fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

De baai van Surin Beach op Phuket gezien met een drone
De baai van Surin Beach op Phuket gezien met een drone

Image: stryjek

SURIN BEACH EN DE TWEE "PRIVE"STRANDEN IN DE OMGEVING

In onderstaand artikel gaan we niet alleen in op het mooie Surin Beach maar ook op een aantal andere stranden die in de directe omgeving liggen. Zo heb je in het noorden Pansea Beach, een strand waar twee supermooie resorts gevestigd zijn. In het zuiden van Surin Beach ligt het Laem Sing Beach of op z’n Thais Haad Laem Sing. Haad staat namelijk voor strand in het Thais.

Surin Beach op Phuket

Image: rostovdriver

Naast de bovengenoemde stranden gaan we ook in op een aantal leuke activiteiten en bezienswaardigheden die je kunt combineren met je stranddag aan Surin Beach. Ook tippen we je de beste accommodaties, restaurants en (beach)bars van het gebied. Surin Beach is een prachtig strand op Phuket maar hou er wel rekening mee dat van november t/m februari het er redelijk druk kan zijn (hoogseizoen). Niet vreemd want kijk hieronder eens wat een prachtig plekje Surin Beach is, have fun!

De noordkant van Surin Beach in het midden van Phuket gezien met een drone
Het mooie blauwgroene zeewater van Surin Beach op Phuket

Image: Travel Wild

Surin Beach

Surin Beach is een populair strand van nog geen kilometer lang en ligt in het midden van Phuket. Op tien kilometer noordwaarts liggen de stranden Bang Tao Beach en Layan Beach. Mede dankzij de ligging vlakbij deze stranden kun je kiezen uit veel goede restaurants, bars en resorts in de nabije omgeving. Ga je zuidwaarts dan kom je uit op Kamala Beach en ga je nog meer richting zuiden dan kom je uit op het superpopulaire en megatoeristische Patong Beach.

De zuikant van Surin Beach in het midden van Phuket gezien met een drone

Wat wij zelf erg leuk aan Surin Beach vinden, is dat er parallel aan het strand een pad loopt waarbij veel marktkooplui hun spulletjes hebben uitgedost. Hier wordt ook streetfood verkocht. Daarover later meer in dit artikel. Als je met de scooter of auto het strand bezoekt dan is er meer dan genoeg parkeerplek aan de rand van het strand. Surin Beach is een bezoek waard meer dan waard maar soms kan het er druk zijn, maar in de meeste gevallen is het er gemoedelijk.

LET OP!
Door de populariteit van dit niet al te grote strand kan het vooral in het hoogseizoen, vooral in de maanden december en januari, er erg druk zijn. Sommige bezoekers hebben hun muziek keihard aanstaan en houden totaal geen rekening met de andere bezoekers van dit strand. 

Surin Beach met daarachter de marktkraampjes

Het strand van Surin

Het zand van Surin Beach is net niet wit maar eerder een beetje geel maar het voelt zacht en prettig aan. Misschien is het daarom wel zo’n populair strand op Phuket. Het strand is nog geen kilometer lang en redelijk breed. In het hoogseizoen kun je overal parasols en strandbedjes huren. Ga uit van 200 tot maximaal 300 baht voor twee strandbedjes inclusief parasol voor een hele dag op het strand van Surin.

Parasols op het strand van Surin Beach, Phuket

Aan de rand van het strand richting de rijen uitgestalde marktkraampjes bieden palmbomen en Australische Pijnbomen (Casuarina bomen) de nodige schaduw. Ook hier aan de rand van Surin Beach kun je fijn van een dagje strand genieten. Wat opvalt is dat het strand goed schoon wordt gehouden, zijn het de mensen van de marktkraampjes of de locals die in de resorts rondom werken? We hebben geen idee maar dat zouden er meer moeten doen!

