fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Lees hier alles over het Lumhini Park in Bangkok, Thailand.
Het meer en zwanenbood in het Lumphini Park in Bangkok, Thailand

LUMPINI PARK

Lumpini Park is het bekendste park van Bangkok. Het park is niet alleen geliefd bij toeristen maar ook bij de Thai zelf. Lumpini Park is namelijk een grote groene oase in het zo hectische volgebouwde Bangkok. Het park geeft je de mogelijkheid om tot rust te komen, de verkoeling op te zoeken of de nodige beweging te pakken. Als je van natuur houdt dan is een bezoek aan Lumpini Park een must. Hier vind je een variëteit aan flora en fauna en haar bekendste inwoner de watervaraan…

TIP!
Bezoek het Lumpini Park in Bangkok rond een uur of 17:30. Om 18:00 wordt het volkslied afgespeeld en dan staat iedereen in het park stil om een eerbetoon naar het koningshuis te tonen. Als toerist is het netjes om dan ook even netjes stil te staan.

Het Lumphini Park van bovenaf in Bangkok, Thailand

Geschiedenis van Lumpini Park

In de jaren 20, na WO I, werd op de plek waar vroeger tentoonstellingen in een soort van openluchtmuseum werden gehouden een groots park aangelegd. Vroeger heette het gebied waar nu Lumpini Park ligt Sanam Sala Daeng of Sala Daeng Fields. Na de opening van het park werd het vernoemd naar de geboorteplaats van Boeddha (Lumbini in zuid Nepal). In 1925 werd Lumpini Park geopend en dit was tevens het eerste openbare park van Bangkok.

Op het plein bij de hoofdingang (zuidwesten) van het park staat een standbeeld van koning Rama VI. Het was koning Vajiravudh (Rama VI) die ervoor zorgde dat deze plek in eerste instantie een openluchtmuseum was en hierdoor de ruimte schiep voor het park. In de jaren 20 toen dit park net was geopend lag het nog aan de rand van de stad. Nu bijna een eeuw later ligt het park in het hart van het zakendistrict van Bangkok. Zo kun je duidelijk zien dat Bangkok behoorlijk gegroeid is.

WIST JE DAT?
In 2025 bestaat Lumpini Park 100 jaar en daarom wordt er eind 2022 een begin gemaakt aan een grootschalige renovatie waarbij het park in 2025 weer kan floreren. De komende jaren wordt er gewerkt de voorzieningen in het park, maar er worden ook nieuwe bomen en planten geplaatst. Eind 2024 is het park gedeeltelijke opnieuw inrichting en het park weer open, we zijn benieuwd!

Lumphini Park1 - C Hakan Kavas_1536x900

Wat is er allemaal te doen in het Lumpini Park?

Lumpini Park is een ontzettend veelzijdig park waar je met gemak een paar uur kunt verblijven zonder je enig moment te vervelen. Naast een grote diversiteit aan flora en fauna zijn  er ook tal van andere bezienswaardigheden of activiteiten. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet, bekijk ze hieronder.

LET OP!
Er zijn een aantal regels in het park:
– Het is verboden om te roken in de parken van Bangkok. Een boete hiervoor kost je 2.000 Baht.
– Om 08:00 en 18:00 wordt het volkslied gespeeld waarbij iedereen stilstaat en stil is. Het wordt zeer gewaardeerd als jij dat ook doet.

Map van Lumphini Park in Bangkok, Thailand

Natuurlijk de natuur!

Ondanks dat Lumpini Park een stadspark is vind je hier genoeg natuur waar je van kunt genieten. Naast het vele groen en prachtige tropische bloemen die hier groeien leven er meer dan 30 vogelsoorten in het park. Ook zijn er schildpadden en andere reptielen zoals onze favoriet de watervaraan (monitor lizard)! Deze grote hagedissen zwemmen vooral rond in het water zoals het meer en in de omringende slootjes van het park. Schrik echter niet als er plots zo’n monster voor je aan wal komt kruipen. Ze schrikken eerder van jou en spuwen ook geen vuur. Prachtig om te zien hoe het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan bij deze kleine mini dino’s!

