fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Paulo en Alain, de eigenaren van Pepenero Koh Samui
Paulo en Alain, de eigenaren van Pepenero Koh Samui

Image: Thailand Magazine

PEPENERO - HET ALLERBESTE ITALIAANSE RESTAURANT VAN KOH SAMUI

Deze recensie is een ode aan mijn lieve Italiaanse familie en in het bijzonder aan mijn Italiaanse nonna e nonno (grootmoeder en grootvader) – Voor altijd in mijn hart en ziel!

Pepenero ligt aan de hoofdweg die langs Maenam en Bophut loopt. Om precies te zijn, het Italiaanse restaurant ligt precies in het midden van die twee populaire strandbestemmingen van Koh Samui.

Bruchetta bij Pepenero, het beste Italiaanse restaurant van Koh Samui
Pastagerecht bij Pepenero, het beste Italiaanse restaurant van Koh Samui
Mosselen bij Pepenero, het beste Italiaanse restaurant van Koh Samui

Welkom

Slechts twee dagen voor onze bruiloft op Samui, besloten we het allerbeste Italiaanse restaurant van Koh Samui te bezoeken om daar uitgebreid te gaan dineren. Al direct toen we het terrein van het “ristorante” betraden, werden we vriendelijk begroet door Paolo, een van de twee eigenaren “Benvenuti, welkom bij Pepenero!” zei Paulo. 

De amicale Paulo bracht ons naar een tafel in het gesloten deel van Pepenero en bood ons iets te drinken aan. We vroegen vriendelijk of er een tafel in de tuin was en hij zei “zodra er een tafel vrij is, laten we het weten” Na nog geen tien minuten kwam hij terug en vertelde ons dat hij een mooi plekje buiten voor ons had geregeld. Dit was de aftrap van een onvergetelijke alfresco eetervaring. 

Een tafel binnen bij Pepenero, het beste Italiaanse restaurant van Koh Samui

Image: Thailand Magazine

Een tafel buiten bij Pepenero, het beste Italiaanse restaurant van Koh Samui

Image: Thailand Magazine

Italiaans en Thaise gastvrijheid

“Willen jullie tortelduifjes een voorgerecht?”, waarop we antwoordden dat deze romantische avond speciaal voorafgaande aan ons huwelijk was gepland. Een avond met het beste uit Italië, daarom waren we naar Pepenero gekomen. “Kunnen jullie niet een mooi pre-honeymoon gangenmenu samenstellen?” vroegen we. Waarop Paulo antwoordde:  “vanaf dit moment zijn jullie onze speciale gasten, Alain mijn partner in crime en tevens chef van Pepenero, en ik gaan onze uiterste best voor jullie doen”. Hij gaf ons een knipoog en liep weg, “een echte Italiaan” zei Ilonka, ik knikte en dacht “The Italian way”.

Banner buiten van Pepenero, het beste Italiaanse restaurant van Koh Samui

Image: Thailand Magazine

Interieur van Pepenero, het beste Italiaanse restaurant van Koh Samui
Tripadvisor oorkondes voor Pepenero, het beste Italiaanse restaurant van Koh Samui

SUPPORT ONS
Met een virtuele ijskoffie en/ of boek je hotelovernachtingen, binnenlandse Thailand reizen en bijvoorbeeld reisspullen via onze partnerlinks. Klik op de link die voor jou van toepassing zijn en boek daarna het hotel, resort of hostel naar keuze: Booking.com of Agoda. Dit hoeft geen accommodatie te zijn die wij op onze site aanbevelen, zelfs niet eens in Thailand. Via 12GoAsia kun je reizen met een bus, taxi, boot of trein voor in Thailand boeken en Bol.com kent iedereen wel. Dankzij de link krijgen wij een kleine commissie en dit kost jou helemaal niets extra. Dank!

Binnen enkele minuten stond een vriendelijke Thaise serveerster voor onze tafel met in haar handen twee glazen sprankelende Prosecco. “Van het team om jullie liefde te vieren, gefeliciteerd! Zoals Paulo zei, vanavond gaan wij goed voor jou en je toekomstige vrouw zorgen” zei de beleefde Thaise serveerster. Gastvrijheid op zijn best! Ondanks de service, gastvrijheid en beleefdheid houdt Pepenero er wel een paar regels op na…

Regels van Pepenero, het beste Italiaanse restaurant van Koh Samui

Image: Thailand Magazine

Nog meer regels van Pepenero, het beste Italiaanse restaurant van Koh Samui

Image: Thailand Magazine

FOR YOUR INFO
Qua smaak moet je de bijzondere en exclusieve Italiaanse gerechten bij Pepenero gewoon zelf proeven. Wij zijn geen “food critics”, maar één ding weten we 100% zeker, het verfijnde eten bij Pepenero is van extreem goede kwaliteit en smaakt werkelijk hemels!

La Raspadura

Paulo kwam terug, en hoe… terwijl hij naar onze tafel liep, duwde hij een grote kar voor zich uit. Toen hij voor onze tafel stopte, zagen we een doek over iets ronds en groots liggen. Als een goochelaar verwijderde hij het doek en presenteerde ons “La Raspadura”, een speciale kaas die met een groot mes aan tafel wordt geschaafd. Na een paar flinke halen over de harde en gigantische kaas maakte Paulo een mooi bord op. Een paar walnoten hier, wat druiven daar en Paulo was klaar. Een bijzonder lekker kaasje!

