fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Chef Ton, Khun Tao en een deel van het Le Du team
Chef Ton, Khun Tao en een deel van het Le Du team

Image: Thailand Magazine

LE DU - NUMMER 1 RESTAURANT VAN AZIE IN 2023!

De allerbeste Thaise ingrediënten dat het seizoen te bieden heeft

Le Du, twee lettergrepen die niet alleen staan voor een van de allerbeste restaurants van Bangkok, neen, ook niet van Thailand en Azië, maar van de hele wereld! Mede-eigenaar Chef Tonn heeft samen met het team van Le Du de Thaise “haute cuisine” of fine dining populair gemaakt. Het is niet voor niets dat Le Du steevast in de top 100 allerbeste restaurants ter wereld  wordt genoemd. In 2019 kreeg Le Du zijn eerste Michelinster en die hebben ze nog steeds. Dit jaar (2023) is Le Du uitgeroepen tot het #1 restaurant van Azië. 

Nog voordat Le Du tot het #1 restaurant van Azië werd benoemd, waren wij er te gast. Vanzelfsprekend hebben we er formidabel gegeten, maar wat ons vooral is bijgebleven, is het superteam dat er werkt. We voelden ons er direct thuis en praten thuis in Nederland nog graag na over de prettige ambiance en onvergetelijke avond. De volgende keer blijven we gewoon tot het eind zodat we daarna nog gezellig een drankje met het team van Le Du kunnen doen. Want Le Du smaakte naar meer, tot volgende keer dus!

Le Du logo

Image: Le Du

Le Du, nummer 1 restaurant van Azie

Image: Le Du

Chef Ton met Michelingids logos

Image: Michelin Guide Thailand

Waar in Bangkok ligt Le Du?

Het met Michelinster bekroonde restaurant Le Du ligt in de wijk die Silom heet, gelegen tussen de Chao Phraya rivier en het Lumpini Park. Hier bevinden zich een aantal zeer gerenommeerde hotels zoals het fantastische The Standard Bangkok, het hippe SO/ Bangkok, het luxueuze Banyan Tree en het goedkopere, maar kwalitatieve Ibis Styles Silom.

Je kunt Le Du gemakkelijk met het openbaar vervoer van Bangkok bereiken. Vanaf de metrohalte Silom sta je in een kleine twintig minuten lopen voor de deur. Vanaf BTS halte Sala Daeng (Sky Train) ben je er lopend in nog geen kwartier. Nog dichterbij bevindt zich BTS halte BTS Chong Nonsi, neem exit 4 en in vier minuten lopen ben je gearriveerd . Een bezoek aan Le Du is overigens ideaal te combineren met een bezoek aan het Lumpini Park of de King Power Mahanakhon toren. Wil je er echt een culinaire dag van maken, boek dan eerste een kookcursus in de ochtend bij het befaamde Blue Elephant Bangkok.

Thailand heeft drie seizoenen

Met een naam als Le Du zou je denken dat dit een Frans georiënteerd restaurant zou moeten zijn, je zou vast denken dat Le Du vast iets van een Franse betekenis heeft. Nope, Le Du is een verbastering van het Thaise woord “ฤดู”, dat zoiets als het seizoen betekent. Le Du weerspiegelt de Thaise seizoenen en laat zich vertalen in de wisselende kaart met alleen maar de beste hoogwaardige ingrediënten en producten uit Thailand. Vanzelfsprekend zijn deze op zijn opperbest in die specifieke Thaise jaargetijden. 

Er zijn in Thailand drie seizoenen en daarom wordt bij Le Du ook drie keer per jaar de menukaart aan het seizon aangepast. De wisseling van het menu vindt plaats in maart, in juni en rond september/oktober. Zorgvuldig worden dan de allerbeste ingrediënten en producten van het seizoen uitgekozen en ingekocht door chef Tonn en zijn professionele keukenbrigade. De inkoop wordt niet alleen gebaseerd op kwaliteit, maar ook op duurzaamheid, de minimale impact op het milieu en eerlijkheid.

