fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Thamma Park in Surath Thani
Thamma Park in Surath Thani

IN THE PICTURE #86: PATRICK JACOBS

In deze rubriek genaamd In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

We schamen ons die dat het zo lang heeft geduurd voordat we het prachtige werk van Patrick tegenkwamen. Gelukkig reageerde Patrick enthousiast en erg vlot zodat we snel een aantal van zijn persoonlijke favoriete Thailand foto’s kunnen tonen. We hopen nog lang van je supermooie foto’s te mogen genieten beste Patrick!!    

Thanks en het is een waar genoegen je te mogen leren kennen en je werk hier te presenteren! 

Hoi Patrick, zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo lezers van Thailand Magazine!

Mijn naam is Patrick Jacobs, geboren in in België in het jaar 1955. Na een succesvolle carrière van 40 jaar als kapper, besloot ik van de rest van mijn leven te gaan genieten door te reizen. Ondertussen ben ik gepensioneerd en woonachtig in Hua Hin, Prachuab Kiri Khan, Thailand.

Altijd bezig met iets en fotografie is een passie die ik heb herontdekt. Leren door mislukkingen en goede raad van anderen heeft mij veel vreugde gebracht. Gedreven om de schoonheid om me heen te laten zien en altijd op zoek naar andere invalshoeken. Zonsopgangen, vissersboten, reisfotografie, sport, wildlife en mensen in hun dagelijkse bezigheden zijn de facetten die mij fascineren. Ik fotografeer voor mijn eigen plezier, niet voor anderen, maar voor het pure plezier van het fotograferen. Als ik een emotie kan oproepen bij diegenen die ze bekijken: mijn voldoening wordt verveelvoudigd.

Geniet van het leven!

Patrick Jacobs

#1

Hua Hin in Prachuab Khiri Khan

Hua Hin , Prachuab Khiri Khan
Urban jungle, een foto die aangeeft hoe belangrijk observatie kan zijn. We waren op bezoek bij vrienden die op de 17e verdieping wonen en zicht hebben over heel de stad. We stonden op de balkons en waren foto’s aan het nemen toen ik opzij keek en onze schaduwen zag op de kromming van het gebouw. De foto is gemaakt met een breedhoek lens, niet de juiste keuze, maar ik had geen andere tot mijn beschikking. Het zwart/wit is gebruikt omdat de keur alleen maar afleidde in deze foto.

#2

Limestone kliffen in de provincie Krabi

Ergens onderweg in de streek rond Krabi en Ao Nang
Deze grote limestone zuilen zijn eigen voor de streek en zijn overgroeid met tropische bomen en gewassen. De twee palmen ervoor zorgen voor diepte op deze regenachtige dag. Ben je in de buurt van Krabi Town of Ao Nang bezoek dan ook zeker het schiereiland Railay, het liefst voor een aantal dagen, je zult er geen spijt van krijgen!

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Ik hou van het gebied rond Phattalung en het Tale Noi meer. Ik ben er nu al een paar keer geweest en heb nooit genoeg tijd om al het moois dat er te zien is vast te leggen.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ik ben nog nooit in het diepe zuiden geweest, dus dat staat op mijn to do list.

#3

Zonsopgang boven het meer van Talad Noi in Phattalung

Talad Noi, Phattalung
Zonsopgang boven het meer met een visser die op een houten constructie kleine vissen vangt met een groot kruisnet. Door op de balans te klimmen komt het net uit het water en de vangst kan worden uitgeschept, om dan weer te laten zakken. De visjes worden dan op grote netten of doeken uitgespreid om zongedroogd te worden voor verdere bewerking.

#4

Het moerasgebied van Klong Roi Sai in Surath Thani

Klong Roi Sai in Surat Thani
Een moerasgebied, doorweven met kanalen en omzoomd met palmen. Deze foto is genomen op een tweede bezoek zodat ik voorbereid was. Het vraagt een beetje planning en de keuze voor de foto is cruciaal ivm de lichtinval. Zeker een bezoek waard, ook zonder camera.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Er zijn er een paar, maar Khao Sok National Park en Koh Phangan zouden op je to visit lijst moeten staan. Deze zijn overigens erg goed te combineren. Fantastische natuur en mooie omgeving zijn voor mij prioritaire plaatsen.

Waar eet je het liefst?

Er is een klein bedrijf in Hua Hin genaamd Feast Thailand en ze doen food tours in het gebied. Ik ben op verschillende van deze food tours geweest en heb veel verborgen juweeltjes in mijn omgeving ontdekt. Er is een plek die op de “eat like a local” tour was en we gaan er nog steeds heen en houden van het authentieke eten dat ze serveren. Locatie Hua Hin Soi 43, genaamd Jay Jay maar ze gebruiken alleen een Thaise naam in hun verwijzing.

#5

Cheow Lan Lake in het Khao Sok National Park, Thailand

Khao Sok National Park
Khao Sok National Park is een van mijn lievelingsplekken. We waren er gedurende de periode van de Covid-19 restricties. Een geweldige plaats bijna voor ons alleen. Huur een boot met schipper of blijf overnachten op een van de drijvende hutjes. Je kan er zeker een paar dagen zoet zijn om alles te bezoeken. Het park heeft ook een van de oudst bestaande regenwouden ter wereld, ouder dan de Amazone.

