fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

De stad Patong en Patong Beach op Phuket
De stad Patong en Patong Beach op Phuket

Image: tampatra

PATONG (BEACH), ZOVEEL MEER DAN HET DRUKSTE STRAND VAN THAILAND!

De één is stapelgek op deze populaire strandbestemming, de ander moet er echt helemaal niks van weten! We hebben het natuurlijk over Patong (Beach) op Phuket. En ondanks dat Patong de meest bezochte bestemming van het grootste eiland van Thailand is, zien we ook de charme en gelaagdheid die deze gigantische kustplaats te bieden heeft. Via onderstaand artikel zoeken wij uit of Patong een plek is om van te houden, of juist niet…

De stad Patong op Phuket

Image: panya99

De beste reistijd voor een bezoek aan Patong zijn de maanden november t/m april. In deze periode regent het er zelden en is de gemiddelde temperatuur 27°C. Vanzelfsprekend zijn de prijzen voor accommodaties in deze periode dan ook verreweg het duurst. De beste reistijd inclusief hogere prijzen geldt overigens voor heel Phuket.

In mei t/m oktober zijn de prijzen voor accommodaties op Phuket het laagst, maar is de kans op pittige regenbuien het grootst. Deze maanden kan er ook minder vaak in het zeewater worden gezwommen vanwege sterke stromingen en hoge golven. Bij een te ruwe en gevaarlijke zee worden op het strand rode vlaggen geplaatst die als waarschuwing dienen.

Chill dagje op het strand van Patong (Phuket)

Het is bijna onvoorstelbaar maar Patong heeft niet eens zo heel lang geleden een enorme transformatie ondergaan. Eind jaren 70 besloot een aantal machtige mensen dat Patong een toeristische badplaats zou moeten worden. In de jaren voorafgaand die gewaagde beslissing was Patong een kleine vissersdorpje en werd het sporadisch bezocht door enkele backpackers. Van toerisme was vrijwel geen sprake.

Old Patong Collage

Dankzij slimme marketing, goede PR en enorme promotiecampagnes groeide het toerisme van Patong uit tot wat het vandaag is. Het resultaat een immens populaire vakantiebestemming met een massa aan toeristen. Tegenwoordig wordt Patong, naast bezoekers uit Europa, vooral overspoeld door toeristen uit Rusland en China. Veel horecagelegenheden hebben tegenwoordig zelfs menukaarten en informatieborden met Russische of Chinese teksten. 

WIST JE DAT?
Patong weleens “het kleine Zweden” werd genoemd. Dit was voordat de Russische en Chinese enclave de stad overspoelde. Vroeger waren het namelijk de Scandinaviërs, vooral uit Zweden, die deze kustplaats op Phuket opzochten.

De letters Patong Beach aan de rand van het strand

De verschrikkelijke tsunami van 2004

Het is 26 december 2004. Tijdens de vroege ochtend van tweede Kerstdag wordt Phuket keihard geraakt door een allesverwoestende tsunami. Een groot deel van de Thaise westkust zoals Koh Phi Phi en Khao Lak worden grotendeels verwoest door de muur van water. Ook Patong krijgt het zwaar te verduren. Tijdens het schrijven van deze tekst denken we aan alle slachtoffers van deze regelrechte ramp. Opkrabbelen na deze verwoesting heeft jaren geduurd, maar de Thai, waaronder de bevolking van Patong, heeft haar veerkracht meer dan bewezen. Daarom geloven wij er ook heilig in dat ze de Covid-19 crisis van 2020 / 2021 ook zullen overwinnen! Lees meer over onze inzamelingsactie direct na deze verschrikkelijke gebeurtenis.  

Ondanks dat de kuststrook hard werd getroffen zie je daar tegenwoordig vrijwel geen sporen meer van. Het zijn de tsunami waarschuwingsborden met daarop de aangegeven evacuatieroute die ons terugbrengen naar die bewuste zondag in december 2004…

Rotzooi na de Tsunami van 2004 in Patong, Thailand
Een Tsunami waarschuwingsbord in Patong

Patong Beach

Het is druk, héééél erg druk op Patong Beach, vooral in het hoogseizoen. Dit strand op Phuket is het drukste strand van het eiland en we weten het bijna zeker, ook van Thailand! Rustig een boek lezen of je handdoek op een mooi rustig plekje leggen zit er voor jou misschien niet in als je het strand van Patong bezoekt. Vervelen zul je je zeker niet! Op het strand en in het water valt er namelijk genoeg te beleven. Zo zijn er veel verschillende watersporten te beoefenen. Maar Patong is zoveel meer dan een strand alleen. Daarover later meer…

WIST JE DAT?
Een aantal jaar geleden was het nog drukker op Patong Beach, bekijk de foto hieronder maar. Toen kwam de clearing en heeft het bestuurd van de stad Patong ervoor gezorgd dat er meer ruimte kwam zodat het een stuk relaxer werd op het strand. Ondanks dat kan het nog steeds heel erg druk zijn maar zoals op de foto gelukkig niet meer.

Drukte op Patong Beach op Phuket, Thailand

Haad Patong, zoals Patong Beach vooral door de Thai wordt genoemd, is een halvemaanvormige baai in het midden van Phuket. Zoals de meeste stranden van het eiland ligt ook dit graag geziene strand aan de westkant met uitkijk over de Andamanse zee. Het geelgouden zand is lekker zacht, wat weer bijdraagt aan de immense populariteit van deze kustplaats. Mede dankzij zo’n geliefd strand liggen er  veel faciliteiten lekker dichtbij. Zo zijn er op verschillende plekken openbare toiletten en kun je overal wat te eten en/of drinken scoren. Om je beter inzicht te geven over dit bijna drie kilometer lange strand hebben we de kuststrook van Patong in drie delen verdeeld; Het noorden, midden en zuiden van Patong Beach.

