fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Rivier die door de provincie Kanchanaburi kronkelt
Rivier die door de provincie Kanchanaburi kronkelt

IN THE PICTURE #89: RENKE

In deze rubriek genaamd In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

Renke is een vriendelijke Duitser die zich helemaal thuis voelt in Thailand. We kwamen hem op het spoor omdat hij werd getipt in en eerder uitgaven van In the Picture, namelijk editie 79. Leuk dat je mee wilde doen beste Renke! Nog een hoop mooie jaren in Thailand toegewenst!

Thanks Renke, chock dee krub / kaa! 

Hoi Renke, zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo iedereen,

mijn naam is Renke, geboren in Düsseldorf, Duitsland. Sinds 2018 woon ik in Bangkok en werk ik in de kledingindustrie. Ik was nog nooit eerder in Azië geweest, en dat ik uiteindelijk in Thailand terecht ben gekomen is puur toeval. Een vriend vroeg me om naar Thailand over te komen. Omdat ik in mijn geboortestad in een impasse was geraakt, nam ik deze gelegenheid te baat om uit een giftige relatie te ontsnappen en een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen.

Mijn verhuizing was op de een of andere manier overhaast en zowel mijn familie als mijn vrienden hadden gerede twijfels, of het wel de juiste beslissing was. Ik wilde immers mijn naaste omgeving verlaten.

De vraag was: Hoe kan ik zo dicht mogelijk bij hen zijn, en bovendien wilde ik hen laten deelnemen aan dit nieuwe avontuur. Dit is wel het minste wat ik voor hen kan doen om mijn dankbaarheid te tonen.

Zo is het idee van een eigen website, met blog, podcast en video’s geboren en live gegaan. Fotografie heeft er deel van uitgemaakt, maar aangezien ik geen achtergrondkennis heb, ben ik toen pas begonnen en kan ik mezelf nog lang geen fotograaf noemen.

Een van mijn passies is om te proberen mensen te laten glimlachen en ze een warm, fijn gevoel te geven en ik hoop dat ik dat met mijn selectie van foto’s ook voor jou kan bereiken.

En last but not least, dank aan Tanja Reuß voor de tip en aan Ilonka & Riel om mij hier in deze rubriek te hebben.

Proost,

Renke

#1

Bangkok, Thailand

2021 @ Bangkok
Bangkok is een fascinerende stad. Het lijkt alsof er eindeloos veel mogelijkheden zijn en zelfs de straten van de stad zijn eindeloos. Waar je ook in geïnteresseerd bent, Bangkok en de mensen kunnen het bieden op een schaal die jenog nooit eerder hebt gezien. 

#2

Rare taxi in Bangkok

2021 @ Bangkok
Vervoer in Bangkok kan er heel anders uitzien. Je kunt natuurlijk met de scooter gaan, op eigen risico, of je kunt met dit soort gedeelde minibusjes gaan. Doe het één keer en misschien nooit meer, want privéruimte is misschien een zeldzaam goed. Doe het echter wel en je krijgt een gevoel hoe de lokale bevolking dag in dag uit naar haar werk gaat.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Ik heb een voorkeur aan “onderweg te zijn”. Gewoon rondrijden of cruisen en op zoek gaan naar nieuwe mensen, dingen en plaatsen kan me alles geven wat ik nodig heb. Het maakt me niet uit of het oosten of noorden is, zee of bergen, zet me gewoon in een auto op de weg van Thailand en je kunt me gelukkig maken.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Er zijn twee specifieke dingen die ik nog wil doen / bezoeken. De ene is het hoge noorden in Chaing Rai, met al die bergen en bochtige wegen. De andere is alle eilanden afvinken inclusief minstens twee rondjes rijden met de scooter er omheen.

#3

Met de scooter in Koh Phangan

2021 @ Koh Phangan
Naast het nemen van een boot, is de beste manier om het eiland Koh Phangan rond te rijden per scooter. En ik bedoel het beste in termen van plezier. Als de frisse wind langskomt, zijn de wegen vrij nieuw en niet druk. De heuvels laten je op en neer gaan, en plotseling is de dag voorbij. Huur een scooter en probeer het eens, vergeet alleen niet een helm te dragen en je armen te bedekken. 

#4

Thailand, een tropisch paradijs!

2020 @ Koh Chang
Zoveel als Thailand bekend staat om Bangkok, hetzelfde wordt gezegd voor de eilanden. Noem het cliché, maar de zonsondergang zien op een van de stranden is een van de beste avonden die je in Thailand kunt hebben. En dat elke dag opnieuw. Kies gewoon één eiland, bijvoorbeeld Koh Chang en geniet met volle teugen van het moment. 

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Een echt nieuwe tip zou het Benchakitti Forest Park in Bangkok kunnen zijn, omdat het pas onlangs (voorjaar 2022) is opgeleverd.

Als gebied zou ik de regio Loei in het noordoosten dicht bij Laos aanbevelen. Ten eerste is het er koeler (goed voor de afwisseling soms), het is er niet druk en erg groen.

Wat betreft de eilanden kan ik u een belangrijke tip geven om duidelijk te maken voordat u gaat, wat u van het eiland verwacht. Want elk eiland voldoet aan andere behoeften en wensen.

Waar eet je het liefst?

Deze moet ik aan me voorbij laten gaan. Ik heb niet echt een ‘go to restaurant’ (bovendien is mijn vriendin toch de beste kok 😉 ). Toch wil ik deze vraag beantwoorden en ik geef altijd de voorkeur aan Street Food boven restaurants. En omdat je niet weet welke vender er komt heeft het die onvoorspelbare en nieuwsgierige vibe.

