fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Vliegtuig laag boven Mai Khao Beach in Phuket
Vliegtuig laag boven Mai Khao Beach in Phuket

Image: tonjung

TIPS VOOR JE BEZOEK AAN MAI KHAO BEACH

Helemaal in het noordwesten op Phuket ligt Mai Khao Beach. Dit strand heeft de langste kuststrook van heel Phuket en is onderdeel van het Sirinat National Park. Omdat het internationale vliegveld naast dit strand ligt bulderen er dagelijks en tientallen vliegtuigen laag over dit strand. Vandaar dat er regelmatig gerefereerd wordt aan de naam Airport Beach of Sanambin Beach. In het Thais betekent sanambin vliegveld. Wil je een supergave Instagramfoto bezoek dan zeker Mai Khao Beach als je op Phuket bent!

Inhoudsopgave

Klik op de balk waarin de inhoudsopgave staat. Hiermee kun je gemakkelijk naar een onderwerp navigeren.

Vliegtuig laag boven Mai Khao Beach in Phuket

Het strand van Mai Khao

Mai Khao Beach, vaak door de Thai zelf Haad Mai Khao genoemd, wordt vergeleken met Phukets populaire stranden zoals Kata, Patong en Karon een stuk minder bezocht. Het strand ligt helemaal in het uiterste noorden van Phuket, naast het Phuket International Airport (HKT). Vanzelfsprekend is het hier een stuk rustiger. Zeker in verhouding met de oppervlakte van het strand. Er zijn dagen dat het lijkt alsof er niemand op het strand is, misschien is dat ook wel zo. Het strand is met een kleine tien kilometer lengte het langste strand van Phuket. Per bezoeker is er gewoonweg meer strand per vierkante kilometer, fijn een strand héélemaal voor jezelf! 

Het kilometerslange Mai Khao Beach in Phuket
Het kilometerslange Mai Khao Beach in Phuket

Het meest noordelijke deel van Mai Khao Beach wordt ook wel Hat Sai Khao genoemd. Hier is veel vegetatie zoals een wildgroei aan bosjes en veel groene bomen tegen het strand aan. Verder is het strand van Mai Khao eigenlijk niet heel bijzonder te noemen. Geen poederfijn wit zand en ook geen ideale snorkellocatie. Dit strand verdient geen schoonheidsprijs, en toch heeft dit strand in het noorden van Phuket een bijzondere aantrekkingskracht…

Het kilometerslange Mai Khao Beach in Phuket met een drone gezien
Het kilometerslange Mai Khao Beach in Phuket met een drone gezien
Het kilometerslange Mai Khao Beach in Phuket met een drone gezien

LET OP!
Tijdens het droge seizoen (november t/m februari) kun je prima zwemmen in de zee van Mai Khao. Maar in de moessonperiode, tussen mei en oktober kun je dit beter niet doen. In die maanden is er een sterke onderstroom en kunnen grote golven voor gevaarlijke situaties zorgen. Hou de aanbevelingen en waarschuwingsvlaggen op het strand goed in de gaten.

Zonsondergang en hoge golven op Mai Khao Beach in Phuket

Heb je het vliegtuig erop?

In het zuiden van het normaal gesproken zo vredige Mai Khao Beach ligt het vliegveld van Phuket. Het resultaat, laag vliegende passagiersvliegtuigen vol met toeristen die Phuket komen bezoeken of verlaten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste bezoekers van het strand een selfie of foto hebben van een vliegtuig die ze, zo lijkt het, bijna kunnen aanraken terwijl deze aan het landen is. Voor velen is dit de voornaamste reden om Mai Khao Beach te bezoeken. Deze plek op Mai Khao Beach heeft zelfs een eigen naam gekregen, namelijk; Airplane – of Airport Viewpoint.

Gek doen om een mooie foto met vliegtuig te maken op Mai Khao Beach in Phuket
Gek doen om een mooie foto met vliegtuig te maken op Mai Khao Beach in Phuket

Wat is er in de buurt van Mai Khao Beach te doen?

Naast te gekke selfies met laagvliegende boeings en de mooie zonsondergang vanaf het strand bekijken is er veel meer doen in de omgeving van Mai Khao Beach. Hieronder een aantal leuke dingen die je kunt doen en zien als je in de buurt bent.

