fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

De Giant Buddha van Phuket met uitzicht over het eiland
De Giant Buddha van Phuket met uitzicht over het eiland

Image: Elias

PHUKET - HET EILAND DAT ALLES HEEFT

Phuket is niet alleen het grootste eiland van Thailand maar ook het meest bezochte eiland van het land. Er is namelijk zo zo ontzettend veel te beleven op Phuket. Daarom hebben we besloten in drieën te delen. Zo heb je het rustige noorden, het toeristische midden en het zuiden waarbij ook een paar kleine eilandjes horen. Voor nu hebben we het noorden online staan en gaan we werken aan het midden van Phuket. 

Het noorden van Phuket

In het noorden van Phuket ligt het internationale vliegveld en de Sarasin brug die Phuket met het vasteland (Phang Nga) verbindt. Het noorden is grotendeels onderdeel van het Sirinat National Park, het grootste nationale natuurpark van Phuket. Dit park bestaat uit een aantal stranden waaronder het langste strand van het eiland Mai Khao Beach.

Verder richting zuiden liggen er een aantal prachtige stranden zoals Nai Yang Beach en Nai Thon Beach waar je heerlijk tot rust kunt komen. Een aanrader om je vakantie op Phuket te starten of te eindigen.

Een aanrader en misschien wel het mooiste resort van Phuket is Trisara. Op het terrein van Trisara staat ook het enige restaurant van Phuket met een Michelin Ster, genaamd PRU. Dit geweldige restaurant heeft niet alleen een Michelin Ster, maar ook een meermaals een Groene Michelin Ster mogen ontvangen, mede dankzij het harde werken van de Nederlandse chefkok Jim Ophorst en zijn fantastische team!

Kortom genoeg te beleven in het relatief zo rustige noorden van Phuket.

Het midden van Phuket

In het midden van Phuket ligt het langste strand van het eiland, namelijk Bang Tao Beach. Velen beschouwen Layan Beach als onderdeel van Bang Tao Beach, wij hebben deze los beschreven. Surin Beach en Kamala Beach zijn twee ideale stranden voor een zorgenloze rustige vakantie op Phuket, hier kun je lekker ontspannen en genieten van de talloze goede accommodaties en restaurants die deze stranden te bieden hebben.

Op Kalim Beach, dat net voor Patong ligt, de populairste strandbestemming van Phuket, vind je het allerbeste Italiaanse restaurant van het eiland (Acqua Restaurant). Net onder Patong liggen de twee kleine paradijslijke strandjes Tri Trang Beach en Merlin Beach. Beide stranden liggen op steenworp van elkaar. 

Het midden van Phuket is dankzij Patong het drukste deel van het eiland. Toch kun je op verschillende strandjes ten noorden en zuiden van Patong heel relaxed genieten van rust en ultieme service! 

Het zuiden en oosten van Phuket volgen zo snel mogelijk.

Lees over de geschiedenis van de Sarasin brug op Phuket, Thailand
Lees hier alles over Mai Khao Beach in Phuket, Thailand
Klik hier om meer te weten te komen over het Sirinat National Park op Phuket
Klik hier als je alles wilt lezen over Nai Yang Beach op Phuket
Lees hier alles over Nai Thon Beach en haar mooie omgeving in het noorden van Phuket
Bekijk een aantal prachtige fotos van het noorden van Phuket in Thailand
Lees hier meer over het superluxe Trisara en PRU Restaurant
Lees het interview met Jim Ophorst van PRU Restaurant in het Trisara op Phuket
Lees hier alles over Layan Beach op Phuket, Thailand
Je leest hier van alles over Bang Tao Beach en het Laguna Phuket gebied
Je leest hier alles over Surin Beach en omgeving op Phuket, Thailand
Lees hier alles over Kamala Beach op Phuket
Lees alles over Kalim Beach op Phuket
Lees hier alles over Patong (Beach) op Phuket, Thailand
Lees hier alles over Tri Trang Beach op Phuket
Lees hier alles over Merlin Beach op Phuket
Back To Top