fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Het dak van de ThreeSixty Rooftop Bar & ThreeSixty Jazz Lounge in Bangkok
Het dak van de ThreeSixty Rooftop Bar & ThreeSixty Jazz Lounge in Bangkok

Image: Millennium Hilton Bangkok

THREESIXTY ROOFTOP BAR & THREESIXTY JAZZ LOUNGE - PANORAMISCH UITZICHT VANAF EEN ICONISCH GEBOUW LANGS DE CHAO PHRAYA RIVIER

Aan de rand van de Chao Phraya rivier in Bangkok staat het iconische Millennium Hilton Bangkok. Op de 31e verdieping, op meer dan 100 meter hoogte, vind je de ThreeSixty Rooftop Bar en de ThreeSixty Jazz Lounge. Relatief nog onontdekte pareltjes waar vaak rustig kan worden genoten van het fantastische uitzicht met een cocktail, of twee vanaf de heerlijke loungebanken of prettige stoelen. De ThreeSixty Rooftop Bar en ThreeSixty Jazz Lounge kijken uit over de Chao Phraya rivier, dat is weer eens wat anders dan de meeste sky bars in Bangkok die midden tussen de hoogbouw en het drukke verkeer staan.

Rechts het Millennium Hilton Bangkok aan de Chao Phraya rivier met bovenop ThreeSixty Rooftop Bar en ThreeSixty Jazz Lounge

ThreeSixty Rooftop Bar (buiten)

Al meerdere keren hebben we de Rooftop Bar van het Millennium Hilton Bangkok bezocht, maar nadat we hoorden dat het management de ThreeSixty Rooftop Bar een restyle had gegeven, konden we het niet laten om eind 2021 weer eens op bezoek te gaan. Geen straf aangezien we het altijd ontzettend naar onze zin hebben als we hier zijn. Het personeel is ontzettend vriendelijk en de service is perfect. 

ThreeSixty Rooftop Bar in Bangkok

De indeling van de ThreeSixty Rooftop Bar

De bar van deze rooftop bar ligt direct bij binnenkomst aan je rechterhand. Loop je door, dan staan daar hoge tafels met krukken en stoelen met tafels voor twee personen. Vervolgens kun je de kleine verhoging aflopen en kom je uit bij de banken die in twee rijen zijn opgesteld. Alle comfortabele loungebanken zijn zo neergezet dat iedereen optimaal kan genieten van het mooie uitzicht. Helemaal aan de andere kant, achterin, loopt een trap die naar het helikopterplatform leidt.

TIP!
Neem een plaatsje bij de reling voor de beste zitplaats. Er zijn veel mooie plekken voor een goede zonsondergang, dit is er zeker een van! Als u een geweldige/ de beste plek wilt raden wij u aan vroeg te komen. ThreeSixty werkt met een walk-in first come first-serve basis.

De indeling van de ThreeSixty Rooftop Bar op het Millennium Hilton Bangkok in Thailand

Image: Thailand Magazine

Uitzicht vanaf het helikopterplatform op ThreeSixty Rooftop Bar in Bangkok

Image: Thailand Magazine

Het uitzicht vanaf de ThreeSixty Rooftop Bar

Het buitendeel, de ThreeSixty Rooftop Bar is te vinden op de 31e verdieping van het hotel en biedt een mooi 360 graden uitzicht over Bangkok. Persoonlijk vinden we het niet zo mooi zoals dat binnen te zien is, maar de buitenlocatie biedt nog steeds een formidabel uitzicht over de Chao Phraya rivier en een groot deel van de stad. 

Uitzicht tijdens de dag over Chintaown en verderop Rattanakosin vanaf de ThreeSixty Rooftop Bar op het Millennium Hilton Bangkok in Thailand
Uitzicht tijdens de nacht over Chintaown en verderop Rattanakosin vanaf de ThreeSixty Rooftop Bar op het Millennium Hilton Bangkok in Thailand

Vanaf de ThreeSixty Rooftop Bar reikt het oog helemaal tot aan Ratanakosin in het noorden. In deze wijk staan veel bekende tempels van Bangkok zoals de Wat Pho, Wat Phra Kaew en Wat Saket. Het immense terrein van de Grand Palace is ook te zien. Dichterbij ligt Chinatown en als er vanaf de loungebanken recht naar voren wordt gekeken, dan liggen de wijken Bang Rak, Silom en Sathorn recht voor de neus. Een paar bekende en direct te herkennen eyecatchers in deze wijken zijn de MahaNakhon, de Lebua State Tower en de Ghost Tower. 

