fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Drijvende huisjes op het water in Khao Sok natuurpark
Rivier en jungle, Khao Sok National Park, Thailand

KHAO SOK NATIONAL PARK

Khao Sok Nationaal Park is een super mooi natuurpark. Het park heeft dichte jungle met meters hoge bamboe en lange lianen waar Tarzan jaloers op zou zijn! In het park zijn verschillende wandelroutes die door een weelderig groene jungle naar watervallen, grotten, uitkijkpunten en de grootste bloem ter wereld leiden. 

In het park leven wilde dieren zoals de bijzonder mooie neushoornvogel en de Gibbon die je vaak al in de verte kan horen. Ook worden er nog steeds wilde olifanten gezien in dit gebied! De tapir en de tijger zouden hier ook nog moeten wonen, maar deze worden nog zelden gezien. Daarnaast heeft Khao Sok National park meer dan 300 soorten vogels, een paradijs voor vogelliefhebbers dus! 

Khao Sok National Park ligt in de provincie Surat Thani in het zuiden van Thailand. Het park ligt op 1,5 à 2 uur rijden van het vliegveld in Surat Thani en minder dan 3 uur rijden van het vliegveld in Krabi of Phuket. De meestvoorkomende routes om in Khao Sok te komen hebben we hier voor je beschreven.

Omdat er zoveel te doen is in het park blijven de meesten mensen hier overnachten. Dit kan in (luxe) bungalows, resorts langs de rivier, goedkope hostels of in een gave boomhut voor de complete jungle ervaring! De beste en leukste hotels in Khao Sok hebben we alvast voor je verzameld, deze vind je hier. Vlakbij de ingang van het National Park ligt een klein gemoedelijk dorpje met restaurants, reisbureautjes, winkeltjes, hotels en hostels. Kijk hier voor het lijstje van de beste restaurants in Khao Sok. Ook hier zijn veel leuke activiteiten

Een van de hoogtepunten van Khao Sok National Park is het meer, Cheow Lan Lake. Je kunt hier naartoe met een dagtocht of overnachten in een drijvend huisje / floating bungalow. Zodat je wakker kunt worden met het whoop – whoop geluid van de gibbon en een compleet vogelconcert! Een onvergetelijke ervaring! Meer informatie over slapen op het meer en welke activiteiten er allemaal te doen zijn en welke je echt niet mag missen lees je hier

Hoe het weer is en wat het beste seizoen is om het park en het meer te bezoeken is lees je hier.

Als je wilt kun je ook via ons een tour boeken op het meer van Khao Sok (Cheow Lan Lake). Er zijn veel mogelijkheden, zoals overnachten op het meer in een luxe of basic huisje of een dagtrip maken met een groep of juist privé. Je kunt ons bereiken via de mail,  Facebook of Instagram.

 

Klik op de foto’s hieronder als je alles wilt lezen over het prachtige Khao Sok!

Longtailboot op het blauwe water van Khao Sok Lake bij de drijvende huisjes, met op de achtergrond grote kalksteen bergen.
Klik hier en kom meer te weten over reizen naar Khao Sok (National Park) in Thailand
klik hier voor het artikel over Cheow met link, klik hier voor alle informatie over Cheow Lan Lake in Khao Sok
De leukste tours in Khao Sok (National Park) vind je hier
Lees alles over het weer en klimaat van Khao Sok
Bekijk hier de allerbeste hotels en hostels van Khao Sok
Bekijk hier de Beste Restaurants in Khao Sok
Klik hier als je de mooiste fotos van het Khao Sok National Park wilt zien
boomhut in de jungle, Klik hier voor informatie over Our Jungle House in Khao Sok
Onze uitgebreide review van 500Rai Floating Resort in Khao Sok National Park
Foto met link, Klik hier als je alles wilt weten over het Morning Mist Resort in Khao Sok, Thailand
Review Caligo Resort vlakbij Khao Sok National Park
Back To Top