fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Het terrein van Rayavadee in Railay, Krabi
Het terrein van Rayavadee in Railay, Krabi

RAYAVADEE - HET BESTE RESORT VAN THAILAND

Als er een paradijs op aarde zou bestaan, dan had deze hemelse bestemming Rayavadee geheten. De engelen zouden dan het personeel van dit fenomenale resort zijn geweest. Qua hospitality zijn we langzamerhand wel wat gewend en daardoor misschien ook wel een beetje verwend, maar sinds ons verblijf in het resort dat Rayavadee heet, heeft gastvrijheid een geheel nieuwe betekenis gekregen.

Op zondag 19 december 2021 arriveerden we voor een aantal nachten in Rayavadee, de dagen dat we hier te gast waren, zullen we nooit, nee echt nooit meer vergeten. De sterrenservice, het wondermooie terrein, Phra Nang Beach (ons favoriete strand), de bijzondere avond in een van de meest unieke restaurantlocaties ter wereld en ga zo maar door. En dat is precies wat wij hieronder doen, we gaan inderdaad nog wel even door, want waar het hart vol van is…

Het terrein van Rayavadee gezien met een drone
Het terrein van Rayavadee gezien met een drone

Onze reis naar het paradijs

Om van Bangkok in het paradijs te komen is vrij simpel. Van deur (Mercure Bangkok Siam, in het Siam gebied) tot deur (Rayavadee in Railay) deden we er nog geen vijf uur over. Op zondagochtend 19 december reisden we ter land, ter zee en in de lucht. Om stipt 10:00 uur vlogen we met Air Asia vanaf Bangkok, waarna we anderhalf uur later aankwamen op het vliegveld van Krabi (Krabi International Airport = KBV). We werden opgewacht door een aantal vriendelijke mensen van Rayavadee dat ons een flesje water gaf, onze bagage aannam om die vervolgens te labelen. Daarna werden we naar een busje van het resort begeleid en nog geen vijf minuten later reden we weg, op naar het paradijs.

Man met bordje van Rayavadee op het vliegveld van Krabi

Image: Thailand Magazine

Onderweg vanaf het vliegveld van Krabi naar de Nam Mao Pier in het Rayavadee busje

Image: Thailand Magazine

Onderweg naar het paradijs

Vanaf het vliegveld van Krabi sta je in een half uur op de pier van Ao Nam Mao. Je rijdt over exact dezelfde weg als naar Ao Nang en slaat halverwege af naar de pier. Aan het begin van de pier staat een elektrisch wagentje klaar dat je tot het einde van de Ao Nam Pier brengt, waar je plaats kunt nemen in het speciale Rayavadee bootje met comfortabele banken. Tijdens de tocht van nog geen tien minuten naar Railay kan je genieten van de torenhoge rotsformaties langs de kust. De provincie Krabi moet je minstens een keer in je leven bezocht hebben. De boot stopte aan Nam Mao Beach, voor de ingang van het resort. Welkom in het paradijs! 

WIST JE DAT?
Ao Nam Mao of Nam Mao Beach ‘dronken strand’ betekent. Gelukkig was de kapitein van de boot helemaal nuchter. 

Het Rayavadee bootje dat je van de Nam Mao Pier naar het resort brengt

Image: Thailand Magazine

Het Rayavadee bootje

Image: Thailand Magazine

Aankomst bij Rayavadee in Railay, het beste resort van Thailand

Image: Thailand Magazine

Welkom in het paradijs!

Eenmaal van boord werden we hartelijk verwelkomd door het enthousiaste team van Rayavadee. In de Raya Lounge, waar gasten inchecken, werd ons een verfrissend welkomstdrankje en verkoelend handdoekje aangeboden. Het inchecken gebeurt al zittend op een bank in de prachtige lounge, versiert met grote houten ingekerfde pilaren en nog veel meer moois. We ontmoetten Khun Keiko, onze relatiemanager en onze hostess die beiden voor ons zouden zorgen tijdens ons verblijf. Dankzij de warme verwelkoming van het personeel voelden we ons meteen thuis. 

