fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Jim Ophorst die de eerste Michelin Green Star in Thailand overhandig krijgt
Jim Ophorst die de eerste Michelin Green Star in Thailand overhandig krijgt

EEN UNIEK INTERVIEW MET JIM OPHORST VAN PRU RESTAURANT OP PHUKET

Toen we hoorden dat er een Nederlandse chef de Michelinsterren uit de hemel kookte en ook nog eens de eerste Michellin Green Star van Thailand had gekregen waren we natuurlijk ontzettend trots. Zoals een gedeelte van onze lezers inmiddels wel weten komen we uit Nederland. De combinatie van ons geboorteland, de liefde voor Thailand en lekker eten zorgde ervoor dat we Jim direct een aantal vragen wilde stellen… 

Maar we dachten ook dat een interview met Jim leuker zou zijn als we er een draai aan zouden geven. Daarom vroegen we een aantal van onze relaties en vrienden of hun ook een aantal vragen via ons aan Jim wilde sturen. Van het een kwam het ander en uiteindelijk hebben we ook mensen die dichtbij Jim zelf staan gevraagd. Hieronder het resultaat waarbij ook dank naar alle betrokkenen!

Jim + team, we voelen jullie passie helemaal tot hier in onze eigen keuken! Keep up the great (green) job you do!  

Vragen van Thailand Magazine

Hi Jim! Leuk dat we je wat vragen mogen sturen, vertel ons eens iets over jezelf.

Jim Ophorst, opgegroeid in het altijd mooie Honselersdijk in het Westland. Ik droomde er altijd van om profvoetballer te worden, helaas kwam ik niet verder dan Honselersdijk 1. Toen had ik al besloten dat ik kok wilde worden, en niet zomaar een doorsnee kok, nee ik wilde voor het hoogste gaan. Uiteindelijk ben ik in Phuket beland, waar ik nu een prachtig restaurant (PRU Restaurant in het Trisara Resort) en een hele lieve familie heb.

Mijn werk is mijn hobby, ik ga dagelijks naar de zaak met het gevoel dat ik iets mag doen wat ik zo leuk vind dat het helemaal niet erg is om 14-15 uur te werken, want het is geen werk, de oneindigheid van creativity, het is iets dat niet voor veel mensen is weggelegd. Daarom ben ik mijn vrouw en familie eeuwig dankbaar dat dit mogelijk is om te doen.

Jim Ophorst, de chef de cuisine van PRU, het enige Michelinsterrenrestaurant op Phuket

Jim Ophorst, chef de cuisine van PRU, het enige Michelinsterrenrestaurant van Phuket (2020 / 2021). 

Welke snacks en / of gerechten en / of ingrediënten mis je het meest uit Nederland?

Calvé pindakaas en Old Amsterdam kaas 🙂

Welk Thaise gerechten en/of streetfood zouden we zeker moeten bestellen als we weer in Thailand zijn?

Mijn advies is, probeer zoveel als je kunt! Elk gerecht is een ontdekking en er is bijna niets dat ik niet lekker vind.

Wat mis je het minst uit Nederland?

De klagende Nederlander, de koude regen, de vele regels en de criminaliteit.

Wat is je favoriete bestemming in Thailand?

Phuket is mijn thuis, daarom mijn favoriete bestemming in Thailand.

The Grote Boeddha van Phuket, Thailand

De grote Boeddha van Phuket | Credits: Narong Niemhom

Heb je weleens een typisch Nederlands gerecht zoals stamppot of boerenkool met rookworst voor je keukenbrigade gekookt? Zo ja wat vonden ze ervan?

Haha, nee dit heb ik nog nooit voor ze gemaakt, simpelweg omdat ik er zelf ook niet van hou. Geef mij maar een lekkere exotische hap, dat is veel lekkerder dan een bord met hutspot.

In deze periode (april / mei), welke groenten, kruiden en fruit verbouwen jullie nu op de boerderij? Welke tijd voor welke producten is het nu?

In Thailand zijn er twee seizoenen, het regenseizoen en droge seizoen. Maar in deze seizoenen zitten er misschien nog wel tien verschillende seizoenen verscholen. Daarom telen wij per experimenteel, dat wil zeggen, gewoon om te zien wat we kunnen en wat we niet kunnen. De andere groenten halen we van andere kleine boeren die het geld hard genoeg kunnen gebruiken.

