fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Eiland Koh Larn vanuit de lucht gezien
Eiland Koh Larn vanuit de lucht gezien

Image: Konstantin

KOH LARN / CORAL ISLAND, EEN TROPISCH PARADIJSJE

Het kleine eiland Koh Larn wordt ook wel Coral Island genoemd. Het ligt maar 7 km van de kust van Pattaya, daardoor wordt dit tropische eilandje vaak bezocht als dagtrip vanuit Pattaya. Maar als je langer van dit mooie eilandje wilt genieten kun je ook blijven slapen op Koh Larn. Koh Larn is ook een van de dichtstbijzijnde eilanden van Bangkok, je bent er in een paar uur waardoor het leuke city escape kan zijn. 

De stranden van Koh Larn zijn prachtig en het water is mooi helder. Er zijn tal van leuke activiteiten om te doen voor een dag of paar dagen zon, zee en strand.

Het heuvelachtige eiland is ongeveer 4 km lang en 2 km breed en heeft meerdere stranden. Het hoogste punt op het eiland is 200 meter.

Palmbomen en ligbedjes op het witte strand van Koh Larn

Image: palino666

Vervoer op Koh Larn 

Op Koh Larn is het vervoer eigenlijk best goed geregeld, want op het eiland rijden motortaxi’s en songthaews (soort van open taxibusjes). Bij de motortaxi spring je achterop wanneer je wilt en vertrek je meteen. Bij de songthaews moet je soms even wachten tot er meer mensen zijn. De prijzen zijn schappelijk voor een eiland. Naar de stranden kost 40 of 50 baht per persoon met de songthaew en 100 baht per persoon voor de motortaxi. Dit zijn min of meer vaststaande prijzen. Bij de stranden staat er altijd wel een songthaew (ook wel bahtbus genoemd) of motortaxi te wachten om je weer terug te brengen.

Vanaf de Na Ban Pier staan de taxi’s na een klein stukje lopen bij de T-splitsing in de linker zijstraat, maar meestal word je ook al op de pier benaderd.

Zelf een scooter huren kan ook. Dit kan bij een van de vele verhuurbedrijfjes rondom de pier en in het dorp voor 300 baht per dag. De meeste wegen zijn in goede staat en betegeld, maar hier en daar wel aan de smalle kant. De wegen hebben ook een aantal heuvels daarom is enige scooterervaring is wel zo veilig.

Koh Larn Eilandtour

Je kunt het eiland ook ontdekken door een eilandtour te maken. Je spreekt dan met een taxichauffeur af dat hij je naar een aantal stranden brengt voor een vast bedrag. Spreek van tevoren af hoe lang je de tijd hebt om de stranden te bezichtigen en welke je wilt zien. Ga uit van ongeveer 400 baht voor een eilandtour.

Rotsen langs de kust van Coconut Island

Stranden op Koh Larn

Er zijn vijf grote stranden en nog een aantal kleinere stranden op Koh Larn. De meeste kun je bereiken met een songthaew of scooter. Voor sommige stranden moet je de laatste paar minuten lopen omdat er geen weg naartoe gaat. Veel mensen kiezen ervoor om het hele eiland te verkennen tijdens een dagtrip naar meerdere stranden. Maar je kunt ook gewoon een strand kiezen en daar de dag doorbrengen. Op bijna alle stranden kun je een ligbedje huren voor 100 baht per dag en er zijn douches en toiletten (tegen betaling).

Tawaen Beach op Koh Larn, wit strand en blauw water met boten

Parelwit zand op Tawaen Beach 

Tawaen Beach is het meest bezochte strand van Koh Larn en daardoor kan het er, zeker in de weekenden, erg druk zijn. Het strand is favoriet om het parelwitte zand en heldere water. Ook is het makkelijk bereikbaar omdat de boten aan de linkerzijde van dit strand kunnen aanmeren. Iets meer rust vind je helemaal aan de rechterkant van Tawaen Beach, omdat de meeste bezoekers van het strand niet helemaal doorlopen. Aan de linkerzijde van het strand ligt het kleine strandje Sangwan Beach, deze kun je ook bereiken via de pier.