Khun Nok, onze uitermate sympathieke hostess, haalde een grote kaart erbij aan de hand waarvan ze ons uitleg gaf over het resort en het enorme terrein. Na een presentatie van een klein kwartier en wat vragen vanuit onze kant, konden we naar onze kamer, althans dat dachten we…

Khun Nok die ons uitleg geeft over het terrein van Rayavadee

Image: Thailand Magazine

Welkomstdrankjes in Rayavadee

Image: Thailand Magazine

Land van de Prinses

Alvorens naar onze kamer te gaan, bood Khun Keiko ons een uitgebreide rondleiding aan over het gigantische terrein van Rayavadee. Begrijpelijk want het terrein is zo overweldigend mooi, dat moet natuurlijk geshowd worden! Er zijn twee hoofdpaden die als slagaderen door het gebied kronkelen. De rode hoofdweg (zie kaart) loopt van Nam Mao Beach tot aan Railay Beach West. De blauwe lijn, loopt van Railay Beach West tot aan Phra Nang Beach. Aan Phra Nang Beach ligt ook The Grotto, misschien wel het meest bijzondere restaurants van Thailand.

Railay, met achterin het Land van de Princes en Happy Island

WIST JE DAT?
Rayavadee betekent letterlijk het land van de prinses en is het enige resort in Thailand dat aan drie stranden grenst; Nam Mao Beach, Railay Beach West en Phra Nang Beach.

Phra Nang Beach (Railay) - Het Land van de Princes

Onze tour begon met een wandeling richting Railay Beach West, waar ook het zwembad ligt. We werden constant afgeleid door de verscheidenheid aan flora en fauna die het terrein rijk is. Keiko vertelde ons over een aantal prachtige planten en bijzondere bloemen en vertelde over de grote uitvouwbare kaart met verschillende tuinwandelingen die in onze kamer lag. Inclusief een ontmoeting met een schattige apenfamilie (Dusky Leaf Monkey), kwamen we na een kwartier wandelen aan bij het grote zwembad dat deels uitkijkt over Railay Beach West. 

Keiko leidt ons rond op het terrein van Rayavadee

Image: Thailand Magazine

De Railay Garden Walk brochure

Image: Thailand Magazine

Buddha Bamboo in de weelderige groene tuin van Rayavadee in Railay

Image: Thailand Magazine

WIST JE DAT?
Er groeien meer dan honderd verschillende tropische bloemen, planten en bomen op het Rayavadee terrein van zo’n 100 hectare groot. Dat doet de naam Land van de Prinses wel eer aan.

Dusky Leaf Monkey family op het terrein van Rayavadee in Railay, Krabi

Het zwembad van Rayavadee

Het is dat we bezig waren met die tour over het terrein, want we hadden maar al te graag een plons willen nemen in het waanzinnige zwembad! Natuurlijk hadden we stiekem al verschillende foto’s van Rayavadee online bekeken, maar WOW in het echt is het nog mooier. Zoals eigenlijk alles wat we met eigen ogen hebben gezien tijdens ons verblijf. 

Het gigantische zwembad van Rayavadee in Railay

Het zwembad is verdeeld in drie delen, een kindergedeelte van max 70 cm diep, de jacuzzi en het hoofdbad met 154 cm als diepste punt. Later op de dag, toen we daadwerkelijk in het zwembad sprongen, keken we niet alleen uit over het strand en de zee van Railay West, maar ook tegen een torenhoge cliff aan. Railay is niet voor niets een van onze favoriete bestemmingen in Thailand!

Het zwembad van Rayavadee gezien met een drone
Het zwembad van Rayavadee met de kliffen en zee van Railay West

Wij waarderen een goed ligbedje, het liefst met dikke kussens en zachte handdoeken erbij. In dit geval scoren de Sun Loungers van Rayavadee een dikke 10! De kussens waren zo comfortabel dat we regelmatig even wegdommelden, terwijl we helemaal tot rust kwamen in het paradijs. Een vriendelijke medewerker bracht ons een kan met koud drinkwater en af en toe kregen we een snack zoals druifjes of een ijsje! Allemaal van het huis, wat een service!

LET OP!
De Sun Loungers (bedjes bij het zwembad) mogen niet op de stranden worden geplaatst. Railay is onderdeel van Krabi’s National Marine Park.

Het zwembad van Rayavadee gezien vanaf de lucht
Sun Loungers (ligbedjes) aan de rand van het zwembad van Rayavadee

Image: Thailand Magazine

Koud water met een klein snackje bij het zwembad van Rayavadee in Railay

Image: Thailand Magazine

We wandelden verder naar het veld met palmbomen naast het zwembad. “Hier wordt vaak een trouwfoto gemaakt” zei onze gids Keiko met een lach op haar gezicht. We konden ons daar wel iets bij voorstellen… Rayavadee is een trouwlocatie bij uitstek, maar een huwelijksaanzoek zal ook niet misstaan… Uhm.. we  dwalen af en moeten door, dat was precies wat we deden, hup richting Phra Nang Beach, het wereldberoemde Thaise strand waar duizenden posters en screensavers van bestaan.