Uitzicht over Bangkok vanaf de ThreeSixty Rooftop Bar op het Millennium Hilton Bangkok in Thailand

Image: Thailand Magazine

Uitzicht over Bangkok tijdens de nacht vanaf de ThreeSixty Rooftop Bar op het Millennium Hilton Bangkok in Thailand

WIST JE DAT?
De woontoren rechts naast het Hilton, de Magnolia Tower is met een duizelingwekkende 318 meter, het hoogste gebouw van Thailand. Daarnaast ligt het superluxe winkelcentrum ICONSIAM.

Bekijk fantastische foto's van het luxe winkelcentrum ICONSIAM in Bangkok
Lees over het meest iconische gebouw van Bangkok de King Power Mahanakhon
Wat Pho tempel in Bangkok, Thailand

Helikopterplatform

Velen weten dit niet, maar achterin de ThreeSixty Rooftop Bar is een trap die naar het helikopterplatform leidt. Het helikopterplatform kun je zelf niet op, maar ervoor ligt een deel waarop je wel kunt komen. Een tip om daar ook even te kijken als je deze rooftop bar bezoekt. Hiervandaan zie je bijvoorbeeld ook de Wat Arun en kun je prachtige plaatjes schieten. Fijn genieten van een spectaculair 360 graden uitzicht vanaf het hoogste plekje van het Millennium Hilton Bangkok!

Het helikopterplatform van de ThreeSixty Rooftop Bar op het Millennium Hilton Bangkok in Thailand
Uitzicht over Chintaown en verderop Rattanakosin vanaf de ThreeSixty Rooftop Bar op het Millennium Hilton Bangkok in Thailand

Havana Bar

Sinds eind mid 2021 heeft de ThreeSixty Rooftop Bar een remake gehad. Aan de indeling is weinig veranderd, maar qua branding en uitstraling zijn er wel degelijk veranderingen doorgevoerd. Bijvoorbeeld de hippe “Havana Club” schildering van ten minste 15 m2, of de trap naar het helikopterplatform die in dezelfde stijl is geschilderd. De sfeer was altijd al erg relaxed mede dankzij het gezellige en toegankelijke personeel. De ThreeSixty Rooftop Bar voelt eerder aan als een gezellige bar dan een luxe rooftop bar. Jongvolwassenen met wat te besteden voelen zich hier zeker thuis!

Havana Club als sponsor van de ThreeSixty Rooftop Bar in Bangkok

Image: Thailand Magazine

Menukaart

Ook de menukaart is aangepast, het zijn tegenwoordig (2022) vooral tapas die kunnen worden besteld. Oftewel fingerfood dat gemakkelijk te delen is en voor een gezellig avondje uit samen met je vrienden of als koppel zorgt. Er kan worden gekozen uit een selectie van koude of warme tapas. Er zijn zelfs een drietal desserts verkrijgbaar. Natuurlijk kan een Rooftop Bar niet zonder drankkaart, daar komen we zo op terug. 

Tapas en een biertje van de ThreeSixty Rooftop Bar menukaart
Tapas en cocktails van de ThreeSixty Rooftop Bar menukaart

Koude tapas

Er kunnen verschillende vleeswaren zoals Iberico Ham of Lomo worden besteld. Kaasjes zijn er natuurlijk ook, niet alleen  uit Frankrijk maar ook uit Spanje. Als kaasje zijn er o.a. Spaanse Manchego en 12 jaar gerijpte Comté (onze favoriet). Vanzelfsprekend is er ook een gezellig charcuterieplankje of kaasplankje te bestellen met een mix van respectievelijk drie soorten vleeswaren of kazen.

Warme tapas

Er zijn 14 warme tapas te bestellen. Tijdens ons bezoek bestelden wij drie verschillende warme gerechtjes. Een aanrader zijn de Crispy Cajun Spice garnalen, damn zo lekker, krokant en sappig! Ondanks de goede portionering hadden we maar al te graag meer gewild haha. De Cheese & Jalapeno kroketjes daarentegen waren smaakloos en zijn naar onze mening het bestellen niet waard, bestel dan twee porties van die garnalen of iets anders lekkers van de kaart. Het kan natuurlijk een foutje in de keuken zijn geweest en misschien moet je ze zelf eerst proberen. Laat ons wel weten als ze niet naar wens zijn geweest, dan weten we dat het niet aan ons ligt. 

