fbpx
skip to Main Content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Foto van de Mahanakhon SKyWalk in Bangkok, Thailand
Buitenkant Mahanakhon Skywalk Bangkok

Image: King Power Mahanakhon

MAHANAKHON SKYWALK

De Mahanakhon SkyWalk is een droom voor thrillseekers en een nachtmerrie voor mensen met hoogtevrees. Maar WOW wat vonden wij de Mahanakhon SkyWalk supergaaf!

Als je het nog niet weet, de Mahanakhon SkyWalk is het hoogste observatie dek van Thailand en het heeft een binnen en buitengedeelte. Afgezien van het fantastsche 360 graden uitzicht, is het absolute hoogte punt het glazen platform op de 78e verdieping wat gelijk staat aan 310 meter hoog! Het glazen platform zit maar aan een kant van het gebouw vast. De rest hangt gewoon in het luchtledige net als een groot uitgevallen balkon, hierdoor kijk je zo de diepte in!

Mooi en bijzonder om te zien uiteraard. Maar dat is natuurlijk nog niet alles. Voor de complete Mahanakhon SkyWalk ervaring moet je nog een stapje verder…letterlijk! Maar laten we beginnen bij het begin..

Buitenkant van het King Power Mahanakhon gebouw in Bangkok, Thailand

King Power Mahanakhon 

King Power Mahanakhon heeft de hoogste rooftop bar van Bangkok en heeft daarmee de Baiyoke Sky Bar van de troon gestoten, want een lange tijd is dit de hoogste sky bar van Bangkok geweest. Het zat er natuurlijk een keertje aan te komen! Is King Power Mahanakhon dan nu het allerhoogste gebouw van Bangkok? Nee dat net niet, want de nieuwe woon- / werktoren naast het superluxe winkelcentrum ICONSIAM is net twee meter hoger. Wat ons betreft is het King Power Mahanakhon gebouw wel het meest bijzondere hoge gebouw van Bangkok en wie let er dan nog op een paar meter!

King Power Mahanakhon is niet te missen als je in Bangkok bent. Ten eerste komt dat natuurlijk doordat het Mahanakhon gebouw erg hoog is en het gebouw daardoor vanaf veel plekken te zien is. Maar wat het meest bijzonder is aan dit gebouw waardoor je deze onmogelijk over het hoofd ziet is toch wel het bijzondere ontwerp! 

Pixel Tower of Tetris Building

Bijnamen die de King Power Mahanakhon heeft zijn ook wel Pixel Tower of Tetris Tower. Het hele gebouw bestaat namelijk uit glazen blokken die lijken op pixels of blokken uit het Tetris spel. Halverwege en bovenaan het de  toren ontbreken er blokken, alsof ze eruit gevallen zijn. Hierdoor krijgt het gebouw een bizarre vorm.

In het gebouw vind je indoor en outdoor obeservatieruimte, een restaurant en bar (Mahanakhon Bangkok SkyBar), een King Power duty free winkel, met bekende merken en speciale Mahanakhon souvenirs. Daarbij is er ook een luxe appartementencomplex van The Ritz-Carlton Residences Bangkok (verdieping 23 t/m 73) en wordt er binnenkort een hotel geopend met een buitenzwembad inclusief een hele verdieping gewijd aan wellness. Het hotel beslaat straks verdieping 1 t/m 18.

Doordat de buitenkant van het gebouw ook nog eens bijna geheel uit glas bestaat glinstert het je tegemoet! En helemaal bovenaan, als je je hoofd ze ver als mogelijk naar achter buigt zie je de beruchte glazen Mahanakhon SkyWalk!

WIST JE DAT?
King Power Mahanakhon en de Mahanakhon SkyWalk zijn ontworpen door de Duitse architect Ole Scheeren.

King Power Mahanakon wordt ook wel de Pixel Tower genoemd

Naar de SkyWalk!

Voordat je naar de Mahanakhon SkyWalk gaat, ga je eerst door een metaaldetectiepoortje en gaat je tas net als op het vliegveld door een scanner. Naast de gebruikelijke verboden voorwerpen is het ook verboden om eten en drinken mee te nemen naar de Mahanakhon SkyWalk. Tassen groter dan 22 cm x 35 cm x 56 cm mogen niet mee op de Mahanakhon SkyWalk. Rechts van de kassa’s zijn gratis kluisjes (te gebruiken van 10:00 tot 00:00), die je afsluit met je paspoort- of telefoonnummer als cijfercombinatie. Ideaal als je met te veel spullen naar de Mahanakhon SkyWalk bent gekomen. Zodra je door de poortjes bent gegaan loop je meteen een bijzondere gang in! Vergeet niet omhoog te kijken want op het plafond zie je Bangkok op zijn kop!

