fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Uitzicht op Kalim Beach (Phuket) met een drone
Uitzicht op Kalim Beach (Phuket) met een drone

Image: 9mot

KALIM BEACH - THUISHAVEN VAN HET BESTE ITALIAANSE RESTAURANT VAN PHUKET!

Op steenworp afstand van het populaire Patong Beach ligt het kleine rustige Kalim Beach langs de grote weg die van naar Patong naar Kamala leidt. Veel bezoekers denken dat het strand van Kalim onderdeel van Patong is, maar dat is niet zo. Misschien komt dat omdat je er vanaf het noorden van Patong Beach binnen een kwartier gemakkelijk heen kunt lopen. 

Kalim Beach met op de achtergrond in de verte Patong Beach

Image: 9mot

Als je noordwaarts over de drukke weg aan Kalim Beach rijdt, kom je de volgende stranden tegen; Nakalay Beach, Yae Beach, Hua Beach en Rayee Beach. Het eindstation is het mooie Kamala Beach. Zuidwaarts arriveer je binnen een aantal minuten in het noorden van Patong Beach. Kalim Beach wint zeker geen schoonheidsprijs als het om mooiste stranden van Phuket gaat. Zelfs zwemmen is bepaald geen feest vanwege de rotsen, stenen en dood koraal op de zeebodem. Een mooie zonsondergang biedt Hat Kalim, of Haad Kalim, wel. (Hat / Haad is strand in het Thais). Er zijn niet heel veel activiteiten en bezienswaardigheden in Kalim te beleven maar je kunt er uitermate goed vertoeven in een aantal zeer gewaardeerde resorts. Lekker makkelijk als je niet in de drukte van Phuket wilt slapen, maar er wel zo wilt zijn!  

Kalim Beach op Phuket gezien met een drone
De zee van Kalim Beach op Phuket

En toch wordt Kalim Beach vanuit heel de wereld bezocht, en dat heeft met maar één zaak te maken… Acqua Restaurant. Volgens velen het beste Italiaanse restaurant van Phuket en volgens anderen zelfs van geheel Thailand! Wat zeg je, ben je geen liefhebber van de Italiaanse keuken? Gelukkig kan er ook uitermate goed gedineerd worden bij een paar andere super goede restaurants in deze omgeving zoals L’Arôme by the sea

Uitzicht op Kalim Bech vanuit L'Arome by the sea

Activiteiten en bezienswaardigheden rondom Kalim Beach

Veel is er in Kalim op Phuket niet te beleven, maar de dingen die je er kunt zien en doen tijdens een bezoek of overnachting aan Kalim Beach hebben we hieronder vermeld. Wij zouden sowieso alleen al hierheen gaan om te dineren in het Acqua Restaurant van Alessandro en zijn team, daarover verderop meer.

Vissen

Sommige van jullie vinden vissen heel leuk. Niet om naar te kijken of op te peuzelen, maar met zo’n hengel turend naar het (zee)water. Als de zee van Kalim kalm is dan dient de kust als een goede vislocatie. Hierbij geven we je ook een klein geheim prijs, Vrijwel tegenover IndoChine Resort & Villas is een trap die naar een piepklein deel van Kalim Beach leidt. Hier hengel je zeker wat vis binnen!

We kunnen ons voorstellen dat je geen hengel vanuit thuis hebt meegenomen. Hengels en andere benodigde visattributen kun je huren of kopen bij Nanai Fishing Store aan Nanai Road in Patong. Zie onze kaart van midden Phuket voor de exacte locatie.

Trappen richting gedeelte van Kalim Beach op Phukt
Rotsachtige kust van Kalim Beach op Phuket
Vissen bij Kalim Beach op Phuket

Surfen

De zee van Kalim Beach is vaak een geweldige surfspot met uitstekende golven. Daarom wordt Kalim regelmatig bezocht door surfers die in Patong overnachten. Zelfs de beste surfschool van Patong, Andaman Sea Surf School, komt hier maar al te graag de golven berijden! Op de zeebodem van Kalim ligt een dood koraalrif waardoor golven niet al heftig worden gebroken maar mooi doorrollen. Een ware “reef breaker” hebben we recent nog geleerd van een surfer woonachtig op Phuket.

