fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Uitzicht over Kamala Beach op Phuket in Thailand
Uitzicht over Kamala Beach op Phuket in Thailand

Image: Sergii Figurnyi

KAMALA BEACH, HET IDEALE STRAND VAN PHUKET!

Kamala Beach is een heel erg fijn plekkie in het westen van Phuket en door velen bestempeld als een van de beste stranden van Phuket. Kamala Beach ligt tussen Surin Beach en Patong Beach in. Het strand wordt bezocht door mensen die niet van extreme drukte houden zoals op Patong maar toch wat voor handen willen. Wie op zoek is naar een strand waar je lekker kunt chillen zal zich als een vis in het zeewater van Kamala voelen. Vooral pal voor het strand waar het bekende Café del Mar en andere leuke horecagelegenheden zijn gebouwd is het goed vertoeven! Deze horecagelegen plus die aan de promenade van Kamala bieden alle vormen van ontspanning voor een geweldige vakantie! 

Palmbomen aan het strand van Kamala Beach op Phuket, Thailand

De kust van Kamala werd hard geraakt tijdens de tsunami van Kerstavond in 2004. Voordat de vloedgolf Thailand trof was Kamala een klein en rustig vissersdorpje waarvan de populatie merendeel Moslim was. Het gebied werd door bezoekers aan Phuket vaak overgeslagen omdat het niet aan een grote weg lag en in die tijd was er überhaupt ook weinig te beleven. Na de tsunami en vooral door de komst van Phuket’s populaire attractie FantaSea werd Kamala plotseling een stuk bekender. Meer over FantaSea en nog veel activiteiten in de de omgeving van Kamala lees je verderop in dit artikel.

TIP!
Zoals zoveel stranden op het eiland Phuket is ook Kamala het best te bezoeken in de maanden november t/m april. Dit zijn de maanden waarin de minste regen valt en de zee kalm en helder is. Deze periode wordt ook wel het hoogseizoen van Phuket genoemd.

Het mooie strand en de rustige zee van Kamala op Phuket, Thailand
Parasols op het strand van Kamala Beach, phuket

Het strand van Kamala Beach

Laten we beginnen met de plek waar je niet moet zijn op het strand van Kamala Beach. Dat is namelijk ten zuiden van het Tsunami Memorial Park. Hier stromen een paar kleine riviertjes de zee in waardoor het water viezer is dan in het noorden. In het zuiden vind je vooral de lokale vissers die met hun bootjes in het riviertje naast de Kamala tempel aangemeerd liggen. Aan dit deel van het strand liggen ook vissersbootjes aangemeerd, vaak zodat de vissers aan hun bootjes kunnen werken, wel leuk om te zien. 

Longtailbootjes aangemeerd in het noordelijke deel van Kamala Beach op Phuket
Longtailbootje aangemeerd in het noordelijke deel van Kamala Beach op Phuket
Longtailbootje aangemeerd in het noordelijke deel van Kamala Beach op Phuket

In het midden en noorden van Kamala Beach kun je op een aantal plekken strandbedjes en parasols huren. Dit is niet overal waardoor het strand een ideale mix biedt voor bezoekers die graag op een strandlaken in het zand zonnen en anderen die een gespreid bedje willen. Gelukkig zijn er op een aantal plekken bomen aan het strand die voor de welkome schaduw kunnen zorgen.

Ligbedjes en parasols op Kamala Beach, Phuket
Lekker zonnen in het zand onder de schaduwrijke plekjes onder de bomen op Kamala Beach, Phuket

Het strand van Kamala Beach bestaat uit zacht zand en het strand zelf is breed met aan de rand palm- en casuarinabomen (Australische pijnbomen). Van noord naar zuid is het strand zo’n twee en een halve kilometer lang. Dit staat voor een relaxte strandwandeling van ongeveer een half uur. Dan is er nog parallel aan het strand een wandelpad van laten we het houden op een kilometer lang. Hieraan zijn verschillende horecagelegenheden gevestigd. Dit maakt dit strand ook na zonsondergang een erg prettige plek om te zijn! Meer over de promenade van Kamala verderop in dit artikel. In het noorden van het strand liggen een aantal luxe resorts zoals het InterContinental en het Novotel. Verderop gaat het strand over in een rotspartij waar het strand van Kamala ook eindigt. 

Het noorden van Kamala Beach op Phuket
Het noorden van Kamala Beach met het Novotel op de voorgrond

De zee van Kamala Beach

Vooral in de maanden december, januari en februari is de zee van Kamala echt supermooi, dit zijn dan ook de meest gunstige maanden om Phuket te bezoeken. Ga wel uit van hogere prijzen als je in die periode een accommodatie in Phuket wilt boeken. In de zee van Kamala kun je prettig zwemmen waarbij we je vooral aanraden dit in het noorden en midden van het strand te doen. In het zuiden kan het water vervuild zijn vanwege de riviertjes die van land in zee uitmonden. Misschien is het ook daarom dat de bodem in het zuiden modderig aanvoelt. Wellicht heeft dit iets met het sediment van de riviertjes die de zee instromen te maken. Daarnaast maken de lokale vissers vooral gebruik van dit gebied omdat ze door de waterweg gemakkelijk de zee in kunnen varen.

Noordelijke deel van Kamala Beach waar de zee minder mooi en modderig is

Vooral in het hoogseizoen is de zee van Kamala erg fijn om lekker in te zwemmen. Snorkelen is een optie maar zoals bij veel plekken op Phuket is dit niet fantastisch te noemen. Meer over verschillende watersporten in zee zoals kajakken en parasailen vind je verderop in dit artikel. Tijdens het laagseizoen wordt de zee van Kamala vooral gebruikt door (wind)surfers die gebruik maken van de golven die hier dan voorkomen.

De zee van Kamala Beach op Phuket

LET OP!
De zee kan buiten het hoogseizoen om heel wild worden. Hou de vlaggen van de strandwacht in de gaten waarbij een rode vlag no go betekent. Blijf in het laagseizoen vooral voorzichtig met kleine kinderen in zee en gebruik gewoonweg je verstand.