Warme tapas en cocktails bij ThreeSixty Rooftop Bar in Bangkok

Image: Thailand Magazine

Drankkaart

Een sky bar zonder dranken kan natuurlijk niet, er zijn verschillende sterke dranken goed vertegenwoordigd zoals cognac, whiskey, gin en vanzelfsprekend een aantal rumsoorten zoals de Havana Club van zeven jaar oud. Wijnliefhebbers kunnen hier ook goed vertoeven aangezien er meer dan zestig verschillende soorten wijn te bestellen zijn (rode, witte, rosé en bubbels). Is het nou een Havana Bar of Wijnbar? 

Cocktails

Ondanks dat wij vrijwel nooit drinken, echt waar, bestellen we bij elk bezoek aan een sky bar minstens een cocktail. In dit geval bestelden we er twee per persoon. Tijdens het bekijken van de drankkaart viel ons de Drink & Share “rubriek” op. Een kleine flashback (zie foto)… De allereerste keer dat we deze sky bar bezochten bestelden we de Blue Margarita en waren we behoorlijk aangeschoten van dit monster gevuld met Olmeca Tequila (de killer), Blue Curacao, Triple Sec en versgeperst limoensap. Toen nog geserveerd in een gigantisch cocktailglas, tegenwoordig in een Cubaanse flamingo. We horen jullie denken, “Ja hoor en jullie drinken vrijwel nooit”… Ja echt waar!

Megagrote cocktail bij ThreeSixty Rooftop Bar in Bangkok

Image: Thailand Magazine

Okee terug naar ons laatste bezoek in december 2021. Voor onze eerste ronde bestelden we de Big Mango (als een ode aan Bangkok die de bijnaam Big Mango heeft) en een Wild Berry. Na ons eten en een fles water om de balans op te zoeken, gingen we voor ronde twee. Als dessert bestelden we de Chocolate Creamy en Raspberry Red Kiss. Zoals altijd zijn de cocktails erg goed en alleen al daarom moet je de ThreeSixty Rooftop Bar in Bangkok bezoeken. 

Cocktails bij ThreeSixty Jazz Lounge (Millennium Hilton Bangkok)
Cocktails bij ThreeSixty Rooftop Bar (Millennium Hilton Bangkok)

Wat zijn de prijzen van de ThreeSixty Rooftop Bar in Bangkok?

Bij een 5-sterrenhotel als het Hilton wordt al snel aan luxe met een prijskaartje gedacht, en dat klopt. Goedkoop is een avondje op het dak van het Millennium Hilton Bangkok niet. Toch vallen de prijzen in vergelijking met veel andere sky bars in Bangkok eigenlijk wel mee. De prijs voor een biertje is 300 baht, een glas wijn kost 500 baht en voor een (signature) cocktail betaal je minimaal 550 baht. De genoemde prijzen zijn inclusief de 10% service charge en 7% belasting. De 10% gaat overigens daadwerkelijk als extra inkomsten naar het personeel, goed om te weten. 

Wil je weten welke cocktails de ThreeSixty Rooftop Bar te bieden heeft en wat ze precies kosten? Bekijk dan de kaart. De gehele tapaskaart kun je trouwens hier bekijken. 

BESPAAR
Als je geld wilt besparen, dan combineer je een bezoek aan de ThreeSixty Rooftop Bar met een bezoek aan het ernaast gelegen winkelcentrum ICONSIAM. Daar kun je dan eerst lekker eten bij bijvoorbeeld SOOKSIAM of een ander leuk eettentje in het winkelcentrum en sluit je de avond in stijl af bovenop het Millennium Hilton Bangkok! Hier wat tips.

ThreeSixty Rooftop Bar in Bangkok

ThreeSixty Jazz Lounge (binnen)

Door het overvolle programma hadden we deze keer helaas geen tijd om de ThreeSixty Jazz Lounge te bezoeken. Jammer, want dit is eigenlijk het mooiste deel van de verdieping. Tony Chi, een Amerikaanse interieurontwerper en het Australisch designbureau BAR Studio hebben ervoor gezorgd dat de ThreeSixty Jazz Lounge “one of a kind” is. Het markante ufo-vormige gedeelte heeft grote ramen die bijna van vloer tot plafond lopen. Dit levert een fenomenaal en panoramisch 360 graden uitzicht over Bangkok. Onbeschrijfelijk zo mooi en daarom moet je hier echt een keer heen gaan als je in Bangkok bent! De naam ThreeSixty komt hier helemaal tot zijn recht en ja Jazz is er ook. Met enige regelmaat vinden er live optredens plaats in deze hippe sky bar van Bangkok.