Mooie golf om op te surfen in de zee tegenover Kalim Beach op Phuket

Kalim Market

Vooral tijdens de avond is deze markt leuk om te bezoeken! Overdag zijn het maar een paar stalletjes, maar tijdens het einde van de middag / begin van de avond wordt het gezellig druk met een dertigtal kraampjes. Deze markt wordt veelvuldig bezocht door de locals die er graag komen shoppen en snacken. Dankzij de markt kun je in elk geval je honger en dorst stillen tijdens het bekijken van die prachtige zonsondergang op de granieten rotsen of het strand van Kalim. De Kalim Market vind je vanzelfsprekend ook op onze kaart van midden Phuket.

Kalim Viewpoint

Hierboven beschreven we een simpele markt, maar dit is geen makkelijk viewpoint-bezoek in vergelijking met het Laem Sing Viewpoint. We hebben het hier over een pittige trektocht door de rubberplantages van Patong. Je beloning, een ge-wel-dig uitzicht over Patong en Kamala Beach. Ga uit van een “wandeling” van minimaal een uur, vergeet geen water mee te nemen en doe vooral goed schoeisel aan.

Gelukkig heb je doorgelezen, want er is hoogstwaarschijnlijk ook een veel gemakkelijkere manier om dit viewpoint van Kalim te bezoeken… Je kunt er namelijk volgens Google Maps ook met een gemotoriseerd voertuig komen… Echter, schijn kan bedriegen, geloof ons, we zijn vaker door Google Maps om de tuin geleid. In sommige gevallen kan er helemaal geen auto of zelfs terreinwagen komen en in andere gevallen leek de hike of wandeling een eitje. Zoals die keer op Koh Tao, toen we even dachten om van Sairee Beach naar Hing Wong Bay te lopen...

Maar goed, de weg naar Kalim Viewpoint hebben we op Google Maps uitgezet, maar vraag voor de zekerheid een rond als je in Patong of Kalim bent. Of je gaat gewoon lopend het avontuur tegemoet.

Richting Kalim Viewpoint op Phuket
Kalim Viewpoint letters vlakbij Kamala en Patong
Uitzicht vanafa Kalim Viewpoint op Patong, Phuket

Hoe kom je op Kalim Beach?

Check ons artikel over Kamala of Patong waarin we uitleggen hoe je hier vanaf verschillende plaatsen op Phuket kunt komen. Kalim Beach ligt namelijk tussen deze twee grote badplaatsen van Phuket in.

De beste restaurants van Kalim Beach

Wat ons al snel opviel was dat er naast het beste Italiaanse restaurant van Phuket, nog een aantal uitmuntende restaurants in Kalim te vinden zijn. Hieronder hebben we er een paar voor je uitgewerkt.  

Het interieur van Acqua Restaurant op Phuket, Thailand
Het interieur van Acqua Restaurant op Phuket, Thailand

Acqua Restaurant

Kalim Beach is de thuisbasis van Acqua Restaurant wat wordt gerund door Alessandro Frau en zijn vrouw. Alessandro is een vriendelijke, toegankelijke chef uit het Italiaanse eiland Sardinië. Hij kookt voornamelijk mediterrane gerechten waarbij hij zijn achtergrond nimmer verloochend. Ondanks hij de geijkte kooktechnieken perfect onder de knie heeft, schuwt deze sterrenchef het niet om nieuwe wegen in te slaan. Elk gerecht wordt fraai opgemaakt en tot ware kunst verheven, dineren bij Acqua Restaurant is een kunst voor de ogen en smaakpapillen!  

WIST JE DAT?
Vanwege het daverende succes van Acqua in Phuket is er in 2020 ook een Acqua Restaurant in Bangkok geopend.

Collage mooi opgemaakte gerechten bij Acqua Restaurant aan Kalim Beach op Phuket, Thailand

De verdiensten van Alessandro en zijn team

Alessandro heeft tal van titels en prijzen bemachtigd en daarom denken we dat een Michelinster niet heel lang meer op zich laat wachten. De felbegeerde Michelin Plate krijgt het restaurant al jaren en in 2020 stond Acqua Restaurant in de top 20 restaurants van Thailand Tatler. De Italiaanse Alessandro behoort zelf tot een van de 20 beste chefs uit Azië! 

WIST JE DAT?
Alessandro heeft meegedaan aan het televisieprogramma Iron Chef Thailand, de Thaise versie van Master Chef.

De menukaart

Bij Acqua Restaurant op Phuket kunnen gasten kiezen voor een twintigtal a la carte voorgerechten zoals Black Angus beef tartaar, op Catalaanse wijze bereide salade met kreeft en, voor de vegetariërs, een gegrilde aubergine. Hoofdgerechten zijn er van kip tot kwartel en van rund tot rode mul, en desserts zoals de Memories “Fior di Latte” of Siciliaanse Cannoli zullen menig harten doen smelten! Vanzelfsprekend zijn er ook verrukkelijke verse pasta’s, risotto en pizza (uit de houtoven) te bestellen. Zie hier de gehele menukaart van Acqua Restaurant.

