fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Het interieur van Salt Society met uitzicht op het strand van Chaweng Beach op Koh Samui
Het interieur van Salt Society met uitzicht op het strand van Chaweng Beach op Koh Samui

SALT SOCIETY - ÉÉN VAN KOH SAMUI'S BESTE BEACH BARS

In augustus 2022 werden we door het management van Centara Reserve Samui uitgenodigd voor een diner inclusief cocktails. Salt Society is een ongelooflijk mooie beach club waar niet alleen gedanst en gedronken kan worden, maar de chef bereidt ook geweldige gerechten. 

Het schitterende Salt Society biedt een ononderbroken blikveld op het strand en de zee van Chaweng. Salt Society was voor ons de perfecte locatie om het saampjes nog eens over onze perfecte bruiloft in Purana Residence van een week ervoor te hebben. Misschien wordt Salt Society wel de plek waar jullie je verloven of jullie een huwelijksreis vieren. Sowieso is Salt Society een erg leuke en mooie locatie om samen met je geliefde of vrienden een fantastische dag en/of avond te beleven! 

Cheers

Nadat we buiten op een terras, aan een tafel met wit tafellinnen en glimmend blauw opgemaakt bestek waren aangeschoven, kregen we een mandje met vier soorten brood en dip. “Een goed begin” zeiden we met een tegen elkaar. We klonken onze glazen met bruiswater en een schijfje citroen tegen elkaar aan “op wederom een fantastische avond op Koh Samui, cheers”. 

Binnenruimte van Salt Society
Mooi opgemaakte tafels bij Salt Society, Chaweng Beach
Strandbedden bij Salt Society aan Chaweng Beach op Koh Samui

Starters

Kort daarop volgden onze twee voorgerechten. We deelden de burrata met balsamico, pistache, kalamata olijven. De sappige witte bol burrata kaas was geplaatst op een grote portie peperonata. Bij zo’n stijlvolle locatie als Salt Society mag een gerecht zonder Wagyu Beef natuurlijk niet ontbreken. In het geval van Salt Society wordt deze geserveerd met een flinke berg Parmezaanse kaas, salsa verde, geroosterde uitjes en rucola. De “finishing touch” van gerookt zeezout maakt dit gerecht af. Het zijn soms de kleine dingen die het hem doen.

Twee voorgerechten met een mandje met brood op tafel bij Salt Society

Image: Thailand Magazine

Starters bij Salt Society

Image: Thailand Magazine

Hoofdgerechten

Misschien was het de zilte zeelucht of het achtergrondgeluid van constant klotsende golven, maar aan het strand komt een visgerecht  pas echt tot zijn recht! Ik bestelde de “whole baked red snapper” en Ilonka de “free range chicken”. De kip was spijtig genoeg een tikkeltje aan de droge kant, maar de red snapper daarentegen was perfect gebakken. Een bijkomend voordeel van het visgerecht, was dat deze graatloos geserveerd werd. De korst van  chimichurri gaan we thuis ook proberen klaar te maken, zalig!

Whole baked snapper bij Salt Society, Chaweng Beach

Image: Thailand Magazine

Te droge kip bij Salt Society

Image: Thailand Magazine

Desserts

Als dessert maakten we de fout, dat onze ogen groter dan onze mond waren. We hadden eigenlijk al meer dan genoeg gegeten, maar twee nagerechten op de dessertkaart lonkten. Wie valt er nou niet voor de naam “chocolate x5”, ik vroeg nog, “is this dessert really with 5 types of chocolate”, je raadt het al “yes please!” Het tweede dessert was uiteindelijk de doorslaggevende chocolade overdose, een portie profiteroles met een dikke laag chocolade. Beide gerechten waren niet alleen waanzinnig lekker, maar ook ontzettend machtig. 