Op het strand van Tawaen is alles aanwezig om je een hele dag of meer te vermaken. Er zijn lange rijen ligbedjes met parasols (100 baht) en een promenade met restaurantjes, winkels en een ruim aanbod van hotels. Je kunt er grote rubberen banden huren en een ritje maken op een jetski of bananenboot. Het zeewater is lang ondiep waardoor het ook een fijn strand is voor families met kleine kinderen.

Houten pad op palen langs Samea Beach met uitkijkpunt
winkeltjes op de boulevard van Koh Larn

Tong Lang Beach

Tong Lang Beach ligt aan de noordkant van Tawaen Beach. Je kunt het strand van Tawaen Beach bereiken via een betonnen pad langs de kust. De wandeling duurt circa een kwartier. Met de scooter kun je er niet komen maar er is wel een steil smal pad naar Tong Lang Beach. Dit betekent niet dat het hier altijd heel rustig is, want speedboten meren hier ook soms aan. De baai heeft een smalle witte zandstrook en is ongeveer 200 meter lang. Het zand loopt snel af in de heerlijke blauwe zee waardoor het snel diep is. Er zijn een aantal grote restaurants die ook worden gebruikt voor tours vanuit Pattaya.

Sang Wang Beach gezien vanaf de Tawaen Pier

Sang Wan Beach

Sang Wan Beach, ook wel Hat Sang Wan genoemd, ligt aan de westkant van Tawaen Beach en bereik je gemakkelijk door op de Taweam Pier het pad te nemen die over de rotsen in zee naar dit strand loopt. De kleine baai heeft net als de buurstranden mooie wit zand en helder zeewater. Er zijn ligbedjes en een restaurant. Ook hier kan het flink druk worden zeker als de speedboten aanmeren. Een gedeelte van de zee is afgezet zodat je er wel veilig kunt zwemmen.

WIST JE DAT?
Op woensdagen zijn er geen ligbedjes op het strand van Koh Larn te vinden. Dit is een regel die bepaald is door de Thaise overheid. Alle plek om je handdoek uit te leggen dus!

Ta Yai Beach

Ta Yai Beach is ligt bijna helemaal in het noorden van Koh Larn. Om er te komen moet je het laatste stuk een smal steil pad naar beneden nemen. Het kleine strand heeft aan beiden kanten van de baai rotspartijen. Je kunt er goed zwemmen omdat de zee redelijk snel dieper wordt. Op Ta Yai Beach kun je ligbedjes huren, bijvoorbeeld een ritje op een bananenboot maken en iets eten bij een restaurant. 

Sang Wan Beach
Ta Yai Beach op Koh Larn

Nual Beach, aapjes op het strand!

Nual Beach ligt in het zuiden van Koh Larn. Hierdoor kan je de kustlijn van Pattaya in de verte zien liggen. Het strand wordt ook wel Monkey Beach genoemd, vanwege de apenfamilie die hier woont. De meeste houden zich verscholen tussen de rotsen aan de linkerkant van de baai, maar komen naar beneden als ze denken dat er iets te halen valt. Nual Beach is aan beide kanten omgeven door rotsige heuvels en is een van de rustigere stranden van het eiland. De zee is er helder en je kunt bij de rotsen aardig snorkelen, let wel op de zee-egels wat verder in zee. Snorkelsets zijn ter plaatse te huur et zoals ligbedjes die 100 baht kosten. Er zijn ook douches en toiletten die je tegen betaling kunt bezoeken. Aan het strand van Nual liggen ook verschillende restaurants en street food stalletjes waar je wat kunt eten.

heldere blauwe zee en strand Nual Beach (Monkey Beach)

Samae Beach

Samae Beach is het op een na grootste strand van Koh Larn. Er is een groot gedeelte afgezet waar boten niet mogen komen, hierdoor heb je veel ruimte om te lekker zwemmen in de mooie blauwe zee. Aan het witter strand staan lange rijen ligbedjes opgesteld, maar doorgaans is het er minder druk dan op het strand van Tawaen. Achter de rij ligbedjes liggen een paar restaurants. Als je op Sameae Beach wilt blijven slapen dan kan dit bij het kleurige Xanadu Beach Resort. Dit leuke middenklasse resort heeft verzorgde kamers met een balkon op een steenworp afstand van het strand. Bij aankomst op de pier van Koh Larn wordt je ook nog eens gratis opgepikt!

