fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

John Suwan Viewpoint uitzicht over Chalok Bay en Tian Og bay (Shark Bay) in Koh Tao
John Suwan Viewpoint uitzicht over Chalok Bay en Tian Og bay (Shark Bay) in Koh Tao

JOHN SUWAN VIEWPOINT

Vanaf het John Suwan Viewpoint heb je een geweldig uitzicht over Chalok Baan Kao Bay en Tian Og Bay (Shark Bay). Als je ook maar een beetje in de buurt bent mag je hem eigenlijk niet overslaan! De klim naar het uitkijkpunt is redelijk pittig, maar is voor de meeste mensen met een normale conditie goed te doen. Houd wel rekening met de warmte die er een schepje bovenop doet. De klim naar boven duurt ongeveer een half uurtje in een rustig tempo (waarom zou je haasten?) met hier en daar een foto momentje.

Uitzicht onderweg naar John Suwan Viewpoint
Uitzicht onderweg naar John Suwan Viewpoint

Image: ThailandMagazine.com

Onderweg is het uitzicht trouwens ook al de moeite waard! De route vraagt wel wat flexibiliteit en lenigheid omdat je over een aantal rotsblokken moet klauteren. Er hangen hier en daar touwen om je een beetje te helpen. Je inspanning wordt in ieder geval beloond met prachtig uitzicht, wat in het echt natuurlijk nog veel mooier is dan op de foto! Je zal trouwens de eerste niet zijn die op slippers het John Suwan Viewpoint beklimt, maar goede sandalen of iets van sneakers maken deze trip wel makkelijker, leuker en veiliger!

TIP!
Na al je inspanning kijk je waarschijnlijk wel uit naar een duik in de zee, gelukkig zijn de mooie strandjes van Freedom Beach & Taa Toh Yai zeer dichtbij. Een perfecte combinatie!

Naar boven klimmen over de rotsen richting John Suwan viewpoint
Naar boven klimmen over de rotsen richting John Suwan viewpoint

Image: ThailandMagazine.com

Hoe kom je bij het John Suwan Viewpoint

De weg naar het John Suwan Viewpoint begint iets voorbij het Freedom Beach Resort bij Freedom Beach. Het viewpoint wordt goed aangegeven. Je weet zeker dat je goed zit als je wordt aangehouden om de 50 Baht te betalen.

Toegang: 50 Baht
Scooter: Het grootste gedeelte van de weg bestaat uit beton, alleen het laatste deel van de weg is in slechte staat. Dit stuk hoef je niet te rijden als je dat niet wilt. Er is namelijk scooter parkeerplek vlakbij het Freedom Beach Resort. Vanaf hier is het nog maar een klein stukje lopen. Geen reden om onnodige risico’s te nemen in ieder geval.
Taxi indicatie: Vanaf Sairee Beach naar Freedom Beach 400 Baht voor 1 of 2 personen enkele reis, daarna 100 Baht per persoon extra.

WIST JE DAT?
Koh Tao heeft in het noorden van het eiland ook nog een andere topper onder de toppers namelijk het prachtige Mango Viewpoint!

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN KOH TAOBooking.com

Back To Top