Een gerecht bij Le Du in Bangkok

Image: Le Du

Een gerecht bij Le Du in Bangkok

Image: Le Du

Een gerecht bij Le Du in Bangkok

Image: Le Du

SUPPORT ONS
Met een virtuele ijskoffie en/ of boek je hotelovernachtingen, binnenlandse Thailand reizen en bijvoorbeeld reisspullen via onze partnerlinks. Klik op de link die voor jou van toepassing zijn en boek daarna het hotel, resort of hostel naar keuze: Booking.com of Agoda. Dit hoeft geen accommodatie te zijn die wij op onze site aanbevelen, zelfs niet eens in Thailand. Via 12GoAsia kun je reizen met een bus, taxi, boot of trein voor in Thailand boeken en Bol.com kent iedereen wel. Dankzij de link krijgen wij een kleine commissie en dit kost jou helemaal niets extra. Dank!

De gedachte achter Le Du

De doelstelling van Le Du is om louter authentieke en duurzame Thaise ingrediënten in de spotlight te plaatsen. Natuurlijk is de Thaise keuken alom bekend dankzij de vele streetfood stalletjes en familierestaurants die je op elke hoek van de straat kunt vinden. De verfijnde en geraffineerde Thaise keuken, daar was Thailand minder bekend in. Totdat Chef Tonn en zijn partner in crime Khun Tao in november 2013 samen met hun team zich met ziel en zaligheid begonnen in te zetten voor het hogere segment van de Thaise keuken. Beter gezegd, de Thaise haute cuisine.

Le Du werkt uitsluitend met Thaise leveranciers en ondersteunt de lokale boeren, vissers en andere betrokkenen. Le Du staat voor Thailands allerbeste lokale ingrediënten en streekproducten van het seizoen met moderne kooktechnieken uitgevoerd door een team van vakmensen. Professionals die niet alleen in de keuken staan, maar ook in de bediening en in de hele keten. Het resultaat biedt een hoogwaardig diner met Thaise ingrediënten en producten op het allerhoogste niveau.

Een gerecht met Thaise ingredienten bij Le Du in Bangkok

Image: Le Du

Een gerecht met Thaise ingredienten bij Le Du in Bangkok

Image: Le Du

Een gerecht met Thaise ingredienten bij Le Du in Bangkok

Image: Le Du

Voordat Le Du haar deuren opende

Mede-eigenaar en chef Thitid ‘Tonn’ Tassanakajon werd in Bangkok geboren, waar hij ook opgroeide. Als kleine jongen kwam hij mede dankzij zijn oma al vroeg in aanraking met de kwalitatieve Thaise keuken. In zijn studententijd leerde hij zijn businesspartner Khun Rungroj ‘Tao’ Ingudananda kennen. Pas jaren later bleek de vurige passie voor de vlammen in de keuken en de kunst van de gastvrijheid voor beide heren het sterkst. Voordat beide visionairs aan hun Le Du reis begonnen, vertrok Chef Tonn eerst naar Amerika en Khun Tao naar Australië om daar beiden een vervolgstudie te gaan doen. Wie had ooit gedacht dat deze goede vrienden uit de studententijd in Bangkok ooit een van de allerbeste restaurants van de wereld zouden starten.

Khun Rungroj ‘Tao’ Ingudananda

Mederoprichter Khun Tao is het meesterbrein van Le Du Bangkok. Sinds Le Du haar deuren openede kweekte hij een cultuur waarin Le Du tot op de dag van vandaag bekend is om haar opmerkelijke creaties van goede delicatessen in combinatie met bijpassende wijnselecties. Khun Tao’s achtergrond lag in het bank- en verzekeringswezen, maar zijn liefde voor smakelijk eten en goede wijn leidde hem uiteindelijk de weg naar oprichhting van Le Du. Zijn expertise ligt vooral in de beleving van de gasten. Hij zal nooit stoppen om de juiste ambiance voor zijn gasten te creëren.

Ben je (net zoals wij) dol op Khao Soi, het bekendste gerecht uit Chiang Mai. Bezoek dan eens Derby King Restaurant in Bangkok of Kiti Panit in Chiang Mai. Deze twee restaurants behoren tot de familie van Khun Tao. Lang geleden bracht zijn grootvader Khao Soi naar Bangkok. Het restaurant in Chiang Mai is van Khun Tao en zijn partner, Khun Frederick Mayer, Kiti Panit biedt haar gastebn het beste uit de Noord-Thaise keuken.