Patong Beach vanaf bovenaf

Het noorden van Patong Beach

Zodra je Patong vanuit het noorden binnenrijdt, uit Kamala Beach bijvoorbeeld, kom je uit op een rotonde met dolfijnen. Links rij je de stad in en rechts kom je uit op de parallelweg van het strand. Dit is de welbekende Beach Road van Patong, officieel Thaweewong Road. Probeer je auto of scooter hier te parkeren want in het noorden of zuiden is het vinden van een parkeerplek het grootst.

In het uiterste noorden van Patong Beach loopt het strand over in rotspartijen, waarachter Kalim Beach verscholen ligt. Het noordelijke deel is het rustigst en de plek waar vooral locals graag komen. Hierdoor zijn er (gelukkig) minder toeristische attracties zoals ronkende jetski’s en strandverkopers te vinden. Snacks en drankjes kun je halen bij de 7-Eleven tegenover de dolfijnen rotonde of bij de kraampjes aan de rand van het strand.

Het noorden van Patong Beach op Phuket

Als je wat lekkers hebt gehaald eet je dat natuurlijk aan het strand. De bomen aan de rand van Patong Beach bieden eventueel verkoelende schaduw. Op de grens van noord naar midden ligt een klein parkje genaamd Lo Ma Park, ook wel bekend als Dolphin Park. Een leuk parkje wat regelmatig wordt bezocht door Thaise families om daar iets te eten en/of drinken in de schaduw. 

Surfen kan het best in de noordelijke zee van Patong. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier de beste surfschool van Patong gevestigd is. Overnachten kun je bij een aantal bekende accommodaties zoals Four Point by Sheraton, Ibis Phuket Patong en Red Planet Phuket Patong.

Kokosnoten om uit te drinken bij het Four Point by Sheraton in het noorden van Patong Beach op Phuket

Het midden van Patong Beach

Na het dolfijnenpark te hebben gepasseerd kom je in het gebied wat wij het midden van Patong Beach noemen. Hier wordt het lekker druk, inclusief alle toeters en bellen: parasailen, jetski’s, ligbedjes, parasols, bananenboten, strandverkopers, massageplekjes, touraanbieders enzovoorts… Alles komt hier samen tot een bonte mix van kleuren, geuren en geluiden. Hier is het kijken en bekeken worden, hou je hier niet van dan kun je beter naar het noordelijke of zuidelijke deel van het strand verhuizen.

In het midden van Patong Beach betaal je voor een ligbedje gemiddeld 180 baht en voor een strandstoel inclusief parasol zo’n 160 baht. Prijzen voor watersportactiviteiten komen verderop aan bod. Ook de meeste tours naar dichtbij gelegen gebieden zoals Bon Island of Freedom Beach worden veelvuldig op dit deel van het strand aangeboden.

Het midden en drukste deel van Patong Beach op Phuket

Dan is er nog het populaire en drukbezochte Bangla Road wat haaks aan het midden van Patong Beach grenst. Deze toeristische walking street staat wereldwijd bekend om het bruisende nachtleven. In het verlengde van Bangla Road ligt het Jungceylon Shopping Center en de Banzaan Fresh Market.

Backpackers kunnen terecht in het superleuke hostel Lub d, wat we ook tippen in ons artikel de beste accommodaties in Bangkok. Naast dit hostel zijn er natuurlijk tal van goede resorts te vinden. Twee goede resorts zijn het Double Tree by Hilton Patong Banthai Resort en Baan Lamai Beach Resort & Spa.

Bangla Road aangrenzend aan Patong Beach op Phuket

Het zuiden van Patong Beach

Helemaal in het zuiden van Patong Beach mondt een kronkelende rivier uit in zee, net zoals bij Kamala Beach wordt deze veelvuldig door de vissersbootjes gebruikt. De Patong Pier ligt ook in het zuidelijke deel. Hier worden veelal passagiers van de cruiseschepen door kleinere bootjes naar de kust gebracht. Vanaf de Patong Pier vertrekken ook tal van longtailbootje naar bijvoorbeeld de kleinere zuidelijk gelegen strandjes zoals Freedom Beach en Merlin Beach

Cruiseschip voor de kust van Patong op Phuket

Zoals eerder al aangegeven, dit deel van Patong rustiger dan het midden, een parkeerplek voor je auto of scooter vinden gaat hier stukken eenvoudiger. Ook kun je hier nog een een handdoek in het goudgele zand van Patong Beach leggen en kun je nog een fijn plekje onder de palmbomen opzoeken die je van schaduw voorzien.

Het zuidelijke deel van Patong Beach waar het wat rustiger is

Wil je in het zuiden van Patong in een fantastisch resort slapen? Overweeg dan een verblijf in het fenomenale Amari Phuket in het verlengde van Beach Road. Het resort ligt aan een splitsing waar je linksaf slaat voor de kleinere stranden zoals Tri Trang Beach en Merlin Beach, rechtsaf kom je uit bij het fraaie resort.

Het (openbaar) vervoer in Patong 

Vanzelfsprekend rijden er taxi’s genoeg in Patong. Maar een taxiritje is duur en daarom is het aan te raden om een centraal gelegen hotel, resort of hostel in Patong te zoeken om vanaf daar lopend te bezoeken en ontdekken. Liever toch een taxi pakken, neem dan de goedkopere optie, namelijk een motorbike taxi. Natuurlijk alleen praktisch als je alleen reist en met niet al te veel handbagage. Gelukkig is er ook nog een goedkoop en leuk alternatief, de Baht Bus en anders kun je altijd een Grab taxi als alternatief pakken.

BESPAAR €
Toch een taxi? Neem altijd een meter-taxi of spreek voordat je instapt duidelijk een vaste prijs af. Of neem een Grab taxi.

De Baht Bus / Songthaew

De Baht Bussen, die een vaste route in of vanaf Patong rijden, zijn erg goedkoop! Een deel van deze bussen is blauw en rood, in andere steden heten ze vaak Songthaews. Deze gedeeltelijk open bussen hebben twee banken tegenover elkaar en dat is nou exact wat Songthaews betekent – ” twee banken”. Het zijn trouwens niet altijd Songthaews die worden gebruikt als Baht Bus, er zijn ook “gewone” Baht Bussen die op Phuket rijden.

