fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Longtail Boot Met Kussens Van Railay Eco Tour, Met Opde Achtergrond Een Hoge Rots In De Zee En Een Blauwe Lucht

Image: Thailandmagazine.com

Railay Eco Tour

Een luxe snorkel avontuur in een waanzinnig mooie omgeving!

In maart 2024 brachten we de hele dag op zee door met de mensen van Railay Eco Tour, in Krabi. Een tour waar we al lang naar uitgekeken hadden vanwege de ongelooflijk mooie omgeving van Krabi. Vandaag was het zover! In de vroege ochtend lag de boot te wachten bij de drijvende pier van Railay West. De boot was echt een plaatje om te zien! Op het dek lagen comfortabele kussens en er was een afdakje met gordijntjes, erg fijn was met de zinderende Thaise zon , zodat je echt even in de schaduw kon zitten als je dat wilde. 

We werden hartelijk verwelkomd door onze vriendelijke gids Farok en kapitein, Plah (wat vis betekent 😊). Terwijl de boot de baai van Railay West uitvoer, vertelde onze gids hoe onze dag eruit zou zien en legde hij de faciliteiten van de boot uit. We hadden onze eigen Marshall speaker, konden onbeperkt water en frisdrank pakken, er waren handdoeken en er was een handdouche zodat we tussendoor het zoute water van ons konden afspoelen. Wat een luxe! e zinderende Thaise zon , zodat je echt even in de schaduw kon zitten als je dat wilde.

We hadden gekozen voor een mix trip met 4 eilanden en Hong Islands. De vier eilanden die we bezochten naast Koh Hong waren Koh Poda, Chicken Island (Koh Gai), Koh Tup en Koh Mor. De tocht zou ongeveer tot 18:00 uur duren, we waren er helemaal klaar voor!

Lachende gids maakt wai terwijl naar de camera terwijl hij in de booot zit

Image: Thailand Magazine

De sfeer aan boord was ongedwongen en gastvrij, waardoor we ons meteen op ons gemak voelden. De gids bevond zich meestal achterop het dek waar de kapitein de longtailboot bestuurde.

We konden hem roepen door het deurtje als we hem nodig hadden, waardoor we de boot echt voor onszelf hadden. Soms gaf hij ons informatie over een bezienswaardigheid, zoals het vakantiehuis van de koning waar we langs voeren. Ondanks dat we een draadloze speaker aan boord hadden, luisterden we tijdens de tour liever naar de kapitein die vanaf het dek Thaise liefdesliedjes zong! Op de een of andere manier maakte dit het voor ons helemaal af!

Hong Island

Onze eerste bestemming was Hong Island, een eiland met een betoverende baai waar we het natuurlijk niet konden weerstaan om een verfrissende duik te nemen in het heldere water. Maar voordat we ons konden onderdompelen in de zee, besloten we om het uitzichtpunt te beklimmen – nou ja, beklimmen is een groot woord, eigenlijk waren het gewoon trappen, maar wel heel veel! Na een kleine maar uitdagende sessie traplopen (met hier en daar een welverdiende pauze), bereikten we eindelijk het uitzichtpunt. Vanaf daar werden we beloond met een 360 graden adembenemend uitzicht op de omgeving en de schilderachtige kleine eilandjes in de verte. 

blauwe drijvende pier met op de achtergrond de hoge rotsformaties van Hong Island

Image: Thailand Magazine.

Adembenemend panoramisch uitzicht!

Het zweet en de inspanning waren absoluut de moeite waard! Nadat we het uitzicht bewonderd hadden was de verfrissende duik in de heldere zee extra lekker! Onze gids had voor ons de handdoeken en een drankje meegenomen. Even chillen! Maar ook weer niet te lang want we wilden ook nog de mini jungle trekking doen op het eiland. De trekking die goed te doen is zonder al te veel inspanning bracht ons lang prachtige kalkstenen rotsformaties die ons deden denken aan Railay Beach en we zagen ook nog een baby varaan. Alle activiteiten op het eiland waren optioneel, dat wil zeggen we hadden er ook voor kunnen kiezen om gewoon alleen op het mooie strand te blijven. Dat is een van de voordelen van een privétour!

uitizicht op blauwe zee met daarin kleine eilanden gezien vanaf het 360 graden viewpoint vanaf Hong Island

Image: Thailand Magazine.