Wat is je all time favoriete gerecht om klaar te maken en om te eten?

Thuis kook ik graag lasagne voor mijn zoon :-). In het restaurant raak ik meestal snel uitgekeken op een gerecht, dus we veranderen het menu steeds.

Gerecht in PRU op Phuket

Een gerecht wat nu (april 2021) op de menukaart van PRU staat.

Welke jonge Thaise chef (nieuwe generatie) moeten we in het oog houden?

Er zijn veel getalenteerde mensen daarbuiten, de nieuwe generatie Thaise chef-koks zijn game changers en de Thaise keuken heeft een zeer mooie toekomst voor zich.

Kun je een paar leuke tips over Phuket geven? Wat zijn leuke tentjes, barretjes, coffeeshops? Mooie stranden en plaatsen die we echt gezien moeten hebben?

PRU Restaurant moet sowieso bovenaan je lijstje staan. Verder zoek het eens bij de minder bekende plekken zoals Mai Khao bijvoorbeeld. Maar ook Phuket Town is voor mij een geweldig deel van het eiland met allemaal leuke restaurantjes, barretjes enzovoorts. Phuket Town heeft het allemaal. Het mooiste strand voor mij is nog steeds in Ao Yon, het zuiden van het eiland.

Mai Khao Beach in het noorden van Phuket

Mai Khao Beach in het noorden van Phuket | Credits: Serg Zastavkin

Carla Ophorst, de moeder van Jim

De basis heeft Jim van huis uit meegekregen. Mede dankzij zijn moeder die de passie voor koken met kleine Jimmy altijd gedeeld heeft. We hebben Carla leren kennen als een betrokken en eerlijke vrouw met een grote liefde voor Thailand en de daarbij behorende Thaise keuken. 

Jim Ophorst die samen met zijn moeder het kerstdiner voor de familie aan het koken is thuis in Nederland in 2007

“Kerst 2007, Jim en ik kookten samen voor de hele familie, 25 personen in totaal. Dit was het moment dat hij niet alleen van mij leerde verschillende technieken leerde maar ik begon ook technieken van hem te leren. Voor mij een bijzonder moment.”

Jim, wat is je mooiste jeugdherinnering, terugdenkend aan eten. 

Elke maaltijd was een feest bij ons thuis vroeger, de beste herinnering die ik heb is dat er elke dag wat anders op tafel stond voor ons diner, dat vond en ik heel bijzonder.

Het moment dat je thuiskwam, je moeder stond eten te koken, wat deed je altijd “even” ter controle?

Vinger in de pan om te proeven ;-).

Er was een hoge hindernis die je moest nemen tijdens je internationale koksopleiding. Het heeft te maken met zaken die je het minst leuk vindt. De hindernis heb je met succes genomen.

Theorie was nooit mijn sterkste kant, ik wilde veel liever met me handen bezig zijn :-).

Chef Rob Smink, eigenaar van Smink Culinair in Nederland.

Rob Smink heeft aan de basis gestaan van Jim’s ontwikkelingen in de keuken. Tijdens de opleiding die Jim volgde bij Smink Culinair, de koksopleiding van Jim leerde Jim de technieken en fijne kneepjes uit het vak.

Rob Smink, leermeester van Jim en eigenaar van Smink Culinar over zijn opleiding.

Jim, je mocht destijds kiezen van je ouders naar welke school je zou gaan; Le Cordon Bleu in Parijs of Londen. Wat was de reden waarom jij toch voor ons hebt gekozen?

Om heel eerlijk te zijn, wilde ik gewoon mijn papieren snel halen en bij jullie was het de snelste weg. Na een diepere research kwam ik erachter dat ik bij jullie de basis kon leren die ik nog niet had gehad in mijn eerdere leerbedrijven. Maar bovenal was u een 2 sterren chef met een hele goede reputatie, dit zou mij alleen maar ten goede komen in de rest van mijn carrière.

Ik probeer de deelnemers aan mijn kookschool de klassieke Franse keuken aan te leren met heel veel techniek. Wat kan je nu nog met deze technieken?