Lekker in de schaduw van de bomen aan de rand van Surin Beach op Phuket

De zee van Surin Beach

De zee van Surin Beach is vooral in de maanden november t/m april lekker kalm waardoor je er fijn in kunt zwemmen. Gezinnen met kleine kinderen moeten in de zee van Surin extra opletten aangezien de zeebodem hier snel afloopt. Het wordt snel dieper naarmate je verder de zee inloopt. Naast verschillende watersporten zoals zeilen en kajakken kun je hier ook redelijk goed snorkelen. Het is geen Koh Tao maar alsnog zie je genoeg mooie tropische vissen in het heldere water. Vooral aan de zuidelijke als noordelijke kant van de baai, bij de rotsen, snorkel je goed. Zelf geen snorkelspullen bij je? Bij de kraampjes aan de rand van de parkeerplaats kun je snorkelspullen huren of kopen.

De mooie zee van Surin Beach in het hoogseizoen

Image: Travel Wild

Bij de rotsen aan de noordkant van Surin Beach kun je goed snorkelen

LET OP!
Ook op Surin Beach moet je in het laagseizoen (mei t/m oktober) rekening houden met sterke grote golven en een gevaarlijke stroming. In ons Mai Khao Beach artikel gaven het hetzelfde aan maar we kunnen het niet vaak genoeg melden. Let op de waarschuwingsvlaggen en volg altijd de adviezen op van de strandwachters. Gebruik daarnaast ook vooral je goede verstand.

Golven tijdens regenseizoen in de zee van Surin Beach op Phuket

Image: stryjek

De marktkraampjes en streetfoodstalletjes van Surin Beach

Op nog geen 100 meter parallel aan Surin Beach vind je tientallen marktkraampjes en streetfoodstalletjes. Als je op zoek bent  naar snorkelspullen of een leuk opblaasitem om daarmee lekker in zee te dobberen dan vind je die hier geheid. De streetfoodstalletjes zorgen voor heerlijke Thais snacks en vlugge Thaise maaltijden. Maar ook een shake, cocktail, koffietje of biertje koop je gewoon hier pal aan het strand van Surin.

Marktkraampjes en streetfoodstalletjes aan de rand van Surin Beach op Phuket
Geparkeerde scooters aan de rand van Surin Beach op Phuket

Surin Beach, Party Beach?

Waar nu de de kraampjes en stalletjes zijn uhm… uitgestald, was het vroeger een wildgroei van verschillende restaurants, bars en winkeltjes aan de rand van het strand. Surin was een stuk populairder dan vandaag de dag (2021) en vooral na zonsondergang was het er een drukste van jewelste. Surin Beach was een van de populairste feeststranden van Phuket. Zelfs VIPS van over de hele wereld kwamen naar dit strand om helemaal los te gaan. In 2014 besloten de autoriteiten dat de restaurants en bars plaats moesten maken om ervoor te zorgen dat Surin Beach de rustigere omgeving is geworden wat het nu is. 

Vroeger waren er talloze restaurants, barretjes en winkeltjes aan de rand van Surin Beach op Phuket gevestigd
Vroeger waren er talloze restaurants, barretjes en winkeltjes aan de rand van Surin Beach op Phuket gevestigd

De residentie van de koninklijke familie aan Surin Beach

De autoriteiten van Phuket vonden al dat feesten in Surin maar niks en besloten dat het gebied weer in ere hersteld moest worden. Surin Beach was namelijk jarenlang een vakantieadres voor de koninklijke familie van Thailand. In de jaren twintig bouwde koning Rama VII en zijn vrouw een huis aan Surin Beach inclusief golfbaan van negen holes. Deze golfbaan is tegenwoordig teruggegeven aan de natuur maar in feite was dit de allereerste golfbaan van Phuket. In 1959 bezochten de vorige en zeer geliefde koning Bhumibol (Rama IX) en zijn vrouw Surin Beach voor het laatst.

Het terrein achter Surin Beach van bovenaf gezien, dit was vroeger de eerste golfbaan op Phuket

De Surin Beach Tempel

De Surin Beach Temple is eigenlijk een paviljoen gebouwd ter ere van de tijd dat de koninklijke familie met regelmaat Surin Beach bezocht. De natuur rondom deze “tempel” is eigenlijk de 9-hole golfbaan uit 1920 en de bedoeling is om hier een mooi park van te maken.

De Surin Beach Tempel op Phuket

Waar op Phuket ligt Surin Beach en hoe kom je er?