Rode vlag op Kamala Beach, Phuket in Thailand

De promenade van Kamala

Parallel en pal tegenover het strand ligt de promenade van Kamala. Wijzelf zijn gek op dit soort promenades, straatjes, weggetjes, walking streets, of hoe je ze ook wilt noemen. Lekker slenteren, drankje hier, hapje daar, beetje rondsnuffelen, de zon de zee in zien zakken bij een leuk barretje of restaurantje, weer wat eten en nog eens een drankje doen. Soms moet je het er gewoon van nemen! De promenade van Kamala is helaas niet heel groot, pakweg een kilometer lang. Deze weg biedt een vrij uitzicht op Kamala Beach met aan de andere kant winkeltjes, barretjes en restaurantjes.

De promenade parallel aan Kamala Beach op Phuket

De promenade geeft duidelijk de scheiding weer van waar de ondernemers hun spullen mogen plaatsen want op het strand zie je hier en daar een paar rijen ligbedjes met parasols en verder niks. En toch krijg je het gevoel op het strand een drankje of hapje te doen als je bij een van de locaties gaat zitten. Verderop in het artikel lichten we een paar van de locaties pal aan het strand uit zoals het populaire Cafe del Mar, de gezellige Smile Bar en Boat Bar & Restaurant.

Kamala Beach
Kamala Beach

Achter de promenade ligt het Tsunami Memorial Park en verder naar het zuiden loopt een netwerk van grotere wegen en kleinere straatjes met natuurlijk nog veel meer winkeltjes en horeca. Hieraan liggen ook een aantal goede restaurantjes zoals Blue Manao (naast de 7-Eleven), Kokosnuss, The Memory Cafe en Big Boy’s Burger Club. Op maandag en vrijdag kun je ook een bezoek brengen aan de dichtbij gelegen Monday/Friday Market Kamala.

De kleine strandjes tussen Kamala Beach en Patong Beach

Hieronder vind je meer informatie over Rayee Beach, Hua Beach, Yae Beach en Nakalay Beach. Deze vier strandjes op Phuket zijn veels te klein zijn om daar een los artikel over te schrijven, daarom noemen we ze hier. 

Rayee Beach

Rayee Beach ligt ten zuiden van Kamala Beach en wordt ook weleens Secret Beach genoemd. Zo geheim is dit strand ook weer niet want er liggen verschillende bekende resorts aan zoals het Hyatt Regency Phuket Resort. Aan de kop, in het noorden van het strand, ligt een leuke rooftop bar die Vanilla Sky Bar & Gastro Pub heet. Deze bar is onderdeel van Cape Sienna Hotel & Villa’s. Het strand van Kamala lig op een kwartier lopen van Rayee Beach.

Rayee Beach is leuk voor een kort bezoekje maar het is bij lange na niet een van de mooiste stranden van Phuket. De locatie is vooral leuk om wat te te gaan drinken bij de Vanilla Sky Bar of bij de bar van de Hyatt Regency. Het zand op het strand van Rayee is grof en voelt ruw aan. Ondanks dat er een klein rif voor het strand ligt waar je prima kunt snorkelen liggen er talloze rotsen en keien in zee. Dit zorgt ervoor dat je niet lekker ontspannen het water in kunt gaan maar uiteindelijk wel beloond wordt tijdens het snorkelen. Wij zouden het houden op een lekker drankje bij een van de twee genoemde resorts.

Rayee Beach op Phuket
Rayee Beach op Phuket

Hua Beach

Hua Beach is het volgende strand na Rayee Beach als je vanaf Kamala Beach richting Patong Beach rijdt. Dit strandje ligt op ongeveer drie kwartier lopen of 10 minuutjes met een auto of scooter van Kamala Beach. Vanaf Patong Beach doe je er met vervoer een kwartier à twintig minuten over. Vanaf de hoofdweg kun je een pad de jungle inslaan en dan is het nog een paar honderd meter voordat je dit kleine strandje in het midden van Phuket bereikt. Aan het einde van de kleine kronkelweg kom je aan bij een parkeerplaats pal aan Hua Beach.

Met een beetje geluk is er een klein eettentje open waar je wat kunt eten en verder is er vrijwel niets aan dit strand. Over het strand gesproken, ook dit strand zal niet  voorkomen in onze top tien stranden van Phuket. Het is geen fijn zand maar eerder wat korrelig van structuur. Ook zwemmen in de zee van Hua Beach is niet geweldig. Je moet voorzichtig het water in vanwege de rotsen en stenen die her en der verspreid in het water liggen. Eenmaal in zee kun je genieten van de verkoeling en hier en daar een aantal tropische vissen zien zwemmen als je gaat snorkelen.

Hua Beach op Phuket
Hua Beach op Phuket

LET OP!
In de buurt van het strand ligt het bedrijf Phuket Elephant Bathing, vaak laten ze olifanten door bezoekers wassen in het zeewater van Hue Beach. Wij zijn hier absoluut geen fan van en vragen jullie dan ook om hier niet aan mee te doen.

Yae Beach

Yae Beach is onderdeel van The Naka Phuket, een supermooie en luxe resort op 6 km van Kamala Beach. Het strandje is nog geen 250 meter lang en je komt er alleen via zee of als gast van The Naka. Misschien laten ze je het strand wel bezoeken als je wat gaat eten in dit resort maar zeker weten doen we dat niet. Een longtailbootje vanaf Patong of Kamala Beach moet niet meer dan 200 baht per persoon kosten. Het strand van Yea Beach is dankzij het mooie resort goed onderhouden. In zee is het goed snorkelen maar draag wel voetbeschermers zoals waterschoenen of flippers vanwege de vele scherpe stenen en rotsen op de bodem. Ook kan de zee erg ruw zijn tijdens het laagseizoen. Desalniettemin zouden we er zo voor kiezen om een paar nachten in The Naka Phuket aan Yae Beach te slapen!

