fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Uitzicht op Phang Nga Bay vanaf het Samet Nangshe Viewpoint
Uitzicht op Phang Nga Bay vanaf het Samet Nangshe Viewpoint

Image: tawatchai

SAMET NANGSHE VIEWPOINT

Vanaf het Samet Nangshe Viewpoint heb je 180 graden uitzicht over Phang Nga. Je kijkt uit op het grootste mangrovebos van Thailand en Phang Nga Bay! Het uitzicht is adembenemend mooi!

Het Samet Nangshe Viewpoint is overdag al heel erg mooi maar het allermooist wanneer de zon opkomt! De zon komt op tussen 05.30 uur tot 06.00 boven de kalkstenen rotsformaties van Phang Nga Bay. Maar ook de avonden en nachten zijn prachtig. Je kunt dan supergoed sterren kijken bij een heldere nacht. Bereid je dus voor op een nachtje weinig slaap en een onvergetelijke ervaring!

Platform met tent en uitzicht op Phang Nga Bay

Twee viewpoints

Er zijn twee plekken waar je van het uitzicht kunt genieten. Het “officiële” Samet Nangshe Viewpoint en het iets lager gelegen Bay View Cafe. Het Samet Nangshe Viewpoint is het hoogst gelegen en heeft een meer eenvoudige setting en restaurant.

Het Bay View Cafe is een mooi ingerichte plek met een leuk terras. Er zijn allerlei attributen zoals schommels en rotan vogelnesten waarmee je op de foto kunt. Iets lager dan het Bay View Cafe ligt het Samet Nangshe Boutique Hotel.

Platform met kussen en uitzicht op de rotsen bij Samet Nangshe Viewpoint Phang Nga
Uitzicht op Phang Nga vanuit hotel restaurant
lounge banken met uitzicht op Phang Nga Bay

Slapen bij het Samet Nangshe Viewpoint

Wil je toch nog iets van slaap pakken dan kun je overnachten bij het Samet Nangshe Viewpoint. Er zijn meerdere opties, je kunt in dit gebied slapen in een tent, eenvoudige bungalow, luxe kamer of villa.

slapen in tent op Samet Nangshe viewpoint, Phang Nga

Image: smshoot

Slapen in een tent

Goed om te weten is dat waar je ook slaapt, het uitzicht van het Samet Nangshe Viewpoint is sowieso onbetaalbaar!

Op het Samet Nangshe Viewpoint zelf zijn basic bungalows en tenten te huur. Vanuit de tentopening kijk je zo op Phang Nga Bay! De tenten kosten tussen de 350 (tweepersoons) en 450 baht (driepersoons) per nacht en staan opgesteld op het terrein. Je eigen tent opzetten mag natuurlijk ook en kost 100 baht.

Tenten en bungalows bij Samet Nagshe Viewpoin in Phang Nga, Thailand

Luxe bungalow en villa

Het Samet Nangshe Boutique Hotel heeft naast tenten ook mooie luxe bungalows en kamers beschikbaar. Vanaf je bad of dompelbad op het terras kijk je zo uit over Phang Nga Bay! Kan het nog decadenter? De luxe villa’s hebben grote ramen zodat je ook vanuit bed, de douche of het toilet geen seconde hoeft te missen van het fantastische uitzicht. Ook is er een klein gemeenschappelijk zwembad inclusief het mooie uitzicht.

Kamer met uitzicht op Phang Nga Bay
prive zwembad op viewpoint met uitzicht op Phang Nga Bay

SUPPORT ONS
We investeren veel tijd, geld en passie in deze website en zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Je kunt dit doen door via onze links een hotel of binnenlandse reis te boeken. Het kost jou niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.comAgoda en 12GoAsia. Het maakt overigens niet uit welk hotel je vervolgens boekt dus je zit niet vast aan de accommodaties die we op deze site tippen.

De houten bungalows op palen zijn romantisch ingericht en hebben een balkon. Ook vanaf hier heb je uitzicht op Phang Nga Bay! Wil je weten wat een overnachting in een luxe villa of houten bungalow kost klik dan hier.

romantische bungalow op het Samet Nangshe Viewpoint met uitzicht op Phang Nga Bay
Luxe romantische bungalow op palen met balkon

De tenten van het Samest Nangshe Boutique zijn zeer netjes en staan opgesteld op een veranda vanwaar je uiteraard uitzicht hebt op Phang Nga Bay! In de tent is een kleine ventilator en een lampje. De gezamenlijke badkamers en toiletten zijn schoon en netjes.
→ Meer informatie & prijzen: Samet Nangshe Boutique Hotel

tenten op platform bij zonsopgang op Samet Nangshe Viewpoint

Image: K.Photography

Hoe kom je bij het Samet Nangshe Viewpoint

Er gaan zover wij weten geen speciale tours alleen naar het Samet Nangshe Viewpoint. Als je erheen wilt zal je daarom gebruik moeten maken van een scooter, taxi of huurauto.

Vanuit Phang Nga Town ben je met de auto ongeveer 45 minuten onderweg. Een taxi kost 800 tot 1.000 baht voor een enkele reis. Vanuit het midden van Phuket (Patong Beach bijvoorbeeld) ben je anderhalf uur onderweg met de auto. De weg naar het terrein van de viewpoint is in goede conditie. Bij aankomst zie je een aantal kleine winkeltjes en daar kun je de auto of scooter parkeren. Je mag niet met eigen vervoer naar het Samet Nangshe Viewpoint, als je de weg ziet begrijp je waarom!

weg naar Samet Nangshe Viewpoint in Phang Nga

Wat kost de toegang tot de Samet Nanghshe Viewpoint?

Bij een klein huisje onderaan het viewpoint moet je 30 baht toegang betalen om naar boven te gaan. Daarboven komt 90 baht voor het vervoer naar boven en naar beneden. Totaal zijn de kosten dus 120 baht. De weg naar het viewpoint is steil en daarom wordt er gebruik gemaakt van een pick- up truck om boven te komen. Je wordt helemaal naar het het hoogste punt gebracht, een avontuurlijk ritje! Wil je naar het Samet Nangshe Boutique Hotel en restaurant? Dan kost het ritje naar boven 90 baht, waarvan 30 baht een tegoed is voor in het restaurant.

OOK LEUK OM TE LEZEN

Lees hier alles over het James bond Island in Phang Nga
Lees hier alles over Phang Nga Town in Phang Nga
Lees hier alles over het drijvende moslim dorpje Koh Panyee in Phang Nga
Klik hier als je wilt weten wat er te doen is in Krabi Town en omgeving
Bekijk een aantal waanzinnig mooie afbeeldingen van Khao Lak in Thailand
Link naar informatie over het vervoer in Bangkok
Klik hier om te zien wat er leuk is om te doen in Bangkok
Lees over de beste restaurants in Bangkok en nog veel meer
De beste hostels in de buurt van Khao San Road. lees hier waar je moet zijn!
Back To Top