Tuk Tuk

Duurder dan de Baht Bus, maar voor de fun kun je er ook voor kiezen om een atypische Tuk Tuk te nemen. Atypisch omdat deze tuk tuks er totaal niet uitzien als de typische Tuk Tuks in Bangkok. De Tuk Tuks van Phuket zien er moderner uit waarbij ze meer op speelgoed lijken.

Een rode tuk tuk in Patong op Phuket
Een gewone baht bus in Ptong op Phuket
Een songthaew baht bus in Ptong op Phuket

Een scooter huren in Patong 

Als je een scooter in Patong wilt huren, ga dan uit van minimaal 200 baht per dag. Vergeet ook niet dat je een internationaal rijbewijs hiervoor nodig hebt. Draag altijd een helm en weet dat je hoogstwaarschijnlijk niet verzekerd bent. Laat je informeren door je verzekeringsmaatschappij (uit eigen land) als je vragen hierover hebt en laat nooit je paspoort achter. Wij laten altijd een kopie van ons paspoort achter of betalen een borgsom. Wil de verhuurder dit niet, dan huren we ergens anders.

Een goed scooterverhuurbedrijf in Patong is Motor Bike Rental Phuket, wat online veel goede reviews krijgt. Een paspoort achterlaten hoeft niet en de prijs-kwaliteit verhouding is goed. De goedkoopste scooter (Honda Scoopy) huur je voor 250 baht per dag en voor 1.400 baht per week. De Honda PCX met 150 cc krijg je voor 3.000 baht per week mee.

Een scooter huren op Phuket in Patong

Waar op Phuket ligt Patong?

Patong ligt aan de westkust van Phuket, waarbij aan de andere kant in het oosten Phuket Town ligt. Ten zuiden van Patong ligt de badplaats Kamala en ten noorden ligt Karon. Patong ligt in het drukste en centrale deel van Phuket.

Hoe kom je in Patong vanaf het noorden van Phuket? Bijvoorbeeld vanaf het internationale vliegveld.

Van Phuket International Airport naar Patong met het openbaar vervoer

Vanaf Phuket International Airport kun je eenvoudig een bussen pakken die naar Patong rijdt. De zogeheten Phuket Airport Bus Express rijdt van het vliegveld naar Phuket Town, Patong en vervolgens door naar Karon en Kata. Voor maar 150 baht per persoon sta je in anderhalf uur van het vliegveld in Patong. De eerste pendelbus vertrekt om 07:30 en de laatste om 20:00.

Een betere en snellere optie is de Phuket Smart Bus te nemen, (op de site start een vervelend liedje, dat je het weet). De Phuket Smart Bus gaat van het vliegveld langs Nai Thon Beach, Surin Beach, Kamala Beach om vervolgens aan Patong Beach te stoppen. Daarna rijdt deze nog door naar Karon Beach, Kata Beach en als eindbestemming Rawai Beach. De bus rijdt deze route telkens heen en weer. De eerste bus vanaf het vliegveld naar Patong rijdt om 08:30 en de laatste om 21:00. In een uur reis van het Phuket International Airport naar Patong, super handig! Meer informatie check de timetable. De kosten bedragen tussen de 50 en 170 baht per persoon afhankelijk van je eindbestemming. Van het vliegveld naar Patong kost 150 baht.

Met een taxi van Phuket International Airport naar Patong

Een taxirit van een uur vanaf het vliegveld naar Patong kost gemiddeld 700 baht. Spreek van te voren een prijs af of pak een taxi waarin een meter zit (en aan staat).

De Phuket Smart Bus
De Phuket Airport Bus Express voor een tempel op Phuket

Hoe kom je van Patong in Phuket (Old) Town en weer terug?

Met het openbaar vervoer van Patong naar Phuket (Old) Town

Het is eenvoudig om met het openbaar vervoer van Patong naar Phuket Town te reizen. Langs het strand van Patong rijden regelmatig blauwgele busjes die naar Phuket (Old) Town rijden. Wil je mee? Sein naar de bestuurder en vertel hem waar je heen wilt. Ga uit van 50 baht en in een uur tot anderhalf sta je in Phuket Town. De rit duurt lang omdat je meerdere malen onderweg moet stoppen om reizigers in en uit het busje te laten. Wil je uitstappen, druk op de knop en voila je bent op je plaats van bestemming. Een goedkoop en leuk avontuur!

De Phuket Airport Bus Express

Zoals hierboven beschreven gaat er een bus vanaf het vliegveld langs Phuket Town door naar Patong en weer terug. Op deze manier kun je gemakkelijk heen en weer reizen tussen Patong en Phuket Town. De laatste Airport Bus Express-bus van Phuket Town naar Patong gaat niet heel laat, rond een uur of 21:00. Hou hier rekening mee of pak gewoon een taxi of reguliere bus terug als je langer in Phuket (Old) Town wilt blijven. Meer informatie op de website van Phuket Airport Bus Express.

De reguliere bus van Patong naar Phuket Town

Voor zover wij weten gaan er in ieder geval twee reguliere busverbindingen van Patong naar Phuket Town en weer terug. In het zuidelijke deel van Patong Beach ligt het Patong Bus Station. Hier vindt je meer informatie en kun je opstappen. Voor 30 baht koop je een enkeltje naar Patong (Old) Town, je bent dan in een half uur in de (oude) stad. 

De bus in Phuket Old Town op Phuket

Met de taxi van Patong naar Phuket (Old) Town

Met de taxi ben je helemaal snel Phuket Town, ga uit van een kwartier (afhankelijk van het verkeer). Betaal voor de ritprijs niet meer dan 550 baht, wij vinden 450 baht een keurige prijs. Als de chauffeur netjes en vriendelijk is geef deze dan een tip. De laatste jaren is het tenslotte geen makkelijke tijd voor ze geweest (Covid-19 periode). Een tip van 50 baht of zelfs 100 baht is supertof – dan maar een drankje of pad thai minder, toch?