Yae Beach op Phuket
Yae Beach op Phuket

Nakalay Beach

Nakalay Beach op Phuket is laatste strand in dit rijtje. Zowel vanaf Kamala als vanaf Patong ben je met de auto binnen een kwartier aangekomen op dit strand. Dat wil zeggen dat je dan bent aangekomen bij het Nakalay Palm en het uitmuntende Thavorn Beach Village Resort & Spa. Zoals sommigen van van jullie weten zijn de stranden waar een resort voor ligt een stuk moeilijker bereikbaar. Er zijn vrijwel altijd maar drie opties. De eerste is via zee, de tweede is het personeel van het resort heel lief aankijken en vriendelijk vragen of je van het strand gebruik mag maken als je wat te eten en drinken besteld. De derde, wat zeker niet misstaat bij resorts als deze, is er gewoon een nacht of paar nachten slapen.

Nakalay Beach op Phuket

Ook hier is de zee moeilijk begaanbaar. In het water liggen overal stenen en rotsen waar je jezelf behoorlijk pijn aan kunt doen. Als het eb is moet je eerst een heel stuk lopen voordat je een beetje kunt zwemmen. Waterschoenen zijn ook hier welkom! Het strand van nog geen 500 meter breed is daarentegen goed om te genieten van een ontspannen dagje bruin worden in de zon. Pootje paden kan wel wat ook prettig voor de kleintjes is. Aan het strand ligt een lange pier en hier en daar bieden bomen wat schaduw. We moeten eerlijk zijn, het mooiste van dit strand is het Thavorn Beach Village Resort & Spa.

Nakalay Beach op Phuket
Nakalay Beach op Phuket

Conclusie met betrekking tot de kleinere stranden tussen Kamala Beach en Patong Beach  

Op de onderstaande kaart staan de strandjes nog eens aangegeven. 1 = Kamala Beach | 2 = Rayee Beach | 3 = Hua Beach | 4 = Yae Beach | 5 = Nakalay Beach. Persoonlijk vinden we dat de vier bovengenoemde kleinere strandjes alleen de moeite waard zijn als je zeeën van tijd hebt. De meeste van de stranden zijn alleen bereikbaar via een bootje of via lief vragen aan het resort wat voor het strand ligt. We raden je aan om “gewoon” te kiezen voor Kamala Beach of het daarboven gelegen Surin Beach. Verder in het noorden van Phuket zijn Bang Tao Beach, Nai Thon Beach en Nai Yang Beach zeker aan te raden.

WIST JE DAT?
De weg (omgeving) tussen Kamala en Patong Beach heet de “Millionaires Mile”. Er staan hier een aantal supermooie resorts en heel veel superluxe villa’s. Ook het kantoor van Thailand Magazine is hier gevestigd… We wish 555. (Nog een klein weetje, het cijfer 5 wordt in het Thais uitgesproken als ha, dus 555 staat voor hahaha).

Strandjes tussen Kamala Beach en Patong Beach in op Phuket

Waar op Phuket ligt Kamala Beach?

De ligging van Kamala Beach is zoals het erboven gelegen Surin Beach echt voortreffelijk! Vanaf deze twee bestemmingen kun je gemakkelijk Phuket gaan ontdekken.

Hoe kom je op Kamala Beach vanaf het noorden van Phuket? Zoals vanaf het internationale vliegveld.

Hoe kom je op Kamala Beach vanaf het oosten van Phuket? Zoals vanaf Phuket Town.

Hoe kom je op Kamala Beach vanaf het zuiden van Phuket? Zoals vanaf Kata Beach.

Wat is er te doen in de omgeving van Kamala op Phuket?

Rondom Kamala Beach zijn er tal van activiteiten en bezienswaardigheden, hieronder hebben we een aantal activiteiten en bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

Tsunami Monument Plaza

Op 26 december 2004, nota bene op tweede kerstdag, ontstond er een in de buurt van Sumatra (Indonesië) een krachtige zeebeving. Hierdoor ontstonden een aantal vloedgolven, ook wel tsunamis genoemd, van tussen de 5 en 12 meter hoog. Ook Kamala Beach op Phuket werd door deze natuurkrachten getroffen. Sindsdien is het gebied vrijwel helemaal herbouwd en heeft het toerisme het enigszins overgenomen.

Als je stil wilt staan bij deze verschrikkelijke gebeurtenis of je respect wilt tonen aan alle slachtoffers van deze ramp bezoek dan de Tsunami Monument Plaza, ook wel het Tsunami Memorial Park genoemd. Tegen de avond wordt het monument uitgelicht. Jammer is dat het park rondom vaak een grote troep is, heel vervelend voor de families en vrienden van slachtoffers of de mensen die de tsunami van 2004 zelf hebben meegemaakt.

Tsunami Monument Plaza in Kamala Village op Phuket
Tsunami Monument Plaza in Kamala Village op Phuket

WIST JE DAT?
In de week na de tsunami hebben wij in Nederland meer dan € 40.000,- opgehaald door middel van een actie die wij samen met de dance industrie waren opgestart. We vroegen verschillende organisaties om een pot te plaatsen waarin bezoekers aan verschillende evenementen gedurende oud en nieuw een donatie in konden doen. Ook werden de fooien van het deurbeleid van talloze clubs als gift aan dit goede doel gegeven. 

Wat te doen bij een tsunami bord in Kamala op Phuket

Phuket FantaSea

Phuket FantaSea is een pretpark, theater, kermis, winkelstraat, lichtshow en immense eetzaal in één. Allemaal te vinden op een gebied van 20 hectare groot en dat op nog geen kwartier loopafstand van Kamala Beach. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het bij FantaSea draait om de legende van Kamala. Naast een meer dan uur durende theatrale show over dit onderwerp kun je over het immense terrein slenteren en plaats nemen in de eetzaal waar er plek is voor maar liefst 4.000 gasten. Hier wordt voor de gasten aan FantaSea een gigantisch buffet opgesteld. 

Ingang van Phuket FantaSea in Kamala

Image: Phuket FantaSea

Sommigen van jullie zullen dit veels te groots en commercieel vinden en anderen zouden het liefst er elk jaar een bezoek aan willen brengen. Smaken verschillen en dat is maar goed ook. Persoonlijk zien wij de meerwaarde van een megapark als FantaSea wel, zeker op Phuket. Dat blijkt ook want sinds de officiële opening in februari 1999 hebben miljoenen mensen dit themapark bezocht. Ook celebrities van over de hele wereld hebben de weg naar FantaSea in Kamala weten te vinden. 