In het meest zuidelijke deel van Samae Beach loopt een houten pad op palen over de rotsen direct langs de kust. Het pad brengt je tot aan een rotsachtige punt met wat plukjes zand ertussen. Helemaal aan de noordelijke kant van het strand van Samae ligt een viewpoint die je kunt bereiken door een aantal trappen te beklimmen.

Slaapkamer met 3 bedden en balkon Xanadu Beach Resort.
Buitenkant hotel met zitjes voor de kamers
restaurant Xanadu Beach Resort met uitzicht op Samea Beach

Tien Beach

Tien Beach is nog geen 500 meter lang en ligt in het westen van Koh Larn. Het behoort tot de rustigere stranden van het eiland. De zee is helder en het strand mooi wit. Het water is eerst een flink stuk ondiep waardoor het ook geschikt is voor jonge kinderen of om lekker te pootje baden in het lauwwarme zeewater.

Er zijn fijne schaduwplekjes onder de bomen, maar ook ligbedjes zijn er te huur. Je kunt dit strand ook bereiken vanaf het meest westelijke stukje strand van Samae Beach via een binnendoor weggetje. daarna loop je verder over een betonnen pad langs de kustlijn. Als je via de weg komt moet je het laatste deel lopen.

Tien Beach, Koh Larn

Big Buddha Viewpoint, Koh Larn

Genoeg stranden gezien? Breng dan een bezoek aan het bijna allerhoogste punt van Koh Larn. Bovenop een heuvel staat een grote gouden monnik en heb je een prachtig weids uitzicht over het eiland Loh Larn. Wanneer je nog wat energie over hebt dan kun je als extra nog eens 250 pittige traptreden beklimmen. Boven aangekomen kom je bij een kleine tempel met Guan Yin, de godin van mededogen en barmhartigheid. Een afdruk van de voet van Boeddha hier is ook te zien. Het uitzicht is hier door de begroeiing minder weids maar nog steeds de moeite waard.

Hoe kom je bij Big Buddha Viewpoint?

Je zou kunnen lopen naar het Big Buddha Viewpoint, maar dan moet je wel van het sportieve type zijn. De afstanden lijken misschien niet heel groot maar de heuvels en temperatuur maken het zwaar. De meeste bezoekers aan Koh Larn nemen daarom de scooter of een songthaew, dan ben je er zo.

Buddha Viewpoint Koh Larn

Koh Larn Village

Koh Larn Village is, zoals de naam al doet vermoeden, het dorp van Koh Larn. Hier wonen ook de meeste eilandbewoners. Het ligt aan de oostkust van Koh Larn en in de verte kun je de kustlijn met hoogbouw van Pattaya zien. In het dorp heerst een gezellige sfeer in de smalle straatjes en je bent omringd met alles wat je nodig hebt. Er zijn volop leuke, hippe en goede restaurants, food stalls en souvenirshops. Ook pinautomaten, supermarkten, een medisch centrum, een dagmarkt en vele scooterverhuurbedrijven zijn er aanwezig. In dit gedeelte van het eiland zijn ook de meeste hotels te vinden. Voor de witte stranden van Koh Larn moet je een klein stukje reizen per songthaew, motortaxi of scooter.

Koh Larn Village met souvenirshops en restaurants
Wegwijzer en brievenbus in Koh Larn Village

Slapen op Koh Larn

Als de (veer)boten met de meeste bezoekers weer van Koh Larn zijn vertrokken wordt het een stuk rustiger en aangenamer op de stranden van het eiland. Het merendeel van de mensen komt nog altijd voor een dagtour vanuit Pattaya. Er zijn aardig wat mogelijkheden om te overnachten op Koh Larn. De meeste accommodaties, vooral in het middenklasse segment, bevinden zich in Koh Larn Village bij de pier aan de westkust. De kwaliteit van de hotels is er vaak minder dan je op het vaste land zou krijgen voor hetzelfde geld. Echte budgetopties of hostels zijn er niet in Koh Larn, ga uit van minimaal 20 á 25 euro per nacht per kamer. Hieronder hebben we een aantal goede accommodaties op Koh Larn voor je op een rijtje gezet.