De klassieke technieken zijn nog steeds mijn basis voor het koken, het is wat ik bij u geleerd hebt dat nu de basis voor mijn cuisine is.

Wat is je het meest blijven hangen van wat je bij ons hebt geleerd en wat gebruik je nu nog steeds?

De eerste keer dat ik de leiding had over de keuken en ik volledig nat ging, het wachten op de tweede kans om het beter te doen kwam met het eind diner. Dit was waar ik eindelijk door had wat nodig was om een keukenbrigade te leiden.

Is het hebben van een Michelinster een doel geweest of een logisch gevolg van goed koken?

Het is een combinatie van beide geweest, mijn passie voor koken gaat heel ver, samen met dat ik een hele ambitieuze chef ben, stel ik hoge doelen voor mezelf. Ik denk dat dit het resultaat is van een Michelinster.

Promotiefilmpje van de Michelingids m.b.t. uitreiking sterren in 2019 waar Jim zijn eerste ster won.

WIST JE DAT?
In 2012 behaalde Rob Smink van Smink Culinair een Guinness wereldrecord. Hij kookte maar liefst 36 uur en 58 minuten achter elkaar door! 

De fantastische keukenbrigade van PRU, onderdeel van Trisara op Phuket

Natuurlijk heeft Jim Ophorst een grote rol gespeeld in het behalen van de Michelinsterren van afgelopen jaren. Maar wat zou hij en PRU zijn geweest zonder zijn geweldige team uit de keuken?!

Het team van PRU na het winnen van een Michelinster in 2021

Het team in het Trisara resort waar PRU Restaurant een onderdeel van is na het winnen van van de 2021 Michelinster en Michelin Green Star. 

Wat denk je personeel wat je lijfspreuk is?

Gas erop!!

In ons restaurant PRU kook je Michelinsterreneten maar wat kook je thuis voor je familie?

Alles waar mijn zoon en vrouw van houden, simpel en eerlijk eten.

Noem drie belangrijkste dingen in je leven.

Mijn gezin (vrouw en zoon), mijn familie thuis en last but not least, mijn messen!

Hoe vind je het om “Oom Jim”, “Gekke Man” of “Gevoelige Man” genoemd te worden en waarom denk je dat je personeel je zo noemt?

Ik probeer altijd één te zijn met mijn team en hen zo gelukkig mogelijk te houden. Als ze niet blij zijn om voor je te werken, zal je nooit de resultaten krijgen die je zoekt. Misschien noemen ze me daarom zo :-).

Gekke Man zoals Jim in de keuken wordt genoemd door zijn team
Jim Ophorst, chef van Pru in het Trisara Resort op Phuket

Je begint je ochtend op het werk altijd met een kop koffie, dan pak je wat spullen en begin je te werken terwijl je danst, zingt en muziek maakt op de pannen en potten in de keuken. Het maakt ons blij en brengt ons in een goede stemming, maar wist je dat we hier ook een video van hebben?

Focus is het belangrijkst, maar de dag beginnen met plezier, zal een glimlach op ieders gezicht toveren. Hahaha, nee de video ken ik niet…

Je bent erg gek op nieuwe ingrediënten, je staat altijd te popelen om nieuwe ingrediënten te proeven die er meestal niet eetbaar uitzien. Je weet niet eens of ze wel of niet gegeten kunnen worden, of dat je er allergisch voor zult zijn. Ben je niet bang om dood te gaan van het eten van die dingen?

Wees niet bang in het leven, het zal je alleen maar beperkingen brengen en geen mogelijkheden.

Je zingt graag Thaise liedjes en Noordoost-Thaise liedjes tijdens het werk. Heb je zingen als carrière overwogen?

Haha af en toe is het goed, maar ik denk niet dat veel mensen naar mijn zangtalenten zullen luisteren:)

BEKIJK OOK
Ons artikel over Trisara op Phuket, het bijzonder fraaie resort waar PRU een onderdeel van is.