Arrosto in de oven bij Acqua Restaurant op Phuket
De Arrosto opengesneden door Alessandro Frau bij Acqua Restaurant op Phuket
Arrosto op een bord geserverveerd bij Acqua Restaurant op Phuket

Acqua Signatures Degustation

Zelf zouden wij voor de Acqua Signatures Degustation gaan. Voorwaarde hiervoor is dat het hele tafelgezelschap hetzelfde menu moet bestellen. Er zijn twee versies, een voor 2500 baht en de ander voor 3500 baht – beide exclusief dranken. Na de keuze wordt er een fantastisch signature menu met liefde bereid en uitgeserveerd door het uitermate vriendelijk personeel. That’s what we call amore!

Mooi opgemaakt gerecht bij Acqua Restaurant van Alessandro Frau op Phuket en in Bangkok
Mooi opgemaakt gerecht bij Acqua Restaurant van Alessandro Frau op Phuket en in Bangkok

De wijnkaart

Bij een geweldig maal als bij Acqua komt een goed glas wijn pas echt tot zijn recht! Daarom pronken er talloze goede Italiaanse wijnen op de wijnkaart! Ook hiermee heeft Alessandro hoge ogen gescoord waarbij sommigen alleen al voor een goed glas wijn Acqua Restaurant bezoeken. 

Goede wijnen bij Acqua Restaurant in Kalim Beach op Phuket
Acqua Retaurant krijgt twee glazen bij Wine Spectator 2020
Benoeming in Michelin Gids 2019, 2020 en 2021 voor Acqua Restaurant op Phuket

BEKIJK OOK
Het interview met collega Jim Ophorst van het restaurant PRU die ook op Phuket woont. Chef Alessandro heeft hier ook een bijdrage aan geleverd door Jim een aantal vragen te stellen. Jim Ophorst heeft in 2020 de enige Michelinster op Phuket gekregen, plus de enige Michelin Green Star van Thailand. PRU is een restaurant gelegen in het fraaie Trisara resort.

Pantai Seaview Restaurant

De naam verklapt het al, bij Pantai Seaview Restaurant kijk je uit over de zee van Kalim en Patong Beach. Het uitzicht in combinatie met vele kwalitatieve en smakelijke (Halal) gerechten maakt Pantai een uitermate goed restaurant om te eten. Je kunt er ontbijten, lunchen en dineren, maar ook voor een drankje of snack ben je er van harte welkom!

Dol op dim sum? Vanaf 22 baht zijn er talloze dim sum gerechtjes te bestellen. Maar ook roti, een soort pannenkoek, met bijvoorbeeld banaan bestel je voor 40 baht.  Rijst met kip is 50 baht, een koopje! Een drankje zoals ijskoffie of ijsthee kost 25 baht en een Honey Lemon of Red Soda voor 30 baht. Het moge wel duidelijk zijn dat alles hier erg goed geprijsd is, zeker voor de kwaliteit van de producten. Pantai ligt pal aan de weg die langs Kalim Beach kronkelt, vrijwel tegenover Acqua Restaurant.

Pantai Seafood langs de weg van Kalim Beach op Phuket

Sea Salt Lounge & Grill

Sea Salt Lounge & Grill is onderdeel van het Diamond Cliff Resort waarbij je zowel buiten als binnen plaats kunt nemen. De sfeer is relaxed en vooral buiten kun je lekker loungen op de banken met uitzicht op zee. Bij Sea Salt kun je naar hartenlust genieten van gegrild vlees, zoals de perfect gegrilde Tomahawk Steak van maar liefst 1,2 kilo!! Liever wat lichters? Sea Salt Lounge & Grill serveert ook verse sushi en sashimi, lekker om te delen net zoals de Grilled Seafood Platter of Surf and Turf! 

Lekker buiten chillen bij Sea Salt Lounge & Grill aan Kalim Beach op Phuket
Lekker buiten chillen bij Sea Salt Lounge & Grill aan Kalim Beach op Phuket

Alleen een drankje doen? Bezoek deze leuke plek dan tijdens zonsondergang voor een gezellige sundowner. Cocktails kosten gemiddeld 320 baht en een biertje is 160 baht. Meer weten? De menukaart en andere informatie van Sea Salt Lounge & Grill is te vinden op hun website.