TIP!
Op zoek naar een gids in Khao Sok? Neem contact op met Thailand Magazine, ze kennen de beste gids van Khao Sok, een local met heel erg veel ervaring. Je kunt jezelf ook toevoegen aan de speciale Khao Sok WhatsApp– of Facebookgroep:  

#6

Thamma Park in Surath Thani

Thamma Park in Surath Thani
Niet ver van Cheow Lan Lake, het meer van Khao Sok National Park ligt een verborgen tempelcomplex wat is uitgestrekt over verschillende heuveltoppen. De foto is gemaakt bij zonsopgang en dit is de ingangspoort tot het complex. Ik wil er absoluut nog naar toe om de verschillend heuveltoppen te beklimmen voor zonsopgang. Vanaf boven is er een fantastisch zicht op de onderliggende vallei. Je moet wel over een redelijke conditie beschikken voor de verschillend beklimmingen.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Osot Place op 162 Naresdamri RD in Hua Hin.   

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Larb Moo Tord , een perfecte combinatie van ingrediënten, gefrituurd en het gaat zo goed samen met een ijskoud biertje.

#7

Het tempelcomplex Wat Huay Mongkol niet ver van Hua Hin

Wat Huay Mongkol
Het tempelcomplex Wat Huay Mongkol, ongeveer 15 kilometer ten westen van Hua Hin. Beroemd om zijn enorme standbeeld van een van de beroemdste monniken van Thailand, genaamd Luang Phor Thuad, wiens naam soms wordt gespeld als Luang Phor Thuat. Hij leefde zo’n 400 jaar geleden in Zuid-Thailand en is nu in het hele land beroemd om de wonderen die hij verrichtte. Er werd gezegd dat Luang Phor Thuad meerdere keren zout water in zoet, drinkbaar water veranderde.

Deze foto is in 2018 genomen ter gelegenheid van het wisselen van het gewaad van het beeld. Een indrukwekkende processie met hoogwaardigheidsbekleders en monniken vertrekt van beneden uit met het gewaad dat meer dan 100m lang is en beschreven met handtekeningen en gebeden van de aanwezigen de trappen op naar het beeld. Na 3 maal de ronde gedaan te hebben wordt het door helpers omhoog gehesen en gedrapeerd rond het standbeeld.

#8

Vissershaven in Hua Hin

Hua Hin, Prachuab Khiri Khan
Deze foto is genomen aan de pier ter hoogte van Soi 52. Het is een van de oudste vissershavens in Hua Hin, er zijn er 4 in totaal, en is beschut door een stenen wal. Op deze plaats is er nog een kleine vissersgemeenschap die op het strand leeft in kleine schamele hutten.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Onlangs geopend in Bangkok, in het Chinatown/ Talat Noi gebied. Een Nederlandse collega fotograaf: Kars Tuinder opende een Photohostel & Photocafé. Slechts 3 kamers maar zo’n inspirerende plek. Ze hebben tentoonstellingen lopen en kunnen zelfs zorgen voor uw afdrukken. Een must als je in BKK bent.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Kom met een open geest, kijk altijd twee keer links en rechts als je een weg oversteekt en vertrouw nooit op zebrapaden!

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Om de Thaise manier van leven over te nemen als je op vakantie bent: sabaai sabaai (chill, doe het rustig aan, morgen is er weer een dag). Alles verpakt in deze twee kleine woorden.

#9

Petchaburi rijstvelden met palmbomen

Petchaburi rijstvelden met de zo typische palmbomen
Weer een zonsopgang foto. Die morgen was er een magisch licht en een geweldige zonsopgang ondanks dat er een voorspelling was van 80% kans op regen. De trip van 50 km heeft zich geloond.

#10

Een visser werpt zijn net uit vanop een vervallen steiger bij zonsopgang in Hua Hin

Hua Hin, Prachuab Khiri Khan
Een visser werpt zijn net uit vanop een vervallen steiger bij zonsopgang. Het vergt kracht en precisie om deze zware netten uit te werpen en het doet me denken aan de choreografie van een dans met de gratie waarmee het uitgevoerd wordt.

Welk type / merk camera gebruik je?

Ik ben een Nikon gebruiker, op dit moment gebruik ik een D780 met een paar lenzen.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Facebook: @Foto’s door Patrick Jacobs en Instagam: @Patje559.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Shaggy Num, hij heeft een prachtig oog.

#11

Twee Boeddhistische monniken bij de Wat Khao Sanam Chai in Hua Hin

Hua Hin
Twee monniken bij het morgengebed in de tempel Wat Khao Sanam Chai . Deze tempel is een van de best onderhouden tempels in de streek en je hebt er een fantastisch uitzicht over de vier windstreken. Naar het oosten het gebied van Sam Roi Yot, het noorden de Golf van Bangkok, het zuiden in de verte de bergen van Myanmar en naar het westen de stad en verderop Cha Am. Een aanrader als je naar Hua Hin komt.

#12

Enorme Boeddha bij de Wat Paknam Phasi Charoen tempel in Bangkok

Wat Paknam Phasi Charoen
Boeddha standbeeld in opbouw in Bangkok. Dit beeld van 20 verdiepingen is een landmark voor deze wereldstad. Opgebouwd in koper en met goud beschilderd zal dit beeld in de Wat Paknam Phasi Charoen tempel het grootste van Bangkok zijn. Ik wou dit absoluut in mijn portfolio hebben en heb er speciaal een dag voor uitgetrokken om naar BKK te gaan. De officiële naam van het beeld is Phra Buddha Dhammakaya Thepmongkhon standbeeld.

WIST JE DAT?
Tegenwoordig rijden er ook elektrische tuk-tuks door Bangkok. Check ons artikel over MuvMi.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alle informatie over Railay, een van de mooiste bestemmingen van Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top