Image: Le Du

Image: Le Du

Chef Thitid ‘Tonn’ Tassanakajohn

Chef Tonn naar Amerika waar hij afstudeerde aan The Culinary Institute of America in Hyde Park (New York). In New York studeerde Ton niet alleen af, hij behaalde ook een MBA in hospitality aan de Johnson & Wales University.

Al gauw had de Thaise sterrenchef in Amerika een goede reputatie opgebouwd, niet alleen dankzij zijn hoge scores, maar ook dankzij zijn vriendelijke en sociale persoonlijkheid. Niet verwonderlijk dat Chef Tonn direct gevraagd werd om in het met drie sterren bekroonde Michelinsterren restaurant Eleven Madison Park te komen werken. Andere klasse restaurants in “the Big Apple” waar Chef Tonn zichzelf tot masterchef ontwikkelde zijn Jean Georges, een van de tientallen restaurants van het geesteskind Jean Georges zelf, en het moderne The Modern van Chef Thomas Allan. 

In 2013 keerde Chef Tonn terug naar Thailand waar hij al snel samen met zijn goede vriend Tao Le Du Wine Bar & Restaurant startte. De jaren daarna opende Thitid ‘Tonn’ Tassanakajohn meerdere bekende restaurants en ontving hij tal van onderscheidingen. Chef Tonn is daarnaast ook regelmatig op de Thaise televisie te zien in kookprogramma’s zoals Top Chef Thailand en Kitchen War Thailand.

Le Du in Bangkok (Thailand), het beste restaurant van Azie in 2023

Image: Le Du

Het restaurant en de ambiance

Toen wij plaatsnamen in Le Du viel ons op dat Le Du, met een capaciteit van veertig zitplaatsen, niet zo heel groot en mede daardoor heerst er een huiselijke en knusse ambiance. Het bedienend personeel speelt daar een leidende rol in, want ondanks dat Le Du een Michelinsterren restaurant is, voel je je er meteen comfortabel en thuis. 

Bij binnenkomst passeer je een grote bar en zie je direct de keuken die achter een groot raam is geplaatst. Op die manier krijg je toch een open keuken effect zonder dat het geluid van de keuken storend is in een klein restaurant. Aan de zijkanten zijn tafels geplaatst met deels zitplaatsen op lederen banken. Qua design, inrichting en interieur is Le Du een net restaurant, niets meer en niets minder. In onze ogen gaat de aandacht naar hetgeen waar het om draait, pure seizoensgebonden ingrediënten van hoge kwaliteit uit Thailand.

Het interieur van Le Du in Bangkok

Image: Le Du

Het interieur van Le Du in Bangkok

Image: Le Du

Team Le Du

Het ervaren team van Le Du is niet alleen erg professioneel, maar ook ontzettend vriendelijk. Tijdens ons bezoek van meer dan drie uur hebben we een deel van het team ontmoet en volgende keer blijven we graag plakken na sluit om gezamenlijk een gezellige borrel te doen! Het Le Du team bestaat uit personeel dat uit verschillende landen rondom Thailand komt. Zo maakten we kennis met personeel uit Myanmar, de Philippijnen en natuurlijk mensen uit alle hoeken van Thailand. Tijdens de bediening werd ons direct duidelijk dat we te maken hadden met mensen met een passie en een gedeeld doel, de Thaise keuken en hoge kwaliteit van smakelijke producten in welke vorm dan ook.   

Daarnaast heeft het team, stuk voor stuk, een tomeloze drive om ervoor te zorgen dat jij als gast geniet van de allerbeste hospitality. Wat het team van Le Du ook bindt is de hechte band onderling, het familiegevoel. Chef Tonn, de manager Khun Rungroj ‘Tao’ Ingudananda, het team zijn echt een eenheid. Ze gaan regelmatig na het werk samen op stap om nog een drankje te doen en na het harde werken wordt er tijd genomen om samen plezier te maken. “Work hard, play hard”. 

Alle betrokkenen van en rondom Le Du zoals het personeel en de leveranciers hebben ervoor gezorgd dat in april 2023 Le Du tot het allerbeste restaurant van Azië is benoemd, gefeliciteerd allemaal!