Mooie natuur in het Lumphini Park in Bangkok, Thailand

WIST JE DAT?
De watervaranen steeds meer de overhand kregen in het Lumpini Park. Bezoekers begonnen te klagen over deze uit de kluit gewassen hagedissen waardoor een groot gedeelte van de watervaren werd verhuisd naar andere groene gebieden waar mens en varaan elkaar minder tot last zijn. Maar niet getreurd, je zal nog steeds watervaranen kunnen tegenkomen, grote kans zelfs! Maar je hoeft ook niet bang te zijn dat je erover struikelt.

Monitor lizzard in het Lumphini Park in Bangkok, Thailand

De speeltoestellen voor kinderen

Voor jonge kinderen is Lumphini Park ook een erg leuk park om te bezoeken. Er zijn tal van speelplaatsen waar kinderen lekker kunnen ravotten en spelen op schommels en glijbanen. Het park is ook lekker ruim waardoor de kinderen hier naar hartelust kunnen rondrennen.

Dutrje doen in het Lumphini Park in Bangkok, Thailand

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN BANGKOKBooking.com

Sport en beweging in het Lumphini Park

Zodra je het park binnenloopt zie je meteen veel Thai bewegen, er wordt aan balsporten gedaan zoals basketbal en Takraw, dit is een soort combinatie van Volleybal en voetbal met een gevlochten bal. Ook zijn er wat kalmere vormen van beweging zoals yoga of Tai Chi. In het park zijn ook verschillende fitnesstoestellen neergezet. Prachtig om te zien hoe dit park volop wordt gebruikt om fit te blijven! Fietsen, joggen en wandelen kun je over een parcour van 2,5 kilometer lang die door het park kronkelt.

Beweging in het Lumphini Park in Bangkok, Thailand

WIST JE DAT?
Er loopt een wandelroute helemaal van het Lumpini Park naar het Benjakiti Park, de Green Mile genaamd. In ons artikel over het Benjakiti Park kom je hier meer over te weten. Een aanrader!

The Green Mile die Benjakiti Park en Lumphini Park in Bangkok, Thailand met elkaar verbindt

Het (zwanen)meer

Ook is er in het park een groot meer te vinden waar je heerlijk aan de kant kunt ontspannen tijdens het lezen van een boek in de schaduw. Of huur een zwanenbootje voor 40 baht per half uur om het meer rond te peddelen. Na je uitvoering van het zwanenmeer kun je lekker uitrusten aan de waterkant met een (romantische) picknick!

Het meer met zwanenboot in Lumphini Park in Bangkok, Thailand

Eten & drinken in het Lumpini Park

Voorafgaande aan je bezoek aan het Lumpini Park kun je bij de voedselkraampjes op het plein een aantal lekker snacks en drinken kopen. Tevens is er een mogelijkheid tot het huren van een picknickmat als je zelf niks hebt meegenomen. Vervolgens zoek je een fijn plekje langs het water en/of in de schaduw en genieten maar!! In het park kun je overigens ook eten kopen en matjes huren bij verschillende restaurantjes en marktkraampjes die hier te vinden zijn. Je kunt natuurlijk ook van te voren wat lekkers halen bij 7-Eleven.

Food stalls bij de ingang van Lumphini Park in Bangkok, Thailand

Het Lumpini Park heeft ook een maatschappelijke functie

In het park zijn er verschillende maatschappelijke organisaties gevestigd zoals Home for Hope die dakloze kinderen opvangt of de MBA Apprentice School een organisatie die mensen o.a. computer- of kookcursussen aanbiedt. Er is ook een bibliotheek waar men boeken kunt huren om bijvoorbeeld in het park te lezen. Volgens ons is het niet mogelijk om deze als vakantieganger te horen maar je kunt het proberen (laat het dan ook gelijk even weten). Deze bibliotheek is op dinsdag t/m zondag geopend van 08:00 – 20:00.

Zitplaatsen in het Lumphini Park in Bangkok, Thailand

(Muziek)Festivals in het Lumpini Park

Tussen januari en april als het weer voor buitenfestivals optimaal is in Bangkok vindt er elke zondag een muziekfestival plaats in Lumpini Park. Zelfs het Bangkok Symphony Orchestra treed hier dan regelmatig op. Bijzonder om dit mee te maken in zo’n groene oase temidden in de hectische metropool Bangkok. Ook zijn er regelmatig tal van andere festivals en festiviteiten in het park te vinden.