SUPPORT ONS
Door ons een virtuele ijskoffie te doneren of je hotelovernachtingen en reizen via de links op onze site te boeken. Dit hoeft geen hotel in Thailand te zijn of die wij aanbevelen. Wij ontvangen dan van onze partners zoals Booking.comAgoda, 12GoAsia en Bol.com een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Thanks!

Lareena Resort By The Sea

Een leuk en betaalbaar resort op Koh Larn is het Lareena Resort By The Sea Koh Larn. De leuke bungalows met terras liggen op vijf minuten lopen van de Naban Pier en je kunt er ook scooters huren. Tegen meerprijs zijn er ook kamers en suites direct aan met balkons die uitkijken over zee.Meer informatie.

Bungalows in een straatje van het Lareena Resort By The Sea Koh Larn
kamer met opgemaakt bed van het Lareena Resort

Suntosa Resort 

Het Suntosa Resort is een keurig middenklasse resort op vijf minuten loopafstand van de Naban Pier. De kamers worden dagelijks netjes schoongemaakt en hebben airco, koelkast, tv en warm water. Vanaf het ruime terras heb je fraai uitzicht over zee.Meer informatie.

hotelkamer Suntosa Resort Koh Larn
Terras met ligbedden en uitzicht op zee van het Suntosa-Resort-

Sweet Box Bed and Breakfast

Sweet Box Bed and Breakfast is een complex van containers in een schaduwrijke tuin. De containers zijn omgebouwd tot vintage hotelkamers die zowel van binnen als buiten met liefde gedecoreerd zijn. De kamers hebben een goed bed, airco en een badkamer inclusief warm water. Er is een gratis shuttlebus naar de Na Ban Pier (1,2 km). Het is ook mogelijk om een scooter te huren bij deze B&B in Koh Larn. → Meer Informatie.

binnenkant van de slaapkamer in het container hotel
Buitenkant container Sweet Box
Privébad in de Caravan Villa van Sweet Box Bed and Breakfast op Koh Larn

Samanta By The Sea

Samanta By The Sea heeft schone moderne kamers met airco en warm water. Ruime familiekamers met stapelbedden zijn er ook beschikbaar. Thee, koffie en noodles zijn gratis verkrijgbaar gedurende de dag. De vriendelijke eigenaar maakt je verblijf hier helemaal compleet! Het hotel ligt op nog geen 5 minuten lopen van de Naban Pier en toch word je bij aankomst op Koh Larn opgehaald vanaf pier.
Meer informatie.

Nette hotel kamer, Samanta-By-The-Sea.
terras met zitje voor kamer vanSamanta-By-The-Sea.
restaurant Samanta By The Sea.

We WAARDEREN JULLIE MENING!
Ondanks dat de door ons geselecteerde locaties in Koh Larn erg goed staan aangeschreven kan het zijn dat door bijvoorbeeld nieuw management de kwaliteit minder goed is geworden. Of misschien hebben locaties gedwongen hun deuren moeten sluiten vanwege de aanhoudende Covid-19 pandemie… Heb je nuttige informatie dan horen we dat heel graag van je! Ook als je zelf een favoriete horecagelegenheid of andere leuke tip voor Koh Larn hebt, laat het ons dan zeker weten via onze Thailand Magazine Facebookgroep, of Instagram- en Facebookpagina. Je kunt ons natuurlijk ook gewoon mailen. THANKS!

Hoe kom je op Koh Larn?

Van Bangkok naar Koh Larn

Met een taxi vanuit Bangkok ben je ongeveer twee uur onderweg naar de Bali Hai Pier in Pattaya. Vanaf daar neem je de ferry of speedboot naar Koh Larn. De veerboot naar Koh Larn kost 30 baht per persoon voor een enkele reis en de speedboot kost rond de 300 baht per persoon voor een enkeltje. Hou rekening met een bedrag van tussen de 1.500 en 2.000 baht voor de hele reis van Bangkok naar Koh Larn.