UPDATE 2022
ThreeSixty Jazz Lounge is op dit moment gesloten maar wanneer het weer open gaat zullen we je via onze speciale Bangkok Facebookgroep op de hoogte houden.

Uitzicht vanaf de ThreeSixty Jazz Lounge in Bangkok
Uitzicht vanaf de ThreeSixty Jazz Lounge in Bangkok

Dresscode

Het buiten- en binnengedeelte van het Millennium Hilton Bangkok hebben niet echt een dresscode, maar het Hilton blijft natuurlijk wel het Hilton. Als je niet al teveel uit de toon wilt vallen, is het aan te raden om je netjes te kleden en dat hoeft echt niet over de top. Denk aan smart casual (geen sportkleding of gerafelde spijkershorts en geen slippers of mouwloze shirts voor mannen).

Uitzicht vanaf het helikopterplatform op ThreeSixty Rooftop Bar in Bangkok

Image: Thailand Magazine

Algemene informatie zoals openingstijden en adresgegevens

Geopend: Dagelijks van 17:00 uur – 00:00 uur
Toegang: Gratis
Adres: 31e verdieping van het Millennium Hilton Bangkok, 123 Charoennakorn Road, Klongsan, Bangkok
Adres in het Thais: 123 ถ. เจริญนคร แขวง คลองต้นไทร เขตคลองสาน กรุงเทพมหานคร 10600
Route Sky Train: Halte Saphan Taksin + shuttle boot
Route Chao Phraya Express Boot: Halte Sathorn Pier dan 18 minuten varen. Het Millennium Hilton Bangkok ligt ten oosten van de Chao Phraya rivier, om er te komen neem je de shuttle boot vanaf de Sathorn Pier. De Sathorn pier ligt op een paar minuten lopen van BTS station Saphan Taksin. De route naar de pier wordt al aangegeven op het BTS Station. De boot stopt direct bij het Millennium Hilton Bangkok.
Menukaart en drankkaart.

UPDATE 2022
Alcohol wordt geserveerd tot 23:00 uur per overheidsrestrictie. Hotel shuttle boot is tijdelijk opgeschort tot nader order. Gasten kunnen echter in plaats daarvan de ICONSIAM shuttle boot nemen en genieten van het winkelen dat op slechts een minuut lopen van Bangkok Millennium Hilton ligt.

Millennium Hilton Bangkok

Het Millennium Hilton Bangkok is een geweldig 5-sterren hotel waar je nooooit meer weg wilt. Het hotel ligt pal aan de Chao Phraya rivier en biedt verschillende soorten kamers voor families, stellen en zakenreizigers. Een echte eyecatcher is het lager gelegen zwembad dat (bijna) net zo’n mooi uitzicht biedt als de rooftop bar. Dit hotel staat op ons lijstje om eens te bezoeken, maar voor nu kun je meer informatie vinden via Booking en/ of Agoda.

Wereldwijd bijna 600 Hilton hotels 

Menig reiziger heeft wel eens een bezoek aan een van de luxe accommodaties van het welbekende Hilton gebracht. Zoniet, dan heb je er minstens van gehoord. Inmiddels heeft Hilton Worldwide, een van ‘s werelds grootste hotelketens, bijna 600 hotels en resorts verspreid over nog net geen 100 landen! Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Hilton groep verschillende hotels en resorts in Thailand heeft. Er zijn vestigingen in Phuket, Koh Samui, Pattaya en natuurlijk Bangkok. Wat zal de volgende bestemming in Thailand worden? 

Rechts het Millennium Hilton Bangkok aan de Chao Phraya rivier met bovenop ThreeSixty Rooftop Bar en ThreeSixty Jazz Lounge

Nog meer leuks te ontdekken in Bangkok

Lees alles over Lumpini Park in Bangkok
Lees hier alles over Blue Elephant Restaurant & Cooking School Bangkok
Lees hier alles over MuvMi, de elektrische tuk tuks in Bangkok, Thailand
Back To Top