Jim en een deel van zijn team van PRU op Phuket
Jim aan het werk in de keuken van PRU op Phuket

Chef Alessandro Frau van Acqua Restaurant in Phuket en Bangkok

Alessandro Frau is chef en eigenaar van een van de beste Italiaanse restaurants op het eiland Phuket. Acqua Restaurant wordt internationaal geroemd en heeft sinds 2021 ook een locatie in Bangkok

Alessandro Frau van Acqua Restaurant Phuket

De sympthatieke Italiaanse chef Alessandro Frau van Acqua Restaurant op Phuket en in Bangkok.

Wat zijn de voordelen van een restaurant op een eiland als Phuket en wat zijn de uitdagingen?

In Phuket kan ik de enige zijn, in vergelijking met bijvoorbeeld Bangkok. Dat is een groot pluspunt, maar het brengt ook een hoop uitdagingen met zich mee. De eerste paar jaar moesten we bijvoorbeeld vechten om te overleven, we zijn nieuw, ergens in het noorden van Phuket, niemand kende ons of mij. Dus je moet echt geloven in wat je doet om er zeker van te zijn dat je zult slagen. Plus er is altijd een laagseizoen, dat doet iedereen op het eiland pijn, inclusief een Michelinster restaurant.

Wat is het mooiste compliment dat je van een gast hebt gekregen?

Als een gast emotioneel wordt van de ervaring die we hem net hebben gegeven, betekent dat veel meer dan woorden of sterren op je deur. We koken voor de mensen, we willen ze gelukkig maken. Gast blij, chef blij is ons motto :-).

Wat zijn de elementen die je zoekt in je culinaire creaties waardoor je 100% tevreden bent?

Ik ben een perfectionist, dit is onbeperkt onderzoek voor mij en daarom zal ik nooit tevreden zijn voor 100%, want ik denk dat je het altijd beter kan doen, je kan het altijd verbeteren, zelfs de kleinste details op het bord, je kan het beter doen.

Chef Thitid “Ton” Tassanakajohn van de restaurants Le Du en Nusara in Bangkok

Chef Thitid “Ton” Tassanakajohn is niet alleen een erg bekend gezicht in de Thaise culinaire wereld maar ook nog eens een supervriendelijk persoon! Hij is eigenaar van Le Du, bekroond met een Michelinster en in 2021 op plek nummer vier van de beste restaurants in heel Azië. Naast Le Du is chef Ton ook eigenaar van Nusara, nog een restaurant waar je ooit eens in Bangkok gegeten moet hebben.

Chef Ton van Le Du en Nusara in Bangkok, Thailand

Koken is er bij chef Ton met de paplepel ingegoten. Hij leerde als klein jochie al koken van zijn oma en is haar altijd dankbaar geweest dat hij de kunst van het koken van haar heeft mogen leren. Zijn in 2020 geopende restaurant Nusara is dan ook een ode aan zijn oma.

Wat vind je het leukste aan Thailand?

De veiligheid, de goede zorgen voor de mensen, het leven en natuurlijk mijn job :-).

Wat zijn je toekomstplannen in Phuket?

Ik ben een zeer ambitieus persoon, wat mijn ambities zijn zal de wereld weten zodra ik ze bereikt heb, maar het is gaan voor het hoogst haalbare. Daarna zou ik graag meer tijd met mijn familie doorbrengen:

Chef Sebastiaan Hoogewerf van The Okura Prestige in Bangkok

Sebastiaan is executive chef in The Okura Prestige Bangkok. The Okura Prestige Bangkok is niet alleen een fantastisch hotel maar hierin vindt je ook het met een Michelinster bekroonde Elements. Daarnaast is het Japanse restaurant Yamazato een van de twee enige Japanse restaurants in Thailand een Michelin Plate.

Sebastiaan Hoogewerf, executive chef van The Okura Prestige Bangkok

Sebastiaan Hoogewerf staand op Up & Above Restaurant and Bar, onderdeel van The Okura Prestige Bangkok. Sebastiaan werkt als sinds 2013 in The Okura Prestige en is nu executive chef daar. Nog zo’n Nederlandse chef waar we zo trots op zijn! 

Hi Jimmy, waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Koken op een hoger niveau dan we nu zijn in een nieuw gebouw :-).

Waaruit kun je inspiratie opdoen?

De meeste inspiratie haal ik uit het onbekende en nieuwe ingrediënten, dat is mijn grootste inspiratiebron.

Wat is het verschil tussen fine dining in Thailand en in Nederland?