Hond met taxi-bord in Thailand

Hoe kom vanaf het zuiden van Phuket in Patong? Vanaf bijvoorbeeld Nai Harn Beach.

Wat is er in Patong te doen?

Aan het strand, in het centrum en rondom de stad Patong kun je héél veel doen! Hieronder een aantal leuke activiteiten en bezienswaardigheden ter land, ter zee en in de lucht.

Zwemmen, snorkelen en duiken

Zwemmen in de zee van Patong is een waar feest! Het zeewater is helder en lekker warm met gemiddeld 28 graden. In Patong stikt het van de duikscholen die je maar al te graag meenemen naar de beste snorkel- en duikspots rondom Phuket en verder. Zo gaan er ook tours naar Koh Phi Phi of de Surin – en Similan Eilanden. Gek op de wondermooie onderwaterwereld? Boek dan een twee- of driedaagse overnight tour naar de Surin Eilanden!

De zee van Patong Beach op Phuket, Thailand

Met zogeheten liveaboard trips verblijf je een aantal nachten op een schip terwijl je de mooiste duikplekken in de omgeving van Phuket bezoekt. Natuurlijk bieden de duikscholen van Patong ook een PADI Open Water Diving cursus aan. Naar onze mening kun je dit het best op Koh Tao doen. Koh Tao is een van de beste en goedkoopste duiklocaties van heel Thailand. Duik je liever op Phuket, dan zijn Nai Harn, Kata Noi, Ya Nui en Laem Sing goede plaatsen om te verkennen. Snorkelplekken in de directe omgeving van Patong zijn Tri Trang Beach, Merlin Beach en Paradise Beach.

Bubble rings in de zee van Koh Tao

Parasailen, jetskiën en een tochtje op de bananenboot

Parasailen en jetskiën zijn twee erg populaire watersporten voor de kust van Patong. Vooral in het middelste deel van het strand boek je een parasail tripje voor 700 baht, en een jetski voor een half uur huur je voor ongeveer 1.000 baht inclusief reddingsvest. Een tochtje op een bananenboot waarbij je op en neer en van links naar rechts wordt geslingerd kost 300 baht per persoon. Let’s go bananas!

Parasailen boven Patong Beach op Phuket

LET OP!
De beruchte jetski scam… We hebben op onze site al vaker gewezen op jetski verhuurders met verkeerde bedoelingen. Kort samengevat, de jetski is al beschadigd, maar deze is vakkundig weggewerkt. Zodra jij de jetski na gebruik terugbrengt wordt je doodleuk verteld dat je schade hebt gemaakt en moet betalen. Maak daarom altijd een filmpje en/of foto’s rondom de jetski die je huurt. Kijk daarbij ook goed of er geen (on)opvallende zaken zijn die niet lijken te kloppen en check van te voren online de reviews van het verhuurbedrijf, vaak wilt dit ook al helpen. 

TIP!
Als je wilt jetskiën huur deze dan bij KHIT Jet ski, een betrouwbare verhuurder met hele goede service.

Parasailen, jetskiën en een tochtje op de bananenboot

Parasailen en jetskiën zijn twee erg populaire watersporten voor de kust van Patong. Vooral in het middelste deel van het strand boek je een parasail tripje voor 700 baht, en een jetski voor een half uur huur je voor ongeveer 1.000 baht inclusief reddingsvest. Een tochtje op een bananenboot waarbij je op en neer en van links naar rechts wordt geslingerd kost 300 baht per persoon. Let’s go bananas!

Jetskies in de zee van Patong op Phuket

Surfen en suppen

Surfen kun je het best in het noorden van Patong Beach of tegenover het ernaast gelegen Kalim Beach. Een surfplank, sup board of andere uitrusting huren? Check Andaman Sea Surf School. Zoals de naam doet vermoeden verhuren ze niet alleen materialen, maar kun je hier ook surflessen krijgen. Een les van een uur kost 1.500 baht en voor een tweedaagse cursus van dagelijks anderhalf uur betaal je 3.330 baht. Een surfplank of sup board huren kost 300 baht per uur en 700 baht voor drie uur. Meer informatie vind je op hun website.

Surfen in de zee van Patong op Phuket, Thailand
Suppen in de zee van Patong op Phuket, Thailand

Tegenover het midden van Patong Beach ligt Surf House Phuket. Een surfparadijs voor als de zee van Phuket te rustig of juist te ruig is. Je kunt er niet alleen surfen (flowboarden), maar ook shoppen, feesten, eten en drinken. In een bassin worden er door de FlowRider golven gecreëerd waarop je kunt surfen, dit heet heel toepasselijk flowboarden, een makkelijke en toegankelijke manier om te leren surfen. Ga uit van 1.000 baht per persoon voor een uur flowboarden inclusief materialen plus wat te eten en drinken. Enjoy the waves!   

Surfen in Surf House in Patong

Wakeboarden

Wakeboarden in Patong doe je bij het Phuket Wake Park, de plek om te (leren) wakeboarde. Mocht je hier helemaal verslingerd aan raken kun je er zelfs blijven slapen. Phuket Wake Park Apartments bestaat uit 28 kamers, een zwembad en een restaurant. Wakey wakey en weer verder met wakeboarden is het devies! Een tweepersoonskamer kost in het laagseizoen 650 baht en in het hoogseizoen 1150 baht per nacht. In het bijbehorende hostel kun je terecht voor 420 baht per persoon per nacht.

Wil je alleen (leren) wakeboarden, dan kan er dagelijks gebruik gemaakt worden van de Big Cable (het parcours). De tarieven zijn 400 baht voor twee uur van maandag t/m donderdag en 450 baht voor twee uur op vrijdag t/m zondag. Een les kost zo’n 1000 baht per uur en  beginners krijgen het speciale tarief van 600 baht, wat bestaat uit een half uur privétraining, een uur op het parcours en al de spullen die je nodig hebt om te leren wakeboarden.

