fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

De Mae Haad Pier van Koh Tao
De Mae Haad Pier van Koh Tao

MAE HAAD PIER

De Mae Haad Pier is dé plek waar iedereen op Koh Tao aankomt met de ferry. Daarom is de omgeving van de pier lekker levendig. Er zijn volop souvenirshops, reisbureaus, restaurantjes, hotels en bars. Daarbij is er een postkantoor, bank, Big C Supermarkt en een ziekenhuis. Als je aankomt op de pier word je opgewacht door diverse taxichauffeurs. Deze staan te springen om je te vervoeren naar waar dan ook op het eiland, tegen betaling uiteraard. Als je hotel gratis transfer geeft is dit ook de plek waar je met een naambord wordt opgewacht.

De Mae Haad Pier waar alle ferries aankomen op Koh Tao

Image: ThailandMagazine.com

Het strand in de directe omgeving van de Mae Haad Pier is niet echt uitnodigend om te zwemmen. Er liggen veel longtailboten in het water en het strand is niet het mooiste van Koh Tao. Het kan ook gevaarlijk zijn om tussen longtailboten te zwemmen omdat je niet altijd goed zichtbaar bent. Als je toch wilt zwemmen ga dan zoveel mogelijk richting het zuidelijke deel van Mae Haad. Of juist de andere kant op richting Sairee Beach. Een ander strand die je eigenlijk ook een bezoek moet brengen is de mooie kleine baai van Jansom Bay op 15 minuten loopafstand.

BESPAAR €
Onderhandel met de taxichauffeurs! In de meeste gevallen is er met een klein beetje praten bijna standaard 100 Baht van de oorspronkelijke vraagprijs af te krijgen.

Weg naar de Mae Haad Pier op Koh Tao in Thailand

Image: ThailandMagazine.com

Locals en Longtailboten kijken

De omgeving van de pier van Koh Tao is een plek om een kijkje te nemen in het leven van de lokale Thai op Koh Tao. Je ziet de inwoners van Koh Tao bijvoorbeeld vissen en/of onderhoud plegen aan hun longtailboot. Maar ook de georganiseerde chaos die ontstaat als er een ferry aankomt is leuk om te bekijken. Vanaf een aantal restaurants en bars heb je ook uitzicht op de pier. In de omgeving van de pier zijn ook aardig wat budget accommodaties. Hier slapen en een scooter huren om de rest van het eiland te ontdekken kan je geld besparen!

Slapen bij de Pier van Koh Tao

In de omgeving van de pier zijn de hotels vaak iets goedkoper dan op de rest van het eiland. Er zijn in de omgeving van de pier ook meer hostels dan op de meeste andere stranden van Koh Tao. Rondom de pier is veel levendigheid, er zijn gezellige barretjes die tot laat open blijven. In de buurt van de Mae Haad Pier kun je ook gemakkelijk snorkel tours boeken  bij een van de vele reisbureautjes. Ook als je heel vroeg vertrek of juist laat aankomt kan het handig zijn om in de buurt van de pier te blijven slapen.

Neptune Hostel
(Update 2022 = gesloten dankzij Covid-19)

Het Neptune Hostel ligt bijna direct aan de pier. Naast een bed op een slaapzaal zijn er ook een aantal tweepersoonskamers te boeken. Op het dak van het hotel is een lekkere pizzeria met leuk uitzicht. Gasten van het hotel krijgen hier korting. De kamers zijn schoon en het personeel is vriendelijk en behulpzaam.

Terras van het Neptune Hotel met lig kussens en uitzicht over Ko Tao

Image: Neptune Hostel

Bro & Sis Place

Bro en Sis heeft kamers in verschillende prijsklassen. Er zijn ook familiekamers. Sommige kamers hebben een balkon met uitzicht of de stad. De kamers zijn schoon en comfortabel. Onder het hotel is een restaurant en een gezellige cocktailbar met leuk uitzicht op de bootjes en de zee.

Bedden van hotelkamer Bro & Sis

Image: Bro & Sis Place

Hoe kom je op de Mae Haad Pier

Met de boot: Alle ferryboten naar Koh Tao komen hier aan vanaf het vaste land of de eilanden Koh Phangan of Koh Samui
Met de scooter: De wegen in de omgeving van Mae Haad Pier zijn per scooter goed begaanbaar.
Met de taxi: Van Mae Haad naar Sairee Beach kost de taxi 100 baht per persoon, minimum 3 personen, enkele reis.

Back To Top