fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Overzicht van stranden Khao Lak omringd met palmbomen
Overzicht van stranden Khao Lak omringd met palmbomen

Image: whitcomberd

KHAO LAK

Khao Lak behoort tot de provincie Phang Nga in Thailand en ligt een uur rijden vanaf het vliegveld van Phuket. Khao Lak staat in tegenstelling tot Phuket bekend om de rustige soms bijna verlaten stranden en prachtige blauwe zee. Het is een populaire bestemming voor gezinnen en andere rustzoekers. Naast rustige stranden zijn alle faciliteiten aanwezig voor een onbezonnen en ontspannen vakantie, er zal je aan niets ontbreken!

Beste reistijd Khao Lak

November t/m mei is de beste reistijd voor Khao Lak, de zee is dan doorgaans kalm en helder en de zon schijnt geregeld. Alle restaurants en strandbars zijn open. In de maanden juni t/m oktober is het regenseizoen, de zee kan dan ook onstuimig zijn met hoge golven. Soms wordt het zelfs afgeraden om in zee te zwemmen. Voor surfers is deze onstuimige zee met hoge golven juist de reden om dan naar Khao Lak te gaan. Als je voor een heldere kalme zee komt kan dit in het laagseizoen dus soms tegenvallen. De meeste hotels aan het strand hebben een zwembad als alternatief. Sommige restaurants sluiten in het regenseizoen de deuren maar er is nog genoeg open. Ook de stranden zijn dan nog rustiger wat voor sommige bezoekers juist weer een reden kan zijn om juist in het laagseizoen Khao Lak te gaan bezoeken.

Keuze uit vele stranden

Khao Lak is opgedeeld in drie grote baaien, deze zijn opgedeeld in kleinere strandlocaties met eigen namen. De grootste baai, ook wel Khao Lak Beach genoemd, is opgedeeld in de stranden Sunset Beach, Nang Thong Beach, Bang Niang Beach, Khuk Khak Beach, Coral Beach en Pakarang Beach. Sommige stranden hebben zelfs twee verschillende namen, dat kan dus wat verwarrend zijn. Doordat de stranden aan elkaar grenzen loop je doorgaans zonder dat je het doorhebt het volgende strand op. In enkele gevallen moet je bij hoog water over een loopbrug of met een klein veerpontje. Maar vergis je niet in de afstanden, tussen het meest noordelijkere strand (Bang Sak Beach) en het meest zuidelijkste strand (Poseidon Beach) dat wij beschrijven zit 25 kilometer.

De mooiste stranden van Khao Lak

De stranden Coconut Beach en White Sand Beach worden door velen gezien als de mooiste stranden van Khao Lak, deze liggen in het zuiden van Pak Weeb Beach. Veel mensen bezoeken deze stranden als dagtrip, maar als je wilt kun je er ook slapen.

Populairste stranden van Khao Lak 

De meest populaire stranden in Khao Lak zijn Nang Thong Beach en Bang Niang Beach. Hier zijn dan ook de meeste restaurants, winkels en hotels te vinden. Nang Tong Beach wordt gezien als het centrum van Khao Lak (La on Village). Bang Niang Beach is ook populair en staat bekend om de gezellige Bang Niang Market waar je lekker kunt eten en shoppen.

Kaart met stranden van Khao Lak. Phang Nga in Thailand

Populaire attracties in Khao Lak

Populaire attracties zijn het Lam Ru National Park, met het verborgen strand, Little White Sand Beach. Khao Lak staat ook bekend om de vele watervallen zoals de indrukwekkende Ton Chong Fa Waterfall. Maar uiteraard zijn er nog veel meer leuke dingen om te doen. Khao Lak staat ook bekend als de springplank naar de Similan Eilanden en Surin Eilanden. Dit zijn supermooie tropische eilanden die je gewoon niet mag overslaan als je zo dichtbij bent!

Lees hier wat er te doen is in Khao Lak
Lees hier alles over het populaire strand Bang Niang in Khao Lak
Lees alles over Kokulo Beach Club in Khao Lakl
Lees onze review van het TUI BLUE Khao Lak Resort
Lees hier alles over het het centrum van Khao lak, Nang Thong Beach
Lees onze review van X10 Khaolak Resort
Lees hier alles over het mooie rustige strand, Khuk Khak Bach in Khao Lak, Thailand
Lees hier alles over het heerlijke Pak Weep Beach
Lees hier alles over Khao Lak Lam Ru National park,
Lees hier alles over Bang Sak Beach met locale vissers
Lees hier alles over het strand van White Sand Beach en Coconut Beach
lees hier alles over Khao Lak South Beach in Khao Lak
Lees hier alles over het onontdekte strand Poseidon Beach / Lam Kaen Beach inn Khao Lak
Lees hier verder voor alles over Sunset Beach
Lees hier alles over Pakarang Beach en Coral Beach in Khao Lak
Read about the Ton Chong Fa Waterfall in Khao Lak
Bekijk een aantal prachtige foto's van Khao Lak in Thailand
Bekijk een aantal waanzinnig mooie afbeeldingen van Khao Lak in Thailand
Klik hier voor alle informatie over de Similan Eilanden in Thailand
Lees hier alles over de Surin Eilanden
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Back To Top