Rayavadee Paviljoens en palmbomen in Railay

Sport & Spel

Terwijl we richting Ao Phra Nang liepen, zagen we aan onze rechterhand de Rayavadee Spa met daarnaast de fitnessruimte, squashbaan en daarachter de tennisbanen. Voor ons net een tikkeltje te heet, maar het was goed om te weten dat dit het verzamelpunt is tijdens een tsunamiwaarschuwing. We hoopten die tennisbanen de dagen daaropvolgend niet meer te zien! 

Fitness

Jawel, zelfs in het paradijs moet er soms aan de conditie worden gewerkt… In de koele fitnessruimte van Rayavadee vindt men een aantal gewichten voor krachttraining en een aantal apparaten voor cardiotrainingen. 

Tennis en squash

Achter de fitnessruimte ligt een heuse squashbaan, met erachter twee volwaardige tennisbanen. Dankzij de omgeving met een enorme kalkstenen cliff is dit de mooiste tennisbaan die we in ons leven hebben gezien! De squash- en tennisbaan is van 08:00 uur tot 20:00 uur geopend.

Wil je nou echt héél graag tennissen of squashen, maar heb je geen materialen en wil er niemand meedoen? Rayavadee leent je een racket en de tennisballen en kan zelfs ervoor zorgen dat je een waardige squash- of tennisspeler erbij krijgt. Zal die je laten winnen of veegt die je van de baan?

Tennisbanen van Rayavadee

Heerlijk ontspannen in de Rayavadee Spa

Om een verblijf in het paradijs helemaal compleet te maken, biedt Rayavadee Spa een aantal verschillende behandelingen en therapieën. Er zijn gezichtsbehandelingen, bodyscrubs, bodywraps, maar natuurlijk ook verschillende massages mogelijk. 

Wil je lekker worden vertroeteld, dan is een spabehandeling echt iets voor jou. De Total Rayavadee met in het menu: een voetbad, Rayavadee signature massage, voetmassage, hoofdmassage, gezichtsbehandeling en een heerlijk kopje kruidenthee toe. Klinkt wel aangenaam toch?

Heb je iets speciaals te vieren en wil je er op je opperbest uitzien? In de beautysalon van Rayavadee is er zelfs een kapper. En ook je handen en voeten kunnen worden verzorgd door de professionele manicure/pedicure. 

Meer weten over de Rayavadee Spa? Bekijk de speciale Rayavadee Spa brochure.

De Rayavadee Spa

Image: Thailand Magazine

Massagetafel in de De Rayavadee Spa

Image: Thailand Magazine

We slenterden verder en hadden geen seconde het gevoel dat we op het terrein van een resort verbleven, eerder diep in een jungle. Overal lagen kleine slootjes en watertjes en om ons heen was het levendig groen met hier en daar prachtige bloemen. De vogels floten ons na en we voelden ons helemaal happy. Het laatste stuk, richting het strand, werd het gebied ruwer en smaller vanwege de twee gigantische kalkstenen kliffen aan weerszijden. Waren we plotseling in een een filmset van Jurassic Park beland?!

Watertjes in de tuin van Rayavadee in Railay

Image: Thailand Magazine

Rayavadee wordt omringt door twee kliffen

Image: Thailand Magazine

Nog geen 100 stappen verder en daar stonden we plotseling met onze slippers in het zand van het buitengewone restaurant The Grotto.

The Grotto

Sowieso is The Grotto een van de meest bijzondere restaurants van Thailand en grote kans dat deze in de top 100 met unieke restaurants ter wereld staat. Juist daarom hebben we besloten hier een apart artikel over te schrijven. Dat verdient deze speciale plek. En voor ons zal deze locatie, gelegen aan ons favoriete strand, voor altijd speciaal blijven. Op maandag 20-12-2021 hebben we ons hier namelijk verloofd. Het team van The Grotto was tijdens en na de verloving zo ontzettend lief en attent, een betere plek voor een aanzoek is er in Thailand gewoonweg niet te vinden. (Mannen lezen jullie mee…). Nu je toch aan het lezen bent, lees (straks) ook ons artikel over The Grotto.