Theater in Phuket FantaSea in Kamala op Phuket

Image: Phuket FantaSea

Theater in Phuket FantaSea in Kamala op Phuket

Image: Phuket FantaSea

FantaSea Phuket is dagelijks geopend van 17:30 – 23:30, behalve op de woensdagen dan zijn ze gesloten. Alleen de show kost 1.800 baht en wil je er ook het buffet bij dan betalen volwassenen 400 baht extra en kinderen 200 baht extra. Meer informatie is te vinden op de site van FantaSea.

Wat wij nog kwijt willen en erg jammer vinden is dat er dieren zoals olifanten en tijgers worden gebruikt die kunstjes moeten doen of voor dat “leuke” fotomomentje…. Zelfs zijn we ook geen voorstander van circussen, dierentuinen en zelfs het wassen van olifanten vinden wij een moeilijk onderwerp op onze site.

Similan Entertainment Center in Phuket FantaSea in Kamala op Phuket

Image: Phuket FantaSea

Oud Thais Paleis in Phuket FantaSea in Kamala op Phuket

Image: Phuket FantaSea

Fantasy of a Kingdom in Phuket FantaSea in Kamala op Phuket

Image: Phuket FantaSea

Carnival Magic

Carnival Magic is bedacht en opgezet vanuit dezelfde organisatie als het immens populaire Phuket FantaSea. Carnival Magic ligt er ook pal naast en zou begin 2020 geopend zijn. Helaas heeft Covid-19 roet in het eten gestrooid… Desalniettemin zijn we er van overtuigd dat als alles weer open gaat ook Carnival Magic een daverend succes zal worden. In het (pret)park draait alles om het vieren van het Thaise carnaval. Een groot festijn inclusief parades, marken, lichtshows, lekker eten plus nog veel meer gekkigheid. En net zoals bij haar grote broer FantaSea zal ook bij Carnival Magic ingezoomd worden op de Thaise cultuur.

Schets van entree van Carnival Magic in Kamala Beach op Phuket

Image: Carnival Magic

Het park van Carnival Magic bestaat uit verschillende onderdelen. Zo is er de Carnival Fun Fair waar bezoekers rond kunnen struinen tussen de vele marktkraampjes met souvenirs en streetfood. Maar ook kunnen kinderen (en stiekem ook volwassenen) kunnen er verschillende spelletjes spelen en gebruik maken van de vele attracties op het terrein. Het zal zo leuk zijn om veel verschillende soorten dieren als supergrote parade praalwagens te zien! Meer informatie is te vinden op de website van Carnival Magic.

Schets van Castle of Starlight van Carnival Magic in Kamala Beach op Phuket

Image: Carnival Magic

Castle of Starlight van Carnival Magic in constructie

Image: Carnival Magic

TIP!
Ga sowieso de schitterende lichtshow van Carnival Magic checken! Met meer dan 40 miljoen lichtjes moet dit wel een indrukwekkend schouwspel zijn!

Kingdrom of Light van Carnival Magic in Kamala Beach op Phuket

Image: Carnival Magic

Watersporten

Nog even terug naar het strand van Kamala. In het zeewater van Kamala Beach kun je prima zwemmen en snorkelen kun je het best tussen de rotsen in het noorden van de zee doen. Mocht je geen snorkelspullen bij je hebben dan kun je deze huren bij een aantal strandtenten aan de promenade of bij verkopers die over het strand van Kamala lopen. Ook kajaks en supboarden zijn te huur zodat je de omgeving al peddelend kunt verkennen en een aantal andere strandjes in de buurt kunt bezoeken. Parasailen en jetskiën kan ook en dan het best in de maanden november t/m maart. In die maanden kun je ook op een bananenboot door het water roetsjen.

LET OP!
Weleens gehoord van de jetski scam? Eigenlijk is dit hetzelfde als de scooter scam. De jetski heeft al schade maar dit is weggemoffeld zodat het niet direct opvalt. Als je vervolgens de jetski terugbrengt wordt er gezegd dat je schade hebt gemaakt en moet je opdraaien voor hoge kosten. Daarom raden we je aan om eerst goed rondom te kijken en foto’s of filmpjes te maken van de schade die je ziet. Kijk ook of je wat op Google Reviews kunt vinden over het bedrijf waar je de jetski wilt huren. Ons advies maak geen gebruik van diensten bij twijfel en laat nooit, echt nooit, je paspoort achter. Zorg dat je een kopie van je paspoort op zak hebt zodat je deze eventueel kunt achterlaten.

Jetskies op Kamala Beach

Kamala Go Surfing Club

Kamala is een van Phuket’s top surfspots! Buiten het hoogseizoen, wanneer de zee ruwer is en er meer golven in zee ontstaan kunnen surfers hun geluk op! Vooral in het noorden van Kamala Beach kun je dan uitermate goed surfen. Het is dan ook niet vreemd dat er een surfclub juist hier in Kamala te vinden is. Bij de Kamala Go Surfing Club kun je surfboards inclusief uitrusting huren maar ook surfles krijgen.  

Kamala Go Surfing op Kamala Beach

Massage aan het strand en daarna genieten van een vuurshow 

Natuurlijk kun je ook aan Kamala Beach genieten van een fijne massage. Aan de promenade en in het dorp vind je tal van massagesalons waar je een massage kunt boeken. Neem een massage pal aan het strand en dan nog het liefst tijdens zonsondergang. Voor een voetmassage of Thai massage van een uur ben je 300 baht kwijt en voor een aromatherapie massage betaal je 100 baht meer. Lekker ontspannen aan Kamala Beach! 

Na je massage kun je op verschillende plekken aan Kamala Beach tijdens de avonduren genieten van een lekker drankje in de hand terwijl je een spectaculaire vuurshow kunt bewonderen, een aanrader!