Zonsondergang met de familie op Mai Khao beach in Phuket

Turtle Village Shops & Cuisine

Turtle Village Shops & Cuisine ligt vlakbij het luxe JW Marriott Phuket Resort & Spa en de prachtige Anantara Mai Khao Phuket Villas en is niet te vergelijken met de moderne winkelcentra van Bangkok. Turtle Village is een intiem winkelcentrum van twee verdiepingen hoog met een groot plein. Aan dit centrale plein liggen winkels en horecagelegenheden zoals de The Coffee Club. Er kan ook gepind worden en natuurlijk is er ook een 7-Eleven voor de broodnodige boodschappen en snacks. Turtle Village is leuk om een paar uur rond te snuffelen in de (toeristen)winkeltjes voor- of nadat je een lekker drankje en hapje hebt gedaan. 

Turtle Village Shops & Cuisine in Mai Khao Beach, Phuket
Het plein van Turtle Village Shops & Cuisine in Mai Khao Beach, Phuket

Wat Mai Khao

Ben je in Mai Khao bezoek dan ook de grote tempel van Wat Mai Khao inclusief de serene omgeving van het tempelcomplex. Wandel door de schaduwrijke natuur waarbij je soms een monnik en/of een enorme hagedis tegen het lijf loopt. Een vredige en stille plek op het getjilp van de vogels of de biddende boeddhistische monnikken na.

Wat Mai Khao in Mai Khao, Phuket, Thailand
Wat Mai Khao in Mai Khao, Phuket, Thailand
Wat Mai Khao in Mai Khao, Phuket, Thailand

Blue Canyon Country Club

Golfen in de buurt van Mai Khao kan ook! Bezoek dan de Blue Canyon Country Club. Je kunt hier niet op één maar op twee golfbanen met 18 holes golfen. Een caddy is bij de prijs inbegrepen en een bezoek aan het majestueuze clubhuis is een potje golf al meer dan waard. De baan is geopend van 06:00 tot 19:00, behalve op zondag dan sluit deze om 17:30. Blue Canyon levert uitermate goede service sinds de dag dat ze in 1991 haar deuren opende. Voor de golfliefhebber is het wellicht leuk om te weten dat Tiger Woods in 1998 de Johnnie Walker Classic op deze baan heeft gewonnen.  

Golf Club House van het Blue Canyon Country Club in Mai Khao Phuket

Image: Blue Canyon Country Club

Splash Jungle Water Park

Voor jong en oud tippen we het Splash Jungle Water Park, waterpret voor het hele gezin maar niet goedkoop. Een ticket voor volwassenen kost 1.450 baht, voor kinderen 700 baht en voor kinderen jonger dan vijf jaar is toegang gratis. Ondanks de prijs is het waterpark een erg leuke dagbesteding voor gezinnen in de buurt van Mai Khao Beach. Met waterthema’s uit onder andere Zuid Amerika, Europa, Afrika en zelfs de Noordpool ben al snel een hele dag kwijt. Je kunt ook overnachten in het Splash Beach Resort, het resort van het waterpark. Leuk voor een paar onvergetelijke dagen samen met de kids! Splash Jungle Water Park is dagelijks geopend van 10:00 – 17:45.

Splash Jungle Water Park in Mai Khao, Phuket

Image: Splash Jungle Water Park

Splash Jungle Water Park in Mai Khao, Phuket

Image: Splash Jungle Water Park

Sirinat National Park

Mai Khao Beach is onderdeel van het in 1981 opgerichte Sirinat National Park. Het grootste natuurpark van Phuket bestaat uit 25% land en 75% water. Het land bestaat uit bos en een aantal stranden waar veel verschillende vogels en reptielen leven. Verschillende soorten schildpadden gebruiken de stranden van het park als broedplaats. Een van die stranden is Nai Yang Beach. Het park begint in het noorden bij Sai Kaew Beach en loop helemaal tot in het zuiden gelegen Nai Thon Beach. De entree van het park bedraagt 200 baht voor volwassenen en voor kinderen 100 baht. Meer informatie vind je in ons uitgebreide artikel over het Sirinat National Park.

