fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Het zeiljacht The Red Dragon ni de wateren van Koh Samui in de Gold van Thailand
Het zeiljacht The Red Dragon ni de wateren van Koh Samui in de Gold van Thailand

Image: Ko Samui Boat Charter

MET THE RED DRAGON CRUISE VAN KOH SAMUI NAAR ANG THONG MARINE NATIONAL PARK

Cruise met een fascinerend vlaggenschip naar betoverende stranden en onbewoonde eilanden.

The Red Dragon, het zou zomaar een spannend (strip)boek kunnen zijn, maar niets is minder waar. The Red Dragon is namelijk de naam van een wonderbaarlijk ouderwets cruiseschip dat in de regio van Koh Samui vaart. In augustus 2022 hadden wij het geluk om mee te mogen met een dagvullende tour naar het Ang Thong Marine National Park. We hebben gelachen, gegeten, gesnorkeld, gekajakt, geklommen en onze ogen uitgekeken. Van ‘s ochtends vroeg tot zonsondergang genoten we maximaal van deze leuke dag. “Op een onbewoond eiland”…

Er is ook een Dagon cruise en behalve een dagtrip naar het Ang Thong National Marine Park, organiseert Ko Samui Boat Charter (de eigenaar van The Red en Blue Dragon) nog een andere tour genaamd de Southern Samui Island Tour. Meer hierover en over de andere jachten lees je verderop in dit artikel. Hieronder lees je eerst over onze Ang Thong Cruise beleving.  

De bijzondere Red Dragon Cruise in de wateren van Ang Thong National Marine Park, Thailand

Image: Ko Samui Boat Charter

Gratis pick up en drop off bij je accommodatie

Een aantal dagen voordat onze tour startte, kregen we een mail met daarin meer uitleg en de melding dat er iemand met een minivan rond acht uur voor ons strandresort The Stay zou staan. Iets na acht uur stond er inderdaad een minivan op de parkeerplaats van ons fijne beach resort in Chaweng. Nadat we eerst een aantal andere passagiers in Chaweng en Lamai hadden opgepikt, stonden we een klein uur later aan de andere kant van Koh Samui. We waren in Lipa Noi, de standplaats van The Red Dragon, aan de westkust van het eiland.

Na het einde van onze leuke en avontuurlijke dag werden we weer kosteloos bij ons resort in Chaweng afgezet. Top!

The Red Dragon Cruise tijdens zonsondergang

Image: Ko Samui Boat Charter

Het bijzondere zeiljacht The Red Dragon

Terwijl we uit ons busje stapten, werden we al direct door de kapitein en zijn team met een gekoeld drankje en een glimlach verwelkomd. Recht tegenover ons lag ze aangemeerd, de majestueuze Red Dragon van twee verdiepingen hoog. Een groots schip met grandeur, maar let ook vooral op de details zoals de afwerking en prachtige bewerkte teakhout panelen en kunstwerken. 

The Red Dragon is een traditioneel, klassiek Thais zeiljacht en één van de allergrootste van zijn soort in de regio van Koh Samui. Een bijzonder mooi jacht waarmee je de Golf van Thailand, het oostelijk kustgebied van Thailand, varend kunt ontdekken. Het grote iconische schip heeft opvallende grote rode zeilen. Veel bootliefhebbers zullen de pracht en praal van de teakhouten Red Dragon weten te waarderen. 

Red Dragon Cruise in een kleine haven van Lipa Noi op Koh Samui, Thailand

Image: Thailand Magazine

De Red Dragon Cruise in het water

Image: Thailand Magazine

SUPPORT ONS
Met een virtuele ijskoffie en/ of boek je hotelovernachtingen, binnenlandse Thailand reizen en bijvoorbeeld reisspullen via onze partnerlinks. Klik op de link die voor jou van toepassing zijn en boek daarna het hotel, resort of hostel naar keuze: Booking.com of Agoda. Dit hoeft geen accommodatie te zijn die wij op onze site aanbevelen, zelfs niet eens in Thailand. Via 12GoAsia kun je reizen met een bus, taxi, boot of trein voor in Thailand boeken en Bol.com kent iedereen wel. Dankzij de link krijgen wij een kleine commissie en dit kost jou helemaal niets extra. Dank!

The Red Dragon is 24 meter lang, 6 meter breed, 5 meter hoog en weegt maar liefst 76 ton. Het imposante zeiljacht heeft op het beneden- en bovendek talloze comfortabele zitplaatsen en kan in totaal 74 passagiers (exclusief bemanning) vervoeren. Het overdekte bovendek biedt veel zit en zelfs ligplekken door middel van zachte matten of zitkussens. Wij lagen er prinsheerlijk! 