The Winning Team Le Du 2023

Image: Le Du

Fine dining op het hoogste niveau

Bij Le Du kunnen de gasten kiezen uit een viergangenmenu of een uitgebreider zesgangenmenu. Iedereen bestelt hetzelfde aantal gangen, als de een het zesgangenmenu kiest, krijgt de rest van de gasten ook het zesgangenmenu. Zo kunnen de keukenbrigade en het bedienend personeel de bediening precies afstemmen op de gasten aan dezelfde tafel. Onze laatste avond in Bangkok van onze 2022/2023 reis wilden we goed afsluiten, daarom kozen we unaniem voor het zesgangendiner inclusief wine pairing. 

We spreken uit ervaring, we raden iedereen het zesgangenmenu met wine pairing aan! Een diner bij Le Du is een unieke ervaring en we weten zeker dat een avond hier je nog lang bij zult blijven. Le Du is niet voor niets een Michelinsterrenrestaurant en benoemd tot het beste restaurant van Azië. Le Du is fine dining op het hoogste niveau.

Michelinster in 2023 voor Le Du in Bangkok, Thailand

Image: Michelin Guide Thailand

Onze ervaring

Eigenlijk zijn we van mening dat je gewoon zelf een tafel bij Le Du moet reserveren, het menu dat wij kregen is inmiddels al gepasseerd, maar we willen wel met je delen waarvan wij heerlijk genoten hebben tijdens ons bezoek aan Le Du. Daarom houden we het kort en bondig, ondanks dat ons hart er vol van is. Le Du is niet voor niets een van de beste restaurants van Azië en met een Michelinster, toch?

Amuse-bouche
Rijstcracker | Lotusbloem | kwal

Eerste gang
Banaangarnaal | Zeewier | Toasted Chili

Starten bij Le Du in Bangkok

Image: Thailand Magazine

Amuse-Bouche bij Le Du Bangkok

Image: Le Du

Banaangarnaal met zeewier en toasted chilie bij Le Du in Bangkok

Image: Le Du

Tweede gang
Makreel | Avocado | Mais

Derde gang
Grouper | Zeebaars | Zuidelijke bonencurry

Vierde gang
Krab | Paddenstoel | Huisgemaakte Sriracha

Makreel met avocado bij Le Du in Bangkok

Image: Thailand Magazine

Grouper met zeebaars bij Le Du in Bangkok

Image: Le Du

Krab met paddenstoel en huisgemaakte sriracha bij Le Du in Bangkok

Image: Le Du

Signature dish (als toevoeging)
De khao kluk kapi, zoals deze kenmerkende riviergarnaal wordt genoemd, is een echte Le Du bestseller en kan in elk seizoen worden besteld. Het gerecht bestaat uit gegrilde riviergarnalen uit de Tapi rivier in de provincie Surat Thani. Het gerecht wordt geserveerd met twee verschillende zwarte rijstsoorten uit Pai (provincie Mae Hong Son) en overgoten met verschillende texturen en smaken. Een saus van tom yum kung gemengd met garnalenkopcrème wordt over de rivierkreeft geserveerd. Een gerecht als dit zouden we elke week wel willen!

Signature Dish bij Le Du in Bangkok, de khao kluk kapi

Image: Thailand Magazine

Signature Dish bij Le Du in Bangkok, de khao kluk kapi

Image: Le Du

Vijfde gang
Thaise Wagyu | Prei | Zoete Chili

Zesde gang
Chocolade | Pandan | Groen IJs

Prijs bij Le Du

De prijs voor een viergangenmenu is 3.500++ THB en voor het zesgangenmenu 4.500++ THB. Bestel je daarbij als extra, zoals wij deden, de Signature River Prawn, dan komt daar 1.200 THB bovenop. De prijzen zijn onderworpen aan 10% servicekosten en 7% BTW.

Thaise Wagyu met kool

Image: Thailand Magazine

Dessert bij Le Du in Bangkok

Image: Thailand Magazine

Le Du Bangkok nummer 1 restaurant van Azie

Image: Le Du

Le Du wijnarrengement

Naast het feit dat Chef Tonn en Khun Tao beiden een passie voor wijn hebben, is Chef Tonn ook een geclassificeerde sommelier. Als je bij Le Du gaat eten dan raden we je aan om een wine pairing menu te nemen. De gekozen wijnen bij ons menu waren voortreffelijk en leken ervoor gemaakt. Toen we later op de avond nog een glas van een Riesling Kabinett bestelden merkten we pas echt hoe goed deze bij onze tweede gang pastte.