Eigenlijk is Surin beach een van de beste stranden op het eiland Phuket om je overnachting te boeken. Het in het westen gelegen strand ligt ten opzichte van het noorden, zuiden en oosten namelijk ideaal. Met de auto / taxi is het vrijwel overal op Phuket net zo ver reizen. Op deze manier kun je gemakkelijk Phuket verkennen.

Hoe kom je op Surin Beach vanaf het noorden van Phuket?

LET OP!
Een taxi vanaf het internationale vliegveld van Phuket mag echt niet meer dan 1.000 baht kosten.

Hoe kom je op Surin Beach vanaf Phuket Town in het westen?

Hoe kom je op Surin Beach vanaf het zuiden van Phuket?

Wat is er te doen in de omgeving van Surin Beach op Phuket?

Voor Surin Beach kun je met gemak een halve stranddag inplannen. Lekker zonnen, zwemmen, hapje hier en drankje daar. Maar wat valt er eigenlijk nog meer te beleven rondom dit strand? Niet heel erg veel…  Hieronder geven we je een aantal mogelijkheden om te doen en/of te bezoeken tijdens je verblijf aan Surin Beach. Je kunt altijd nog genieten van de mooie zonsondergang die het westen van Phuket biedt.

Zonsondergang boven Surin Beach op Phuket in Thailand
Zonsondergang boven Surin Beach op Phuket in Thailand
Zonsondergang boven Surin Beach op Phuket in Thailand

Watersport

Naast zwemmen en snorkelen kun je in de zee van Surin ook surfen, kanoën en kajakken. Die laatste twee opties komen overigens goed van pas als je naar het zuidelijk gelegen Laem Sing Beach of noordelijk gelegen Pansea Beach wilt peddelen. Hou in zee rekening met rotspartijen in het midden van de Surin baai, het zou erg jammer zijn als je daarop strandt.

Massage aan Surin Beach

Liefhebbers van een Thaise massage zullen blij zijn dat ook hier aan Surin Beach verschillende massagetentjes gevestigd zijn. Sommige zijn niets meer dan een kleine overkapping en een aantal massageplaatsen. Desalniettemin horen we veel positieve verhalen over de massages die hier te krijgen zijn. Ga uit van 400 baht voor een massage van een uur.

Massage op Surin Beach, Phuket

The Plaza Surin

Op tien minuten loopafstand vanaf Surin Beach ligt The Surin Plaza. Een klein winkelcentrum van drie etages met verschillende soorten winkels. Je kunt er kleding, schoeisel, souvenirs, kunst en andere snuisterijen shoppen. Hou er wel rekening mee dat veel van de ondernemers die in The Plaza Surin gevestigd waren hun deuren door de Covid-19 crisis hebben moeten sluiten. Het zal wel even duren voordat alles weer terug naar normaal is, helaas…

Surin Beach Viewpoint

Naast het gemakkelijk bereikbare Laem Sing Viewpoint is er ook een viewpoint aan de andere kant van de baai wat op Surin Beach uitkijkt. Persoonlijk vinden we dit viewpoint minder mooi maar mocht je het Surin Beach Viewpoint willen bezoeken dan leggen we je bij deze uit hoe je er komt. Neem de weg tegenover het Surinatra Boutique Resort (locatie op Google Maps) dat naar boven leidt. Blijf het pad volgen en je komt op een gegeven moment uit bij twee kleine verlaten paviljoens. Vanaf hier kun je een paar foto’s van Surin Beach schieten. 

Het uitzicht op Surin Beach vanaf het Surin Beach Viewpoint op Phuket

Vergeten we nou bijna een aantal kleine leuke strandjes in de buurt van Surin Beach te noemen? Dacht het niet!

Pansea Beach

Pansea Beach (Pansea Surin Beach) ligt ten noorden van Surin Beach en is het domein van twee luxe resorts. Hierdoor lijkt het strand van Pansea exclusief voor diegenen die in de resorts Amanpuri of The Surin verblijven. Dit is niet het geval want in Thailand is het niet mogelijk om een privéstrand te hebben, de weg erheen kan natuurlijk wel uit eigen grond bestaan en zo lijkt het een privéstrand. We raden je gewoon een bezoek aan het strand van Pansea te proberen. Wees vriendelijk en beleefd en zeg dat je ook een drankje wilt komen doen en wie weet lig jij daarna lekker te chillen op Pansea Beach. Op de foto hieronder zie je helemaal beneden Pansea Beach en dat hele lange strand daarachter is Bang Tao Beach.  