Wakeboarden in het Phuket Wake Park vlakbij Patong op Phuket
Wakeboarden in het Phuket Wake Park vlakbij Patong op Phuket
Wakeboarden in het Phuket Wake Park vlakbij Patong op Phuket

Activiteiten op het vasteland

Naast al die leuke watersporten zijn er natuurlijk ook tal van leuke dingen op het vasteland van Patong te beleven. Lekker lui of erg actief, er zit vast wel iets voor jou tussen.

Een massage (op het strand van Patong)

Na een drukke dag Patong of Phuket Town is een (voet)massage aan het strand natuurlijk superfijn! Overal aan Patong Beach vind je kleine massageplekjes waar een Thaise massage of voetmassage van een uur tussen de 100 en 400 baht kost. De prijzen zijn vooral afhankelijk van de locatie en professionaliteit van de masseur / masseuse. Natuurlijk kun je in het centrum van Patong ook een massage krijgen bij luxere massagesalons waar je naast een massage krijgt maar ook de hele dag kunt genieten van een schoonheidsbehandeling. Deze salons zijn vanzelfsprekend duurder dan die aan het strand.

Een massage op het strand van Patong

Picknicken in Lo Ma Park (Dolphin Park)

Doe zoals de locals doen. Haal wat lekkers bij een plaatselijk eettentje, de 7-Eleven of een streetfood stalletje en ga vervolgens lekker picknicken in het Lo Ma Park. Dit kleine park ligt in het midden van Patong Beach. Het park, wat direct aan het strand ligt, wordt ook Dolphin Park genoemd, lo ma betekent namelijk dolfijn in het Thais. 

Lo Ma Park of Dolphin Park aangrenzend aan Patong Beach op Phuket

Bezoek een Muay Thai wedstrijd

Op verschillende locaties in Patong kun je Muay Thai wedstrijden bezoeken. Zoals het Patong Boxing Stadium, wat elke maandag-, donderdag- en zaterdagavond vanaf 21:00 geopend is. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 1300 baht per persoon en een VIP ticket inclusief gratis shirt wordt aangeboden voor 1.800 baht. Verblijf je in Patong, Kata of Karon, dan word je gratis opgehaald en weer teruggebracht. Hier kun je online tickets boeken.

Een Muay Thai gevecht in Patong op Phuket
Een Muay Thai gevecht in Patong op Phuket

Nog een populaire plek voor Muay Thai wedstrijden in Patong is het Bangla Boxing Stadium, waar je op op woensdag-, vrijdag- en zondagavond van 21:00 tot middernacht terecht kunt. Dit stadium oogt wat moderner en is qua Muay Thai wedstrijden wat authentieker. Hier geen shows maar echte gevechten met zowel Thaise als internationale Muay Thai boxers. Een regulier ticket kost 1700 baht en VIP zitplaatsen kosten 2500 baht. Het Bangla Boxing Stadium ligt tegenover de Banzaan Market, niet ver van Bangla Road.

Een Muay Thai gevecht in Patong op Phuket
Knock Out tijdens een Een Muay Thai gevecht in Patong op Phuket

Flying Hanuman

Flying Hanuman biedt een supergave ervaring waarbij je van boom naar boom zoeft door de jungle van Phuket! Op een kwartier rijden van Patong Beach kun je verschillende opties boeken in het eco-vriendelijke park, inclusief platforms, ziplines, spiral stairways, sky bridge en een adrenaline afdaling. Vanzelfsprekend krijg je ook wat te drinken en fruit voor de nodige verkoeling en energie.

De goedkoopste optie kost 1.800 baht voor een uur en de duurste is bijna 3.000 baht met als extra een lunch plus uren speelplezier in de weelderige jungle. Er zijn twee starttijden, om 08:00 en 15:00. Meer informatie is te vinden op de site van Flying Hanuman.

Ziplinen bij Flying Hanuman in de buurt van Patong op Phuket, Thailand
Ziplinen bij Flying Hanuman in de buurt van Patong op Phuket, Thailand

Kathu Waterfall

De Kathu Waterfall is op zichzelf niet zo spectaculair mooi, maar de omgeving des te meer. Op een kwartier rijden vanuit Patong is de waterval zelf gemakkelijk te bereiken door middel van een aantal trappen. Hou rekening met een traptreetje of 1.000 als je tot helemaal boven wilt komen en neem extra (zwem)kleding mee indien je een verkoelende plons in het waterbassin wilt nemen. 

Trappen naar de Kathu Waterfall vlakbij Patong en Kamala op Phuket
De Kathu Waterfall vlakbij Patong en Kamala op Phuket
De Kathu Waterfall vlakbij Patong en Kamala op Phuket

Wat Suwan Khiri Wong

In het noordoosten van Patong ligt de Wat Suwan Khiri Wong, ook wel Patong Temple of Wat Patong genoemd. Vanuit het centrum zit je er snel met het openbaar vervoer, een gehuurde scooter of taxi. Liefhebber van Boeddhistische tempels kunnen de Patong Temple dagelijks bezoeken van 07:00 tot 15:00. Een (kleine) donatie zal zeker door de Boeddhistische monniken worden gewaardeerd. 

WIST JE DAT?
Het woord wat tempel betekent in het Thais.

Naga bij de Wat Suwan Khiri Wong tempel in Patong op Phuket
Wat Suwan Khiri Wong tempel in Patong op Phuket

Er is nog zoveel meer te doen in Patong! 

Naast bovengenoemde activiteiten is er in Patong nog zoveel meer te doen. Zo kun je een aantal kleine strandjes in de directe omgeving bezoeken, zoals Tri Trang, Merlin, Paradise en Freedom Beach. Noordwaarts van Patong, op nog geen half uur, liggen de mooie stranden Kamala, Surin en Bang Tao Beach. Overige activiteiten in Patong en omgeving zijn onder andere een Escape Room, lasergame centrum, bungeejumpen of karten. 

