fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Overzichtsfoto van het strand, zee en het Emerald Beach Resort in Khao Lak
Overzichtsfoto van het strand, zee en het Emerald Beach Resort in Khao Lak

SOUTH BEACH KHAO LAK (LAM KAEN BEACH)

Khao Lak South Beach ligt naast het mooie Khao Lak Lam Ru National Park. Aan de zuidkant van dit strand ligt nog een klein strand, Poseidon Beach, een van de eerste echte openbare stranden als je vanaf Phuket komt. 

Khao Lak South Beach is anders dan de meeste stranden in Khao Lak. De baai is met een lengte van circa 2 km een stuk kleiner dan de andere stranden in de omgeving. De baai wordt aan een kant omzoomd door een heuvel met weelderig groen begroeide rotsen. 

ligbedjes in het gras aan het strand met uitzicht op blauwe zee

Doordat Khao Lak South Beach een beetje beschut ligt in de baai is de zee hier vaak kalmer en zijn er minder golven. In het noorden van de baai kun je in de buurt van de rotsen aardig snorkelen.

Zee, strand en groen van bovenaf gezien.

Lekker eten en drinken aan het strand

In het zuidelijke deel van Khao Lak South Beach zijn er geen hotels maar alleen een paar kleine gezellige restaurantjes waar je lekker kunt eten en drinken op het strand. Eigenlijk zou je ze allemaal eens moeten bezoeken! De prijzen zijn hier vaak lager dan in je hotel of resort. De restaurantjes zijn leuk in hun eenvoud en de fantastische locatie op het strand doet de rest! 

My Friends Restaurants
My Friends Restaurant herken je gemakkelijk aan de kleurrijke parasols en stoeltjes. Lekker en goedkoop eten met onbetaalbaar uitzicht!

Mango Station
Natuurlijk kun je bij dit leuke tentje mango shakes en snacks als mango sticky rice eten. Daarnaast is Mango Station ook de plek voor een ijskoud biertje of pina colada. Je lekkere hapjes of drankjes kun je natuurlijk ook meenemen.

Komol Corner
Helemaal in het zuiden van Khao Lak South Beach, “om de hoek” van de baai, kun je lekker eten onder de schaduw van de palmbomen. Bij Komol Corner kunt er ook terecht voor een cocktail, shake of massage.

Kleurrijke parasols, plastic tafels en stoelen onder de schaduw van de bomen

Centrum Khao Lak South Beach

Het centrum van Khao Lak South Beach bestaat uit een smalle weg van zo’n 200 meter lang achter het populaire Merlin Resort. Als je met je ogen knippert ben je er voorbij. Maar er zijn aan weerszijde restaurantjes, cafés, maar ook is er een supermarkt, apotheek en pinautomaat. Hierdoor is alles wat je nodig hebt toch op korte loopafstand aanwezig. Voor alles wat verder weg ligt kun je hier een reisbureautjes binnen lopen, scooter huren of een een taxi nemen bij de taxistandplaats.

Siam Turmeric Restaurant

Het Siam Turmeric Restaurant ligt 500 meter van Khao Lak South Beach aan de smalle weg, wat tegelijkertijd ook het centrum van South Beach is. Het restaurant staat bekend om het goede en betaalbare eten. Naast traditionele Thaise gerechten kun je er ook terecht voor een hamburger of vis van de BBQ. Ook Indiaas en Europees eten is geen probleem. Blijf gerust nog even hangen voor een lekker cocktail en een kletspraatje met het vriendelijke personeel.

Het gezellige Siam Tumeric restaurant vol met tafels en etende mensen

Slapen Khao Lak South Beach

Aan dit kleine stukje strand zijn toch nog aardig wat hotels en resorts te vinden. Voornamelijk in het midden van de baai. Drie goede resorts aan South Beach zijn Khaolak Emerald Beach Resort & Spa, Khaolak Merlin Resort en het Briza Beach Resort, Khao Lak. 

Het Briza Beach Resort is de goedkoopste optie aan het strand. Het resort heeft ook betaalbare familiekamers met een stapelbed voor de kinderen.

mooi luxe bedden met dikke matrassen in luxe hotelkamer
2 stoelen en tafel op het balkon met uitzicht op de tuin en het zwembad van het Merlin Resort
Ligbedjes op het privé terras van de hotelkamer met toegang tot het grote zwembad van het Briza Beach Resort

Activiteiten in de buurt

Het strand ligt naast het Khao Lak Lam Ru National Park, een mooi natuurpark met een avontuurlijk jungle pad langs het strand, het park is een van de populairste attracties in Khao Lak. Wil je meer weten over het Khao Lak Lam Ru National Park? Lees dan hier verder.

Golfen in Khao Lak

Ten zuiden van South Beach ligt de golfbaan Tublamu Navy Golf Course. Hier kun je golfen met uitzicht op zee. Wellicht is het nog verder gelegen Katathong Golf Resort & Spa misschien wel iets voor jou. Het ligt op 30 minuten rijden van Khao Lak South Beach in een mooi gebied.

Schildpad in het zand, schilpadden opvang centum Khao Lak, Phang Nga

Schildpadden opvangcentrum

Het Sea Turtle Conservation Center is een plek waar schilpadden worden verzorgt en opgevangen. De schildpadden zwemmen in bassins ingedeeld naar leeftijd, de kleintjes worden uiteindelijk weer teruggezet in zee. Meer informatie over het schildpadden opvangcentrum vind je in ons artikel bezienswaardigheden en activiteiten in Khao Lak.

Ton Pling Waterfall

De Tong Pling Waterfall ligt maar 1,5 km van South Beach Khao Lak. Het is niet de grootste of meest bijzondere waterval van Khao Lak maar als je zo dicht bij bent kan het een leuk uitstapje zijn, die ook met kinderen leuk is om te doen. Je kunt in de waterval liggen/ poedelen dus vergeet je zwemkleding niet. De entree is gratis.

Wil je alles te weten komen over Khao Lak? lees dan hier verder voor al onze artikelen over deze mooie vakantiebestemming.

Foto Cheow Lan Lake in Khao Sok, met link naar alle artikelen
Lees hier onze artikelen over Krabi Town en omgeving
Click here to discover more about Koh Phi Phi
Rod Fai Market 2 in Ratchada, Bangkok
Lees hier verder voor alle musea in Bangkok, Thailand
Bangkok's Sky Bars & Rooftop Bars
Continue reading here for all the information on Chiang Mai, city in the North of Thailand.
lees hier verder voor alle informatie over de bestemming Koh Samui in Thailand.
Lees hier verder voor alle informatie over het eiland Koh Tao
Back To Top