Luchtfoto van Phuket met Pansea Beach op de voorgrond en Bang Tao + Layan Beach op de achtergrond

Image: Otvalo

Mocht bovenstaande strategie niet werken of wil je meer zekerheid dan kun je een kayak of kano huren en naar Pansea Beach peddelen. Af en toe is er ook een longtailbootje op Surin Beach die je voor 100 a 200 baht naar Pansea wilt brengen, de prijs is afhankelijk van het aantal personen. Neem trouwens genoeg te drinken mee en eventueel wat lekkers. Eenmaal aangekomen op Pansea Beach kun je genieten van een prachtig en vooral rustig strand. En omdat de resorts het strand netjes bijhouden is het er brandschoon. Een andere optie om te genieten van Pansea Beach is ervoor te kiezen om een aantal nachten in het Amanpuri of The Surin te slapen!

Pansea Beach op Phuket in Thailand

Laem Sing Beach

De baai van Laem Sing Beach (of Laem Singh Beach) ligt in het zuiden verscholen tussen Surin en Kamala Beach. Laem Sing is een klein lieflijk strandje van nog geen 300 meter lang met helder blauwgroen water. In het laagseizoen voelt het er vaak verlaten aan en in het hoogseizoen kan het er drukker zijn. Laem Sing is een tropisch paradijsje waarbij de hectiek en drukte van Phuket vaak ver weg lijkt.

Laem Sing Beach op Phuket, Thailand
Het heldere zeewater van Laem Sing Beach op Phuket, Thailand

Als je richting het strand van Laem Sing vertrekt hou er dan rekening mee dat tot een uur of 14.00 er schaduwrijke plekjes op het strand te vinden. Daarna is een parasol of iets dergelijks meer dan welkom. Op het strand zijn / waren er ook een aantal eettentjes. Het kan namelijk zijn dat die tentjes inmiddels allemaal gestopt zijn vanwege de Covid-19 periode. Je kunt natuurlijk ook wat te snacken en te drinken meenemen samen met die parasol…

Laem Sing Beach op Phuket, Thailand

Hoe kom je op Laem Sing Beach?

Het schone strand van Laem Sing Beach was eerst wel, nu niet, maar toch stiekem nog wel, via het land bereikbaar. Het zit zo… De grond met het pad naar Laem Sing Beach was van een landeigenaar die slim dacht te zijn. Hij vroeg 200 baht om gebruik te mogen maken van het pad dat naar het strand van Laem Sing liep. Nadat een aantal mensen tegen de authoriteit van Phuket hierover geklaagd hadden werd de landeigenaar op de vingers getikt. Als antwoord plaatste hij in 2017 een groot hek en zodoende kon niemand meer over het land naar Haad Laem Sing….

Maarrrr er zijn meerdere wegen die naar Laemsing Beach leiden… Deze weg is helemaal gratis en met een kleine twintig minuten inclusief wat klim-, klauter-  en vliegwerk arriveer je op de plaats van bestemming… Bekijk onderstaande video en je begrijpt dat deze route misschien niet voor iedereen is weggelegd. Daarnaast kunnen we ook niet garanderen of dit pad altijd begaanbaar is. Eigen risico zullen we maar zeggen. Wees wel voorzichtig en neem sowieso wat water mee. Wij zijn gek op dit soort paadjes. Ze laten zien hoe vindingrijk, creatief en volhardend de Thai zijn. Waar een wil is, is een weg!

Gelukkig is er ook een makkelijkere en luie optie om dit strandje te bezoeken. Op gezette tijden vaart er namelijk van Surin Beach een oranjerode boot af en aan naar Laem Sing. De vaart kost 100 baht per persoon voor een enkele reis. Je kunt ook een longtailbootje pakken die je voor 200 baht per persoon, enkele reis erheen brengt. Of je huurt een kano of kajak en peddelt er gewoon heen, op deze manier ben je niemand afhankelijk.