In het laatste deel van dit artikel gaan we in op het nachtleven en winkelen. We tippen een aantal goede accommodaties en laten je weten waar je lekker kunt eten en drinken. Laten we direct goed beginnen met hieronder een aantal leuke tentjes met spectaculair uitzicht over Patong!

De baai van Patong in het donker

Image: njphotos

Wassa Homemade Bar 

Je vindt de Wassa Homemade Bar in de bergen achter Patong. Voor het gemak hebben we deze topplek op onze kaart aangegeven zodat je erheen kunt rijden of een taxi kunt vragen. Elke dag tussen 16:30 en 00:00 kan er genoten worden van lekkere drankjes en maaltijden met een uitzicht waar je u tegen zegt! Een cocktail kost 250 baht, een frisdrank 60 baht en van een fruitshake geniet je voor 100 baht.

Zonsondergang vanaf Wassa Homemade Bar met uitzicht over Patong

Image: Natthakritta Phokaew

Grandpa’s Garden at Patong 

UPDATE: Grandpa’s Garden is momenteel gesloten vanwege het regenseizoen, ze laten ons weten als ze weer open gaan eind 2022.

De eigenares van 9 Zaab en No9 2nd Restaurant tipte ons deze leuke plek met uitmuntend uitzicht over Patong. Grandpa’s Garden is vooral bekend onder de Thai, veel westerse toeristen ga je hier niet tegenkomen. Bestel tijdens je bezoek een paar lekkere Thaise gerechten of doe een paar drankjes terwijl je geniet van de groene omgeving. Zorg er wel voor dat je hierheen wordt gebracht met een terreinwagen of pick up, de weg is behoorlijk onbegaanbaar. Stuur anders een berichtje naar Grandpa’s Facebookpagina of loop even langs bij 9 Zaab of No9 2nd Restaurant, die weten wel raad.

Ijskoffie met wat lekkers bij Grandpa's Garden at Patong
Kom met eten bij Grandpa's Garden at Patong
Biertje tijdens zonsondergang bij Grandpa's Garden at Patong

MOJJO Rooftop Bar Patong 

MOJJO Rooftop Bar Patong is onderdeel van het Skyview Resort Phuket Patong Beach. De bar biedt bezoekers een perfect panorama over Patong en de Andamanse zee. Op de menukaart prijken verrukkelijke cocktails en Zuid Amerikaanse hapjes. Van tijd tot tijd is er een All You Can Eat Pizza-avond waarbij je voor 399 baht drie uur onbeperkt pizza kunt happen. Happy Hour is het op vrijdag en zaterdag tussen 17:00 en 20:00, daar worden we gelukkig van!

WIST JE DAT?
Er nog een MOJJO Rooftop Lounge & Bar, te vinden bovenop het Skyview Hotel in Bangkok. Deze coole rooftop bar kunnen we hopelijk volgend jaar (2022) toevoegen aan onze lange lijst met sky bars in Bangkok! Wordt vervolgd…

MOJJO Rooftop Bar van het Skyview Hotel Patong met uitzicht over de stad

Het nachtleven van Patong

Patong heeft een paar erg goede clubs waar met regelmaat internationale artiesten optreden. Maar het nachtleven in Patong heeft ook een keerzijde. Denk aan laveloze toeristen zwalkend of kruipend op weg naar “huis”. Of dames die noodgedwongen in de prostitutie terecht zijn gekomen. Patong is de plek op Phuket waar je de hele nacht (en dag) door kunt feesten. Terwijl wij en vele anderen in Thailand genieten van de mooie natuur, fijne stranden en het lekkere eten en zo af en toe een cocktail, bezoeken anderen toeristen in Thailand liever de go-go bars en dergelijke. Zo ook in Patong. Gelukkig zijn er ook tal van locaties die het nachtleven van Patong weten te verrijken, zoals onderstaande clubs, discotheken en bars waar je een supergezellige avond kunt beleven. 

Waarschuwingsbord met Drunken People Crossing erop in Bangla Road, Patong op Phuket

Bangla Road 

De straat in Patong waar beide werelden samenkomen is het immens populaire en beruchte Bangla Road. De Walking Street van Patong staat haaks op Patong Beach en is 350 meter lang. In de bekendste straat van Phuket zijn scooters en auto’s verboden, het is niet voor niets een walking street… Soi Bangla (Soi staat voor straat in het Thais) bevat talloze bars, kroegen, restaurants, clubs, discotheken en natuurlijk is er ook een 7-Eleven te vinden. De meeste locaties sluiten om 01:00 en anderen gaan de hele nacht door. Wees voorbereid op een gezellige avond met knallende muziek, dansende mensen, flikkerende neonlichten, aangeboden flyers met allerlei soorten “shows”, straatartiesten, streetfood en hoogstwaarschijnlijk nog een aantal verrassingen die de revue passeren…

Wirwar van reclameborden in Patong's Bangla Road op Phuket
Neonbord met Patong Beach Phuket Thailand erop boven Bangla Road in Patong

Bangla Road is de plek op Phuket voor iedereen die het nachtleven lief is. Dit kan een gezin zijn dat in een leuk restaurantje wilt eten, een toerist die een nachtje door wilt halen of dat stelletje dat gezellig cocktails wilt drinken tot middernacht. In Bangla Walking Street kan het allemaal! Hou er als gezin met jonge kinderen wel rekening mee dat er een hoop schaars geklede dames en ladyboys rondlopen. Dit hoort ook bij het “culturele” nachtleven van Bangla Road en maakt het ook wat het is.

Moulin Rouge in Bangla Road, Phuket
Bordje met Sexy Lady Show in Bangla Road, Phuket
Sexy Lady in Bangla Road, Phuket

De beste clubs en discotheken van Patong

Hieronder een paar goede uitgaansgelegenheden in Patong waar je lekker kunt dansen en de gezelligheid kunt opzoeken. 