Het bord van The Grotto in het zand. The Grotto is het bekendste restaurant van Rayavadee en ligt aan Phra Nang Beach in Railay

Image: Thailand Magazine

Tafels en stoelen van The Grotto met uitzicht op Happy Island

Image: Thailand Magazine

Tafels en stoelen in The Grotto aan Phra Nang Beach

Image: Thailand Magazine

Wat wel grappig is om te vertellen is, is dat we tijdens de ontelbare keren dat we Phra Nang Beach bezochten, we vaak even naar boven hebben gespiekt, richting The Grotto en die heerlijk zacht ogende strandbedjes van Rayavadee daarnaast. Altijd dachten we “Sohee dat zijn echt fijne plekjes daar onder die boom, kijk ze liggen/ zitten dan”. We weten het nu zeker, die ligbedjes liggen formidabel en dankzij de grote boom is het goed vertoeven in de schaduw!

Sun Loungers bij The Umbrella Court van Rayavadee aan Phra Nang Beach

Image: Thailand Magazine

Sun Loungers bij The Umbrella Court van Rayavadee aan Phra Nang Beach

Image: Thailand Magazine

Sun Loungers met uitzicht op Happy Island bij The Umbrella Court van Rayavadee aan Phra Nang Beach

Image: Thailand Magazine

Umbrella Tree Court

Die geweldige plek met strandbedjes onder die grote boom heet de Umbrella Tree Court en ligt pal naast The Grotto. Een zonnedek met geweldig uitzicht over Phra Nang Beach en Happy Island. Terwijl je aan het loungen bent, krijg je ook hier, net als bij het zwembad, een karaf met koud water en wat lekkers zoals fruit. Heb je trek dan kun je hier ook eten bestellen in combinatie met bijvoorbeeld een verse fruitshake of feestelijke cocktail.  

The Umbrella Court tijdens zonsondergang van Rayavadee aan Phra Nang Beach

Twee van de vier restaurants die Rayavadee rijk is, liggen aan Phra Nang Beach. Krua Phranang, die helaas gesloten was en The Grotto. Tussen de restaurants in ligt de Rayavadee Villa. 

Rayavadee Villa

De waanzinnig mooie Rayavadee Villa bestaat uit een 417m2 groot terrein en kijkt uit over een van de mooiste strand van Thailand, Phra Nang Beach. Natuurlijk heb je een eigen zwembad inclusief ingebouwde jacuzzi. Op het terrein staan twee huisjes, een met twee slaapkamers en in de ander de eetkamer en aparte woonkamer. Natuurlijk kan een heerlijk terras, een kitchenette en een chillruimte hier niet ontbreken. De Rayavadee Villa is een fabuleus onderkomen voor die superdeluxe vakantie. Vergeten we je bijna te vertellen dat je tijdens een verblijf in deze waanzinnige villa een eigen butler tot je beschikking hebt.

>>> Meer informatie over de Rayavadee Villa zoals actuele prijzen zijn te vinden op Booking en of Agoda.

Uitzicht vanaf het zwembad van de Rayavadee Villa op Phra Nang Beach en eilandjes
Plattegrond van de Rayavadee Villa aan Phra Nang Beach in Railay

Krua Phranang

In Krua Phranang draait het om de authentieke Thaise keuken zoals Thaise curries, Som Tam salade of verschillende visgerechten, maar proef vooral ook een van de zuidelijke specialiteiten. In het restaurant is het mogelijk om zowel binnen (airco) als buiten plaats te nemen. Wij opteren voor buiten vanwege het fraaie uitzicht op Phra Nang Beach tijdens zonsondergang, terwijl langzaam de sterren aan de hemel verschijnen. Ondanks dat we hier niet zelf hebben gegeten, hebben we van verschillende mensen vernomen dat dit het beste restaurant van Rayavadee is. Chef Amphan, gespecialiseerd in de Zuid Thaise keuken, kan met gemak in het rijtje masterchefs van Thailand worden geplaatst. Je weet dus nu waar je moet zijn als je wilt dineren in Rayavadee. Vergeet dan alleen niet een cocktail bij The Grotto te doen…

Binnen bij Krua Phranang. Het restaurant van Rayavadee aan Phra Nang Beach
Buiten op het dek van Krua Phranang. Het restaurant van Rayavadee aan Phra Nang Beach
Chef Amphan van Krua Phranang. Het restaurant van Rayavadee aan Phra Nang Beach

Nadat we het deel van Rayavadee aan Phra Nang Beach hadden bewonderd, wandelden we terug richting Nam Mao Beach, waar onze tour startte. Na een kleine tien minuten stonden we voor een poort. Keiko, deed de deuren open en daar voor ons zagen we ons eigen Pool Pavilion, gelegen in een schitterend onderhouden tuin. 

