fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Thai Thai Poppetje In Amsterdam Gezien Vanaf Het Straatbeeld

Image: Thai Thai Poppetje

THAI THAI POPPETJE IN AMSTERDAM

Één van de beste Thaise restaurants van Nederland

In deze rubriek stellen we een aantal vragen aan één van de allerbeste Thaise restaurants van Nederland. De eer van de eerste in deze reeks is voor Thai Thai Poppetje in Amsterdam. Leuke naam he?!

Wat is het verhaal achter de naam van je restaurant?

De naam Thai Thai Poppetje is ontstaan op een avond rond Sinterklaas. Ik was een Taai Taai koekje aan het eten en deze leek op een poppetje. Toen bedacht ik ‘Hey dit is een leuke naam, Thai Thai Poppetje!’  Als ik ooit mijn Thaise restaurant open, dan gaat het zo heten. Hier heb ik mij aangehouden!

Wanneer ben je gestart en waarom?

In 2019 hebben wij dit pand gevonden en konden we het dankzij crowdfunding overnemen. We zijn alle investeerders super dankbaar dat zij ons hebben geholpen. In 2019 vonden wij het tijd en dat we er ready voor waren om dit restaurant te beginnen en dat er vraag naar is.

Image: Thai Thai Poppetje

Image: Thai Thai Poppetje

SUPPORT ONS MET EEN (IJS)KOFFIE
Of boek je accommodatie in Thailand (en de rest van de wereld) via onze partnerlinks voor Booking.com, Agoda of HostelWorld. Om treinen, bussen, minibusjes of ferry’s/boten binnen Thailand en Azië te boeken, kun je 12GoAsia gebruiken. Vluchten boek je via SkyScanner en reisspullen zoals koraalvriendelijke zonnebrand kun je bij Bol.com aanschaffen. Door via deze links te boeken geef je ons een kleine commissie zonder dat jij hier extra kosten voor maakt. Bedankt voor je steun!

Vertel ons meer over je restaurant/locatie, wat kunnen gasten verwachten als ze Thai Thai Poppetje in Amsterdam bezoeken?

Als je bij ons binnenkomt dan waan je je op straat in Bangkok. Wij hebben het restaurant nagebootst zoals ik Bangkok zie toen ik er woonde. Er hangen vlaggen, elektriciteitskabels, posters, golfplaten muren, noem het waar op. Het is even Thailand als je bij ons bent. Qua menukaart concentreren wij ons op de gerechten die je in Nederland niet snel zult vinden. Wij ontwikkelen een kaart zoals wij in Thailand eten. Bij ons zul je niet de standaard groene, rode, gele curry vinden, ook geen Pad Thai of Chicken cashew nuts. Dit doen wij express, voor de mensen die Thailand op een andere manier willen leren kennen.

Welk gerecht op het menu zou iedere gast moeten proberen en waarom?

Khao Soi, dit is tevens ons Signature Dish. Khao Soi laat Thailand in 1 kommetje zien. Het is een rode kurkuma curry met kokosmelk, daarna toppen wij het met ingelegde mosterdkool, sjalot, koriander, limoen, chili, krokante noedels en een eitje. Je kunt kiezen of je dit gerecht met kip, tofu of jackfruit wilt eten. Het is een grote smaaksensatie, van zoet naar zout naar licht pittig naar een zuurtje en ook nog een krokantje. Wat wil je nog meer? Comfort in a bowl!

Wat is het meest authentieke Thaise gerecht dat je serveert en waar komt het oorspronkelijk vandaan?

Wij maken verschillende authentieke gerechten, ons maandgerecht verandert elke maand en wij proberen hier wel altijd iets speciaals te maken, zoals deze maand hebben wij Khanom Jiin Nam Ya op de kaart. Een rijstvermicelli bowl met een tonijn, rode curry, getopped met ingelegde mosterdkool, taugé, horapa Thai basilicum, spitskool en kousenband. Dit vindt je bijna nergens in Thailand, tenzij je op de Thai Festival bent! Maar als je kijkt naar een gerecht die elk Thaise restaurant zou moeten hebben en wat super traditioneel is en overal te vinden door heel Thailand, dan is het Som Tam Thai, de groene papaya salade met wortel, kousenband, tomaat, pinda, gedroogde garnalen, vissaus en tamarinde.

Image: Thai Thai Poppetje

Image: Thai Thai Poppetje

Als je Thailand bezoekt, welke bestemmingen bezoek je dan regelmatig?

We zijn sowieso altijd een groot deel in Bangkok, omdat mijn moeder haar familie daar woont. We kijken elke keer waar we heen willen buiten Bangkok, de ene keer gaan we naar het noorden, de andere keer naar het zuiden en dan ineens weer naar het oosten. Het verschilt per keer!

Als wij volgende keer Thailand bezoeken, heb je dan een tip voor ons?

Qua eilanden ben ik gek op Koh Chang, wel de grote Koh Chang in de Golf van Bangkok, dichtbij Cambodja. Het is rustig, groot, heerlijk vertoeven! Ik ben ook dol op Chiang Mai en natuurlijk Bangkok.

Image: Thai Thai Poppetje

Image: Thai Thai Poppetje

Algemene informatie over Thai Thai Poppetje

Openingstijden: Thai Thai Poppetje is dagelijks geopend van 17:30 uur tot 23:00 uur behalve op zondag, dan zijn ze gesloten
Adres: Van Speijkstraat 157 HS / 1057 GX in Amsterdam
Telefoonnummer: +31 (0)20 337 4722
Website: Thai Thai Poppetje
Instagram: Thai Thai Poppetje
Facebook: Thai Thai Poppetje

De kaart met een aantal van de beste Thaise Restaurants van Nedeland

NOG MEER AMAZING THAILAND

Lees onze review van het Skyview Bangkok Hotel
Lees hier over Le Du in Bangkok, het beste restaurant van Azie in 2023
Lees het interview met Jim Ophorst van PRU Restaurant in het Trisara op Phuket
Klik hier om van alles te weten te komen over de Blue Elephant Cooking School in Bangkok, Thailand
Lees onze review over Rayavadee, het beste resort van Thailand
Lees onze review over Le Méridien Chiang Rai, het meest luxe en een van de beste resorts van Chiang Rai
Lees over ons verblijf in Villa Chi op Koh Samui, Thailand
Lees alles over het unieke restaurant The Grotto in Railay, Thailand
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Back To Top