Op hun Semi-Private tour verzekert het bedrijf haar gasten van superieure gastvrijheid met een maximum van 14 gasten op de Blue Dragon of 28 op de Red Dragon Classic Thai Yacht (vergunning voor 74 plus 5).

Beneden op het hoofddek is een overdekte en comfortabele lounge gebouwd. Helemaal aan de voorzijde van The Red Dragon bevindt zich het zonnedek inclusief, jawel, een jacuzzi. Tevens zijn er twee badkamers en in de lounge bevindt zich de eethoek met een kleine keuken. In deze lounge wordt tijdens de middag een lekkere en gevarieerde Thaise lunch geserveerd. 

Benedendek van The Red Dragon waar gegeven wordt

Image: Thailand Magazine

Bovendek van The Red Dragon waar gechilld wordt

Image: Thailand Magazine

Bovendek van The Red Dragon waar gechilld wordt in de jaccuzzi

Image: Thailand Magazine

Gastvrijheid en service met een glimlach

Tijdens onze cruise verliep de reis op The Red Dragon Cruise naar Ang Thong National Marine Park geheel vlekkeloos. Althans, even dachten we gestrand te zijn op een mooi tropisch eiland. Het vakkundige team loste dat echter zeer snel en vakbekwaam op. Na de verwelkoming stapten we aan boord en werden we gevraagd onze slippers in te leveren. Deze werden in een grote plastic container bewaard. Heerlijk, een cruise waarbij je op blote voeten aan boord bent. De kapitein was erg vriendelijk en straalde zijn verantwoordelijkheid uit over zijn fantastische crew. Het Thaise team dat aan boord meehielp was zo leuk en aardig! Ze kwamen regelmatig een praatje maken en vroegen dan altijd of alles naar wens was, of we nog vragen hadden en we nog een gekoeld drankje wilden ontvangen. Typische Thaise gastvrijheid en altijd met een lach!

Welkomstdrankje aan boord bij The Red Dragon Cruise naar Ang Thong National Park

Image: Thailand Magazine

De Thaise kapitein van de Red Dragon Cruise

Image: Thailand Magazine

Thaise dames bezig in de keuken van de Red Dragon Cruise

Image: Thailand Magazine

Eten & Drinken

Zodra je maar één voetstap aan boord hebt gezet kun je onbeperkt gebruik maken van frisdranken zoals Sprite en Cola. Maar ook koffie, thee en water zijn bij de prijs inbegrepen. Op verschillende momenten krijg je onderweg ook iets lekkers te eten en er zijn onbeperkt koekjes beschikbaar. In de open keuken wordt eerst een aantal lekkere starters bereid. De keukenbrigade deelde Gyozas (dumplings), Vietnamese en Thaise loempia’s aan ons uit. Daarbij werd ook vers fruit zoals watermeloen en ananas uitgedeeld. Het waren zeer smakelijke snacks en er was meer dan genoeg voor iedereen die aan boord.

Gyoza aan boord van de Red Dragon Cruise

Image: Thailand Magazine

Appetizers aan boord van de Red Dragon Cruise

Image: Thailand Magazine

Eten aan boord van de Red Dragon Cruise

Image: Thailand Magazine

Tijdens de middag werd er beneden een uitgebreide lunch geëtaleerd in de vorm van een Thaise buffet. Gebakken vis, gepaneerde kip, kipsate, fried rice, dunne bami, witte rijst en salade stonden  op het menu. Tijdens onze terugreis naar Koh Samui kregen we nog een dessert om onze maaltijd aan boord compleet te maken. Twee bolletjes ijs met een banaan en geroosterde pinda’s, omdat we zo braaf aan boord waren geweest.  

Die avond besloten we om lekker bij The Coffee Club te gaan eten. Aan boord van The Red Dragon hadden we best veel gegeten en we hadden zin in een makkelijke maaltijd. The Coffee Club Chaweng ligt in winkelcentrum Central Samui, dat vlakbij onze slaapplek The Stay Chaweng Beach Resort ligt. Lekker dichtbij en een goede maaltijden inclusief hele goede koffie!