Laem Sing Beach op Phuket

Laem Sing Viewpoint

Dan is er nog het Laem Sing Viewpoint, het leuke is, je hoeft er maar liefst zeven traptreden voor te zetten om er te komen. Zelfs bezoekers in een rolstoel of mensen die niet meer goed ter been zijn kunnen genieten van het fraaie uitzicht. Het Laem Sing Viewpoint ligt namelijk aan de weg die van Surin Beach naar Kamala Beach gaat, de 4030. Zo kun je met de auto, brommer of taxi er makkelijk komen (locatie op Google Maps). Wel fijn om eens een keer van een viewpoint te kunnen genieten zonder een klim van meer dan 1.000 traptreden (Tiger Cave Tempel @ Krabi) of steile rotsen te beklimmen zoals bij het John Suwan Viewpoint op Koh Tao.

Laem Sing Viewpoint op Phuket, Thailand

Image: Ed Harley

Wat zijn de beste accommodaties van Surin Beach op Phuket?

SUPPORT ONS
Door ons een virtuele ijskoffie te doneren of je hotelovernachtingen en reizen via de links op onze site te boeken. Dit hoeft geen hotel in Thailand te zijn of die wij aanbevelen. Wij ontvangen dan van onze partners zoals Booking.comAgoda, 12GoAsia en Bol.com een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Thanks!

Novotel Phuket Surin Beach Resort

Het Novotel Phuket Surin Beach Resort ligt op nog geen vijf minuten lopen van Surin Beach. Rondom het gerenommeerde resort liggen tal van goede restaurants en leuke barretjes waar je lekker kunt genieten van een je vakantie op Phuket. Niet alleen jij maar ook de rest van het gezin zullen een onvergetelijke tijd beleven in dit resort. Het resort staat namelijk hoog aangeschreven als familieverblijf. Er zijn twee zwembaden waarvan een inclusief waterglijbaan, ook kunnen jij en de kids kosteloos gebruik maken van talloze activiteiten zoals een heuse arcadekamer. Daarnaast zijn een dartbord, pool-, ping pong- en tafelvoetbaltafel ook aanwezig. Zijn de kinderen op zoek naar avontuur? De Siam Adventure Club weet raad! Na al dat sport en spel kan er lekker ontspannen worden tijdens een film in de eigen bioscoop. Of wat dacht je van een verrukkelijk ijsje in de speciale ijswinkel van dit geweldige kindvriendelijke resort?!

Zwembad met glijbaan van het Novotel Phuket Surin Beach

Qua kamers zit je in het Novotel Resort van Surin ook gebakken! De Superior kamer van 32 m2 heeft een groots kingsize bed inclusief balkon. Je kunt er ook voor kiezen om de Family Run Room te boeken. Deze versie komt met twee twin beds waarbij er genoeg ruimte voor het gezin wordt geboden. Wil je wat meer ruimte om deze onvergetelijke vakantie met familie te vieren? De Paradise Suite King Pool Side biedt 56 m2 bestaande uit een slaapkamer met kingsize bed en een woonkamer met daarin een slaapbank. Buiten kun je op je terras genieten van het uitzicht op een van de zwembaden. Mochten jullie de omgeving van Surin Beach willen verkennen, het resort heeft een shuttle service die je naar verschillende plekjes in de buurt brengt. Lang leve de vakantie!

>>> Meer informatie of boek een verblijf in het Novotel Phuket Surin Beach Resort

Kamer van het Novotel Phuket Surin Beach Resort
Buiten eten bij het Novotel Phuket Surin Beach Resort

Surin Park

Surin Park ligt exact tussen Bang Tao Beach, Pansea Beach en Surin Beach in. Zo ben je bijvoorbeeld in een wandeling van nog geen tien minuten op Surin Beach en in een kwartier op Bang Tao Beach. Vlakbij het hotel ligt een supermarktje wat handig kan zijn omdat deze accommodatie een klein keukentje heeft. Een snack is dus zo gehaald en klaargemaakt. Een goed hotel om te boeken voor een ietwat langere vakantieperiode. Je kunt kiezen uit appartementen met een, twee of drie slaapkamers. De brandschone appartementen hebben een comfortabel bed, nette badkamer, balkon of terras. Ook is er goede wifi gratis te gebruiken en kun je gebruik maken van de fitnesszaal of het zwembad.