Een wijnarrangement voor het viergangenmenu is 2.000++ THB en voor het zesgangenmenu 2.500++ THB. Als geen wijnarrangement neemt, dan is er voldoende keuze uit verschillende wijnen per glas of per fles. Ook hier zijn de prijzen onderworpen aan 10% servicekosten en 7% BTW.

Goede wijn bij Le Du in Bangkok

Image: Thailand Magazine

Goede wijn bij Le Du in Bangkok

Image: Thailand Magazine

Goede wijn bij Le Du in Bangkok

Image: Thailand Magazine

Het Le Du menu vanaf maart t/m midden juni 2023 

Amuse-Bouche
Met onder andere een kleine snack in een rijstcracker

Eerste gang
Banaangarnaal met basilicum, dille blad, zeedruiven en wolffiapoeder, de sorbet is gemaakt van rode biet, chili en Thaise kruiden.

Tweede gang
Khao Chae met bal van varkensvlees en garnalen, varkenspoeder, vingerwortel, radijspuree, chili en bal van garnalenpasta.

Derde gang
Golden Snapper met gefermenteerde vispuree, pompoen met gedroogde vispuree, dille met muntolie, gefrituurde kleefrijstvulling met de mierenlarven en de saus is gemaakt van moerbeibladcurry.

Amuse-Bouche op rijstcracker bij Le Du in Bangkok
Khao Chae bij Le Du in Bangkok
Golden snapper bij Le Du in Bangkok

Vierde gang
Soft-Shell Krab met zuidelijke rijst en gekookt met de vlindererwtenbloem, lokaal krabvlees, boerenkool met aardappelpuree en gele curry puree.

Vijfde gang
Thaise Wagyu met gefrituurde noedelvulling met het noordelijke larb rundvlees, ingemaakte radijs, ui en chayote, sla gel met Khao Soi curry.

Zesde gang
Thaise Custard met mango ijs, kleefrijst, kokospoeder, mango, meloen en houtskool gezouten kokosnoot puree.

Soft Shell Krab bij Le Du in Bangkok
Thaise Wagyy bij Le Du in Bangkok
Thaise curstard met mango Dessert bij Le Du in Bangkok

Andere restaurants waar Chef Tonn eigenaar van is

Er zijn nog een aantal andere parels die we willen noemen. Mocht Le Du vol zijn of je ergens anders willen weten, dan raden we je onder andere een bezoek aan onderstaande restaurants aan. 

WIST JE DAT?
In juni van dit jaar (2023) openenen de oprichters van Le Du een nieuw restaurant (Niras) in Hong Kong.

Algemene informatie Le Du Bangkok

Adres: 399/3 Silom 7 Alley, Silom, Bang Rak, Bangkok 10500, Thailand
Adres in het Thais: 399/3 ซอย สีลม 7 แขวงสีลม เขตบางรัก กรุงเทพมหานคร 10500
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 18.00 tot 23.00 uur
Telefoon: +66 (0)92919 9969
Reservering: Online via deze link
Website: https://www.ledubkk.com/ 

LET OP
Wil je zeker van een tafel zijn, reserveer dan, het kan er namelijk vol zijn. Le Du is niet voor niets een van de beste restaurants van Thailand. Het is mogelijk om 72 uur van tevoren kosteloos te annuleren. Hierna wordt er 5.000 THB per persoon in rekening gebracht.

Het Michelinsterrenrestaurant Le Du in Bangkok gezien vanaf de straat
Le Du valt jaar op jaar in de prijzen met een Michelinster

Een aantal tips voor je bezoek aan Bangkok

Onze review over The Okura Prestige Bangkok
Lees over het meest iconische gebouw van Bangkok de King Power Mahanakhon
Lees meer over de fietstours van The Other Side of Bangkok, de leukste fietstours van Bangkok!

MORE AMAZING THAILAND

Lees alles over de Saffron Cruise in Bangkok
Hier vind je de beste restaurants van Koh Tao in Thailand
Lees over de beste restaurants in Bangkok en nog veel meer
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
From Thailand with LOVE! Juni 2020
klik hier voor al onze Picture This artikelen
Klik hier als je al onze artikelen wilt zien over Koh Phi Phi in Thailand
Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Back To Top