclusief viergangendiner. Dit is dit concpept een tijdelijk concept. Meer informatie over de toekomst van Vertigo Too volgt nog.

Zitjes met waannzinnig uitzicht over Bangkok vanaf Vertigo Too op de 60e verdieping van het Banyan Tree Bangkok hotel
Worldtigo concept in Vertigo Too op de 60e verdieping van het Banyan Tree Bangkok hotel
Worldtigo concept in Vertigo Too op de 60e verdieping van het Banyan Tree Bangkok hotel

Jazziam

Bij Vertigo en Vertigo Too worden er regelmatig jazz optredens gehouden. Vaak is Jazziam te gast, een jazzband uit Bangkok dat wordt gerund door de getalenteerde Athalie de Koning. Athalie is een Nederlandse zangeres en stemacteur die al jaren in Bangkok woont. Samen met Jazziam spelen ze op talloze evenementen die door Banyan tree Bangkok worden gehouden. Niet alleen in Vertigo Too, maar ook bijvoorbeeld tijdens oud en nieuw op het dak van het hotel.

Jazziam optreden in Banyan Tree Bangkok
Jazziam optreden in Banyan Tree Bangkok

Algemene informatie zoals adres en openings- en sluitingstijden

Locatie: Vertigo en Moon Bar bevinden zich op het dak van Banyan Tree Bangkok (61e verdieping).
Openingstijden: Moon Bar is geopend van 17:00 tot 01:00 uur, terwijl het diner in Vertigo beschikbaar is van 18:00 – 22:30 uur. De openingstijden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.
Adres: 21/100 S Sathon Rd, Thung Maha Mek, Sathon, Bangkok 10120
Adres in het Thais: 21/100 ถ. สาทรใต้ แขวง ทุ่งมหาเมฆ เขต สาทร กรุงเทพมหานคร 10120
Telefoonnummer: +66 2679 1200 (Banyan Tree Bangkok)
Reserveringen: Mail naar hostesses-bangkok@banyantree.com

Het uitzicht vanaf Vertigo & Moon (Banyan Tree Hotel) in Bangkok

Wat is de dresscode bij Vertigo en Moon Bar?

De dresscode voor zowel Vertigo als voor de Moon Bar is smart casual. Voor de heren betekent dit geen korte broeken, geen sportkleding, geen open sandalen of slippers en geen mouwloze shirts. Mannen wordt aangeraden een lange broek, een net shirt of overhemd (liefst met lange mouwen) en dichte schoenen te dragen.

De meeste dames zullen niet zoveel moeite hebben met een smart casual dresscode, die zien er bij een avondje uit naar een skybar vaak al mooi en verzorgd genoeg uit. Dames geen slippers, maar nette sandaaltjes zijn oké.

Netjes gekleed bij Vertigo en Moon Bar in Bangkok

Vertigo en Moon Bar prijsindicatie

Toegang bij Vertigo en Moon Bar is gratis, maar dan moet je natuurlijk wel iets bestellen. Een cocktail bij de Moon Bar kost zo’n 500 THB en een mocktail 350  THB. Een biertje is verkrijgbaar vanaf 300 THB en een frisdrank kost 180 THB. De prijzen bij het restaurant Vertigo varieren van 550 THB voor een lekkere salade en 850 THB voor een Crispy Chicken Burger tot 1.250 THB voor een portie spare ribs en 450 THB voor een dessert.

In restaurants en bars zoals Vertigo en Moon Bar worden de prijzen exclusief 7% belasting en 10% service charge getoond. Reken daarom een kleine 20% procent bovenop de prijs die je op de menukaart ziet. Tip is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Voor een prijsindicatie van de gerechten en dranken bekijk de menu- en drankenkaart van Vertigo en Moon Bar.

Mensen rondom de Moon Bar van het Banyan Tree Hotel in Bangkok

Dank!

Nogmaals willen we Khun Deepak, Khun Banyat en het voltallige Vertigo en Moon Bar team hartelijk danken voor de onvergetelijke avond die wij in juli en augustus 2022 hebben beleefd. Jullie hebben ons verblijf in Banyan Tree Bangkok werkelijk compleet gemaakt – DANK!

Het dakterras waar Vertigo en Moon Bar gevestigd zijn lijkt net op een (ruimte)schip dat hoog boven Bangkok in de nacht vaart

Aantal tips voor je bezoek aan Bangkok

Hier lees je alles over ICONSIAM in Bangkok
Lees hier alles over de Grand Palace in Bangkok, Thailand
Klik hier om van alles te weten te komen over de Blue Elephant Cooking School in Bangkok, Thailand

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

Lees onze review over Rayavadee, het beste resort van Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees alles over het unieke restaurant The Grotto in Railay, Thailand
Klik hier als je alles wilt lezen over Koh Kradan
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
Klik hier als je al onze artikelen wilt zien over Koh Phi Phi in Thailand
klik hier voor al onze Picture This artikelen
Back To Top