Bord van het Sirinat National Park
Weg door het Sirinat National Park op Phuket, Thailand
Meisje in het Sirinat National Park op Phuket, Thailand

Mai Khao Marine Turtle Foundation

In maart 2002 werd de Mai Khao Marine Turtle Foundation opgericht. Hun doel is duidelijk, de bezoekers informeren over de schildpadden die in het gebied van Mai Khao leven. Zodoende wordt het voor bezoekers duidelijk dat het voor de schildpad steeds moeilijker wordt om te overleven in deze veranderlijke wereld. Er is veel aandacht voor de reuzenschildpad maar ook aan allerlei andere schildpadsoorten. 

Kinderen leren bij de Mai Khao Marine Turtle Foundation in Phuket

Image: Mai Khao Marine Turtle Foundation

Met inkomsten zoals sponsoring worden tal van prachtige projecten gefinancierd. Erg belangrijk aangezien er in dit gebied van Thailand nog een aantal schildpaddensoorten zijn die juist hier hun eieren leggen. De stichting zorgt er bijvoorbeeld voor dat er veel groen wordt geplant die de leefomgeving van de schildpad verbeterd. De stichting zorgt er ook voor dat “poortwachters” worden betaald om uit te zoeken waar er schildpadeieren zijn gelegd. Zo kunnen de eieren met deze informatie worden beschermd totdat de babyschildpadjes uit zij gekomen.

Mai Khao Marine Turtle Foundation aan het werk met het planten van groen in Phuket

Image: Mai Khao Marine Turtle Foundation

Mai Khao Marine Turtle Foundation aan het werk met het planten van groen in Phuket

Image: Mai Khao Marine Turtle Foundation

Eens per jaar, tijdens Songkran in April, worden er kleine schildpadjes op het strand van Mai Khao losgelaten. Een bijzondere mooi moment en leuke publiekelijke gebeurtenis. Verschillende accommodaties uit de directe omgeving van Mai Khao dragen o.a. hieraan hun steentje bij d.m.v. sponsoring. Maar ook jij kunt een steentje bijdragen door een bezoek te brengen aan dit mooie initiatief als je in Phuket verblijft! 

WIST JE DAT?
Tijdens de opening van de Mai Khai Marine Turtle Foundation in 2002 schonken het JW Marriott Phuket Resort and Spa en Anantara Mai Khao Phuket Villas samen tienduizenden euro’s aan deze stichting.

Schildpadje wordt losgelaten op het strand van Mai Khao in Phuket

Image: Mai Khao Marine Turtle Foundation

Soi Dog Foundation

Nog zo’n geweldig initiatief in Phuket is Soi Dog Foundation! In het Thais betekent Soi straat wat zicht vertaald in een stichting dat zich keihard inzet voor alle straathonden (en -katten) van Thailand. En dat doen ze met tomeloze inzet al sinds 2003! Daarom hebben ook wij in het verleden gedoneerd aan dit mooie initiatief. Vorig jaar brachten we nog een bezoek aan Lanta Animal Welfare waar we een uitgebreid artikel over hebben geschreven. Ook Soi Dog staat op onze lijst om in de toekomst te bezoeken.

Blij honden dankzij Soi Dog Foundation in Phuket

Image: Soi Dog Foundation

Blij hond dankzij Soi Dog Foundation in Phuket

Image: Soi Dog Foundation

Wist je dat je Soi Dog Foundation op afstand kunt sponsoren? Natuurlijk kun je een eenmalige donatie doen maar je kunt ook een hond op afstand adopteren. Jij (en je vrienden) maken een maandelijks bedrag over waarmee deze stichting zich kan ontfermen over een door jou / jullie uitgekozen viervoeter. Natuurlijk krijg je regelmatig een update met hoe het Fikkie vergaat en aan het einde van het jaar krijg je zelfs een leuke video te zien. Ben je op Phuket dan kun je natuurlijk ook bij Soi Dog Foundation op bezoek gaan. Je krijgt een informatieve rondleiding over het goede werk wat het team hier verricht. Bezoekuren zijn van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 12:00 en van 13:00 tot 16:00. Het adres van Soi Dog Foundation in Mai Khao vind je hier. Meer info over donaties, sponsoring en adoptie via deze link.

