fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

James Bond Island, uit het water stekende rots Khao Ta Pu
James Bond Eiland, uit het water stekende rots Khao Ta Pu

Image: merydolla

JAMES BOND ISLAND

James Bond Island ligt in Phang Nga Bay en is onderdeel van het Ao Phang Nga Bay National Park. Veel mensen bezoeken het eiland vanuit Phuket ondanks het dichterbij het vasteland van Phang Nga ligt.

Khao Phing Kan

James Bond Island, ooit bekend als Khao Phing Kan, werd in 1974 wereldberoemd door de film ‘The Man with the Golden Gun’ uit de bekende James Bond filmreeks. Dankzij die filmopnames kon iedereen deze fantastische locatie zien en werd dit eilandje in Thailand razend populair.

Het eiland bestaat uit twee rotsen die met elkaar zijn verbonden door een stuk strand. Ook aan de westkant van het eiland is een smal strand, hier word je met de boot naar toegebracht en moet je de park fee betalen. De prijs is 300 baht voor volwassenen en 100 baht voor kinderen, je hebt dan wel toegang tot het gehele Ao Phang Nga National Park.

Door het onderstaande stukje in de James Bond film werd het eiland Khao Phing Kan razend populair:

Khao Ta Pu

Het James Bond Island is maar een klein eiland. Als je aankomt varen zie je meteen de grootste attractie van het hele Ao Phang Nga National park, de uit het water stekende rots Khao Ta Pu. Deze kenmerkende langwerpige rots steekt twintig meter boven de zee uit. De onderkant van de rots is door erosie afgesleten waardoor dit deel een stuk smaller is dan het bovenste gedeelte. Het lijkt erop dat de rots hierdoor om zou kunnen vallen.

James Bond Island, drone foto van rotsen in zee

Image: dimabucci

Hoelang deze rots nog stand houdt is natuurlijk de vraag maar voorlopig lijken er nog geen grote zorgen. Om ervoor te zorgen dat de rots zo lang mogelijk blijft staan mogen er geen grote boten en speedboten meer in de buurt komen.

De rots ligt op 40 meter afstand van het James Bond Island en als het laag water is kun je zelfs een stukje dichterbij komen. Je kunt mooie foto’s maken vanaf het strand maar voor de beste foto neem je de speciaal hiervoor aangelegde trappen naar boven.

Strand James Bond Island tussen twee grote rotsen in.

Khao Phing Kan

Op het James Bond Island is nog een ander mooi natuurfenomeen te zien, Khao Phing Kan, de leunende rots en dat ik ook exact wat de naam Khao Phing Kan betekent. Deze mooi gladde rots lijkt omgevallen te zijn en lijkt steun te zoeken bij een andere rots. Hierdoor is er een grote spleet ontstaan. Ook deze rots had een rol in de James Bond film en is een bezoek en fotomomentje waard, je bent er nu toch.

Khao Ta Pu, gespleten rots op het James Bond Island

Souvenirshops

Waar toeristen zijn, zijn souvenirshops. dus uiteraard ook op het James Bond Island. Leuk om te weten is dat een deel van de verkopers op het drijvende moslimdorp Koh Panyee woont. Dit eiland bezoek je vaak ook als onderdeel van de James Bond Island Tour. De spullen die je hier kunt kopen zijn veelal niet anders dan de spullen die je op andere toeristische plekken ziet. Het grote verschil is dat de prijzen hier nog een stukje hoger liggen. Je zal flink moeten onderhandelen om een tot een redelijke prijs te komen voor een aandenken aan je James Bond Tour.

Rotsformaties in zee

Hoe kom je op het James Bond Island

Het James Bond Island kun je bezoeken door middel van een tour. De meeste mensen starten de tour in Phang Nga, of Phuket. Maar ook verder gelegen plaatsen zoals Khao Lak en Krabi zijn mogelijk. Vanuit Phang Nga zijn de tours goedkoper en langer in het gebied omdat de afstanden korter zijn. In veel gevallen bezoek je meestal nog een extra eiland en tempel. Vraag altijd om het programma voordat je boekt om teleurstellingen te voorkomen.

Je kunt een tour boeken bij elk willekeurig reisbureau. Vanuit Phuket wordt er meestal gebruik gemaakt van grotere (speed)boten en vertrek je vanaf de Ao Po Pier in het noordwesten van Phuket.

Vanuit Phang Nga worden er vaker longtailboten ingezet en vertrek je vanaf de Tha Dan Pier gelegen op tien kilometer van Phang Nga Town.

boot onderweg naar James Bond Island

James Bond Island Tour

Tijdens de James Bond Island Tour bezoek je een aantal prachtige plekken. Het is de meest gekozen tour vanuit Phuket en Phang Nga.

De bootreis naar de verschillende eilanden alleen is al een ware traktatie met de begroeide rotsformaties die uit het smaragdgroene water reizen. Het is bijna surrealistisch zo mooi! In de rotsen zijn “kamers” (Hongs) waar je in kan met een kajak en vervolgens in een mini jungle terecht komt. Een ervaring die je niet snel vergeet! Eilanden die vaak worden bezocht zijn Koh Panyee, Hong Island, Koh Thalu Ok, Naka Island en Koh Panak.

Kajak vaart een grot in bij Hong Island

Natuurlijk bezoek je tijdens de James Bond Island Tour ook het James Bond Island met de bijzondere rots inhet water. Lunchen doe je vaak op het eiland Koh Panyee waarna je de tijd hebt om het bijzondere dorpje te verkennen. Lees ook ons artikel over dit unieke drijvende dorp.