Gebakken vis aan boord van de Red Dragon Cruise

Image: Thailand Magazine

Eten aan boord van de Red Dragon Cruise

Image: Thailand Magazine

Dessert aan boord van de Red Dragon Cruise

Image: Thailand Magazine

Ang Thong National Marine Park

Ang Thong National Marine Park bestaat uit meer dan 40 eilanden en beslaat zo’n 250 m2. Er worden regelmatig tours vanaf Koh Phangan en Koh Samui naar dit wonderschone nationale marinepark georganiseerd. Vrijwel altijd met een speedboot en daarom leek het ons leuk om met een authentiek houten jacht naar het Mu Ko Ang Thong National Marine Park te varen. Mede hierdoor hebben we ons bezoek aan de Gouden Kom, wat Ang Thong betekent, op een veel relaxtere manier ervaren dan met een snelle speedboot. Naast de vele mooie momenten was ons (letterlijke) hoogtepunt een bezoek aan het viewpoint dat over de “Emerald Lake” uitkijkt.

De verschillende stops

Tijdens onze cruise door de Golf van Thailand maakten we in het Ang Thong Marine Park een aantal stops. Telkens werd iedereen aan boord gevraagd of ze mee wilden of dat ze lekker aan boord wilden blijven om te chillen. Maar natuurlijk gingen wij mee. Laat het avontuur maar beginnen, ahoy!

Ang Thong National Marine Park in de verte

Image: Ko Samui Boat Charter

Rots dat op een biddende aap lijkt in het Ang Thong National Marine Park

Image: Thailand Magazine

Onze gids van The Red Dragon Cruise

Image: Thailand Magazine

Snorkelen

Eenmaal aangemeerd in de wateren van het Ang Thong National Marine Park gingen we snorkelen bij het eiland Koh Wao. Van te voren werd ons uitvoerig van alles uitgelegd over over de omgeving, de beste snorkelplekken en waarop we moesten opletten. Er stond behoorlijk wat stroming in zee en het verantwoordelijke team van Ko Samui Boat Charter vertelde ons duidelijk wat we wel en niet moesten doen. Ook werd ons op het hart gedrukt het leven in zee zo goed mogelijk met rust te laten en vooral niets aan te raken. Hart voor de zaak en het zeeleven noemen we dat!

Iedereen aan boord kon gratis gebruik maken van snorkels en flippers. Wij hebben altijd onze eigen snorkel bij ons, maar de flippers kwamen maar al te goed van pas! Zeker wanneer er een stevige stroming staat, is dit een verschil van dag en nacht.

Snorkelen in het Ang Thong National Marine Park tijdens The Red Dragon Cruise

Image: Ko Samui Boat Charter

Snorkelen in het Ang Thong National Marine Park tijdens The Red Dragon Cruise

Image: Ko Samui Boat Charter

Het snorkelen was leuk, maar misschien zijn we door onze vele snorkeltrips in Thailand een beetje verwend geraakt. Onze mooiste snorkelavonturen beleefden we onder andere in de wateren van de Surin en Similan Eilanden, een geweldig snorkel- en duikparadijs. In de zee van Koh Tao kun je ook waanzinnig mooi snorkelen en duiken. Daar zagen we een paar weken voor ons bezoek aan Samui nog heel veel soorten tropische vissen en koraal. In de baai van Aow Leuk zagen we zelfs een aantal jonge zwartpuntrifhaaien en ontelbare papegaaivissen en andere (voor ons onbekende) prachtexemplaren. Aow Leuk is niet voor niets onze favoriete baai op Koh Tao!

DUIKEN OP KOH TAO
Wil je (leren) duiken op Koh Tao? Wij werken samen met de één van de beste duikscholen van het eiland, het Nederlandse Impian. We kunnen zelfs een behoorlijke korting verschillende opties geven. Bij interesse, stuur een mail naar impian@thailandmagazine.com met daarin wat je wil doen qua duiken, met hoeveel personen en voor welke periode. Heb je vragen of wensen, zet die dan ook in de mail.

EEN TRIP NAAR DE SURIN EN/OF SIMILAN EILANDEN
We werken ook samen met een bedrijf dat vanaf Phuket of Khao Lak naar de Surin en Similan Eilanden vaart. Je kunt kiezen uit verschillende tours en zelfs in een tent of basic bungalow overnachten op de Surin Eilanden. Meer informatie? Stuur een mail naar info@thailandmagazine.com met daarin de gewenste data, aantal personen en je vragen / wensen.