Verborgen lagune

Daarna was het tijd om weer in onze luxe longtailboot te stappen want Hong Island had nog een mooie verrassing in petto! Hong Island heeft namelijk een verborgen lagune waar je alleen met de boot kunt komen door een smalle opening tussen twee kalkstenen kliffen te varen. Binnen in de lagune was het water erg ondiep, je kunt er gewoon staan terwijl je midden op zee bent. De lagune is geheel omgeven met prachtige, immense, begroeide rotsformaties. Zo mooi dat het eigenlijk niet te beschrijven is, je moet het echt zelf gaan zien! Aan dit gedeelte heeft Hong Island trouwens zijn naam te danken, Hong betekent namelijk kamer in het Thais, dat verwijst naar de “kamer”, in het eiland.

Boot onderweg naar rotsen met verborgen lagune

Image: Thailand Magazine

2 reusactige rotsen met daar tussen een klein bootje in een ondiepe zee

Image: Thailand Magazine

Na deze fantastische ervaring was het tijd voor de lunch, en dat was geen gewone lunch, maar een bijzondere lunch in de vorm van een picknick op een prachtig klein wit strand! Toen we daar aankwamen, was er verderop nog een longtailboot, maar deze vertrok niet veel later, waardoor we de hele baai helemaal voor onszelf hadden! Onze gids had inmiddels de complete picknick met kussens voor ons opgezet, en als we zeggen compleet, bedoel we ook echt compleet! We werden verwend met diverse drankjes, verse kokosnoten, en heerlijke Thaise hoofdgerechten en snacks en desserts. We voelden ons echt bevoorrecht om dit te mogen meemaken. 

verlaten wit strand omzoomd met rotsen en groene vegetatie vanaf de zee gezien.

Image: Thailand Magazine

Picknick Op Verlaten Strand Tijdens Met Op De Achtergrond Een Longtailboot Op Zee

Image: Thailand Magazine

Thais Eten Geserveerd Op Het Strand

Image: Thailand Magazine

Geheime grot

Na de lunch nam onze gids ons mee naar een verborgen grot, vlakbij waar we nietsvermoedend hadden gezeten was de opening. Deze grot was niet heel groot, maar eenmaal binnen was het een ontzettend grote ruimte! Onze gids vertelde dat wanneer het weer heel slecht wordt, vissers hier soms schuilen in deze grot. Dit kon je ook zien aan de resten van het kampvuur. Bijzonder!

Na het Hong Island avontuur vertelde de gids dat we nu ongeveer twintig minuten zouden varen richting de andere eilanden die we zouden gaan bezoeken. We maakten gebruik van deze tijd om even lekker languit in de schaduw van de boot te gaan liggen, want door al die prachtige indrukken waren we best moe geworden.

Rots in de vorm van een kip

Image: Thailand Magazine

Chicken Island, Koh Poda, Koh Tup en Koh Mor

Toen de boot vaart minderde, zagen we weer hoge rotsen opdoemen. Sterker nog, we voeren er soms vlak onderdoor! Ook kwamen we langs het erg bijzondere Chicken Island, dat lijkt op de kop van een kip (ja echt!). Op verschillende plekken hadden we de mogelijkheid om te gaan snorkelen, maar omdat er best veel kwallen waren (we waren in Krabi tijdens het kwallenseizoen), besloten we dit niet te doen. Hoewel we genoeg anderen zagen die dit wel gewoon deden, genoten wij al volop van de boottour. 