De bijzondere gang de Mahanakhon met digitale schermen en de stad Bangkok op het plafond

Image: King Power Mahanakhon

Het Mahanakhon gebouw of Pixel Tower in Bangkok
Uitzicht pover de skyline van Bangkok vanaf de Mahanakhon Pixel Tower
Uitzicht vanaf 314 meter hoogte vanaf de Mahanakhon in Bangkok

Bijzondere video lift

Snel nadat je in de lift bent gestapt besef je dat deze lift geen gewone lift is. Want zodra de lift in beweging komt gaat het geluid aan en veranderen alle wanden in schermen waarop een animatie van Bangkok te zien is. In 50 seconden (die letterlijk voorbij vliegen) ben je aangekomen op de 74e verdieping! 

Bangkok achter glas

Op de 74e verdieping is een grote hal met ramen van vloer tot plafond, hier heb je geweldig 360 graden uitzicht over Bangkok. Voor deze ramen zijn hier en daar zitzakken geplaatst waardoor je even echt de tijd kunt nemen om Bangkok te bekijken want daar heb je wel even de tijd voor nodig. 

Ook zijn er interactieve touchscreens waardoor je van alles te weten komt over de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok. In plaats hiervan kun je ook de app van tevoren downloaden. De app, Mahanakhon SkyWalk VR wordt pas volledig geactiveerd als je op daadwerkelijk op deze verdieping bent.

Interactief scherm in het King Power Mahanakhon gebouw van Bangkok

Image: King Power Mahanakhon

De groeten uit Bangkok!

Op de 74e etage staat een rode brievenbus uit vervlogen tijden, je kunt hier nog een ouderwets kaartje versturen (40 baht) vanaf de hoogste brievenbus van Bangkok, met de groeten uit Bangkok Maar waarschijnlijk is dat iets voor later en sta je nu te popelen om naar het glazen platform op de 78e verdieping te gaan te gaan!

Vanaf de 74e verdieping neem je een roltrap naar de 75e verdieping en vanaf daar neem je de mooie glazen lift naar de 78e verdieping. Nu is er bijna geen weg meer terug!

De hoogste brievenbus van Bangkok in de King Power Mahanakhon building

Image: ThailandMagazine.com

De laatste meters..

Zodra je de lift uitstapt sta je meteen in de buitenlucht en wordt je overrompeld door het geweldige uitzicht over Bangkok! Je voelt, hoort en ziet Bangkok vanaf 310 meter hoogte! Op een heldere dag kun je kilometers ver zien! Je ziet in een waas een bar, maar al snel wordt je blik getrokken naar het glazen platform, de SkyWalk!

Uitzicht vanaf de Mahanakhon SkyWalk in Bangkok
De fameuse SkyWalk van het Mahanakhon Bangkok gebouw

Het glazen platform!

Tijd voor het echte werk, het moment is daar! Je hebt de beschermhoezen over je schoenen gedaan en het glazen platform is nog maar een stap verwijdert. Ongetwijfeld kijk je naar hoe dik het heldere glas is en vraag je je af of het glas wel sterk genoeg is, stel jezelf gerust, stop met denken en neem die laatste stap! Wanneer je eenmaal op de glasplaat staat staat en je durft naar beneden te kijken zie je pas echt hoe hoog 310 meter is! WOW! Autos lijken speelgoedauto’s en mensen lijken net kleine miertjes!

Hoe het is om op het glazen platform te staan met Bangkok ver onder je is niet te beschrijven, dat moet je gewoon zelf ervaren! Zeker doen dus!

De SkyWalk van de Mahanakhon van onderaf gezien

SkyWalk van onderaf gezien | Image: Fabio Achilli (Flickr)

The Peak!

The Peak is echt het aller-allerhoogste punt van King Power Mahanakhon en ook het hoogste punt waar je op kunt staan van heel Bangkok!. Je moet hiervoor nog een laatste trap omhoog! Vanaf The peak heb je 360 graden ononderbroken uitzicht over Bangkok! Het uitzicht is belachelijk mooi! Vanaf The Peak de zonsondergang zien is werkelijk fantastisch! Maar ook grote donkere wolken en regenbuien in de verte zijn gaaf om te zien!