#5

Rivier die door de provincie Kanchanaburi kronkelt

2020 @ Kanchanaburi
Een tip is de regio Kanchanaburi. Als je van bergachtig, waterrijk en groen houdt, ga dan naar het westen. Urenlang door deze regio rijden is telkens weer een bevredigende ervaring. Je kunt er de natuur inademen en verdwalen in de ongerepte gebieden. Het is een van de beste voorbeelden om te zien waar duurzaamheid voor strijdt.

#6

Een rijstveld in Thailand

2020 @ Sukhothai
Ook wil ik je nog een paar van mijn favoriete plekjes meegeven. Zoals Bangkok en de eilanden die op je lijst zouden moeten staan, zijn er nog enkele andere gebieden die het waard zijn om genoemd te worden. Een daarvan is de vlakte van het centrum van Thailand, vooral wanneer de rijstvelden groen zijn. Nooit was de doorreis minder saai door het rijden door die eindeloze groene velden. 

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

In plaats van één plek te delen, verwijs ik graag naar mijn open lijst op Google Maps, waar ik alle cafés toevoeg die ik minstens een tweede keer zou bezoeken. Beide lijsten zijn natuurlijk niet volledig.
Bangkok: https://goo.gl/maps/meFwTCxUBPwgjF589
Thailand: https://goo.gl/maps/1o6U24BddDnzGYSU9

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Champignon Larb. Na een poging om een meer vegetarische levensstijl te volgen, zijn de opties van verbazingwekkende Thaise gerechten een beetje beperkt. Maar de larb variant met alleen champignons was de beste die ik tot nu toe kon vinden.

#7

Visser in de zee van Koh Kood

2022 @ Koh Kood
Over eilanden gesproken, je moet de toeristische hotspots vermijden. Als je het tegenovergestelde wilt voelen van Bangkok of overvolle wandelstraten, ga dan de extra mijl. De lokale bevolking zal je leren wat je (niet) nodig hebt om je persoonlijke geluk te bereiken en samen te leven met de kalme natuur. Omdat dit moeilijk vast te leggen is, heb ik gekozen voor deze visser, die helemaal alleen in vrede was op de wijde zee.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Het beste resort was in de regio Sai Yok. Ik herinner me de naam of specifieke plaats niet. Ga gewoon naar een resort die de bungalows aan de rivier of het meer of in de buurt bouwt. Het is een prachtige ervaring om wakker te worden en het meer en de bergen te zien.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Ga met de stroom mee. Toeristische hotspots zijn natuurlijk bekend omdat ze de beste ervaring beloven. Maar er is meer, gewoon een steegje/ strand/ rivier/ restaurant naast de aanbevolen. Maak je geen zorgen of schrik om je reis te maken naar je individuele ongeplande Thailand ervaring, in plaats van de gestandaardiseerde reisroute.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Ik heb gekozen voor “Lo Lin”, wat zoiets betekent als “grapje”. Zelfs als je niet de grappigste persoon bent, kunnen deze twee woorden je soms helpen om moeilijke situaties op te lossen die het gevolg zijn van misverstanden.

#08

Douchen onder een waterval in Kanchanaburi

2020 @ Kanchanaburi
Een specifieke ervaring, zowel in Kanchanaburi als in vele andere regio’s, zijn de watervallen. Ik zou er uren onder kunnen doorbrengen. Het is net als douchen, maar dan veel intenser. En het beste is, na het krijgen van de lekkere massage hoef je je geen zorgen te maken dat het koud zal zijn, ook al ben je in Thailand

#09

Kokosnootijs in Chiang Mai

2021 @ Chiang Khlan
“Nooit proberen, nooit weten” was nooit een obstakel met betrekking tot ijs in dit land. Misschien heb je al gehoord dat het in Thailand behoorlijk heet kan zijn. Een van de beste manieren om af te koelen is het dagelijkse ijsje. Je kunt kiezen uit kokosijs, ijs op een stokje, crushed ice, fruitijs, jelly ice. Mijn aanbeveling: Probeer ze allemaal en vind je favoriet.

Welk type / merk camera gebruik je?

Ik fotografeer voornamelijk met de iPhone. Eerst een iPhone 7, daarna een iPhone 11. Mijn Olympus neem ik nauwelijks mee om iets te fotograferen.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Mijn website heet: www.thailandteilt.net. Aangezien daar alles in het Duits is, kun je me ook volgen op Instagram, @thailandteilt, want beelden gaan zonder woorden. Mocht je Duits begrijpen of het niet erg vinden en gewoon meer van Thailand willen zien, dan kun je mijn video’s bekijken op Youtube, ook met de naam ‘Thailand teilt’.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Ik zou graag Ice Pandaica willen tippen. Zij heeft die urban touch in haar foto’s en laat meer van Thailand zien dan de alle bekende motieven en landschappen.

#10

Farang tussen de Thaise bevolking

Als je de kans heeft om het platteland te bezoeken en deel te nemen aan een lokale viering, mis het niet. Als je er eenmaal aan deelneemt, opent het een heel “nieuw Thailand” voor je.

#11

Een huis in Thailand

Tot slot wil ik nog wat meer privé maar minder geweldige ervaringen delen. Als je de kans heeft om het platteland te bezoeken en deel te nemen aan een lokale viering, mis het niet. Als je er eenmaal aan deelneemt, opent het een heel “nieuw Thailand” voor je.

#12

Thaise ceremonie

Op een zeer persoonlijke noot, ik was gezegend om deel te nemen aan een huis ceremonie. Naast verschillende keren rond het huis te lopen en heerlijk te eten, was het meest gedenkwaardige moment dat ik in het spotlicht zat en de eer voelde om volledig in de lokale traditie opgenomen te zijn.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alle informatie over Railay, een van de mooiste bestemmingen van Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top