Bekijk hier supermooie fotos van de Similan Eilanden in Thailand
Klik hier voor de mooiste foto's van de Surin Eilanden
Bekijk hier supermooie fotos van Iris de Laat in onze In the Picture #88

The “Secret” Lagoon

Als tweede stop is er een kajaktocht op zee inclusief een bezoek aan een geheime plek in het park. Voor een meerprijs van 250 THB per persoon kun je meegaan met deze kajaktocht. Wil je dit niet, dan kun je aan boord blijven of met de rubberboot meevaren die de kajaktour begeleidt. Vanaf The Red Dragon stapten wij over in de kajak en per twee vaarden we richting “The Secret Lagoon” van het Ang Thong National Marine Park.

We vertellen je bewust niet waar deze plek te vinden is, maar we kunnen je wel vertellen dat deze in de meest afgelegen hoek van Ang Thong ligt. Onder vakkundige begeleiding werden we een grot in geleid en na een paar minuten kajakken kwamen we uit bij een kleine lagune. Heel erg mooi en bijzonder! Na een klein uur maakten we nog andere stop waarbij we onze onze zeekajaks op een zandbank parkeerden. Hier genoten we nog eens van het pracht en praal dat het Ang Thong National Marine Park te bieden had. Pure ongerepte natuur en kristalhelder water waarbij je de vissen van verre ziet zwemmen. 

De secret lagoon van Ang Thong National Marine Park

Image: Ko Samui Boat Charter

Jump!

Nadat we weer allemaal veilig en wel op The Red Dragon waren aangekomen, kregen we nog even de tijd om te chillen of in de buurt van het schip te zwemmen. Op zo’n vijf meter hoogte is er aan het bovendek een kleine plankje gemaakt, waarvandaan er in het water gesprongen kan worden. Een sprong in het diepe zoals ze dat noemen, maar dan letterlijk. Nadat alle kajaks weer aan dek waren gehesen, werd het tijd om richting onze laatste stop van de dag te cruisen.

Vanaf de Red Dragon in het water springen

Image: Ko Samui Boat Charter

Vanaf de Red Dragon in het water springen

Image: Ko Samui Boat Charter

Thale Nai Viewpont

Onze laatste stop was voor de kust van Koh Mae Ko. Het eiland met het smaragdgroene meer, de blue lagoon of de hidden sea. Veel namen voor een onvoorstelbare mooie plek die ligt verscholen op een eiland in het Ang Thong Marine National Park van Thailand. Nadat we op de lange plastic pier van het eiland werden afgezet, begonnen we aan onze behoorlijke klim naar naar boven. Mensen die slecht ter been zijn raden we de tocht naar het het Thale Nai Viewpoint niet aan vanwege de vele steile trappen. De traptreden zijn kort en vooral naar beneden kan dit als erg ongemakkelijk worden ervaren. 

Thale Nai Viewpoint, onderdeel van Ang Thong National Park in Thailand

Image: Thailand Magazine

Stijle trappen voor Thale Nai Viewpoint, onderdeel van Ang Thong National Park in Thailand

Image: Thailand Magazine

Na zo’n klim is de beloning des te beter. Vanaf twee verschillende platforms krijg je als bezoeker een ontzagwekkend mooi uitzicht over de Emerald Lagoon van Ang Thong National Park. Eenmaal beneden kun je even uitpuffen en iets te drinken bestellen. Wij trakteerden onszelf op een verse kokosnoot en namen vervolgens een plons in het lauwwarme water.

Toen het tijd was om met ons rubberbootje weer terug te keren naar het mooie jacht, startte de motor van ons bootje niet meer. Al snel kwam er een technisch bekwaam bemanningslid vanaf The Red Dragon ons helpen. Gelukkig was het euvel snel opgelost en kwamen we weer lachend aan boord van ons mooie cruiseschip. Wat een ervaring!

Ang Thong National Park in Thailand

Image: Thailand Magazine

Pier van Thale Nai Viewpoint, onderdeel van Ang Thong National Park in Thailand

Image: Thailand Magazine

Met de dingy naar Thale Nai Viewpoint, onderdeel van Ang Thong National Park in Thailand

Image: Thailand Magazine

Terug naar Koh Samui

De terugweg stond vooral in het teken van ontspanning. We genoten nog na van de avontuurlijke dag vol impressies en mooie herinneringen. Terwijl we languit op het bovendek van The Red Dragon lagen, keken we uit op het kleurenspel van de komende zonsondergang. Om onze erg leuke dag af te sluiten bestelden we een biertje en proostten we op onze fantastische Thailand 2022/2023 reis. De reis waarop wij ons JA-woord gaven.

Nadat we in een haventje op Lipa Noi waren aangemeerd, konden we al vrij snel met een minivan mee die ons terug naar onze accommodatie op Koh Samui bracht. We waren bijna “thuis”, terug van wederom een geslaagde dag en een fantastisch avontuur!