Thaise vuurshow bij Cafe del Mar aan Kamala Beach op Phuket
Thaise vuurshow bij Cafe del Mar aan Kamala Beach op Phuket
Thaise vuurshow bij Cafe del Mar aan Kamala Beach op Phuket

Monday / Friday Market Kamala

Op de maandag en vrijdag is er een leuke markt te bezoeken in Kamala. De Monday / Friday Market is geopend van 16:00 – 22:00. Tijdens een bezoek aan deze typisch Thaise avondmarkt kun je verschillende soorten hapjes kopen maar ook kleding, tassen, speelgoed en souvenirs. Je vindt de markt in het centrum, vlakbij Carnival Magic en FantaSea. Vanaf Kamala Beach is de markt in zo’n 10 minuten al wandelend te bereiken. Een leuke plek om wat te gaan eten en een beetje rond te snuffelen na een dagje strand! Je kunt er ook supergoed eten, bekijk de video hieronder maar van onze vrienden Darren, zijn vrouw Aorn en hun zoontje Ananda.

Wat Baan Kamala (Kamala Temple)

De Wat Baan Kamala Tempel bevindt zich parallel aan Kamala Beach helemaal in het zuiden van het strand. Naast de tempel loopt een kleine riviertje die vervolgens uitmondt in zee. De Boeddhistische tempel van Kamala is een bezoek waar voor als je van de Boeddhistische cultuur houdt. Je kunt er door middel van een donatie bladgoud op een beeld van Boeddha plakken en de monniken die hier verblijven zijn reuzevriendelijk. We zijn erg blij dat deze tempel in Kamala de tsunami van 2004 heeft weten te overleven aangezien de vloedgolf ook deze tempel heeft geraakt. 

Wat Baan Kamala (Kamala Tempel) op Phuket
Wat Baan Kamala (Kamala Tempel) op Phuket

WIST JE DAT?
Het dorp Kamala bestaat voornamelijk uit Islamitische bewoners, er is daarom ook meerdere moskeeën te vinden in Kamala. De Kamala tempel is de enige Boeddhistische tempel in het dorp. 

De Kamala Mosque in Kamala op Phuket

The Hidden Rock Ponds / Chom Dao Viewpoint

Voor liefhebbers van natuur en vooral avontuur deze tip. The Hidden Rock Ponds zijn een paar natuurlijke zwembaden met wijds uitzicht over de oceaan. Deze plek die ook wel de Chom Dao Viewpoint wordt genoemd ligt tussen Hua Beach en Yae Beach in. Je vindt deze viewpoint niet ver van het Ayara Kamala Resort aan een uitsteeksel van de westkust van Phuket. The Hidden Rock Ponds van Kamala komen tijdens eb tevoorschijn. De door erosie gevormde gaten komen dan boven zeeniveau uit. Het zeewater blijft erin en een natuurlijk zwembad is gevormd. Bezoek The Hidden Rock Ponds met goed schoeisel en je moet de tocht erheen wel fysiek aankunnen. 

Om er te komen moet je bij de grote pijnboom van het Ayara Kamala Resort zijn, of vraag een medewerker van het resort om de weg. Loop zo’n 300 meter over een pad naar beneden en nadat je vervolgens de steile helling hebt bereikt kun je met een touw als hulpmiddel de weg vervolgen. Eenmaal aangekomen bij The Hidden Rock Ponds en het Chom Dao Viewpoint wordt je beloond met een prachtige omgeving en een fenomenaal uitzicht over zee.  

LET OP!
Deze tocht is aan te raden voor mensen die fysiek sterk genoeg zijn, draag ook goed schoeisel met grip, neem genoeg water mee en eventueel muggenspray.

The Hidden Rock Pond / Chom Dao Viewpoint vlakbij Kamala Beach op Phuket
The Hidden Rock Pond / Chom Dao Viewpoint vlakbij Kamala Beach op Phuket
The Hidden Rock Pond / Chom Dao Viewpoint vlakbij Kamala Beach op Phuket

Wat zijn de beste accommodaties van Kamala Beach op Phuket?

SUPPORT ONS
Door ons een virtuele ijskoffie te doneren of je hotelovernachtingen en reizen via de links op onze site te boeken. Dit hoeft geen hotel in Thailand te zijn of die wij aanbevelen. Wij ontvangen dan van onze partners zoals Booking.comAgoda, 12GoAsia en Bol.com een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Thanks!

InterContinental Phuket Resort

Het InterContinental Phuket Resort is er een uit de boekjes want alles klopt hier gewoon! Het voortreffelijke resort ligt in het noorden pal aan Kamala Beach. Het zwembad kijkt uit op zee en rondom zijn comfortabele ligbedjes inclusief zachte kussens opgesteld. Of je nou trek hebt in een stevig ontbijt, lichte lunch of romantisch diner voor twee, hier kan het allemaal! En dan is er nog het paviljoen wat luister naar de naam Sawan, een echte Instagram hit waar je een lekker drankje kunt doen! Verderop in dit artikel lees je over de Pine Beach Bar waar je ook smakelijke cocktails aan het strand van Kamala kunt doen! 

Map van het InterContinental Phuket aan Kamala Beach op Phuket
Swan Lounge van het InterContinental Phuket aan Kamala Beach op Phuket
Pine Bar en zwembad van het InterContinental Phuket aan Kamala Beach op Phuket

In totaal bestaat het InterContinental Phuket Resort uit 221 kamers, villa’s en suites waarbij er met meer dan 10 verschillende mogelijkheden genoeg te kiezen valt voor zowel solo reizigers, stelletjes als voor het hele gezin. Zo is er de Classic Room van 43 m2 tot aan de 3 Bedroom Club InterContinental Pool Villa van maar liefst 360 m2. Alle kamers hebben een zalig zacht bed, badkamer met bad en/of douche en overige faciliteiten zoals je mag verwachten in een resort van deze. Voor de lezers die het niet weten, het merk InterContinental wordt beheerd door hetzelfde bedrijf wat het bekende merk Holiday Inn heeft. Wil je een zorgeloze vakantie in een superfijn resort inclusief professioneel en servicegericht personeel boek dan een verblijf in het InterContinental op Phuket! 