Ik denk dat je in Thailand een veel groter aanbod hebt van fine dining restaurants dan in Nederland, dit komt ook omdat de markt veel groter is. In Nederland zijn de meeste fine dining restaurants zo’n beetje hetzelfde. Je moet echt uitkijken naar de restaurants die op zichzelf staan.

Chefs Mathias en Thomas Sühring van het gelijkgenaamde restaurant Sühring in Bangkok

De twee Duitse tweelingbroers Thomas en Mathias Sühring zijn regelmatig te gast in de keuken van PRU waar ze samen met Jim verschillende thematische culinaire avonden hebben georganiseerd. Net zoals veel van de restaurants in deze lijst is ook Sühring bekroond met een Michelinster. We zijn erg benieuwd wat de toekomst van deze twee amicale broers kunnen verwachten.

Wat is de grootste uitdaging om verder te gaan met duurzaamheid in het restaurant?

Werken met mensen die je niet in de hand hebt, zoals leveranciers die nog steeds met veel eenmalig gebruikt plastic werken, dat zouden we graag willen veranderen, maar het is heel moeilijk om de mentaliteit van de mensen te veranderen, vooral als het hen meer geld kost.

Mathias en Thomas Sühring van het Michelinsterren restaurant Sühring in Bangkok
Mathias en Thomas Suhring in de keuken van PRU op Phuket

Chef Bo & Chef Dylan van de restaurants Bo.lan en Err in Bangkok

Chef Duangporn “Bo” Songvisava + chef Dylan Jones = Bo.lan, twee niet te missen chefs die ontzettend veel voor de lokale boeren in Thailand betekenen! Deze twee helden zijn minstens al tien jaar bezig met duurzaamheid en op een bewustere manier met ingrediënten koken. We vinden het dan ook verwonderlijk dat deze twee nog geen Michelin Green Star hebben ontvangen. Van ons krijgen ze in ieder geval het respect dat ze verdienen! Lekker bezig Bo.lan!

Bo en Lan in de keuken van Bo.lan in Bangkok

“Bo” en Dy”lan” een duo met een drive en passie voor lokale Thaise ingrediënten. Tegenwoordig zijn ze druk bezig met Err, een geweldig restaurant in Bangkok. Vroeger had dit stel het Michelinsterrenrestaurant Bo.lan maar we hebben alle vertrouwen in de toekomst van Err en hun andere creaties!

Wat is voor jou, als Farang (blanke buitenlander), de grootste uitdaging om in contact te komen met plaatselijke producenten (afgezien van de taal) en hoe kun je die uitdaging aangaan?

We werken met veel kleine boeren, maar we hebben ook ons eigen onderzoeks- en ontwikkelingsteam dat altijd op zoek is naar de onbekende ingrediënten. Daarin sta ik overigens niet alleen :-). Maar daarnaast werken we ook samen met een bedrijf dat in contact staat met 80% van de biologische boeren in heel Thailand, zij vertellen me gewoon wat er beschikbaar is en wat er op dat moment in het seizoen is en dan gaan we daarmee aan de slag.

Wat is het moeilijkste lokale ingrediënt dat je hebt geprobeerd te gebruiken, maar dat mislukte?  

Zonder twijfel, Durian! Deze vrucht zit vol mogelijkheden, maar ik heb nog niet de juiste formule gevonden om hem in ons menu te gebruiken. Veel mensen gebruiken het in een dessert, maar dit is te gemakkelijk voor mij dus ik wil het gebruiken in een hartig gerecht, maar het is een uitdaging :-).

Durian op een markt in Thailand

De beruchte durian, veel mensen die deze vrucht voor het eerst ruiken weten niet wat ze meemaken. De durian stinkt namelijk behoorlijk, zo erg dat deze vrucht van de koningen zoals de durian ook genoemd wordt verboden is in de meeste hotels van Thailand. | Credits: Luca Conti (Flickr)

Chef Garima Arora van de restaurants Gaa en HERE in Bangkok

Voor ons is chef Garima een echte held! In november 2018 was deze goedlachse dame de eerste Indiaanse vrouw die een Michelinster won met haar restaurant Gaa. Inmiddels heeft ze nog een fantastisch restaurant in Bangkok geopend HERE genaamd. Hier moet je echt heen als je volgende keer weer Bangkok bezoekt. Neem dan ook wat lekkers voor haar hondje Aalooji mee want wat een leuk beessie is dat zeg! 