Terug naar Koh Samui tijdens schemering

Image: Ko Samui Boat Charter

Southern Samui Islands Tour

Naast de Ang Thong National Marine Park Tour, organiseert Ko Samui Boat Charter nog een andere tour. Met de Southern Samui Island Tour bezoek je verschillende eilanden zoals Koh Rap, Samui’s Five-Islands, Koh Taen, of Koh Mat Sum. Koh Rap is een nieuw geopend eiland met een rustig strand biedt en de mogelijkheid om de hertjes die er rondlopen te ontmoeten. Op Koh Mat Sum zijn het de kleine (en grote) varkentjes die je begroeten.  

De Southern Samui Island Tour kost 2.400 THB voor volwassenen en 1.500 THB voor kinderen. Je start om 09:30 uur en duurt tot 15:30 uur. Ook hier kun je gratis gebruik maken van de snorkelspullen aan boord. Een Thaise lunch en drankjes zoals frisdrank, water, koffie en thee zitten bij de prijs inbegrepen. Je betaalt wel extra entreekosten voor Koh Rap (50 THB p.p.) en voor Koh Mat Sun (50 THB p.p.). Wil je op zee kajakken dan betaal je 200 THB voor de huur van een kajak.

Koh Rap vlakbij Koh Samui

Image: Ko Samui Boat Charter

Varkens bij Koh Taen vlakbij Koh Samui

Image: Ko Samui Boat Charter

Je eigen Red of Blue Dragon

Iets te vieren? Je kunt ook een eigen jacht inclusief kapitein en bemanning afhuren. Ko Samui Boat Charter, het bedrijf waarmee wij naar Ang Thong zijn geweest, verhuurt The Red Dragon en nog een aantal andere fraaie jachten. Leuk als huwelijkslocatie of als je een personeelsfeest, verjaardag of ander bijzonder moment te vier hebt.

Een privétour met The Red Dragon bestaat bijvoorbeeld uit een halve dag van 4 tot 5 uur, een hele dag van 7 tot 8,5 uur of een sunset cruise van ongeveer 5 tot 7 uur. De Blue Dragon privé charter inclusief 6 personen kost ongeveer 20.500 THB voor een halve dag en een hele dag 57.000 THB.  De Red Dragon voor 10 personen kost ongeveer 34.500 THB voor een halve dag en 32.500 THB voor een hele dag.  Elke extra gast kost ongeveer 1.100 THB.

Als je boekt via Thailand Magazine, krijg je 5% korting per volwassene. 

De Red en Blue Dragon

Image: Ko Samui Boat Charter

Boek met korting

Je vraagt je natuurlijk af wat zo’n waanzinnig leuke en dagvullende tour met The Red Dragon kost. De Ang Thong Marine Park tour kost voor volwassenen 3,300 THB en kinderen betalen 1,800 THB. Dit is exclusief de Ang Thong entreekosten van 300 THB voor volwassenen en 150 THB voor kinderen. Als je via Thailand Magazine boekt, dan krijg je per volwassen persoon 200 THB korting. 

Voor de Southern Samui Island Tour betalen volwassenen 2,400 THB en kinderen 1,500 THB. Thailand Magazine lezers krijgen 100 THB korting voor een volwassen persoon.

Mail naar info@thailandmagazine.com met het aantal personen, de gewenste periode, de samenstelling en je wensen/vragen. Je kunt ook vragen stellen in onze Koh Samui WhatsAppGroep. 

Dank!

We willen Ron van Ko Samui Boat Charter, de kapitein van die dag en vooral de Thaise bemanning heel erg bedanken voor de geweldige tour naar het Ang Thong National Marine Park! We raden deze tour dan ook aan iedereen aan en hopelijk volgen er nog veel meer mensen die zo’n mooie ervaring mee terug mee naar huis nemen. Thanks!

Een aantal tips voor je bezoek aan Koh Samui

Lees over ons verblijf in Villa Chi op Koh Samui, Thailand
Lees onze review van The Stay Chaweng Beach Resort op Koh Samui
Hier vind je de beste restaurants van Koh Samui, Thailand

MORE AMAZING THAILAND

Lees alles over de Saffron Cruise in Bangkok
Hier vind je de beste restaurants van Koh Tao in Thailand
Lees over de beste restaurants in Bangkok en nog veel meer
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
From Thailand with LOVE! Juni 2020
klik hier voor al onze Picture This artikelen
Klik hier als je al onze artikelen wilt zien over Koh Phi Phi in Thailand
Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Back To Top