 • Sugar Club Phuket
  Hip and happening met Hip Hop en R&B.
 • Illuzion Phuket
  Van Dance tot Hip Hop en van underground tot commerciële dance, je vindt het allemaal hier.
 • Seduction Beach Club & Disco
  Hier kun je op donderdag t/m zaterdag zowel binnen als buiten helemaal los gaan!
 • Tiger Night Club
  Een commerciële discotheek met verschillende bierbars, pooltafels en DJ’s.
 • Empire Discotheque
  Nog meer Hip Hop vind je in deze club met industriële uitstraling.
 • KUDO Beach Club
  De hottest pool en beach parties vind je hier aan het strand van Patong!
 • Shelter Phuket
  Techno en/of House liefhebber? Hier moet je zijn!
Tiger Night Club aan Bangla Road in Patong op Phuket
Illuzions aan Bangla Road in Patong op Phuket
KUDO Beach Club aan Patong Beach op Phuket

Shoppen in Patong

Naast uitgaan is Patong ook een walhalla om te winkelen! Niet ver van Patong Beach zijn Jungceylon en Banana Walk Mall leuke winkelcentra. Natuurlijk zijn er in Patong ook een aantal (avond)markten te vinden. Na al dat (window) shoppen kan er ook wat lekkers worden gegeten en/of gedronken. Hieronder zoomen we in op de populairste winkelcentra en markten van Patong. Geloof ons, een bezoek aan een Thais winkelcentrum is een welkome afwisseling als het buiten te warm of juist heel erg nat is.

Jungceylon

In 2016 werd Jungceylon het grootste winkelcentrum van Patong. In het complex zijn honderden winkels, bedrijven en restaurants gevestigd. Naast heel veel merkkleding is er, zoals in elk gerenommeerd winkelcentrum van Thailand, ook een megagrote supermarkt (Big C), bioscoop, bowlingbaan en food court te vinden. Jungceylon is dagelijks van 11:00 tot 20:00 geopend en je vindt deze shopping mall aan het eind van Soi Bangla, zo’n 500 meter van het strand.

Levis store in Jungceylon Shopping Mall in Patong, Phuket
Charles & Keith store in Jungceylon Shopping Mall in Patong, Phuket

Naast kledingwinkels zijn er in het 200.000 m2 grote Jungceylon ook elektronicazaken, massage- en beauty salons, banken, speelgoedwinkels, juweliers en nog veel meer soorten winkels gevestigd. Nadat je die leuke souvenirs voor thuis hebt gekocht kun je na het shoppen terecht bij de vele restaurants, coffee shops en barretjes.

Het grote Sino-Portugese schip van Jungceylon Mall in Patong, Phuket

Het voorste deel van Jungceylon aan Patong Road 2 heet Silang Boulevard. Hier vind je restaurants, beauty shops, massagesalons, sportwinkels en de Food Bazar. In de twee ruimtes Thairapy en Sense of Wellness kun je optimaal genieten van een massage of schoonheidsbehandeling. Buiten is The Port, een centraal plein met een 20 meter groot schip in een vijver. Hieromheen worden regelmatig watershows gehouden. 

De watershow van Jungceylon in Patong op Phuket

In Sino Phuket wordt door middel van een Sino-Portugese bouwstijl het culturele aspect van de lokale cultuur getoond, je kunt er een bezoek brengen aan de food court, maar ook overnachten in het Pimnara Boutique HotelIn Phuket Square met o.a. bowlingbaan, bioscoop en veel leuke winkeltjes kun je ook als nachtegaal optreden in de hi-tech karaoke zalen. En dan is er nog IT Island, dé plek voor electronicaliefhebbers en gadget freaks! Hier vind je alles op het gebied van computers, mobiele telefoons, camera’s en andere gadgets. 

WIST JE DAT?
Naast het Pimnara Boutique Hotel er nog een hotel in Jungceylon is te vinden; het Millennium Resort Patong Phuket wat veel goede reviews krijgt. 

Millennium Hotel Phuket, onderdeel van Jungceylon Mall, Patong

Banzaan Fresh Market

Dit is nou zo’n levendige (vers)markt waar wij stapelgek op zijn! Op de Banzaan Market vind je zowel binnen als buiten allerlei soorten (verse) voedingswaren. Denk aan talloze soorten tropisch fruit en groenten, kruiden en specerijen. Maar natuurlijk ook vlees, vis en gevogelte, ga zo maar door. Zelfs kleding, speelgoed en souvenirs komen hier aan bod.

Met de roltrap kom je in een food court waar je gerechten en snacks kunt kopen om die vervolgens op te peuzelen aan de tafels in de grote hal. Ben je op zoek naar een nette versmarkt waar je ook nog eens goedkoop en lekker kunt eten, dan is dit de plek voor jou! De Banzaan Fresh Market is dagelijks geopend van 06:00 tot 20:00, maar hou er wel rekening mee dat in het laatste uur veel van de producten al uitverkocht zijn. Deze markt ligt overigens in het verlengde van Bangla Road, net na Jungceylon

Voorkant van de Banzaan Fresh Market in Patong, Phuket
Verse producten zoals groenten op de Banzaan Fresh Market in Patong, Phuket
Streetfood op de Banzaan Fresh Market in Patong, Phuket

Banana Walk Beachfront Lifestyle Mall

Banana Walk ligt aan Beach Road, op een paar minuten lopen vanaf Bangla RoadDe Banana Walk Beachfront Lifestyle Mall heeft drie verdiepingen tjokvol leuke winkeltjes, koffietentjes zoals The Coffee Club, restaurants en beauty- / massagesalons. Er is een beer garden waar live optredens samengaan met een lekker verkoelend biertje. Liever aan de wijnt? Doe deze dan bij Wine Connection, een bekende restaurantketen met waanzinnige wijnen en verrukkelijk eten. Ook is er een Villa Market te vinden, een supermarkt met veel westerse levensmiddelen en erg bekend bij de expats. Banana Walk is dagelijks geopend van 11:00 tot 23:00 en is een leuke afwisseling na een dagje op het strand van Patong Beach.