Dus ook als het glazen platform voor jou een stap te ver is, is King Power Mahanakhon nog steeds een aanrader om te bezoeken!

The Peak Mahanakhon Bangkok

The Peak | Image: King Power Mahanakhon

Uitzicht vanaf de het King Power Mahanakhon gebouw in Bangkok, Thailand
Uitzicht vanaf de het King Power Mahanakhon gebouw in Bangkok, Thailand

Images: ThailandMagazine.com

Rooftop Bar

Nadat je op de Mahanakhon SkyWalk en The Peak bent geweest is het tijd voor een drankje bij Thailand’s hoogste Rooftop Bar. Met een lekkere cocktail, juice tail of speciaal biertje in je hand is het dubbel genieten! Neem plaats aan een van de tafeltjes of op de kussen op de trap en geniet van het prachtige uitzicht! Voor een cocktail of juice tail betaal je 480 baht. Er zijn ook kleine snacks te koop voor bij je drankje zoals popcorn en bananenchips (150 baht). Ander optie is de Mahanakhon Picnic Package met 2 speciaalbiertjes en 2 snack naar keuze (800 baht). Los kost een speciaalbiertje 330 baht.

Elke dag is er vanaf 17.30 een live band of DJ of de Rooftop Bar. Toen wij er waren was er een band die leuke bekende covers speelde. Je kunt dus gerust nog even blijven hangen na je SkyWalk avontuur!

Proosten met cocktails op het Mahanakhon gebouw in Bangkok met een uitzicht over de skyline van Bangkok

Image: King Power Mahanakhon

Live muziek op de King Power Mahanakhon in Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Nieuw in King Power Mahanakhon! (2019)

Mahanakohn SkyBar and Restaurant – Thailand’s hoogste bar en restaurant!

Mahanakhon Bangkok SkyBar and Restaurant is een luxe gloednieuw restaurant en bar op de 76 en 77e verdieping. Het is officieel het allerhoogste restaurant en bar van Bangkok en Thailand! Hier kun je het Mahanakhon SkyWalk avontuur echt in stijl afsluiten! Ook zijn er tot 30 nov in de Mahanakhon Bangkok SkyBar, twee nieuwe uitvoeringen te zien van The Myth of the Kinnaree and the Hunter” en “The Bohemian Opera”. Deze speciale shows zijn 4 nachten per week te zien vanaf 21.00 uur tot laat op de avond.

Het restaurant heeft 130 zitplaatsen binnen en 82 zitplaatsen buiten. Het uitzicht is magisch! We hebben hier al lekkere cocktails mogen drinken maar komen zeker nog eens terug want de menukaart zag er veelbelovend uit!

Gedekte tafel in de Mahahakhon Sky Bar & Restaurant
Zithoek in de Mahahakhon Sky Bar & Restaurant

Images: King Power Mahanakhon

Mahanakhon SkyRides

De Mahanakhon SkyRides is een ParadropVR City Flyer is ervaring van 2 minuten waar je volledig zelf in controle bent. Bij de Mahanakhon SkyRide krijg je een VR Bril op waarbij de 3D film die je ziet je de indruk geeft dat je aan het paragliden bent. Doordat de stoel waarin je zit ook omhoog en omlaag kan en je dit zelf kunt bepalen wordt dit effect extra versterkt! Je kunt kiezen uit een paragliding avontuur in de stad, safari, woestijn of in de ruimte!

Mahanakhon SkyRides informatie
Prijs: 250 baht p.p.
Open: 11:00 – 21:00
Waar: Lobby op de begane grond

Mahankhon SkyRide

Image: ThailandMagazine.com

Wanneer de Mahanakhon SkyWalk bezoeken

De meest populaire tijd om de Mahanakhon SkyWalk te bezoeken is rond zonsondergang, dat is geweldig mooi omdat je Bangkok dan bij daglicht ziet maar ook de mooie lampjes die aangaan als het donker wordt in Bangkok. Kom ruim voor zonsondergang, het duurt wel even voordat je boven bent. De meeste mensen zullen er rond 17.00 willen zijn. Kom eerder als je de echte drukte voor wilt zijn. In Bangkok gaat de zon afhankelijk van de jaargetijden onder tussen 18.00 en 19.00. Via deze site kun je precies zien hoe laat de zon onder gaat.

