fbpx
skip to Main Content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Het witte strand en palmbomen van Lonely Beach op Koh Chang
palmbomen en blauwe zee, Strand Lonely beach vanuit de lucht

Image: JonMilnes

LONELY BEACH, HET STRAND WAAR JE NOOIT ALLEEN BENT

Ooit was Lonely Beach waarschijnlijk een stil verlaten strand op Koh Chang. Tegenwoordig zal je je op Lonely Beach niet snel alleen voelen. Lonely Beach is namelijk HET backpackers strand van Koh Chang. Ben je jong of nog jong van geest en drink je graag buckets in strandbars met een Bob Marley vlag dan zal je hier veel gelijkgestemden vinden. Lonely Beach staat trouwens ook bekend als één van de beste plekken van Koh Chang om naar de zonsondergang te bekijken. Een gouden combinatie!

Kokosnoot op het strand van Koh Chang

Hoewel Lonely Beach nog steeds in trek is bij backpackers en er nog steeds goedkope bungalows zijn om te slapen, zijn er ook luxere hotels voor in de plaats gekomen. vooral aan het noordelijke gedeelte van het strand. Hierdoor bezoeken ook gezinnen, stelletjes of flashpackers steeds vaker Lonely Beach. Lonely Beach is niet het mooiste strand van Koh Chang, het is de leuke sfeer waarvoor je komt!

Muziek en vuurdansers

Anders dan de meeste andere stranden op Koh Chang is de zee van Lonely Beach ook bij laag water diep genoeg om te zwemmen. Het zuidelijke deel van het Lonely Beach bestaat uit rotsen. Toch is dit geen plek die je zou moeten overslaan want je kunt hier aardig snorkelen en er zijn een aantal leuke bars en restaurants. Monkey Restaurant heeft verhoogde plateaus bovenop de rotsachtige kust. Ook in de avond is het hier gezellig met muziek en vuurshows. De kans dat je hier terecht komt is sowieso groot omdat dit restaurant aan de openbare weg ligt die je naar het strand van Lonely Beach brengt. De andere toegangswegen zijn via de resorts.

Vuurdanser en publiek bij de populaire Himmel Bar

Eten, drinken en feesten!

In het zuidelijke deel, aan de hoofdweg en in een paar dwarsstraten van het gebied zijn shops en goedkope eettentjes. Een daarvan is het sfeervolle en betaalbare Magic Garden Restaurant. Een aantal hippe en populaire bars zijn de (gerestylde) Himmel Bar en Secret Room (ook bekend als de Ting Tong Bar). Maar er is eigenlijk altijd wel ergens een feestje bij Lonely Beach te vinden. Uiteraard zijn er ook souvenirshops, reisbureaus, massage shops en gek genoeg ook aardig wat tattooshops. Als je wakker wordt met de naam van je ex op je arm weet je dat je echt teveel gedronken hebt.

Lonely Beach Walk

Bungalows en Resorts Lonely Beach

Bungalows en resort zijn genoeg op Lonely Beach. In het noordelijke deel van Lonely Beach is het strand het mooist. Hier zijn dan ook de meeste duurdere resort en bungalows van het strand. Het zuidelijke deel van Lonely Beach heeft rotsen waardoor zwemmen niet altijd mogelijk is, veel bungalows en resorts compenseren dit met een zwembad, zelfs de budget bungalows hebben vaak een zwembad aan dit deel van het strand. Het is ook mogelijk om voor langere tijd te huren, want het zal je niet verbazen dat mensen hier langer blijven dan gepland.

Hieronder een paar tips voor een verblijf van een paar dagen, weken of maanden of …

Oasis Koh Chang

Van basic tot luxe kamers, het is maar net waar je naar op zoek bent op Lonely Beach. De bungalows van Oasis hebben een balkon met hangmat en liggen wat hoger en midden in de jungle. De aapjes slingeren dan ook zo af en toe je bungalow voorbij! Momenteel wordt er hard gewerkt aan een zwembad (augustus 2020). Oasis Koh Chang ligt op een kwartier lopen van het strand en ook dichtbij de hoofdstraat. Lekker uitgaan en terugkomen in de rust van je eigen oase! Houd er wel rekening mee dat je een stukje steile heuvel moet beklimmen (of je huurt een scooter). Die klim ben je natuurlijk zo weer vergeten als je weer in je eigen oase ben aangekomen! Wat je zeker moet doen als je hier gaat slapen is eten of een drankje doen in de hoge boomhut met fenomenaal uitzicht over het gebied.
Meer informatie over Oasis Koh Chang

Bungalow met hangmat op balkon in de jungle

WIST JE DAT?
Oasis Koh Chang is van een Nederlander die Floris heet, hij kent Koh Chang uit zijn duimpje dus vraag hem voor een paar inside tips als je hier logeert. En doe hem de groeten van ons!

Sea Flower Resort Koh Chang

Het Sea Flower Hotel Koh Chang heeft eenvoudige betaalbare bungalows op een goede locatie. Eenmaal aangekomen in de mooie tuin weet je hoe het resort aan zijn naam komt, je wordt verwelkomd door een zee van bloemen! De bungalows liggen op loopafstand van het strand en dichtbij het centrum met bars en restaurants. Hierdoor kan je soms wel wat omgevingsgeluiden meekrijgen. Maar als je een drankje teveel op hebt rol je zo naar huis! Sommige bungalows hebben uitzicht op zee en liggen en liggen in een iets rustiger gebied van het terrein. Het personeel van het resort is aardig en zorgzaam, een leuke plek om te overnachten!
Meer informatie over het Sea Flower Resort

Nest Sense Resort

Toe aan een eigen nestje om jezelf onder te dompelen in privacy, luxe en uitmuntende service? Het Nest Sense Resort maakt al deze verwachtingen meer dan waar! In je eigen luxe (pool)villa met uitzicht op zee blijft er weinig te wensen over. Het centrum van Lonely Beach ligt op loopafstand waardoor je nog steeds kunt genieten van een Thaise streetstyle maaltijd om vervolgens in je wonderschone nestje in slaap te vallen… Check de link hieronder en je snapt direct waarom we dit waanzinnig mooie resort tippen.
Meer informatie over het Nest Sense Resort

NOG MEER THAILAND INFORMATIE!

Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Lees hier onze artikelen over Krabi Town en omgeving
Klik hier als je al onze artikelen wilt zien over Koh Phi Phi in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
Bekijk een aantal prachtige foto's van sky bars en rooftop bars in Bangkok van Up & Above, Sirocco at Lebua en Octave Rooftop Lounge & Bar
Pattaya walkingstreet, lees hier verder
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
klik hier voor al onze Picture This artikelen
Support our website

Buy us an Iced Coffee

Back To Top