5x Chocolate dessert bij Salt Society

Image: Thailand Magazine

Profiterols bij Salt Society, Chaweng Beach Koh Samui

Image: Thailand Magazine

Meest bijzondere sangria ever

Na die laatste machtige mokerslag moesten we echt even bijkomen en uitbuiken op reusachtige loungebanken die richting zee keken. Na de sugar rush te hebben overwonnen, werd ons als afsluiter een cocktail aangeboden. We vroegen de mixologist om advies en voordat we de vraag helemaal hadden uitgesproken, hoorden we het Spaanse woord “sangria”. Echt? Si, en dit is niet zomaar een sangria, maar een hele sangria-show met als hoofdrol gedroogd ijs. Als het een beetje meezit mag jij een kleine bijrol vervullen. Zelfs in Spanje hebben we nooit zo’n bijzondere sangria gedronken. Ga of ben je op Koh Samui? Dan zijn wij van mening dat je/jullie zelf een sangria bij Salt Society Beach Bar & Kitchen moeten proeven!

Bijzondere sangria bij Salt Society

Image: Thailand Magazine

Bijzondere sangria bij Salt Society

Image: Thailand Magazine

Visje visje visje

Tijdens ons gezellige bezoek, zagen we tegenover ons een groep mensen die het wel heel erg naar hun zin hadden. Wat zat er in die leuke uitziende cocktailglazen voor hun neus? “Daar willen we er ook graag één van proberen” wees ik zo onopvallend mogelijk naar de tafel schuin tegenover ons. Enkele minuten stond ze daar, ons kleine visje, waarvan we echt geen enkel benul van hebben welke cocktail ze in haar buikje had. Zoet en fris, was het iets met ananas? 

Cocktail in een vis op de bar van Salt Society Beach Bar & Restaurant

Image: Thailand Magazine

Cocktail in een vis bij Salt Society

Image: Thailand Magazine

SUPPORT ONS
Met een virtuele ijskoffie en/ of boek je hotelovernachtingen, binnenlandse Thailand reizen en bijvoorbeeld reisspullen via onze partnerlinks. Klik op de link die voor jou van toepassing zijn en boek daarna het hotel, resort of hostel naar keuze: Booking.com of Agoda. Dit hoeft geen accommodatie te zijn die wij op onze site aanbevelen, zelfs niet eens in Thailand. Via 12GoAsia kun je reizen met een bus, taxi, boot of trein voor in Thailand boeken en Bol.com kent iedereen wel. Dankzij de link krijgen wij een kleine commissie en dit kost jou helemaal niets extra. Dank!

Conclusie

De volgende keer dat we op Koh Samui zijn, boeken we een aantal nachten in het Centara Reserve Samui. De bediening en kwaliteit is er op en top. Hetgeen we van het resort hebben gezien, zorgt ervoor dat we hier graag nog eens terugkomen. Per slot van rekening is Chaweng Beach één van de allerleukste stranden van Koh Samui. Een aantal dagen in zo’n weelderig luxe resort als deze, wie wil dat nou niet?!

Salt Society, één van de beste beach bars van Koh Samui

Algemene informatie Salt Society Beach Bar & Kitchen Koh Samui

Salt Society is onderdeel van Centara Reserve Samui
Openingstijden: 12:00 – 22:30 uur
Google Maps: https://goo.gl/maps/xKeDisiBagUak1vy5
Reserveringen: +66 (0)77 230 500
Menu: https://www.saltsocietysamui.com/#gastronomy
Facebook: https://www.facebook.com/saltsocietysamui
Instagram: https://www.instagram.com/saltsociety_samui/

Salt Society Beach Club & Restaurant

Image: Thailand Magazine

Bord met Men to the left because Women are always right

Image: Thailand Magazine

Een aantal tips voor je bezoek aan Koh Samui

Lees over ons verblijf in Villa Chi op Koh Samui, Thailand
Lees over onze trouwvilla op Koh Samui, Purana Residence, onderdeel van Panacea Retreat
Lees over The Red Dragon Cruise die ons naar Ang Thong National Marine Park bracht

MORE AMAZING THAILAND

Lees alles over de Saffron Cruise in Bangkok
Hier vind je de beste restaurants van Koh Tao in Thailand
Onze uitgebreide review van 500Rai Floating Resort in Khao Sok National Park
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
From Thailand with LOVE! Juni 2020
klik hier voor al onze Picture This artikelen
Klik hier als je al onze artikelen wilt zien over Koh Phi Phi in Thailand
Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Back To Top