Zonsondergang met uitzicht over de skyline van Bangkok en het King Power Mahanakhon gebouw

Image: King Power Mahanakhon

Mahanakhon SkyWalk als het regent

Controleer voordat je naar de Mahanakhon SkyWalk gaat of er regen of storm voorspeld is, de SkyWalk en The Peak zijn dan namelijk gesloten. De 74e verdieping (Bangkok achter glas) is wel altijd open. Als je net een kaartje hebt gekocht en de SkyWalk is gesloten omdat het regent krijg je een stempel op je kaartjes en mag je terug komen op een andere dag.

Nette service van King Power Mahanakhon! Meld je bij een medewerker of de servicebalie voor meer informatie.

Hevige regenbui gezien vanaf The Peak op het King Power Mahanakhon gebouw in Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Prijzen Mahanakhon SkyWalk

Mahanakhon SkyWalk & Rooftop, (74e, 75e, en 78e verdieping)
Volwassene: 880 baht (oktober 2019)
Kinderen (t/m 11 jaar) en senioren (60+): 250 baht

Er zijn regelmatig kortingen op de website van King Power Mahanakhon, neem daar zeker even een kijkje voor de actuele prijzen en de laatste aanbiedingen voordat je gaat.

Hoe lang mag je op de Mahanakhon SkyWalk Blijven?

Goed nieuws! Je mag (binnen de openingstijden) zolang als je wilt op de 74e en 78e verdieping van de SkyWalk blijven. Je kunt dus rustig genieten van het super mooie uitzicht. Let op: Als je de SkyWalk eenmaal hebt verlaten mag je niet nogmaals naar binnen met hetzelfde kaartje.

King Power Mahanakhon
De SkyWalk van het King power Mahanakhon gebouw in Bangkok

Dresscode Mahanakhon SkyWalk

Voor de SkyWalk en The Peak is er geen dresscode, we hebben mensen gezien die er op hun paasbest uitzagen maar er waren ook veel mensen die gewoon een korte broek aan hadden, doe vooral wat jezelf fijn vindt! Voor de Mahanakhon Bangkok SkyBar (het restaurant op de 76 verdieping) geldt wel een dresscode, (zie infobox) houd hier rekening mee als je een diner of cocktail in het restaurant wilt combineren met de SkyWalk. Als je wilt dineren in het restaurant is (om teleurstelling te voorkomen) reserveren sterk aanbevolen.

Meer informatie zoals openingstijden, route, hotels, restaurants en nog meer leuks in de buurt van de King Power Mahanakhon lees je in de infobox hieronder.

Mahanakhon Skywalk
Adres:
114 Narathiwas Road, Silom, Bangrak, Bangkok
Geopend
: Dagelijks van 10:00 – 00:00, laatste toegang 23.00

Dresscode Mahanakhon SkyWalk: Voor de SkyWalk en The Peak geldt geen dresscode, we hebben mensen gezien die er op hun paasbest uitzagen maar er waren ook veel mensen die gewoon een korte broek aan hadden, doe vooral wat jezelf fijn vindt!
Dresscode Mahanakhon Bangkok SkyBar: Geen atletische kleding / geen open schoenen / geen mouwloze shirts / tailored shorts zijn toegestaan.

Website: Mahanakhon SkyWalk
Website: Mahanakhon Bangkok SkyBar
Facebook pagina: www.facebook.com/KingPowerMahanakhon
Route: King Power Mahanakhon SkyWalk ligt in het hart van Bangkok en is gemakkelijk bereikbaar met de BTS Skytrain.

Goede accommodaties in de buurt van Mahanakhon

 • Plubpla Hostel
  Super schoon hostel, goede locatie, gezellige woonkamer en klein dakterras waar je medereizigers kan ontmoeten.
 • Novotel Bangkok Silom Road
  Comfortabel kamers, leuk zwembad en gastvrij personeel.
 • Amara Hotel
  Modern hotel, prima kamers en vriendelijk personeel. Prachtig uitzicht vanaf het zwembad en rooftop bar AkaAza
 • Pullman Bangkok Hotel G
  Uitmuntende service met een lach! Heerlijke kamers en een mooi restaurant op de 38e etage met een heerlijk terras!
 • W Bangkok
  Mooi hip 5 sterren designer hotel met veel persoonlijke aandacht, zeer uitgebreid ontbijtbuffet en een bijzonder zwembad.