Surf & Turf bij Sea Salt Lounge & Grill aan Kalim Beach op Phuket
Sushi en Sashimi bij Sea Salt Lounge & Grill aan Kalim Beach op Phuket

L’Arôme by the sea

Gek op de Franse keuken en op zoek naar een romantisch diner voor twee of is er iets te vieren? L’Arôme by the sea lijkt speciaal voor dit soort gelegenheden te zijn opgericht! Aan de rand van Kalim Beach, op nog geen geen vijf minuten rijden vanaf Patong centrum, is dit fine dining restaurant dé plek om te genieten van een relaxte rendez vous.

Bij L’Arôme worden gerechten uit de moderne Franse keuken geserveerd en voor een cocktail moet je vooral op hun rooftop zijn! Met een wijnkaart van maar liefst 80 verschillende wijnen moet een goed glas wijn ook wel lukken. 

Het restaurant L'Arome by the sea aan Kalim Beach op Phuket gezien met een drone

Het Menu Experience biedt een zes gangen diner voor 2.000 baht met onder andere tuna tartare, consume van krab, ravioli met kreeft en een Thaise kaasselectie. Dat laatste vinden we typisch Frans, maar dan met een Thaise twist, heel leuk! Het Menu Découverte voor 1.200 baht biedt drie gangen maar een voor-, hoofd- en nagerecht van de kaart bestellen kan natuurlijk ook. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van L’Arôme by the sea.

WIST JE DAT?
De keuken wordt gerund door Chef Ann uit Krabi en haar keukenbrigade bestaat uit alleen maar dames.

Voorgerecht bij L'Arome by the sea aan Kalim Beach op Phuket
Hoofdgerecht bij L'Arome by the sea aan Kalim Beach op Phuket
Nagerecht bij L'Arome by the sea aan Kalim Beach op Phuket

Malika Sky Bar

Eerlijk is eerlijk, Malika Sky Bar is geen echte sky bar zoals de sky bars van Bangkok maar toch moesten we deze toplocatie tippen! Malika is gelegen op de zesde verdieping van het Kalima Resort & Spa Phuket waarover we verderop schrijven. Malika biedt een machtig mooi vergezicht over de Andamanse zee met servicegerichte bediening in een ongedwongen sfeer.

Een signature cocktail kost 280 baht en een klassieke cocktail 260 baht. Een biertje zoals Chang of Singha kost 130 baht en een frisje 100 baht. Op de menukaart staan o.a. salades, hamburgers, sandwiches, Thaise en westerse gerechten.

Malika Sky Bar van het Kalima Resort Phuket

De beste resorts van Kalim

In slaap vallen met het geruis van de zee en toch binnen een paar minuten in Patong zijn? Hieronder de beste resorts van Kalim Beach waar dit echt kan!

SUPPORT ONS
Door ons een virtuele ijskoffie te doneren of je hotelovernachtingen en reizen via de links op onze site te boeken. Dit hoeft geen hotel in Thailand te zijn of die wij aanbevelen. Wij ontvangen dan van onze partners zoals Booking.comAgoda, 12GoAsia en Bol.com een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Thanks!

Diamond Cliff Resort & Spa

Tegenover het strand van Kalim ligt het Diamond Cliff Resort & Spa. Een prachtig resort waarbij je de drukte van Patong achter je laat. En omdat dit resort op een berg is gebouwd brengt een shuttlebusje je keurig van je kamer en weer terug. Dit resort heeft twee zwembaden waarbij de grootste een waterglijbaan en poolbar heeft. Genieten van een cocktail in het zwembad terwijl de kids zich geen seconde hoeven te vervelen! 

Diamond Cliff Resort & Spa aan Kalim Beach op Phuket vanaf boven gezien met een drone

Eerder in dit artikel over Kalim Beach zoomden we al in op het voortreffelijke Sea Salt Lounge & Grill maar er zijn nog meer goede restaurants die het resort herbergt. Zo kan er naar hartenlust gegeten worden bij het Japanse restaurant Kiko of kun je lekker snacken bij de Waterfall Pool Bar. Qua kamers zit, of lig, je helemaal goed! De Super Deluxe Room biedt je alle rust en comfort die je kunt wensen, en heb je liever uitzicht op zee dan raden we je de Super Deluxe Sea View aan. Ben je een huwelijksreis aan het plannen of heb je gewoonweg samen wat te vieren? Kies dan voor de Romantic Suite! Benieuwd naar dit resort? Kijk zelf maar via de onderstaande link!