Lumphini Park_Yasu Torigoe1_1536x888
Video: Bangkok Famouz (YouTube)

In de omgeving van Lumphini Park

In de omgeving van het is ontzettend veel te zien en te beleven! We hebben een aantal leuke opties in de buurt voor je verzameld, zoals goed gewaardeerde slaapplekken, restaurants, winkelcentra en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, je bent nu zo dichtbij! We hopen dat dit je bezoek aan Bangkok nog makkelijker en leuker maakt!

Informatie Lumpini Park in Bangkok

Geopend: Dagelijks van 04:30 – 21:00
Toegang: Gratis
Adres: Rama IV Road
District: Silom

Hoe je het gemakkelijkst met het OV naar Lumpini Park kunt reizen

Route BTS: Halte Sala Daeng + 3 minuten lopen
Route MRT: Halte Lumphini + 2 minuten lopen
Route MRT: Halte Silom + 1 minuut lopen

Supergoede restaurants en eettentjes in de buurt van Lumpini Park

 • Osha Thai Restaurant & Bar
  De Thaise keuken uit het jaar NU. Fantastische gerechten in een superieure setting!
 • Coffee Teeraleuk 1771
  Op zoek naar goede (ijs)koffie? Check dan dit leuke koffietentje op zo’n kwartier lopen van Lumpini Park.
 • Polo Fried Chicken
  Alle kipliefhebbers verzamelen! In dit tentje vlakbij Lumpini Park vind je misschien wel de lekkerste kip van Bangkok!
 • The Meatchop Butcher & Spirits
  Alleen het beste vlees wordt hier op je bord geserveerd! That’s the spirit!
 • Panorama Restaurant
  Gelegen in het Crowne Plaza hotel biedt dit restaurant niet alleen geweldige gerechten maar ook een geweldig uitzicht.
 • The Smockin’Pug
  BBQ Restaurant waar je je vingers bij opeet! Probeer de spare ribs deze zijn uitmuntend! Hier vind je zeker weten geen hond in de pot…
 • Gaggan
  Het schijnt dat je een onvergetelijke ervaring rijker bent zodra je Gaggan uitloopt! Dit twee-Michelinsterren restaurant staat hoop op onze wishlist! 
 • Gaa
  De gerechten in Gaa zijn niet alleen kunst voor de ogen maar ook kunst voor de mond.
 • Celadon
  In het Sukhothai Hotel vind je Celadon. Een restaurant wat een verscheidenheid aan prijzen heeft binnengehaald. De Thaise keuken op haar best!
 • Water Library Chamchuri
  In een ontspannen setting eet je hier een geweldig diner of lunch. Zowel de ingrediënten, als de bereiding en de service zijn van de allerhoogste kwaliteit!
 • Mocha and Muffins
  Op zoek naar de beste (banket)bakker in de buurt van Lumpini Park? Zoek niet verder loop het Anantara Siam Hotel binnen en geniet!
 • Biscotti
  Vertaald vanuit het Italiaans betekent dit woord koekje. Je voelt je hier als een klein kind die een heerlijk koekje krijgt toegereikt, de Italiaanse gerechten zijn hier zo goed!

Uitgaan in Bangkok

Ontdek nog meer in Bangkok

SUPPORT ONS
Door ons een virtuele ijskoffie te doneren of je hotelovernachtingen en reizen via de links op onze site te boeken. Dit hoeft geen hotel in Thailand te zijn of die wij aanbevelen. Wij ontvangen dan van onze partners zoals Booking.comAgoda, 12GoAsia en Bol.com een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Thanks!

OOK LEUK OM TE LEZEN

Lees hier alles over het Chatuchak Park in Bangkok, Thailand
lees hier verder voor meer informatie over het Benjasiri Park in Bangkok, Thailand
Lees hier verder voor meer informatie over het King Rama IX Park in Bangkok, Thailand
Lees onze review van The Westin Grande Sukhumvit in Bangkok
Rambuttri Road, een van de populaire buurten van Bangkok, Lees hier alles over deze straat
Kaart met link naar populaire buurten in Bangkok
Back To Top