Onze Pool Pavilion in het Rayavadee

Image: Thailand Magazine

De Pool Pavilion van Rayavadee

Op het terrein van Rayavadee staan in totaal 12 Pool Pavilions, allemaal inclusief een zwembad van maar liefst 3×8 meter. Daaromheen een grote tuin die wekelijks wordt bijgehouden. Aan/ half in het zwembad vind je twee ligbedden met zachte kussens. In ons geval keken we al liggend uit op de enorme kalkstenen klif waarlangs je loopt als je vanaf de Walking Street van Railay naar Phra Nang Beach loopt.

Pool Pavilion met grote klif op de achtergrond

Image: Thailand Magazine

Vanwege het gebruik van onopvallende kleuren blendt het 115 m2 grote paviljoen perfect met de natuurlijk omgeving. Tegenover het paviljoen kun je ook nog chillen aan het semi-overdekte terras met tuintafel en -stoelen. Het wifibereik is zowel binnen als buiten helemaal top, handig voor als je een deadline moet halen of je vriend/familie thuis je prachtpaviljoen via beeldbellen wil laten zien.  

De pavilions van Rayavadee blenden mooi in de natuur in de grote tuin
Pool Pavilion van Rayavadee
Pool Pavilion van Rayavadee

Nadat we de deur van ons huisje hadden geopend, liepen we direct het woongedeelte van de Rayavadee Pool Pavilion in. De woonkamer heeft een enorme bank, die tevens dient als slaapbank voor een kind. Tegenover de comfortabele bank staat het tv-meubel met daarop een een grote tv en daaronder de minibar. In de kast zijn onder andere een ijsemmer, flessenopener en andere handige tools zijn geplaatst. Op de kast stonden o.a. kopjes en een waterkoker. Thee en koffie wordt gratis verstrekt, waarbij de koffie kan worden gemaakt met een “Franse” koffiemachine, een vernuftig apparaatje waarbij je de koffie filtert met een pers. Heel fijn wakker worden met een kopje vers gezette koffie in de vroege morgen, zeker met die heerlijke, volgens geheim recept gebakken Rayavadee koekjes. Jawel op de kast stond een blik vol met die koekjes als extraatje.

De woonkamer van de Pool Pavilion van Rayavadee
Kopjes, snacks, koekjes en een waterkoker in de Pool Pavilion van Rayavadee, Railay

Image: Thailand Magazine

De teakhouten trap van het Pool Paviljoen bracht ons naar de slaapkamer met het lekkerste bed van Thailand. Naast de slaapkamer was de verzorgde badkamer inclusief his en hers wastafels, een fijn bad en extra douchecabine. In ons paviljoen was aan alles gedacht, zoals een cd-speler met relaxte muziek in de slaapkamer en heerlijk zachte slippers en badjassen. In de badkamer waren verschillende toiletartikelen aanwezig waaronder tandenborstels, scheerset en after sun. Beneden vonden we muggenspray, een zaklamp en nog meer handige artikelen die het verblijf compleet maakten.

Slaapkamer van de Pool Pavilion in Rayavadee, Railay

Image: Thailand Magazine

Badkamer met his en her wastafel van de Pool Pavilion in Rayavadee, Railay

Image: Thailand Magazine

Badkamer met vrijstaand bad en aparte douche van de Pool Pavilion in Rayavadee, Railay

Image: Thailand Magazine

Nadat we de eerste avond terugkwamen en onze vrienden van Railay Family Restaurant in Walking Street hadden bezocht, stond ons weer een zoveelste verrassing te wachten. Ons bed was weer opgemaakt, onze badslippers stonden keurig naast het bed, de flessen drinkwater waren aangevuld en er lagen twee heerlijke bonbons op ons te wachten. Turn Down Service… Over service gesproken, onze tassen hadden we vanaf het vliegveld in Krabi tot aan onze Pool Pavilion geen seconde meer aangeraakt. Zucht, hier zouden we wel een jaar kunnen verblijven! Na een lange dag vol prachtige momenten ging die avond het licht letterlijk en figuurlijk in het paradijs uit.