Blij honden dankzij Soi Dog Foundation in Phuket

Image: Soi Dog Foundation

Het gebouw van Soi Dog Foundation in Phuket gezien met een Drone

Image: Soi Dog Foundation

Activiteiten en bezienswaardigheden in het noorden van Phuket

Lees over de geschiedenis van de Sarasin brug op Phuket, Thailand
Lees hier alles over Nai Thon Beach en haar mooie omgeving in het noorden van Phuket
Klik hier als je alles wilt lezen over Nai Yang Beach op Phuket

Wat zijn de beste accommodaties in Mai Khao, Phuket?

Maikhao Home Garden Bungalow 

Op zoek naar een leuke plek om te slapen in Mai Khao? Overweeg dan een overnachting bij Maikhao Home Garden Bungalow. De prijs-kwaliteitverhouding is helemaal goed, het is er brandschoon en het personeel is ontzettend vriendelijk en gastvrij. Er is een groot zwembad en het strand ligt op een half uur lopen. Je kunt er tweepersoonskamers of familiebungalows boeken. Een ideale plek voor een korte tussenstop of langer tijdens je bezoek aan Phuket!

>>> Meer informatie of boek een verblijf in Maikhao Home Garden Bungalow.

De bungalows van Maikhao Home Garden Bungalow in Mai Khao, Phuket
Het zwembad van Maikhao Home Garden Bungalow in Mai Khao, Phuket

Anantara Mai Khao Phuket Villas

Onze favoriete accommocatie in Mai Khao is het Anantara Mai Khao! Verspreid over het immense tropische terrein vind je 91 klassieke Thaise luxe pool villas die allemaal zijn ontworpen door Bill Bensley. Bill is een bekende (binnenhuis)architect o.a. bekend van gerenommeerde resorts in Thailand als; The Siam Hotel in Bangkok, Four Seasons Resort in Chiang Mai + luxe tentenkamp in de gouden driehoek, Four Seasons in Koh Samui en The Slate in Phuket. Allemaal Indrukwekkende namen waarbij het Anantara Resort zich ook in het mooie rijtje mag plaatsen.

Pool Villa in het Anantara Mai Khao, Phuket
De Sala Pool Villa van Anantara Mai Khao op Phuket

Families of een groep vrienden kunnen terecht in de Two Bedroom Royal Villa. Deze geweldige villa is geïnspireerd op het werk van Jim Thompson. Vanzelfsprekend heeft ook deze grandioze villa een eigen privézwembad. 

LEES OOK
Het uitgebreide artikel over ons bezoek aan het wereldbekende Jim Thompson House & Museum in Bangkok.

Two Bedroom Royal Villa by Jim Thompson van het Anantara in Mai Khao, Phuket
Two Bedroom Royal Villa by Jim Thompson van het Anantara in Mai Khao, Phuket

Ben je een huwelijksreis door Thailand aan het plannen? Wat dacht je van een superromantisch diner aan het strand? Je krijgt een speciaal samengesteld trouwmenu inclusief bijgaande wijnen. Jawel, ook op Phuket pakt Anantara flink uit! En ook hier zal het Anantara team er alles aan doen om hun gasten een onvergetelijke luxe vakantie te bieden!

>>> Meer informatie of boek een verblijf in de Anantara Mai Khao Phuket Villas

High Tea in The Tree House van Anantara Mai Khao Phuket Villas
De infinity pool van Anantara Mai Khao Phuket Villas
Luxe huwelijksreis diner op het strand bij Anantara Mai Khao Phuket Villas

Micky Monkey Beach Hotel 

Op een kwartier rijden van Phuket’s vliegveld ligt Micky Monkey Beach Hotel. Dit leuke hotel ligt direct aan het strand van Mai Khao vlakbij het JW Marriott, Anantara, Sala Phuket en het Renaissance Resort. Het verschil met deze luxe resorts is dat Micky Monkey Beach kleiner, intiemer en stukken goedkoper is dan de buren. In totaal zijn er maar twaalf slaapplekken te boeken. Wil je lekker goedkoop maar toch goed in Mai Khao overnachten zorg er dan voor dat je op tijd boekt. Mickey biedt tenten tot cottages voor een zacht prijsje.

>>> Meer informatie of boek een verblijf in Micky Monkey Beach Hotel.