WIST JE DAT?
Gaa is eind 2020 naar een nieuwe locatie in Bangkok verhuisd. De architect (Luke Yeung van Architectkidd) die dit nieuwe onderkomen heeft ontworpen staat in onze In the Picture #15.

De nieuwe locatie van Gaa in Bangkok ontworpen door Luke Yeung van Architectkidd

De nieuwe locatie van Gaa ontworpen door Luke Yeung van Architectkidd. Luke is niet alleen een hele goede architect maar ook een geweldige fotograaf en vriend van Garima. Trouwens ook nog even de welverdiende credits naar Wawara Design voor de uitvoering van het geweldige design! We kunnen niet wachten om hier te gaan eten!

Wat zijn jouw ergernissen als chef?

Mensen die voor je gezicht liegen. Wees echt, wees eerlijk, dit zal je een beter mens maken in de toekomst.

Wanneer kom je in ons nieuwe restaurant HERE eten?

SNEL!

Jim Ophorst en Garima Arora tijdens een Michelin Gids diner serie in Thailand

Gezelligheid! Jim en Garima samen op een feestje van de Michelingids in Thailand.

Chef Richard Ekkebus bekend van het restaurant Amber in Hong Kong

De Nederlanders Richard Ekkebus werkt al sinds 2005  in het Mandarin Oriental Landmark Hotel van Hong Kong. Inmiddels heeft hij met Amber, het restaurant in het hotel, al meermaals twee Michelinsterren weten te halen. Een ongekende prestatie en wederom een Nederlander om trots op te zijn. Moet je eens in Hong Kong zijn vergeet dat niet te dineren in het gastronomische restaurant wat Amber heet. 

Richard Ekkebus in het twee Michelinsterrenrestaurant Amber. Dit restaurant is gelegen in het Mandarin Oriental Landmark Hotel in Hong Kong

Neerlands trots, executive chef Richard Ekkebus van het twee Michelinsterrenrestaurant Amber in Hong Kong. 

Wat is je grootste uitdaging bij het zoeken naar ingrediënten in Phuket? 

Consistentie is het moeilijkste deel van ons werk. Het is al moeilijk om de nieuwe / lekkere ingrediënten te vinden, maar als je ze eenmaal ontdekt hebt, wil je die hoge kwaliteit voor een consistente tijd krijgen.

Hoeveel invloed hebben je lokale teamleden op je kookkunst?

We werken als een team en iedereen is betrokken bij het resultaat van een gerecht, maar we zullen altijd werken volgens mijn visie en mijn smaakpallet. Soms geven ze ideeën die tot een beter resultaat zullen leiden, maar het is mijn uiteindelijke smaak die beslist wat er op het bord komt ja of nee.

Wat is je meest favoriete lokale ingrediënt, waarom en waar gebruik je het voor? 

Alles wat ik niet ken is mijn favoriete ingrediënt, mijn hele menu en inspiratie is gebaseerd op het onbekende. Ik wil mijn gasten een ervaring geven die ze nog nooit eerder hebben gehad en daarom moet ik werken met ingrediënten waar de meeste Thaise mensen niet bekend mee zijn.

Wat is de grootste les die de Thaise bevolking je heeft geleerd? 

Wees geduldig.

Khun Thanaruek Laoraowirodge van de Supanniga Group

Khun Thanaruek is sinds 2012 oprichter van de welbekende Supanniga Group. Met verschillende Supanniga restaurants in Bangkok en het nog te openen Ging Grai in Chiang Mai. Daarnaast vallen de Somtum Der restaurants onder the Supanniga Group. Deze restaurants met gerechten vooral uit de provincie Khon Kaen, zijn o.a. te vinden in wereldsteden als Bangkok, Ho Chi Minh City, Tokyo, Taipei en New York. In New York heeft Somtum Der in 2016 zelfs een Michelinster gekregen en in juni 2021 wordt er een restaurant in Beijing geopend. 