Banana Walk Mall vlak tegenover Patong Beach
Banana Walk Mall vlak tegenover Patong Beach

OTOP Shopping Paradise

Een leuke avondmarkt en niet ver van Patong Beach is de OTOP markt. Je kunt hier naar hartenlust eten en drinken bij de vele street food stalletjes. Ook vind je er de same same toeristenspulletjes die je overal op Thaise (avond)markten tegenkomt. Helaas, want eigenlijk was deze markt bedoeld om ambachtelijk gemaakte souvenirs en producten uit de regio aan te bieden. Jammer, want zo’n type markt zou nu juist van harte welkom zijn in een plaats als Patong. De OTOP Markt is dagelijks geopend van 17:00 tot 00:00 en is te vinden aan Ruamchai Road vlakbij het Swissôtel Resort Phuket Patong Beach.

OTOP Marker in Patong
OTOP Marker in Patong
OTOP Marker in Patong

Er zijn nog een aantal andere (avond)markten en winkelcentra in Patong. Zo is er de Paradise Night Market, de Malin Plaza Patong Night Market, winkelcentrum Mille Malle en Central Patong, wat recent nog in 2019 haar deuren opende. Ook wordt er op dit moment (september 2021) hard gewerkt aan het Anona Plaza, wat aan Beach Road komt te liggen. Dit wordt een mix van entertainment, eten, slapen en shoppen. Wellicht voegen we Anona en andere locaties een andere keer toe aan dit artikel over Patong.

Een aantal leuke stranden in de omgeving van Patong

Klik op de afbeeldingen om meer te lezen over deze stranden in Phuket. 

Lees hier alles over Kamala Beach op Phuket
Je leest hier alles over Surin Beach en omgeving op Phuket, Thailand
Je leest hier van alles over Bang Tao Beach en het Laguna Phuket gebied

SUPPORT ONS
Door ons een virtuele ijskoffie te doneren of je hotelovernachtingen en reizen via de links op onze site te boeken. Dit hoeft geen hotel in Thailand te zijn of die wij aanbevelen. Wij ontvangen dan van onze partners zoals Booking.comAgoda, 12GoAsia en Bol.com een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Thanks!

Welke accommodaties in Patong zijn het best?

Er zijn zoveel goede hostels, hotels en resorts in en rondom Patong te vinden dat we een lijst met volgens ons de beste accommodaties van Patong hebben samengesteld:

Lekker chillen op je roze opblaas flamingo in het zwembad van je resort in Patong op Phuket (Skyview Hotel Patong)

Een selectie van de beste restaurants in Patong

Patong heeft ontelbaar veel restaurants waarvan we gaandeweg in dit artikel en hieronder een kleine selectie hebben gemaakt vaan een aantal niet te missen locaties. Of je nou op zoek bent naar een lekker ontbijtje, lichte lunch of superieur diner, Patong heeft het allemaal! Zo noemen wij een paar niet te missen Thaise restaurants, maar ook de Italiaanse, Japanse en Indiase keuken zijn goed vertegenwoordigd in onderstaand lijstje.

 • No9 2nd Restaurant
  Voortreffelijke verse sushi en Thaise gerechten vind je bij No9 2nd Restaurant!
 • 9 Zaab
  Van dezelfde mensen van No9 2nd Restaurant, gewoon erg goed dus.
 • Hern Coffee and Bistro
  Superleuk plekje voor een hapje en drankje vrijwel aan Patong Beach.
 • 22 Thanon Sanamyen
  Dit restaurantje werd getipt door een Thailand Magazine lezer met de woorden, “Het lijkt een garage maar, je kunt hier uitermate goede eten!”.
 • Rim Talay
  Onderdeel van het Amari Phuket Hotel Patong waar je veel lekkers uit de Thaise keuken kunt bestellen.
 • La Gritta
  Ook behorende bij het luxe resort Amari met een selectie aan fenomenale Italiaanse gerechten.
 • Baia del sole Phuket
  Nog een waanzinnig goed Italiaans restaurant met verrukkelijke gerechten uit la bella Italia! Beetje uit het centrum maar zeer schappelijk geprijsd!
 • Siam Thai Restaurant
  Een typisch Thais restaurant waar het vriendelijke personeel heerlijk eten snel serveert.
 • Amritsr Phuket
  Authentiek eten uit het noorden van India, aanrader als je van de Indiase keuken houdt.
 • Chao Leh Kitchen
  Thais op zijn best in een supermooi restaurant, onderdeel van het Four Points by Sheraton.
 • The Coffee Club
  Hier kun je niet dineren, maar wel uitstekend ontbijten en lunchen. Een (ijs)koffie of fruitshake bestellen kan natuurlijk ook – wij zijn fan!
Babka's bij Hern in Patong
Thaise snack bij Rim Talay in Patong
Pad Thai bij Chao Leh in Patong

Over goed en lekker eten gesproken… Natuurlijk kun je overal aan Patong Beach en in de stad veel soorten street food vinden. Wij wisselen dit graag af met een goed restaurant. En soms… dan nemen we gewoon lekker makkelijk een tosti met gekoeld drankje bij de lokale 7-Eleven (of proberen we iets nieuws)

Een lekkere Roti Pancake in Patong

De kaart van midden Phuket

Speciaal voor jullie hebben we een kaart gemaakt van midden Phuket met daarop alle genoemde restaurants, clubs, markten, winkelcentra en ga zo maar door. Veel plezier!

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

Pattaya, Lees hier alles over het uitgaan de stranden, activiteiten, rooftop bars en hotels
Bekijk hier een aantal supermooie foto's van Koh Samui
Klik hier als je al onze artikelen wilt zien over Koh Phi Phi in Thailand
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
Check all our Bangkok articles
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Bangkok's Sky Bars & Rooftop Bars
Lees het interview met Jim Ophorst van PRU Restaurant in het Trisara op Phuket
Back To Top