Een tent bij Micky Monkey Beach Hotel aan Mai Khao Beach on Phuket
Een bungalow bij Micky Monkey Beach Hotel aan Mai Khao Beach on Phuket

JW Marriott Phuket Resort & Spa 

Elke accommodatie van JW Marriott staan waar dan ook ter wereld altijd garant voor een zorgeloos, comfortabel en geweldig verblijf. Het JW Marriott Phuket Resort & Spa ligt direct aan Mai Khao Beach en heeft daarnaast ook nog eens maar liefst drie zwembaden! Je kunt er een kamers boeken met een balkon of terras. Wil je flink uitpakken boek dan een royale villa van maar liefst 340 m2 inclusief privézwembad. Het ontbijt, lunch en diner is bij JW Marriott ook altijd dik in orde! In dit geval zo goed dat we verderop over een aantal goede restaurants kunt lezen die bij dit resort horen.

>>> Meer informatie of boek een verblijf in JW Marriott Phuket Resort & Spa.

Ontbijt bij het JW Marriott Phuket Resort & Spa aan Mai Khao Beach, Phuket
Slaapkamer van het JW Marriott Phuket Resort & Spa aan Mai Khao Beach op Phuket
Het JW Marriott Phuket Resort & Spa aan Mai Khao Beach op Phuket

Andaman House

Wil je eens iets anders dan een resort, kies dan voor een privévilla of appartement van Andaman House in Mai Khao. Andaman House is een verzameling van privéhuizen rondom een beachclub. Handig als je met een grote groep, zoals een familie of groep vrienden bent. Voor een “prikkie” (afhankelijk van het seizoen) slapen jullie in een ruime comfortabele villa van 190 m2 inclusief privézwembad en ontbijt voor vier personen. Daarbij biedt deze locatie een eigen privéstrand en het ligt ook nog eens naast Splash Jungle Water Park, een van de populairste waterparken van Phuket. Ook ligt het internationale vliegveld van Phuket om de hoek. Andaman House is een uitstekende uitvalsbasis om Phuket en omgeving te verkennen.

>>> Meer informatie of boek een verblijf in Andaman House.

Pool Villa van het Andaman House vlakbij Mai Khao Beach in Phuket
Binnen in de Pool Villa van het Andaman House vlakbij Mai Khao Beach in Phuket

Wat zijn de beste restaurants in Mai Khao Beach?

Kin Dee Restaurant 

Kin Dee Restaurant ligt in de plaats Mai Khao en is een erg populair en bekend restaurant op Phuket. Kin Dee ziet is versierd met veel bloemen en groen wat het restaurant een sfeervolle ambiance geeft. Neem eens plaats aan een van de losstaande overdekte tafels die buiten staan in plaats van binnenin het restaurant. De tafels bieden een leuk uitzicht over een klein meertje. Het vriendelijke personeel is gastvrij en er heerst een ongedwongen sfeer. Bezoekers zijn laaiend enthousiast over de verrukkelijke gerechten die hier worden klaargemaakt. Niet voor niets want de keuken uit Phuket wordt door heel Thailand geroemd.

WIST JE DAT?
Kin Dee betekent goed eten in het Thais. Dat belooft wat! 

Kin Dee Restaurant in Mai Khao, Phuket
De kleine hutjes met tafels erin bij Kin Dee Restaurant in Mai Khao, Phuket

Twee goede restaurants van Anantara Mai Khao Phuket Villas

Sea Fire Salt

Dineren bij Sea Fire Salt van Anatara Villas is kort samengevat, verrukkelijk eten in een mooie setting met perfecte service. Op de menukaart van november 2020 staan hoofdgerechten als gegrilde zeebaars, tournedos en lamskoteletjes. Wij raden de Grilled Seafood of Surf & Turf Toren aan. Deze is voor twee personen en wordt geserveerd met verschillende kleine hapjes.

La Sala

Ook La Sala is onderdeel van Anantara Villas in Mai Khao. Bij La Sala genieten gasten van de oh zo smaakvolle Indiase keuken. Het restaurant wordt hoog gewaardeerd en geroemd vanwege de talloze kwalitatieve gerechten uit India maar ook uit Thailand. Sommige gasten zweren erbij en vinden La Sala het beste restaurant van Mai Khao.  