>>> Meer informatie of boek een verblijf in het InterContinental Phuket Resort

Classic Room van het InterContinental Phuket aan Kamala Beach op Phuket
Superior Pool Access Room van het InterContinental Phuket aan Kamala Beach op Phuket

Sunwing Kamala Beach

Op zoek naar het perfecte resort voor een gezin met kleine kinderen direct aan Kamala Beach? Lees dan verder en je zult erachter komen dat dit wellicht de beste optie voor jullie is! Het Sunwing Kamala Beach heeft maar liefst 8 zwembaden, 2 restaurants en ook nog eens een eigen supermarktje. Wil je liever buiten de deur eten dan liggen de restaurants en winkeltjes inclusief een 7-Eleven op nog geen 10 minuten lopen van dit resort. Er zijn vier verschillende type kamers te boeken. Drie studio’s allen van 44 m2 waarvan er een de Studio Happy Baby heet, dan weet je het wel. De Royal Studio heeft directe toegang tot een zwembad wat een groot feest voor groot en klein is! Alles kamers voelen ruim aan, met een comfortabel bed, grote bank en een keukentje met verschillende apparatuur. Sunwing is een op en top familieresort!

>>> Meer informatie of boek een verblijf in het Sunwing Kamala Beach

Luchtfoto met vier zwembaden van het Sunwing Kamala Beach op Phuket
Deluxe Beachfront van het Sunwing Kamala Beach op Phuket
Happy Baby Studio van het Sunwing Kamala Beach op Phuket

Novotel Phuket Kamala Beach

Weet je wat wij zo leuk vinden aan het Novotel Phuket Kamala Beach? Je bent lopend binnen een kwartier op het afgezonderde en ongerepte Laem Sing Beach en toch slaap je aan Kamala Beach. Het stijlvolle Novotel ligt in het noorden van Kamala Beach. Een rustigere plek aan het strand van Kamala kun je niet vinden! Mocht je de drukte willen opzoeken dan ben je zo in het dorp waar je lekker kunt eten en waar nog veel meer te beleven. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om 24 uur in het resort te verblijven. Je komt niks tekort en zeg nou zelf, na een dag chillen bij het zwembad, wat gegeten te hebben bij het restaurant en vervolgens de avond afsluiten op een sfeervol rooftop bar & restaurant daar blijf je wel voor “thuis” toch?

Zwembad van het Novotel Kamala op Phuket
On the Roof rooftopbar van het Novotel Kamala op Phuket

De goedkoopste kamers in het Novotel Phuket Kamala Beach luisteren naar de naam Superior Rooms waarvan er twee soorten zijn. Er is een Superior kamer met een kingsize bed plus een slaapbank en een met twee eenpersoonsbedden plus een slaapbank. In totaal heeft het resort 166 kamers 42 met uitzicht op de oceaan. Van deze opties zijn er 14 villa’s, 5 met een privé jacuzzi en 5 die een privé zwembad hebben. Dan is er nog het Soul Kitchen restaurant waar u kunt genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet, een smakelijke lunch of een verrukkelijk diner. En als klap op de vuurpijl kunt u nippen aan een goede cocktail in On the Roof, de bar op het dak van het resort.

>>> Meer informatie of boek een verblijf in het Novotel Phuket Kamala Beach

Pool villas van het Novotel Kamala op Phuket

Keemala

We zullen Keemala sowieso ooit nog eens gaan tippen in een lijst met bijzondere accommodaties in Thailand waar je ooit geslapen moet hebben! We vinden het terrein met verschillende “villas” werkelijke fantastisch! Het resort ligt niet pal aan het strand van Kamala maar midden in een groen en weelderig gebied op maar een paar kilometer van het Kamala Beach. In nog geen 10 minuten sta je op Kamala Beach of in het gezellige dorpje. Het vliegveld van Phuket ligt op een half uur rijden net zoals Phuket Town. Er zijn vier soorten villa’s allemaal uniek en met eigen zwembad. Maar voor ons springt er een met kop en schouders boven uit.

Keemala op Phuket

Zeg nou zelf wie wil er nou niet in een soort van vogelnest voor mensen slapen? Bij Keemala kan het!  De Bird’s Nest Pool Villa is erg exclusief, 185 m2 groot en voorzien van een groot tweepersoonsbed met rondom een klamboe. De rustieke stijl is uniek waarbij het bad lijkt te zijn uitgehakt uit een grote kei. Het weergaloze uitzicht over de omgeving van Kamala is onbeschrijfbaar mooi! Mocht je een verblijf in het Keemala kunnen permitteren dan zeggen wij DOEN! Kijk zelf maar en klik op de onderstaande link en je zult begrijpen waarom.

>>> Meer informatie of boek een verblijf in Keemala

BEKIJK OOK
In april 2020 startte wij de campagne From Thailand with LOVE. Hieraan deed ook Keemala mee.

Keemala op Phuket
Keemala op Phuket
Keemala op Phuket

Paresa

Paresa is een superluxe en exclusief resort op Phuket, het is dan ook niet voor niets dat dit hemelse resort aan de Millionaires Mile tussen Kamala Beach en Patong Beach gelegen is. Paresa bestaat uit 42 suites en villas allen met een privézwembad, grote badkamer en ruime buitenruimte. Het resort heeft een uitmuntend restaurant wat luistert naar de naam Talung Thai. Een door Michelin gerenommeerd restaurant wat volgens ons een kans maakt op een toekomstige Michelinster. Naast een Thais restaurant is er ook een Italiaans restaurant gevestigd en, hoe kan het ook anders, een supergoede spa.

Grand Residence Pool Villa van het Paresa op Phuket

Bij Paresa kunnen er vijf verschillende kamertypes geboekt worden. De “kleinste”, de Ocean Pool Suites zijn maar liefst 140 m2 groot en bieden een buitengewoon mooi uitzicht over de westkust van Phuket. De ruime badkamer bestaat uit een zijn- en haarwastafel. Dan is er ook de Cliff Pool Villa van 160 m2 met een enorm buitenverblijf en privézwembad. De meest luxe optie is de Grand Residence Pool Villa van niet te geloven 660 m2 groot!! Hier voel je pas echt hoe het is om aan de Millionaires Mile te verblijven! We weten het, soms noemen we resorts die alleen voor die lucky few te boeken zijn maar we willen die lucky few ook laten zien wat voor moois er is, toch? Maar ook voor een huwelijksreis of een andere viering is Paresa een ideaal onderkomen.