Chef Thanaruek Laoraowirodge bekend van de Supanniga Group waarvan Somtum Der in New York ook onderdeel van is

Khun Thanaruek Laowaowirodge komt oorspronkelijk uit de provincie Khon Kaen in het noordoosten van Thailand. Hij schreef zelfs een mooi stukje over deze provincie voor onze From Thailand with LOVE campagne. Deze vriendelijke man heeft wereldwijd meer voor de Thaise keuken betekent dan hij ooit zal weten. Petje af voor deze man!  

Vanaf het begin van vorig decennium stond de traditionele en authentieke keuken op de radar van fijnproevers over de hele wereld en vooral in de megasteden. Maar vanaf het einde van de jaren 2010 lijkt het erop dat dit aan het veranderen is. Wat denk je over de groei van de populariteit van de traditionele authentieke keuken, de moderne keuken en de fusionkeuken in het komende decennium?

Ik denk dat de originaliteit van de keuken zal terugkeren, want je ziet nu al dat steeds meer restaurants teruggaan naar hun “roots”, waar ze werken met lokaal ingekochte ingrediënten, meer dan op basis van smaak en aroma’s. De tijd van fusion en de moderne keuken is naar mijn mening voorbij. De mensen willen weten wat ze eten en ze willen de echte producten op hun bord zien. Onze keuken is gebaseerd op de natuur en de producten die beschikbaar zijn in Thailand. Zelfs wij koken geen traditionele Thaise keuken, misschien kun je het “Nieuwe Thaise Keuken” noemen, waar we de meest zeldzame ingrediënten uit het hele land gebruiken, bereid met een Europese standaard.

Chef Rydo van Gaggan Anand Restaurant in Bangkok

We hebben ons best gedaan om Gaggan Anand zelf een aantal vragen of minimaal één vraag aan Jim te laten stellen. Jimmy heeft per slot van rekening in het verleden stage gelopen bij Gaggan… Helaas hebben we hem zelf niet te pakken gekregen en heeft Rydo, de chefkok van zijn nieuwe restaurant Gaggan Anand Restaurant ons een vraag gestuurd, helaas niet de meeste originele. Laten we het er maar op houden dat ze heel druk zijn met hun passie, namelijk koken. Ondanks dat blijven we liefhebber van Gaggan, zijn team en creaties, we hopen dan ook ooit dit bijzondere karakter zelf eens te mogen ontmoeten. 

Wanneer kom je bij ons in het nieuwe Gaggan Anand Restaurant dineren?

Ik hoop heel snel! (Wij ook Jim, wij ook…)

Chef Rydo, chef de cuisine van Gaggan Anand Restaurant in Bangkok
Star Wars concept in Gaggan Anand Restaurant, Bangkok

Laatste woorden zijn voor Jim van PRU aan onze lezers van Thailand Magazine

In deze moeilijke tijden, zullen we ons altijd concentreren op wat belangrijk is om ons heen en de gemeenschap van Phuket / Thailand is een van hen. Door het winnen van de Green Star, kreeg de hele gemeenschap een grote onderscheiding, want deze prijs is niet voor mij, het is voor iedereen die PRU mogelijk heeft gemaakt in de afgelopen 5 jaar.

Ik geloof dat door anderen te helpen, je altijd de resultaten terug zult zien. Ik ben een zeer gelukkig en tevreden man en dankbaar om te werken en te leven in Phuket waar ik alle mogelijkheden heb om te doen wat ik het liefste doe, creëren en koken!

Ik kijk er naar uit om jullie allen te verwelkomen in het mooie Phuket en hoop dat dan ook dat je een bezoekje zult brengen aan PRU als je in de buurt bent!

– Jimmy – 

PS
Check de officiële website van PRU en van Trisara, het supermooie resort waar PRU een onderdeel van is.

Jim Ophorst van PRU met de Green Star 2021
Jimmy Ophorst

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

Lees hier alles over Phuket in Thailand
Lees hier meer over het superluxe Trisara en PRU Restaurant
Check all our Bangkok articles
De beste hotels, hostels en andere slaapplekken in Bangkok, vind je hier
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
klik hier voor al onze Picture This artikelen
Lees hier alle informatie over Railay, een van de mooiste bestemmingen van Thailand
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Back To Top