Plattegrond van de Pool Pavilion van Rayavadee in Railay

Raya Dining

Raya Dining is het derde restaurant wat we op het Rayavadee terrein tegenkwamen. Het bestaat uit een groot terras en ruim binnengedeelte. Dankzij de grote kalkstenen rotsen en de groene tuin was ontbijten een waar feest! Het restaurant is geopend tot 23:00 uur, maar wij zaten hier alleen tijdens het ontbijt en de afternoon tea op onze laatste dag. Wat ons bij binnenkomst wel direct opviel was de enorme geklimatiseerde wijnkast. Dat zegt voldoende, een top restaurant!

Het terras van het restaurant Raya Dining in Rayavadee
Het terras van het restaurant Raya Dining in Rayavadee

Image: Thailand Magazine

Het restaurant Raya Dining binnen

Image: Thailand Magazine

Helaas was het vierde restaurant, Raitalay Terrace vanwege Covid-19 nog gesloten. Daar kunnen we je helaas niet over informeren, ondanks dat we zeker weten dat het hier ook tip top in orde is. Wie weet gaan we daar nog eens dineren als we weer terugkomen op deze bijzondere plek in Thailand. 

Rai Talay Terrace van het Rayavadee in Railay

Continental Breakfast (07:00 uur tot 10:30 uur)

Voor ons (westerlingen) is er een aantal voorwaarden voor een geweldig ontbijt. Een variëteit aan brood en kaas (jawel we zijn Nederlanders), versgeperste vruchtensappen, goede koffie en thee waarbij je tal van keuze hebt en tot slot de service. Aan al deze voorwaarden werd voldaan! Naast de talloze zoetigheden, soorten broodjes en beleg was er vanzelfsprekend ook genoeg anders te kiezen. Van warme Thaise gerechten tot muesli met yoghurt of melk, dat je kon pimpen met verschillende noten en gedroogd fruit. Een A La Carte optie was er ook en natuurlijk moesten wij die proberen tijdens onze zalige dagen in Rayavadee.

Verse vruchtensappen tijdens het Continental Breakfast van Rayavadee

Image: Thailand Magazine

Verschillende soorten brood tijdens het Continental Breakfast van Rayavadee

Image: Thailand Magazine

Bordje met hapjes tijdens het Continental Breakfast van Rayavadee

Image: Thailand Magazine

Afternoon Tea

Drie keer per week, op dinsdag, donderdag en zaterdag, tussen 16:00 uur en 17:00 uur, krijgen de gelukkige gasten van Rayavadee een afternoon tea aangeboden. Het geluk was aan onze zijde, want toevallig verbleven wij in het resort op een donderdag. We konden kiezen uit verschillende koude/warme soorten thee/koffie en daarbij kregen we een bordje met hartige en zoete hapjes, allemaal stuk voor stuk erg smakelijk. Onze favoriet was de chocolademousse. Alleen jammer dat deze in een te klein glaasje werd geserveerd waardoor niet alles kon worden opgelepeld. Dit is overigens de enige opmerking die we over ons verblijf kunnen plaatsen… 

Afternoon Tea bij Rayavadee in Railay

Image: Thailand Magazine

Afternoon Tea bij Rayavadee in Railay

Image: Thailand Magazine

Na ons eerste ontbijt trokken we ons even terug bij de Pool Pavillion waar we een uur of twee even lekker konden uitbuiken en ontspannen. Even uitrusten voordat onze bijzondere activiteit met twee geweldige gidsen van het resort zou starten… 

Tours, excursies en activiteiten

Gasten van Rayavadee kunnen een keur aan tours, excursies en activiteiten boeken. Van een tour over water met een luxe speedboot naar Koh Phi Phi of Phuket tot een excursie over land naar onder andere de jungle en het meer van Khao Sok National Park. Liever wat dichter bij huis? Er zijn qua activiteiten kookcursussen en zelfs klimcursussen te volgen. Voor kinderen valt er overigens ook genoeg te beleven, maak je daar geen zorgen om. Veel informatie over wat Rayavadee allemaal te bieden heeft, is hier te downloaden. Speciale wensen? Het team van Rayavadee weet raadt!

Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
Klik hier als je al onze artikelen wilt zien over Koh Phi Phi in Thailand

Bat Cave

We kozen voor twee activiteiten lekker dicht bij “huis”. Samen met twee ongelooflijk bekwame en toffe gidsen beklommen we de eerste dag de Bat Cave. Dit zijn twee grotten in dezelfde klif vlakbij het resort. De laagste grot kijkt gedeeltelijk uit over Phra Nang Beach en de tweede, de hoogste grot, biedt een fenomenaal panoramisch uitzicht over Railay West. Mocht je redelijk fit zijn, DOEN! Je bent sowieso in goede handen van de twee geweldige gidsen. 

WIST JE DAT?
Railay staat bekend vanwege de vele rotsen waar goed kan worden geklommen. Ben je een fanatieke bergbeklimmer, dan is Railay ook zeker de bestemming voor jou!

Uitzicht vanaf de Bat Cave over het strand van Phra Nang Beach in Railay

Image: Thailand Magazine

Uitzicht vanaf de Bat Cave over het strand van Railay West

Image: Thailand Magazine

Kajakken

De volgende dag besloten we een iets relaxtere activiteit te boeken. We wilden de omgeving ontdekken door te kajakken. Superleuk en gezellig, aangezien onze vrienden, de twee gidsen van de dag ervoor ook gezellig mee gingen. We voeren rondom de twee eilanden waaronder Happy Island in de zee tegenover Phra Nang Beach. Daarna gingen we naar Railay West, waar we tussen de rotsen in het water manoeuvreerden. Vanaf het water is Railay ook adembenemend mooi en we schreven dit al eens eerder, dit gebied in Thailand is echt een van onze favoriete strandbestemming en mocht je hier nog niet geweest zijn, zet deze dan aub op je lijst! 

Kajakken in de zee van Phra Nang Beach

Image: Thailand Magazine

Onze vrienden en gidsen van Rayavadee in Railay

Image: Thailand Magazine

They care!

Het personeel van Rayavadee geeft niet alleen heel veel om haar gasten, maar net zoveel om de omgeving waar het resort zich bevindt. Er wordt bijvoorbeeld ontzettend veel zorg besteed aan de wonderschone tuin. Het water van het zwembad en het resort zelf wordt uit diepe bronnen gehaald die her en der over het terrein zijn verspreid. Met het water dat nog kan worden gerecycled, worden de planten mee bewaterd en het resort maakt zelf compost om de planten mee te voeden. Plastic wordt daarentegen zo min mogelijk gebruikt. Als voorbeeld, de rietjes die wij kregen waren gemaakt van suikerriet. Ga zo door Rayavadee, jullie doen het fantastisch!

Het Rayavadee team houdt Railay schoon
Het Rayavadee team houdt Railay schoon
Het Rayavadee team houdt Railay schoon

De verschillende paviljoens en villas van Rayavadee

Wij hadden de prachtige Pool Pavilion, maar Rayavadee herbergt nog veel meer soorten pavilions. In totaal zijn er 94 paviljoens en 8 villas die her en der op het gigantische terrein zijn verspreid. Stellen of ouders met een kind kunnen behalve in de Pool Pavilion ook terecht in een Deluxe Pavilion van 90 m2 of Terrace Pavilion van 115 m2. Alle paviljoens hebben twee verdiepingen, waarbij in het woongedeelte beneden een ruime bank staat. Hierop kan een kind slapen. 

Een paviljoen op in de weelderige Rayavadee tuin
Een paviljoen op in de weelderige Rayavadee tuin

Rayavadee heeft echter ook een aantal riante family pavilions waarin een tweede slaapkamer gevestigd is. Deze pavilions zijn te boeken met of zonder privézwembad. Wil je met de familie echt uitpakken, dan boek je een van de villas. We schreven al over de Rayavadee Villa, maar op het terrein zijn ook drie Family Villas, twee Phranang Villas en een Raitaly Villa te vinden. Natuurlijk is elke villa voorzien van een eigen zwembad.

Een villa in Rayavadee, gelegen in de provincie Krabi, Thailand

WIST JE DAT?
Gasten van het Rayavadee krijgen een hanger met daarin de keycard van de kamer. Deze hanger dient tevens als bewijs dat je te gast bent op het land van de princess. Zie het als een soort backstage pas, maar dan voor het schiereiland Railay.