>>> Meer informatie of boek een verblijf in Paresa

Spa Pool Suite van het Paresa op Phuket
Ocean Pool Suite van het Paresa op Phuket
Cliff Pool Villa van het Paresa op Phuket

Hyatt Regency Phuket Resort

Hyatt Regency Phuket Resort is een uitmuntend vijf-sterren resort gelegen aan Rayee Beach waarbij je in nog geen kwartier lopen op het zuidelijke punt van Kamala Beach staat. Het resort heeft in 2021 een uitgebreide renovatie gehad waarbij alle kames, openbare ruimtes, eet- en drinkgelegenheden, recreatiefaciliteiten zijn opgeknapt. Zelf zijn we groot liefhebber van het merk Hyatt aangezien deze staat voor superieure kwaliteit en gastvrijheid, kortom Hyatt werkt altijd met professionals en dat merk je tijdens je verblijf als gast.

Het resort heeft Phukets grootste infinity pool met uitzicht op zee! En dat is niet alles wat groots is want je kunt er ook heerlijk eten en drinken op verschillende locaties zoals The Pool Kitchen House, Mizu (Japanse Teppanyaki) en in de 180 Degrees waar de mixoligist klassieke en moderne cocktails mixt. Qua kamers zijn er diverse opties zoals de suite met een eigen whirlpool of een suite met uitzicht op de oceaan. Bezoek je Phuket met een gezin dan zijn er ook opties beschikbaar met twee slaapkamers. Het Hyatt Regency Phuket Resort is zeker een overweging waard voor een zorgenvrij verblijf in het midden van Phuket.

>>> Meer informatie of boek een verblijf in het Hyatt Regency Phuket Resort

Grand Residence Pool Villa van het Paresa op Phuket

Wat zijn de beste restaurants van Kamala Beach op Phuket?

WE WAARDEREN JULLIE MENING!
Ondanks dat de door ons geselecteerde locaties in Phuket erg goed staan aangeschreven kan het zijn dat door bijvoorbeeld nieuw management de kwaliteit minder goed is geworden. Of misschien hebben locaties gedwongen hun deuren moeten sluiten vanwege de aanhoudende Covid-19 pandemie… Heb je nuttige informatie dan horen we dat heel graag van je! Ook als je zelf een favoriete horecagelegenheid of andere leuke tip voor Phuket hebt, laat het ons dan zeker weten via onze Thailand Magazine Facebookgroep, of Instagram- en Facebookpagina. Je kunt ons natuurlijk ook gewoon mailen. THANKS!

Blue Manao

Weleens een blauwe limoen gezien? Wij niet maar dat is letterlijk wat Blue Manao betekent. Ondanks de wat vreemde naam kun bij dit restaurant uitermate goed genieten van vers, vriendelijk geprijsd en verschrikkelijk lekker Thais eten! Van de alom bekende pineapple fried rice tot een pad thai maar ook heerlijke hamburgers en krokante calamari worden er hier geserveerd. En om de dorst te lessen bestel je gewoon een van de vele soorten typische Thaise fruitshakes. Zo’n blauwe limoen klinkt zo gek nog niet…

Kokosnuss German Bakery & Restaurant

Het klinkt misschien een beetje gek, maar als je op zoek bent naar een Duitse Bratwurst of een lekkere schnitzel op Phuket. Dan ben je bij Kokosnuss bij het goede adres. Dit restaurant (en bakker) verkoopt verschillende westerse gerechten maar maakt ook heerlijke Thaise maaltijden klaar. Het restaurant staat bekend om de goedlopende buffetten, zoals de pork roast + roast chicken buffet, spareribs buffet en pizza + pasta buffet. Dus wil je eens jezelf tonnetje rond eten denk dan aan Kokosnuss op zo’n tien minuten loopafstand van Kamala Beach.

Braadworst bij Kokosnuss in Kamala Village op Phuket
Schnitzel bij Kokosnuss in Kamala Village op Phuket

Big Boy’s Burger Club

Laat je niet voor de gek houden want deze hamburgertent is niet alleen voor grote jongens maar ook kinderen zijn hier welkom. De burgers van Big Boy’s Burger Club zijn zo ongelooflijk lekker dat ze in de hele omgeving van Kamala worden geroemd! Gasten komen vanuit bestemming op Phuket helemaal naar Kamala om een Big Boy burger te bestellen. Ga uit van tien tot vijftien euro per persoon en de volgende dag kom je misschien wel weer terug. Keuze genoeg namelijk, van kipburgers tot klassieke hamburgers en er is zelfs een vega burger. Heel erg hongerig? Bestel dan de Y.O.L.O! Oh Boy!

Big Boys Burger Club in Kamala Village op Phuket, Thailand
Hamburgers bij Big Boys Burger Club in Kamala Village op Phuket, Thailand
Megagrote hamburger bij Big Boys Burger Club in Kamala Village op Phuket, Thailand

The Memory Cafe

Sinds vorig jaar (2020) vind je The Memory Cafe in Kamala village. Dit kleine maar fijne koffietentje is de plek waar je kunt genieten van supergoede koffie inclusief wat lekkers. Een aantal bestsellers zijn de brownies, de mangotaart of de amandel karamel chiffon cake. Alles wordt in eigen keuken gemaakt en we zouden maar al te graag alles willen proeven! We hebben het niet gevraagd maar we denken dat de naam The Memory Cafe iets te maken heeft met de verwoestende tsunami die ook Kamala Beach flink geraakt heeft. Ondanks dat we die bewering niet zeker weten vinden we dat deze sfeervolle coffee shop thuis hoort in onze tips voor Kamala Beach. 