Sea Fire Salt Restaurant in Mai Khao (hoort bij Anantara Villas)

Image: Sea Fire Salt

La Sala Restaurant in Mai Khao (hoort bij Anantara Villas)

Image: La Sala

Drie goede restaurants van JW Marriott Phuket Resort & Spa 

Cucina

De Italiaanse keuken… wij zijn er gek op! Bij Cucina, wat overigens keuken in het Italiaans betekent, worden dé klassiekers uit Italië zo op je bord getoverd. Van lasagne tot een perfecte pizza. Natuurlijk zijn er ook tal van Italiaanse voorgerechten, vis- of vleesgerechten en desserts te bestellen. In het weekend is la vita extra bella vanwege het grandioze buffet waarvan je onbeperkt kunt smullen. Een goede zet van het JW Marriott in Mai Khao, fantastico!

Benihana

Naast de Italiaans en Thaise keuken zijn we ook dol op Japans eten. Juist, je raadt het al bij JW Marriott in Mai Khao, Phuket kan dat natuurlijk ook! Dit Japanse restaurant heette in het verleden Kabuki Japanese Cuisine Theatre maar nu heet het Benihana. Het is hier waar je ultiem kunt genieten van de Japanse (kook)kunsten die de Teppanyaki chefs voor je uitvoeren. Een prachtig maar vooral lekker schouwspel inclusief verse ingrediënten en een hoop vuur. Een ware traktatie voor al je zintuigen!

M Beach Club

M Beach Club is dé plek voor een gezellig drankje en ontspannen avond tijdens je verblijft in Mai Khao. M organiseert verschillende themafeesten en je kunt er de hele dag door heerlijk eten en drinken. Van een ontbijtje op het strand tot een late night snack bij je goede glas wijn of lekkere cocktail in je luie stoel. Je vindt M Beach Club aan Mai Khao Beach tegenover het JW Marriott Phuket Resort & Spa.

Lekkere gerechten van Cucina bij het JW Marriott in Mai Khao, Phuket

Image: Cucina

Benihana bij het JW Marriott in Mai Khao, Phuket

Image: Benihana

M Beach Club aan Mai Khao beach op Phuket

Image: M Beach Club

Noonit’s Kitchen

Het vriendelijke personeel bij Noonit’s Kitchen spreekt goed Engels en leggen je graag uit wat er allemaal voor lekkers te bestellen is. Er zijn zelfs een aantal Russische gerechten te bestellen omdat er jaarlijks veel Russen zijn die Phuket bezoeken. Ben je op zoek naar een sfeervol restaurant, goede service, een snelle maar heerlijke maaltijd, bezoek dan Noonit’s Kitchen!

Noonit's Kitchen in Mai Khao, Phuket
Pineapple fried rice bij Noonit's Kitchen in Mai Khao, Phuket

The Coffee Club

In het winkelcentrum Turtle Village vind je een van onze favoriete franchise koffietentjes. Persoonlijk vinden we The Coffee Club zoveel beter dan Starbucks maar dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Bij The Coffee Club kun je geweldig lunchen en de vele soorten warme en koude koffies zijn echt zo ontzettend lekker! De prijs ligt in vergeleken met normale Thaise koffietentjes iets hoger maar de service is erg goed en het is er altijd schoon. 

The Coffee Club in Turtle Village, Mai Khao op Phuket
The Coffee Club in Turtle Village, Mai Khao op Phuket

Hoe kom je op Mai Khao Beach?

Vanaf de populaire stranden zoals Patong, Kata en Karon sta je binnen een uur op Mai Khao Beach. Hetzelfde geldt vanaf Phuket Town. Volg de hoofdweg (402) van Phuket richting noorden en neem vervolgens de afslag naar het vliegveld, de 4031. Via deze weg rij je richting het bekende Mai Khao Airplane Viewpoint. Aangezien het strand van Mai Khao kilometers lang is kun je er ook voor kiezen om op de 402 door te rijden. Dan kom je helemaal in het noorden van Mai Khao Beach uit.

Onze kaart van noord Phuket

Speciaal voor jullie hebben we een kaart van noord Phuket gemaakt. Hierop staan de stranden, de beste eet- en drinktentjes, leuke bezienswaardigheden en andere activiteiten. Have fun!

Images: ThailandMagazine.com

Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
Klik hier als je al onze artikelen wilt zien over Koh Phi Phi in Thailand
Lees hier alles over Railay
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
klik hier voor al onze Picture This artikelen
Back To Top