>>> Meer informatie of boek een verblijf in het Diamond Cliff Resort & Spa

Zwembad van Diamond Cliff Resort & Spa aan Kalim Beach op Phuket
Kamer van Diamond Cliff Resort & Spa aan Kalim Beach op Phuket

Novotel Phuket Resort

Novotel is geen onbekende in de hospitality wereld. Op Phuket hebben we zelfs al een aantal Novotels getipt zoals die aan Kamala en Surin Beach. Het Novotel Phuket Resort kijkt uit op Kalim Beach en ligt op twee kilometer van Patong. Een groot voordeel van de ligging van dit resort is dat het in Kalim een stuk rustiger is, fijn voor families met kleine kinderen. Het resort heeft een zwembad, fitnesszaal, spa / wellness center en goede kamers / suites. Niet alleen in dit resort maar wereldwijd zijn de faciliteiten en service uitmuntend.

>>> Meer informatie of boek een verblijf in het Novotel Phuket Resort

Het Novotel Phuket Resort tussen Patong en Kalim Beach op Phuket

Kalima Resort & Spa

Eerder in ons artikel over Kalim Beach tipten we je de Malika Sky Bar en hier gaan we verder in op het mooie resort waar deze bar zich bevindt. Kalima Resort & Spa Phuket ligt op een berg tegenover Kalim Beach, dankzij de bouw ontstaat er vrijwel vanuit iedere gemeenschappelijke ruimte een mooi uitzicht op zee. Kinderen kunnen hier een potje minigolfen of lekker spetteren in het zwembad.

Drie keer per dag gaat er een shuttle service naar het strand van Patong, leuk als je een dagje het strand en / of stad van Patong wilt verkennen! Er zijn verschillende soorten kamers te boeken zoals een luxe tweepersoonskamer tot een maisonnette met privézwembad! Dit eco-vriendelijke resort is er eentje om te onthouden als je naar Phuket of Khao Lak wilt reizen!

>>> Meer informatie of boek een verblijf in het Kalima Resort & Spa Phuket

WIST JE DAT?
We al eens eerder hadden geschreven over een Kalima Resort, maar dan niet in Phuket. Het ging om Kalima Resort and Villas Khao Lak aan Poseidon Beach in Khao Lak.

Het Kalima Resort & Spa op Phuket
Het Kalima Resort & Spa op Phuket
Kamer van het Kalima Resort & Spa op Phuket

IndoChine Resort and Villas

Hierboven noemde we al een resort waar je kunt minigolfen, maar de tennisliefhebbers onder ons moeten in het IndoChine Resort zijn! En niet alleen tennisliefhebbers maar iedereen die van goede gastvrijheid en luxe schoonheid houdt raden we dit resort aan. Het terrein bestaat uit een aantal schitterende poolvillas die allemaal uitkijken op de Andamanse zee. Villas zijn minimaal 240 m2 ruim en hebben alles voor een onbezorgde vakantie die zo comfortabel als thuis voelt. In dit geval wordt je bed opgemaakt, je villa schoongemaakt en er staat elke morgen een lekker vers ontbijtje voor je klaar. Minder geld te besteden? Je kunt hier ook kamers boeken met standaard bubbelbad, ook niet verkeerd!

>>> Meer informatie of boek een verblijf in het IndoChine Resort and Villas

Pool Villa van IndoChine Resort & Villas aan Kalim Beach
Diner met uitzicht op Patong bij IndoChine Resort & Villas aan Kalim Beach
IndoChine Resort & Villas aan Kalim Beach gezien met een drone

Nog meer leuke bestemmingen in het midden van Phuket

Lees hier alles over Kamala Beach op Phuket
Lees hier alles over Patong (Beach) op Phuket, Thailand
Je leest hier van alles over Bang Tao Beach en het Laguna Phuket gebied

De kaart van midden Phuket

Speciaal voor jullie hebben we een kaart van midden Phuket gemaakt. Hierop staan de stranden, de beste eet- en drinktentjes, leuke bezienswaardigheden en andere activiteiten. Veel plezier!

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

Lees over de beste restaurants in Bangkok en nog veel meer
Lees hier onze artikelen over Krabi Town en omgeving
Klik hier als je al onze artikelen wilt zien over Koh Phi Phi in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
klik hier voor al onze Picture This artikelen
Koh Chang strand in Thailand
Bekijk hier een aantal supermooie foto's van Koh Samui
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Back To Top