Niet veel later meerden we aan bij een prachtige witte zandbank die de twee eilandjes Koh Tup en Koh Mor met elkaar verbond. Je kunt daardoor door het water/over de zandbank van het ene naar het andere eiland lopen. Ook hier hebben we gezwommen in de heerlijke baai. Ook kon je een stukje omhoog klimmen (wat we natuurlijk ook deden) naar een punt waar je mooi uitzicht had over de zandbank. Onderweg zagen we ook nog een neushoornvogel niet ver van ons vandaan! Hierna gingen we op weg naar het laatste mooie eiland, Koh Poda!

longtailboot onder laaghangende rotsen

Image: Thailand Magazine

uitzicht vanaf viewpoint op witte zandbank in zee met longtailboten

Image: Thailand Magazine

Koh Poda

Koh Poda is een wat groter en iets meer ontwikkeld eiland, maar zeker niet minder mooi! Je kunt een groot deel van dit eiland zelf lopend ontdekken; er zijn spierwitte stranden omgeven door een kraakheldere, langzaam aflopende zee. Ook staat dit eiland bekend om de gigantische rots waar je op uitkijkt; je valt werkelijk van het ene natuurwonder in het andere! Tijdens onze boottocht viel het ons op dat wanneer er ergens op het strand een stuk plastic of iets dergelijks lag, onze gids dit oppakte. Daar werden we heel blij van, omdat dat iets is wat we zelf ook regelmatig doen! De natuur is zo mooi en als we allemaal een beetje helpen, blijft dat ook zo! Onze herbruikbare waterflessen werden  ook steeds bijgevuld vanuit een groot drinkwater vat in plaats steeds een nieuw plastic flesje, zoals we veel andere tours zien doen

Hoge rots in het water, met een kano ernaast

Image: Thailand Magazine

Op Koh Poda is ook een restaurant waar je iets te eten en drinken kunt kopen, maar dit hebben wij niet gedaan omdat we prima verzorgd werden op onze boot! Ook hier bepaalden we zelf hoelang we wilden blijven; we hoefden alleen maar terug te lopen naar onze boot. Natuurlijk is het wel zo dat als je op de ene bestemming langer blijft, er minder tijd overblijft voor het volgende eiland. Maar het is wel heel fijn dat je niet steeds op de klok hoeft te kijken.

kapitein serveert grote schaal fruit

Image: Thailand Magazine

Na ons avontuur op Hong Island was het helaas tijd om terug te keren. Met de zon langzaam aan de horizon, creëerde het prachtige licht een magische sfeer terwijl we de baai van Railay West weer binnen voeren. Het was zo mooi dat je bijna vergeet om niet de hele tijd alleen maar foto’s te maken! Wat een dag vol prachtige herinneringen hadden we beleefd!

Lachende gids en kapitein bij aangelegde longtailboot in Railay.

Image: Thailand Magazine

Ook zin in deze geweldige tour met Railay Eco Tour?

Er zijn in Krabi prachtige eilanden die je kunt verkennen. Je kunt kiezen voor hele of halve dagtochten. Er zijn ook verschillende soorten boten beschikbaar, van traditionele longtailboten tot super luxe speedboten voor wat extra comfort en snelheid. Voor meer informatie kun je terecht op www.railayecotour.com

Vergeet niet om via ons online boekingsformulier te reserveren om korting te krijgen op jouw tour!

Meer toffe dingen om te doen in Thailand!

Lees onze review over Park Hyatt Bangkok
Lees meer over de fietstours van The Other Side of Bangkok, de leukste fietstours van Bangkok!
Lees alles over het foodie paradijs, de Mahanakhon CUBE
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees alles over het unieke restaurant The Grotto in Railay, Thailand
Lees onze review over Rayavadee, het beste resort van Thailand
Lees over onze Vijf waanzinnige wellnesservaringen tijdens de Mae Hong Son loop
Lees onze review over Le Méridien Chiang Rai, het meest luxe en een van de beste resorts van Chiang Rai
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Lees over ons verblijf in Villa Chi op Koh Samui, Thailand
Lees onze ervaring over de Anantara Golden Triangle Spa
Lees hier over Le Du in Bangkok, het beste restaurant van Azie in 2023
Back To Top