fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Luchtfoto van de drie verdiepingen van de Octave Rooftop Bar
foto vanuit de lucht van rooftop bar Octave en Marriott Hotel Bangkok

Image: Octave Rooftop Lounge & Bar

OCTAVE ROOFTOP LOUNGE & BAR

Octave Rooftop Lounge & Bar ligt midden in het het Thonglor gebied en bovenop het luxe 5 sterren Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit. Ondanks dat Octave net even buiten het centrum van Bangkok ligt is de sky bar zeer gemakkelijk te bereiken met de BTS Sky Train. Mis hem niet want Octave Rooftop Lounge & Bar heeft niet één, niet twee maar drie mooie verdiepingen om de avond door te brengen! 

BEKIJK OOK
Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit is het hotel waar Octave onderdeel van is. Een waanzinnig mooi hotel en vlakbij een Sky Train station.

Het Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit waar de Octave Rooftop Lounge & Bar op de bovenste drie verdiepingen ligt

Cocktails en nootjes bij Octave Rooftop Bar in Bangkok
Zonsondergang en uitzicht over de skyline van Bangkok vanaf de Octave Rooftop Bar in Bangkok

Chill sfeertje bij Octave

Op de 45e verdieping is een mooi openlucht restaurant waar regelmatig R&B en popmuziek wordt gedraaid. Op de bovenste twee verdiepingen worden voornamelijk drankjes geserveerd maar je kunt er ook terecht voor een snack. Vanaf de Octave Rooftop Bar, de hoogste verdieping van het gebouw heb je supermooi 360 graden vrij uitzicht over Bangkok. Vrij uitzicht betekent in dit geval geen andere hogere gebouwen die je uitzicht over de bruisende stad belemmeren, erg mooi dus! 

Aan een bartafel zitten terwijl je geniet van het uitzocht op de skyline van Bangkok bij Octave Sky Bar
Lounge stoelen met uitzicht over de skyline van Bangkok vanaf Octave Rooftop Lounge & Bar
Zitten aan een tafeltje met barkrukken en genieten van het uitzicht van de skyline van Bangkok vanaf Octave Sky Bar

Images: ThailandMagazine.com

In het midden van de hoogste verdieping staat een verlichte ronde bar en er is een DJ die voor een chill sfeertje zorgt. Duim wel voor een droge avond want de bar bevindt zich geheel in de openlucht en zal gesloten zijn als het regent. Wij hadden die pech maar mochten bij uitzondering wel even een kijkje nemen. Het zag er veelbelovend uit en het 360 graden uitzicht was ondanks de regen spectaculair! We komen zeker nog eens terug om een geweldige zonsondergang te bekijken!

De ronde met neon blauw verlichte bar op het dak van de Octave Sky Bar (Marriott Bangkok)

Image: Octave Rooftop Lounge & Bar

Uitzicht over de skyline van Bangkok vanaf Octave Rooftop Lounge & Bar

Image: ThailandMagazine.com

Cocktailshakers bij Octave Rooftop Lounge & Bar
DJ Joyyly bij Octave Rooftop Lounge & Bar

Cocktails & Happy Hour!

De prijs voor een cocktail ligt tussen de 370 en 450 Baht. Voor een Mojito betaal je bijvoorbeeld 370 Baht en voor de luxere signature cocktails betaal je tussen de 410 en 450 Baht. Reken voor een glas fris 160 Baht en voor een Heineken / Singha 250 Baht (prijzen 2019). Eigenlijk vrij normale prijzen voor een sky bar in Bangkok. Octave Rooftop Lounge & Bar heeft daarbij ook nog tussen 17.00 en 19.00 happy hour, je krijgt dan 50% korting op de drankjes! De keuze van de drankjes is dan wel iets beperkter. Fijn is dat er ook lekkere zitplekjes zijn zodat je echt even rustig kunt genieten van je cocktail en het mooie uitzicht.

Cocktails bij Octave Rooftop lounge en Bar

Image: ThailandMagazine.com

Thai fusion tapas of gewoon een broodje hot dog

In het restaurant van Octave worden Thai fusion gerechten geserveerd zoals tapas schotels in Aziatische stijl. Het is ook mogelijk om sushi of sashimi te bestellen, de prijs varieert tussen 270 en 340 Baht voor 2 stuks. Zo kun je je eigen menu samenstellen, leuk om te proberen en natuurlijk om te delen! Ook leuk om te delen zijn de menuboxen (warme of koude variant) voor 1.550 Baht. Toch meer zin in een snelle hap? Op de 46e verdieping worden ook broodjes hotdog verkocht!

Hotdog verkoopster bij Octave

Image: ThailandMagazine.com

Informatie, openingstijden, route, hotels en nog meer leuks in de buurt van Octave Rooftop Lounge & Bar lees je in de info box hieronder.

Octave Rooftop Lounge & Bar is onderdeel van het Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit en bevindt zich op de bovenste drie verdiepingen van het luxe 5 sterren hotel.

Adres: 2 Sukhumvit Road Soi 57 Bangkok
Telefoon: +66-2-7970000
Open: Dagelijks van 17:00 – 02:00
Dresscode: Smart casual; Geen sportkleding, strandkleding, slippers of shirts zonder mouwen voor mannen en je bent welkom in Octave!
Let op: Om Octave Rooftop Lounge & Bar te mogen bezoeken moet je minimaal 20 jaar zijn of onder begeleiding zijn van een volwassenen.

De Octave Rooftop & Lounge Bar  is makkelijk te bereiken, het is maar een paar minuten lopen vanaf sky train station BTS Thonglor, neem voor Octave exit 3. Meer informatie over het gebruik van de BTS Sky Train in Bangkok vind je bij: Vervoer in Bangkok.

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze site, we zouden het super vinden als je ons wilt supporten! Dit kun je gemakkelijk doen door via onze links op de site je hotel en/of binnenlandse reizen te boeken. Het kost jou niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.comAgoda en 12GoAsia. Ook al besluit je om een andere slaapplaats te boeken dan wij vermelden, als je eerst op onze link klikt help je ons al. Alvast bedankt!

Warme avonden, zonsondergang, fonkelende lichtjes, drankje in je hand en geweldig uitzicht over Bangkok, dat gaat toch nooit vervelen? Nog meer sky bars in Bangkok die te mooi zijn om niet te bezoeken:

Sky Bar Above Eleven, klik hier voor alle informatie
Lounge & Sky bar, Three Sixty Millennium Hilton, Bangkok
Mahanakhon SKyWalk in Bangkok, lees hier alles over het hoogste gebouw van Bangkok
Back To Top