>>> Meer informatie of boek een verblijf in het Surin Park

Het appartementencomplex van Surin Park ni de buurt van Surin Beach op Phuket, Thailand
Appartement van Surin Park ni de buurt van Surin Beach op Phuket, Thailand

Amanpuri

Eind jaren tachtig werd het schitterende Amanpuri aan het strand van Pansea gebouwd. In die tijd was deze accommodatie misschien wel het meest luxueuze resort van heel Phuket. Vandaag de dag krijgt dit resort nog steeds hele goede reviews van bezoekers wereldwijd. Niet verwonderlijk want Aman, het moederbedrijf van het resort heeft over de hele wereld toonaangevende resorts staan. Je vindt het merk onder andere in Amerika, Europa en natuurlijk in Azië.

Amanpuri aan Pansea Beach op Phuket, Thailand
Amanpuri aan Pansea Beach op Phuket, Thailand
Amanpuri aan Pansea Beach op Phuket, Thailand

Het resort heeft verschillende te boeken opties. Zo is er de 230 m2 ruime Ocean Pool Pavilion met zoals de naam doet suggereren uitzicht op de Andamanse Zee, een slaapkamer met openslaande deuren naar het terras en privézwembad. Een heerlijk onderkomen voor stelletjes. Voor het gelukkige gezin dat het Amanpuri wilt bezoeken raden we de Two Bedroom Pool Pavilion aan. Een fraai onderkomen van 350 m2 met twee ruime slaapkamers, mooi terras en natuurlijk een eigen zwembad.  

Amanpuri aan Pansea Beach op Phuket, Thailand
Amanpuri aan Pansea Beach op Phuket, Thailand

Een verblijf in het Amanpuri op Phuket is niet voor iedereen weggelegd… Speelt geld geen rol en ben je op zoek naar een fenomenaal vijfsterren resort met uitmuntende service en een nagenoeg privéstrand denk dan aan het Amanpuri aan Pansea Beach op Phuket. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te dineren in het kwalitatieve Arva Italian Restaurant wat onderdeel van het Amanpuri is. 

>>> Meer informatie of boek een verblijf in het Amanpuri

Zwembad van Amanpuri op Pansea Beach op Phuket, Thailand
Zwembad van Amanpuri op Pansea Beach op Phuket, Thailand

Wat zijn de beste restaurants rondom Surin Beach op Phuket?

WE WAARDEREN JULLIE MENING!
Ondanks dat de door ons geselecteerde locaties in Phuket erg goed staan aangeschreven kan het zijn dat door bijvoorbeeld nieuw management de kwaliteit minder goed is geworden. Of misschien hebben locaties gedwongen hun deuren moeten sluiten vanwege de aanhoudende Covid-19 pandemie… Heb je nuttige informatie dan horen we dat heel graag van je! Ook als je zelf een favoriete horecagelegenheid of andere leuke tip voor Phuket hebt, laat het ons dan zeker weten via onze Thailand Magazine Facebookgroep, of Instagram- en Facebookpagina. Je kunt ons natuurlijk ook gewoon mailen. THANKS!

Butterfly Restaurant 

Gasten kunnen in het Butterfly Restaurant op elk moment van de dag een westers ontbijt bestellen. Daarnaast bestaat de menukaart uit een grote verscheidenheid aan Thaise gerechten die goed geprijsd zijn voor zowel de Thai als voor de (westerse) toerist. De eigenaar en het personeel zijn uitermate vriendelijk en er heerst een gezellige ambiance. Het leuke van het Butterfly Restaurant vlakbij Surin Beach is dat je er ook Muay Thai lessen kunt volgen. Naast het restaurant is namelijk een kleine gym inclusief boxring gevestigd. Het restaurant is op zondag gesloten de rest van de dagen zijn ze geopend van 09:00 – 16:30 en van 18:00 – 22:00. 