Brownies bij The Memory Cafe in Kamala Village op Phuket, Thailand
Mango Cheesecake bij The Memory Cafe in Kamala Village op Phuket, Thailand
Wat lekkers bij The Memory Cafe in Kamala Village op Phuket, Thailand

Talung Thai

Heb je wat te vieren of wil je gewoon eens lekker uitpakken ga dan eten bij Talung Thai. Dit klasse restaurant is gevestigd in het Paresa niet ver van Kamala Beach. Je kunt hier binnen maar ook buiten eten waarbij je buiten op een terras met vrij uitzicht over zee dineert. Niet alleen de locatie is fabuleus maar ook het eten is hier magnifiek! Het is niet voor niets dat ze al een Michelin Plate hebben binnengesleept, en eerlijk is eerlijk, wij denken dat ze een goede kans gaan maken op een toekomstige Michelinster! Natuurlijk zijn er voortreffelijke Thaise gerechten te bestellen maar ook verschillende kip-, vis- en vleesgerechten. Om je maaltijd wat extra “bite” te geven kun je deze uitbreiden met verschillende kleine gerechtjes zoals salades, morning glory of aardappelpuree met roomboter. Nieuwsgierig? Bekijk de menukaart maar. PS Liever Italiaans in hetzelfde resort vind je ook Diavolo, tsja luxeproblemen zorgen soms voor een duivels dilemma…

Talung Thai op het dak van Paresa vlakbij Kamala Beach op Phuket
Thais eten bij Talung Thai op het dak van Paresa vlakbij Kamala Beach op Phuket

Boat Bar & Restaurant

Bij Boat Bar & Restaurant kun je romantisch de zon de zee in zien zakken boven Kamala Beach. Lekker wat eten en een drankje doen met je voeten in het zand, wij zijn er gek op! De sfeer is relaxed en het personeel is erg vriendelijk en weet wat service is. Je kunt er prima Thais eten maar ook westerse gerechten worden er hier geserveerd. Mocht je al ergens anders hebben gegeten dan kun je hier nog terecht voor een smakelijke cocktail aan het strand. Een tip voor een gezellige avond op Kamala Beach want we willen niet dat je de boot mist…

Buiten dineren in het zand aan Kamala Beach bij Boat Bar & Restaurant

Wat zijn de beste (beach)bars van Kamala Beach op Phuket?

Smile Bar

Smile Bar is nou die typische tent die ons een glimlach op het gezicht tovert. Gezellig, een goede locatie, zalig eten en lekkere drankjes. Je vindt Smile Bar aan Kamala Beach, zo ongeveer in het midden van het strand. Wat meteen opvalt als je langs Smile Bar loopt zijn de ronddraaiende en heerlijke geurende kippetjes aan het spit. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een Thaise curry of ander Thais gerecht te bestellen. Je kunt er ook voor alleen een drankje terecht waarbij je kunt genieten van de typische Thaise vuurshows. 

Smile Bar aan Kamala Beach op Phuket in Thailand
Thaise vuurshow bij Smile Bar aan Kamala Beach op Phuket in Thailand
Kip aan het spit bij Smile Bar aan Kamala Beach op Phuket in Thailand

Pine Beach Bar

Pine Beach Bar is onderdeel van het luxe InterContinental in het noorden van Kamala Beach. Hier kun je op de comfortabele stoelen of zitzakken met je voeten in het zand genieten van een paar cocktails, kwalitatieve wijnen of gewoon een verkoelend frisje. Ook serveert Pine Beach Bar verschillende westerse en Thaise gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een simpele maar oh zo lekkere pizza margherita, sappige hamburger, een mals stukje vlees of lekker visje van de grill. Toetjes hebben ze hier natuurlijk ook en daarom is het misschien leuk om na je diner ergens anders hier je avond af te sluiten. 

Pine Beach Bar aan Kamala Beach op Phuket in Thailand

Cafe del Mar Phuket

Liefhebbers van beats op het strand moeten wel een drankje en dansje doen bij het wereldmerk Cafe del Mar op Phuket. Het is eigenlijk best vreemd dat zo’n populaire naam uit het nachtleven van Ibiza sinds 2017 is neergestreken in het ietwat rustigere Kamala Beach. Je zou toch denken dat Patong Beach een betere locatie zou zijn… Wij vinden de locatie in ieder geval goed gekozen, dit zorgt namelijk voor een relaxtere vibe en alsnog komen muziekliefhebbers vanuit heel Phuket naar Kamala Beach voor de beach house en deep house die hier voornamelijk wordt gedraaid. House is a feeling en dit gevoel ga je zeker ervaren bij Cafe del Mar op Phuket, genieten maar! Trouwens neem je zwemkleding mee want ze hebben een fijn zwembad waarin je fijn kunt chillen! 

Cafe del Mar op Phuket, Thailand

Vanilla Sky Bar & Gastro Pub

De laatste in ons rijtje is voor Vanilla Sky Bar & Gastro Pub. Je vindt deze gedeeltelijke rooftop bar bovenop Cape Sienna. Dit mooie resort ligt tussen Kamala Beach en Rayee Beach in. Niet goedkoop maar een geweldige locatie voor een leuk avondje uit. Je kunt er zowel binnen als buiten genieten van o.a. smakelijke tapas maar ook van kwalitatieve hoofdgerechten. Als drankje raden wij je de moleculaire cocktails aan, een genot voor de zintuigen. Ze zijn te bestellen vanaf 360 baht en hebben namen als de Irish Fog en Forest Flower. Een mocktail komt uit op 180 baht en een soft drink kost 100 baht bij Vanilla Sky. Het uitzicht over de Andamanse Zee is gratis en priceless!

Vanilla Sky Bar & Gastro Club op Phuket, Thailand
Exclusieve cocktail bij Vanilla Sky Bar & Gastro Club op Phuket, Thailand
Vanilla Sky Bar & Gastro Club op Phuket, Thailand

De kaart van midden Phuket

Speciaal voor jullie hebben we een kaart van midden Phuket gemaakt. Hierop staan de stranden, de beste eet- en drinktentjes, leuke bezienswaardigheden en andere activiteiten. Veel plezier!

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Lees hier onze artikelen over Krabi Town en omgeving
Klik hier als je al onze artikelen wilt zien over Koh Phi Phi in Thailand
Lees hier alle informatie over Railay, een van de mooiste bestemmingen van Thailand
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
klik hier voor al onze Picture This artikelen
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
Pattaya, Lees hier alles over het uitgaan de stranden, activiteiten, rooftop bars en hotels
Back To Top