La Raspadura kaas bij pepenero, het allerbeste restaurant van Koh Samui, Thaialnd

Image: Thailand Magazine

Paulo aan het werk op La Raspadura bij pepenero, het allerbeste restaurant van Koh Samui, Thaialnd

Image: Thailand Magazine

Kaasflinters van La Raspadura bij pepenero, het allerbeste restaurant van Koh Samui, Thaialnd

Image: Thailand Magazine

Pancetta di Capitelli

Na deze fantastische kaasflinters, niet te verwarren met kaasvlinder, kwam Paulo op de proppen met een bordje flinterdunne Pancetta di Capitelli. Een smakelijk stukje Italiaans spek dat maar liefst drie keer is bereid. Het Italiaanse varkensvlees wordt eerst in de oven geplaatst, waar deze langzaam wordt geroosterd, daarna wordt de pancetta in een bad van honing geplaatst en vervolgens nog eens gerookt. Het resultaat is een ongeëvenaard stukje vlees waar zelfs veganisten (misschien) een uitzondering voor zullen maken.

Gerookte steak tartaar

Nadat we twee glazen rode wijn hadden besteld kwam Paulo wederom met een culinair kunstwerk voor onze tafel staan. In zijn handen had Paulo een glazen stolp en zei ‘this is our special smoked tartare, made with tenderloin and a nice burrata and thin sliced truffle on top’. Paulo de magiër, plaatste het gerecht op tafel en haalde de glazen stolp van het gerecht. Een wolk van rook steeg op voor onze neuzen. Na enkele spannende seconden keken we naar een fraai gerecht dat subliem smaakte, wat een subtiele smaakcombinatie!

Pancetta di Capitelli bij pepenero, het allerbeste restaurant van Koh Samui, Thaialnd

Image: Thailand Magazine

Gerookte steak tartaar bij pepenero, het allerbeste restaurant van Koh Samui, Thaialnd

Image: Thailand Magazine

Gerookte steak tartaar bij pepenero, het allerbeste restaurant van Koh Samui, Thaialnd

Image: Thailand Magazine

Chef Alain

Plotseling stond er een beer van een vent aan onze tafel. Chef Alain, die samen met Paulo eigenaar van Pepenero is vroeg ons of we nog ruimte hadden voor een bordje pasta en de signature roasted pork, ‘piccolo piccolo’ zeiden we in koor. Al grijzend gaf Alain een knikje en liep de keuken in. Niet veel later kwam Alain, de capo di tutti capi, terug uit zijn keuken. In zijn linkerhand een bordje pasta en in zijn rechterhand zijn paradepaardje, de Pepenero Roasted Pork. Voor een pasta zit je helemaal goed bij Pepenero, maar dat stukje varkensvlees bracht ons naar hogere sferen, hemels! 

Pepenero’s signature dish

Zoals we al eerder schreven, kom naar Pepenero en proef het zelf, het is onmogelijk om de smaken en texturen van deze fantastische Italiaanse gerechten te beschrijven. Zelfs de gebakken aardappels die bij het geroosterde varkensvlees komen zijn gruwelijk lekker. Alleen al die aardappels brachten mij als kleine jongen terug aan tafel bij mijn Italiaanse opa en oma op het Italiaanse platteland.

Alain en Paulo van Pepenero Ristorante op Koh Samui

Image: Thailand Magazine

Pasta bij pepenero, het allerbeste restaurant van Koh Samui, Thaialnd

Image: Thailand Magazine

De signature dish van Pepenero op Samui

Image: Thailand Magazine

Torta di cioccolato

Om onze avond goed af te sluiten kregen we een stukje machtige, smeuïge, maar o zo smakelijke chocoladetaart voorgeschoteld. Een letterlijk en figuurlijk bitterzoete (net zoals de Aperol) afsluiter van de fantastische avond. Bitter omdat we liever nog uren waren gebleven met de charmante eigenaren en hun leuke collega’s en zoet? Deze smakelijke en gezellige Italiaanse avond op 2 augustus 2022, was er gewoonweg een om nooit meer te vergeten!

Paulo, Alain e team >>> Ringraziamento per la bella serata e l’invito a cena. abbiamo avuto una serata splendida. Ilonka & Riel

Torta di cioccolato bij pepenero, het allerbeste restaurant van Koh Samui, Thailand

Image: Thailand Magazine

Aperol flessen bij Pepenero

Image: Thailand Magazine

Paulo en Alain, de eigenaren van Pepenero als James Bond

Image: Thailand Magazine

Algemene informatie Pepenero Koh Samui

Openingstijden: 18:00 – 23:00 uur, op zondag gesloten
Google Maps: https://g.page/pepenerokohsamui?share
Menu: https://www.pepenerosamui.com/menu
Facebook: https://www.facebook.com/pepenerokohsamui
Instagram: https://www.instagram.com/pepenerosamui/ 

borrelplank pepenero, het allerbeste restaurant van Koh Samui, Thailand
Stuk vlees bij pepenero, het allerbeste restaurant van Koh Samui, Thailand

Een aantal tips voor je bezoek aan Koh Samui

Lees over ons verblijf in Villa Chi op Koh Samui, Thailand
Lees onze review van The Stay Chaweng Beach Resort op Koh Samui
Bekijk hier een aantal supermooie foto's van Koh Samui

MORE AMAZING THAILAND

Lees alles over de Saffron Cruise in Bangkok
Hier vind je de beste restaurants van Koh Tao in Thailand
Lees over de beste restaurants in Bangkok en nog veel meer
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
From Thailand with LOVE! Juni 2020
klik hier voor al onze Picture This artikelen
Klik hier als je al onze artikelen wilt zien over Koh Phi Phi in Thailand
Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Back To Top