Welke slaapplek je ook kiest, ze zijn allemaal voorzien van een flatscreen TV inclusief DVD/CD speler. Een föhn, zaklamp, comfortabele slippers en zachte badjassen, evenals thee- en koffiefaciliteiten. In de badkamer zijn tal van toiletartikelen aanwezig en schone slapers kunnen kiezen uit verschillende soorten kussens en dekens. Buiten bij de voordeur vind je twee paraplu’s in een klein kastje. Het zijn de kleine dingen die het hem doen… 

Een paviljoen op in de weelderige Rayavadee tuin

Image: Thailand Magazine

Tot slot

Inmiddels hebben we talloze luxe hooggewaardeerde resorts bezocht, maar tijdens het uitchecken bij Rayavadee, werden onze ogen wel een tikkeltje vochtig. Natuurlijk dankzij het geweldige verblijf in onze pool villa, het bijzondere diner bij The Grotto, de waanzinnig mooie tuin inclusief Jurassic Park omgeving…, maar nog meer vanwege het uiterst vriendelijke en bekwame personeel! We kunnen daarom ook niet vaak genoeg benadrukken dat het team van Rayavadee zo fantastisch is.

Jawel het team van Rayavadee is het aller-ALLERBESTE van het resort. En daarom een oproep aan alle hospitality bedrijven ter wereld… Ga eens een paar dagen op visite bij de Rayavadee familie, we weten zeker dat je het fantastisch hebt en wat bijleert over gastvrijheid.

Een deel van het Rayavadee Team op Phra Nang Beach en voor Happy Island

All you need is LOVE

Na onze verloving tijdens de Sunset Rayavadee BBQ in The Grotto, kwamen we dolgelukkig terug in onze zevende hemel. In de woonkamer troffen we een bos bloemen en een kaart aan met daarop heel veel felicitaties en lieve berichtjes van de vele personeelsleden die we tijdens ons verblijf hadden ontmoet. Boven in de badkamer hadden ze het bad vol laten lopen en gevuld met bloemen met naast het bad een fles champagne. Echte engelen, we LOVE Rayavadee!

Bloemen en kado (felicitatiekaart) van het Rayavadee team na onze verloving

Image: Thailand Magazine

Bad vol bloemen na onze verloving in The Grotto, Rayavadee

Image: Thailand Magazine

WIST JE DAT?
Rayavadee is een trouwlocatie bij uitstek, via deze brochure vind je meer informatie over het organiseren en vieren van jullie speciale droomdag in het paradijs.

THANKS!

Onze dank gaat uit naar iedereen van Rayavadee die we tijdens ons verblijf in december 2021 hebben mogen ontmoeten. Van de mensen werkzaam in de tuin tot in de keuken en restaurant en van kamermeisje tot onze gidsen en hostesses. Jullie zijn allemaal GEWELDIG!!! We hadden ons geen betere plek kunnen wensen voor onze verloving! Onze speciale dank gaat uit naar Khun Nan, Nok, Keiko, Bew, Mod Deng, M, Pong, Gift, Adam, Susan en alle mensen op de felicitatiekaart! Jullie hebben ons verblijf in Rayavadee werkelijk onvergetelijk gemaakt! Op onze trouwdag, 4 augustus 2022, denken we natuurlijk ook aan jullie en de mooie momenten die we samen met jullie hebben beleefd! De volgende keer dat we in Railay zijn, als getrouwd stel, komen we jullie zeker opzoeken en proosten we samen op het leven!

Chock dee kaa/ krub!
Ilonka & Riel

Felicitatiekaart van het Rayavadee team na onze verloving

Image: Thailand Magazine

Actuele prijzen en algemene informatie

Check in: 14:00 – Check out: 12:00
Actuele prijzen check Booking en/ of Agoda.
Adres: 2R4Q+6GP, Ao Nang, Mueang Krabi District, Krabi, Thailand.
Adres in Thais: 2R4Q+6GP ตำบล อ่าวนาง อำเภอเมืองกระบี่ กระบี่.
Telefoonnummer: +66 (0) 2301 1861
E-mailadres: reservation@rayavadee.com

De kaart met hotspots in Railay

Speciaal voor jullie hebben we een kaart van leuke en interessante hotspots in de buurt van het Rayavadee gemaakt. Hierop staan de verschillende goede restaurants, koffietentjes, leuke bezienswaardigheden en andere activiteiten. Veel plezier!

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

Lees over de beste restaurants in Bangkok en nog veel meer
Bangkok's Sky Bars & Rooftop Bars
De Grand Palace in Bangkok
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
Bekijk supermooie foto's van het Tarutao National Park
Read about the Urak Lawoi, the original inhabitants of Koh Lipe
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
klik hier voor al onze Picture This artikelen
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top