Goede restaurants en bars in de buurt van Mahanakhon

 • Blue Elephant Restaurant en Cooking School
  Beroemd gastronomisch restaurant in Thailand ook bekend om de uitstekende kookworkshops.
 • Namsaah Bottling Trust
  Terras met een grote selectie van bijzondere cocktails. Op de eerste etage worden authentieke en moderne Thais gerechten geserveerd in een knalroze huis.
 • Supanniga Eating Room
  Waanzinnig goed restaurants waar je fantastische authentieke gerechten kunt bestellen.
 • Luka Bangkok
  Ontbijt- en brunch restaurant,  westers comfort food en uitstekende koffie en thee!
 • The House on Sathorn
  Als je iets te vieren hebt is dit de plek! Dit restaurant is gevestigd in een prachtig 130 jaar oud gebouw en heeft een mooi terras. Je kunt er terecht voor lunch, diner of een heerlijke high tea. Personeel is uitermate vriendelijk.

BTS Skytrain
King Power Mahanakhon is direct verbonden met BTS Skytrain station Chong Nonsi, neem exit 3 en vervolgens de roltrap naar beneden. De ingang van King Power Mahanakhon is dan recht voor je.

Metro (MRT – Blue Line)
Stap als je met de MRT reist over bij MRT station Silom naar de BTS op station Sala Daeng, Stap uit bij BTS Skytrain station Chong Nonsi, dit is de eerstvolgende halte.

Chao Phraya River Express
Neem de Chao Phraya River Express naar de Sathorn Pier en loop vervolgens in 2 minuten naar BTS Skytrain Saphan Taksin. Neem de skytrain met eindhalte National Stadium en stap uit bij BTS Skytrain Chong Nonsi (dit is de 2e halte).

Meer informatie over het gebruik van de Chao Phraya River Express boten en de BTS Skytrain? Bekijk hier al onze volledige artikelen over vervoer in Bangkok.

Le Café des Stagiaires-Bangkok
Leuke sfeer, regelmatig DJ’s of live bandjes. Fijne selectie van Belgische biertjes en elke dag happy hour van 18.00 -20.00. Alles aanwezig voor een leuke avond!

Jack’s Bar
Super leuke kleine houten bar met direct zicht op de rivier, betaalbare biertjes en wijntjes! Relaxte sfeer! Serveren ook authentiek Thais eten. Mis de zonsondergang niet en kom op tijd voor een mooi plekje!

Sirocco Sky Bar @ Lebua
Waarschijnlijk de meest bekende sky bar van Bangkok met prachtig uitzicht en sublieme maar prijzige cocktails.

Ook leuk om te ontdekken in de buurt van de Mahanakhon SkyWalk:

Chao Phraya Rivier
Op de Chao Phraya Rivier van Bangkok is het altijd levendig en druk, ook aan de rivier zijn bijzondere attracties zoals Wat Arun, shopping mall Icon Siam en Asiatique The River Front Market.

Sri Maha Mariamman Temple
Druk bezochte kleine maar prachtige kleurrijke Hindoe Tempel.

Patpong Night Market
Op zoek naar namaak artikelen? Dan is deze markt de plek voor jou om je onderhandelingskwaliteiten uit te proberen!

Perception Blind Massage
Alle massages worden hier uitgevoerd door medewerkers die een visuele beperking hebben.

Blue Elephant Restaurant en Kookschool
Volg hier een (meerdaagse) kookcursus op niveau en leer koken als een chef in een gezellige ongedwongen sfeer!

Lai Lai Sap Market
Authentieke markt, hier kun je lunchen zoals de locals dat doen. Deze markt bezoek je dan ook het best voor 12 uur s’middags. Verkopen verder alles tussen kleding en bestek in. In de buurt van de markt is ook een klein winkelcentrum, Trinity 3 (met airco) waar je ook goedkoop kunt winkelen en eten.

ASIATIQUE The Riverfront
Moderne markt aan de oever van de Chao Phraya rivier met het bekende reuzenrad

ICONSIAM
Gloednieuw winkelcentrum aan de rivier, waar je je ogen uitkijkt

Stap gewoon op een van de boten op de Chao Phraya River Express en laat je verassen door de bijzondere omgeving het is maar 2 haltes van BTS Chong Nonsi!

Nog meer coole Sky Bars in Bangkok:

Lounge & Sky bar, Three Sixty Millennium Hilton, Bangkok
Sky Bar Above Eleven, klik hier voor alle informatie
Lees hier alles over Cielo Sky Bar & Restaurant in Bangkok, Thailand
Support our website

Buy us an Iced Coffee

Back To Top