Goedkoper is het reizen met de bus naar Koh Larn. Je bent drie uur onderweg waarbij je opstapt op het busstation bij Ekkamai in Bangkok. Bij aankomst in Pattaya word je afgezet op het busstation ten noorden van Pattaya Beach. Deze busrit kost 160 baht per persoon. Vanaf het busstation is het nog een kwartier rijden naar de Bali Hai Pier met een taxi of bahtbus.

Regel je busrit of taxi naar Koh Larn gemakkelijk via 12Go Asia of met de tool hieronder.

Van Pattaya naar Koh Larn

Vanaf de Bali Hai Pier in Pattaya vertrekken de veer- en speedboten naar het eiland Koh Larn. De Bali Hai Pier ligt aan het einde van Walking Street in het zuiden van Pattaya Beach. Een enkeltje met de veerboot naar Koh Larn kost 30 baht per persoon en duurt een half uur. Je betaalt op de pier vlak voordat je de boot opstapt. De terugweg werkt precies zo, je betaalt op de pier van Koh Larn voordat je instapt, gemakkelijk en goedkoop.

TIP!
Van plan om Koh Larn te bezoeken? Probeer dan de weekenden te vermijden, het kan dan namelijk erg druk zijn op het eiland. Of ga naar een van de minder bekende stranden op het eiland met een scooter, songthaew of taxi.

Bali Hai Pier met mensen in Pattaya

Met de speedboot naar Koh Larn

Je kunt er ook voor kiezen om met de speedboot naar Koh Larn reizen. Je betaalt dan 300 baht per person voor een enkele reis. De overtocht duurt ongeveer een kwartier en kan een avontuurlijk en hobbelig ritje zijn.

Georganiseerde speedboottour

Als je met een georganiseerde (speedboot)tour meegaat word je ook vaak opgehaald bij je accommodatie in Pattaya. De lunch, snacks en drankjes zijn meestal inclusief. Voor een meerprijs kun je allerlei extra activiteiten boeken, zoals jetskiën, paragliden, snorkelen en onder water lopen in een speciaal duikpak. Deze populaire tour naar Koh Larn kun je overal in Pattaya boeken. Qua prijs moet je uitgaan van ongeveer 700 baht per persoon.

Ferry boot naar Koh Larn

Welke pier naar Koh Larn?

Controleer voor vertrek vanaf Patattya naar welke pier op Koh Larn jouw boot vaart. Er zijn namelijk twee pieren op Koh Larn. Je kunt ervoor kiezen om aan te komen bij de Tawaen Pier, hier kom je gelijk aan bij het gelijknamige Tawaen Beach. Of je kiest voor aankomst op de Na Ban Pier, dan kom je aan bij Koh Larn Village met veel restaurants, shops en accommodaties

Vertrektijden van de veerboot van Pattaya naar Koh Larn en terug

Bali Hai Pier Pattaya → Na Ban Pier (Koh Larn Village)
Om 07.00 | 10.00 | 12.00 | 14.00 | 15.30 | 17.00 en 18.30

Na Ban Pier (Koh Larn Village → Bali Hai Pier Pattaya 
06.30 | 07.30 | 09.30 | 12.00 | 14.00 | 15.30 | 16.00 | 17.00 en 18.00

Bali Hai Pier (Pattaya) → Tawaen Pier / Beach (Koh Larn) 
08.00 | 09.00 | 11.00 en 13.00

Tawaen Pier / Beach (Koh Larn) → Bali Hai Pier (Pattaya)
13.00 | 14.00 | 15.00 | 16.00 en 17.00

Pier Koh Larn

OOK LEUK OM TE LEZEN

Stranden Pattaya luchtfoto
Rooftop Bars en Sky Bars, lees hier verder
lees hier de leukste dingen om te doen in Pattaya
Luxe strandresort met strandbedden aan zee
Sanctuary of Truth temple made entirely of wood
Marriott Marquise in Bangkok met link naar artikel waar slapen in Bangkok
Klik hier voor een aantal geweldige foto's van ICONSIAM in Bangkok
Bangkok's Sky Bars & Rooftop Bars
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Back To Top