Dronefoto van het eiland Koh Panyee Moslim Village in Phang Nga Bay

Sommige James Bond tours bezoeken ook nog een relax eiland of nog een plek waar je kunt kajakken. De meeste tours volgen min of meer dezelfde route maar er zijn ook privétours of kleinschalige tours te boeken die meer ruimte bieden voor persoonlijke wensen. Welk eiland je bezoekt is ook afhankelijke van het getij, je opstapplaats en de duur van de tour. De meeste grotten kun je bijvoorbeeld alleen in bij laag water.

Relaxen op Naka Island, wit strand en helder water
boten van de James Bond Island Tour

Vroege vogels tijdens de zonsopkomst boven Phang Nga Bay

Het kan erg druk zijn op het James Bond Island. Zie je dat niet zitten? Boek dan een Early Bird Tour. Je kan dan de drukte ontwijken EN de zon zien opkomen boven Phang Nga Bay, een geweldige ervaring! Je vertrekt veel eerder dan alle andere tours waardoor het overal veel rustiger is. Kans dat je soms zelfs de enige bent! Je moet echter wel vroeg uit de veren, je vertrekt namelijk rond een uur 05:00, daar hebben vroege vogels geen problemen mee, toch?

Speedboten liggen klaar voor de James Bond Island Tour

SUPPORT ONS
Met een virtuele ijskoffie en/ of boek je hotelovernachtingen, binnenlandse Thailand reizen en bijvoorbeeld reisspullen via onze partnerlinks. Klik op de link die voor jou van toepassing zijn en boek daarna het hotel, resort of hostel naar keuze: Booking.com, Agoda en HostelWorld. Dit hoeft geen accommodatie te zijn die wij op onze site aanbevelen, zelfs niet eens in Thailand. Via 12GoAsia kun je reizen met een bus, mini van, taxi, boot of trein voor in Thailand boeken. Voor vluchten gebruiken we SkyScanner en voor reisspulletjes e.d. kent iedereen Bol.com wel. Dankzij de link krijgen wij een kleine commissie en dit kost jou helemaal niets extra. Dank!

Boten liggen klaar bij Koh Thalu voor het Kayaken

Koh Thalu

Een bezoek aan het eiland Koh Thalu is onderdeel van de James Bond Island Tour. Het eiland zit vol verscholen grotten, mangrove en verborgen lagunes die je gaat ontdekken met een kajak. Zelf hoef je helemaal niet te doen terwijl je over het smaragdgroene water vaart, want er gaat iemand mee in de kajak die voor jou peddelt. Voor sommige grotten moet je eerst helemaal plat liggen om onder de opening door te kunnen, een bijzondere ervaring!

Mocht bovenstaande te spannend zijn dan kun je de James Bond Tour ook zonder het kajakken boeken. Ook als je zonder kajak geboekt hebt dan kun je dat meestal alsnog ter plaatse erbij boeken voor circa 300 baht per persoon. Wil je zeker wel kajakken controleer dan voor vertrek wat de mogelijkheden zijn. Persoonlijk vinden wij het kajakken wel een van de hoogtepunten van de tour. De kajaktocht duurt ongeveer een half uur en wanneer je niet wilt kajakken dan kun je wachten op de grote boten die voor de grot in het water liggen.

Kajaks bij Hong Island
Pang Nga Bay, grote uit het water stekende rotsen met kano's op zee

Kajaktours naar Hong Island en James Bond Island

Bij een kajaktour ga je ook naar het James Bond eiland maar de nadruk ligt meer op kajakken. Met een boot wordt je tot dichtbij je bestemming gebracht waarna je overstapt in een kajak. Je bezoekt onder andere Hong Island. Dit eiland staat bekend om de mooie grotten en verborgen lagunes. Ook Koh Pa Nak waar je met een kajak een donkere vleermuisgrot in gaat, wordt veel bezocht tijdens de kajaktours. Er zijn hele of halve dagtochten mogelijk.

Kajak vaart langs grot rots in Phang Nga Bay
Kajaken in een donkere grot bij Hong Eiland

James Bond Tour vanuit Phang Nga Town

Vanuit Phang Nga Town kun je gemakkelijk de James Bond Tour regelen. In Phang Nga Town heeft Sayan Tour de meeste tevreden klanten. Voor een groepstour met een longtailboot betaal je tussen de 1.100 en 1.300 baht. Vaak ben je dan een hele dag onderweg. Je vind Sayan Tour in het busstation van Phang Nga Town. Zodra je in Phang Nga Town aankomt word je benaderd door diverse gidsen voor tours en accommodaties. Laat je niet overdonderen en oriënteer je goed voordat je iets boekt. Lees verder in ons Phang Nga Town artikel voor meer informatie.

OOK LEUK OM TE LEZEN

klik hier voor alle informatie over Phang Nga
Klik hier als je wilt weten wat er te doen is in Krabi Town en omgeving
Bekijk hier de allerbeste hotels en hostels van Khao Sok
Klik hier om meer te ontdekken over Koh Samui
Foto Cheow Lan Lake in Khao Sok, met link naar alle artikelen
Klik hier als je meer wilt lezen over Sunrise Beach op Koh Lipe, Thailand
De beste pool villas van Ao Nang vind je hier
De Chao Phraya river van Bangkok, lees hier alles over dit mooie gebied
Marriott Marquise in Bangkok met link naar artikel waar slapen in Bangkok
Back To Top