Butterfly Restaurant in de buurt van Surin Beach op Phuket, Thailand
Butterfly Restaurant in de buurt van Surin Beach op Phuket, Thailand

Wagyu Steakhouse Phuket

Liefhebbers van een goed stuk vlees en uitmuntende cocktails zullen blij zijn met Wagyu Steakhouse vlakbij Surin Beach. Van rib eye tot tomahawks, probeer ze hier allemaal! Maar ook lamsvlees of visgerechten behoren hier tot de mogelijkheid. En als nagerecht bestel je een plankje met heerlijke hartige kaasjes of een dromerig dessert zoals de Dark Chocolate Fondant. Om van weg te smelten… En dan, dan zijn er nog de cocktails die de mixologist van Wagyu Steakhouse Phuket met speels gemak voor je ogen klaarmixt. Een aantal klassiekers op de kaart zijn de Negroni, New York Sour of Cosmopolitan. 

Verschillende soorten vlees bij Wagyu Steakhouse Phuket vlakbij Surin Beach
Vlees op de grill bij Wagyu Steakhouse Phuket vlakbij Surin Beach
Wagyu Steakhouse Phuket vlakbij Surin Beach

Khun Yaa Seafood

Bij Khun Yaa Seafood is het niet alleen smullen van verse gerechten met lekkernijen uit de zee maar ook kun je er andere Thaise gerechten bestellen. Voor vegetariërs en vleeseters is er ook genoeg qua keuze! Maar wijzelf zouden voor vanzelfsprekend voor de vis gaan! Gestoomd, gegrild, gefrituurd of gebakken, die keuze is aan jou! En vergeet de morning glory er niet bij te bestellen, zo ontzettend lekker! Je vindt Khun Yaa Seafood (Khunya Seafood) aan de 4030, de hoofdweg die richting Kamala Beach loopt.

Verschillende (vis)gerechten bij Khun Yaa Seafood vlakbij Surin Beach op Phuket, Thailand
Verschillende (vis)gerechten bij Khun Yaa Seafood vlakbij Surin Beach op Phuket, Thailand

Arva Italian Restaurant

Zoals de vaste lezers van onze site inmiddels wel weten zijn er een paar wereldkeukens waar we een zwak voor hebben. In de eerste plaats natuurlijk de Thaise keuken maar ook de Japanse en Italiaanse keuken laten ons culinaire hart sneller kloppen. Arva is onderdeel van het bovengenoemde Amanpuri. De Italiaanse chef zorgt ervoor dat gasten van Arva op gastronomisch niveau helemaal niks tekort komen. Gasten kunnen als starter o.a. kiezen uit een traditionele panzanella maar zelf zouden we kiezen voor de gefrituurde artisjokken met een mooie salade. Na dit verrukkelijke voorgerecht gaan wij voor een heerlijke huisgemaakt pasta met bijvoorbeeld een saus van drie soorten paprika. Liever een op Italiaanse wijze bereide vis of sappig stuk vlees, kan natuurlijk ook! En als dessert? Uhm de witte chocolade met Italiaanse lavendel en crème brûlée lijkt ons wel wat, mjammmm!

Arva is een eerbetoon aan de authentieke smaken uit la bella Italia!

Gerecht bij Arva Italian Restaurant van het Amanpuri op Pansea Beach, Phuket
Gerecht bij Arva Italian Restaurant van het Amanpuri op Pansea Beach, Phuket
Gerecht bij Arva Italian Restaurant van het Amanpuri op Pansea Beach, Phuket

De kaart van midden Phuket

Speciaal voor jullie hebben we een kaart van midden Phuket gemaakt. Hierop staan de stranden, de beste eet- en drinktentjes, leuke bezienswaardigheden en andere activiteiten. Veel plezier!

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Lees hier onze artikelen over Krabi Town en omgeving
Klik hier als je al onze artikelen wilt zien over Koh Phi Phi in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
De beste hotels, hostels en andere slaapplekken in Bangkok, vind je hier
Bekijk hier een aantal supermooie foto's van Koh Samui
Pattaya, Lees hier alles over het uitgaan de stranden, activiteiten, rooftop bars en hotels
klik hier voor al onze Picture This artikelen
Back To Top