fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

vreugde op de gezichten van de mensen als ze anderen zien dansen
vreugde op de gezichten van de mensen als ze anderen zien dansen

IN THE PICTURE #84: HARIN MCKERDY

In deze rubriek genaamd In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

Wij zijn groot liefhebbers van creativiteit en supporten dit dan ook ten alle tijden! Daarom presenteren we jullie Harin een creatieve geest met een voorliefde voor fotografie en kunst.

Leuk om je erbij te hebben Harin, het ga je goed!

Hoi Harin! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo! Mijn naam is Harin. Ik ben geboren en woon in Bangkok, Thailand. Fotografie is een van mijn hobby’s, vooral straat- en architectuurfotografie omdat ik graag de activiteiten van mensen en verschillende stijlen van gebouwen zie.

Groeten uit Bangkok,

Harin

#1

Holy Rosary Church of Wat Kalawa in Bangkok

Bangkok in 2020
Deze katholieke kerk is  de Holy Rosary Church of Thai noemen het Wat Kalawa gelegen aan Charoen Krung Road waar zich prachtige oude gebouwen bevinden. Het was een reis met mijn vriend om de Van Gogh tentoonstelling te zien in de River City Bangkok aan de Chao Phraya Rivier waar de kerk in de buurt van de tentoonstelling is.

#2

Wat Samphran in de provincie Nakhon Pathom

Nakhon Pathom in 2020
Wat Samphran ligt in de provincie Nakhon Pathom, ongeveer 40 kilometer ten westen van Bangkok. Deze tempel heeft een prachtige toren waar je de draak rond de toren kunt zien krullen. Mijn favoriete moment hier is dat ik binnen in de draak kon gaan, landschapsfoto’s kon maken en van de lucht kon genieten vanaf de top van de toren.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Ik ga niet naar veel plaatsen en wil meer ontdekken. Maar voor zover ik heb bezocht, is mijn favoriet Nong Nooch Tropical Garden Pattaya.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ik hou van bergen en watervallen. Ik zou graag Phu Kradueng met mijn eigen ogen willen zien.

#3

Hoge gebouwen in het zakelijke district van Bangkok

Bangkok in 2021
Dit beeld is er een uit mijn dagelijks leven. Ik werk in het zakencentrum van Bangkok, de stad die vol staat met hoogbouw. Ik nam deze foto in de avond, de tijd dat de mensen naar huis gaan, maar ik zie de schoonheid van deze gevels. In het midden zie je het iconische Mahanakhon gebouw

#4

Nongnooch Garden Pattaya

Pattaya in 2022
Ik wilde echt Nong Nooch Tropical Garden in Pattaya bezoeken maar ik had geen kans. Op een dag zag ik een bericht op Twitter dat deze botanische tuin de toegang gratis opende als bezoekers het inentingsbewijs van de derde dosis toonden. Toen zei ik tegen mijn ouders dat we deze kans niet hadden mogen missen omdat we allemaal de boosters hadden gekregen. Ik was erg onder de indruk van de prachtige planten en de decoratie. Je kunt je hier de hele dag vermaken.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Nong Nooch Pattaya als je van botanische tuinen en Dinosaurussen houdt. Of maak een wandeling op Charoen Krung Road als je houdt van combinatiestijlen van architecturen in Bangkok. En Baan Hunlek in de provincie Chachoeng Sao waar het werk van motoronderdelen wordt getoond voor wie van robots houdt.

Waar eet je het liefst?

Ik kan me de naam van het restaurant niet herinneren, maar ik raad u aan te gaan eten in Tha Prachan, een pier van de wijk Rattanakosin, vlakbij de Thammasat Universiteit, Tha Prachan campus Bangkok.

#5

Muurschildering in de Wat Pho, Bangkok

Bangkok in 2020
Ik ging naar Wat Pho met mijn moeder toen Covid-19 in Bangkok was. Het voordeel was dat het er niet druk was, zodat we comfortabel door de tempel konden dwalen. En deze muurschildering is een van mijn favoriete kunstwerken die je op de muur van de tempel kunt zien. De kunstenaars wilden ons de geschiedenis en beroemde literatuur vertellen.

#6

Wat Pathumwanaram bij Central World in Bangkok

Bangkok in 2020
Deze foto heb ik begin 2020 gemaakt toen ik Wat Pathumwanaram bij Central World bezocht. De confrontatie van twee verschillende stijlen van gebouwen en sferen is interessant. Omringd door haastige dingen, kunnen mensen een rustige ruimte vinden om te mediteren. Op het dak van Central World ligt de fraaie sky bar Red Sky.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Ik ben geen fan van een bar of café maar ik heb een keer HOBS geprobeerd in Central World en ik vond het lekker. Ik hou gewoon van bier 😊. Er is ook een HOBS ICONSIAM met een geweldig terras! 

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Ik hou van alle soorten Khao Pad (gebakken rijst). Gebakken rijst met ananas is erg verfrissend. En Khana Moo Krob (Gebakken boerenkool met knapperig varkensvlees) is ook mijn favoriete gerecht.

#7

Mensen bij de Puttha Utthayan Maharat of Wat Luang Pu Thuat in Ayutthaya

Ayutthaya in 2020
Mijn familie wilde een bezoek brengen aan Puttha Utthayan Maharat of Wat Luang Pu Thuat in Ayutthaya. Deze foto nam ik terwijl ik rond de tempel liep. Er was een lokale markt waar eten en drinken werd verkocht, en optredens van studenten, zoals Thaise traditionele muziek, Muay Thai etc.

#8

lokale ochtendmarkt in Lop Buri, Thailand

Lop Buri in 2021
Ik volgde mijn ouders naar de lokale ochtendmarkt in Lop Buri, de geboortestad van mijn moeder. Naast zonnebloemen en historische plaatsen, is Lop Buri bekend om de ingemaakte vis (ปลาส้ม). Elke keer als we erheen gaan, vergeten we niet om ze te kopen.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Eigenlijk zijn mijn reizen eendagsreizen. Ik weet er niet veel van.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Probeer lokale ochtendmarkten te bezoeken en eet lokaal voedsel als je de kans hebt. Er zijn misschien minder mensen die Engels spreken, maar je zult er veel interessante dingen zien.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Tao Rai Krub/Ka (betekent hoeveel is het?) wanneer u iets wilt kopen. En Lod Dai Mai Krub/Ka (kunt u mij korting geven?) wanneer u met korting wilt kopen. Vergeet niet de zin te eindigen met Krub (als je een man bent) of Ka (als je een vrouw bent). Deze 2 woorden laten de zinnen beleefder klinken.

#9

traditionele Thaise dans voor de Kathin Ceremonie bij Wat Don Khanak

Nakhon Pathom in 2020
Deze foto toont een man (mijn neef) die op traditionele Thaise wijze danst voor de Kathin Ceremonie bij Wat Don Khanak. Hoewel hij een masker droeg, kun je de goede sfeer in zijn ogen zien.

#10

vreugde op de gezichten van de mensen als ze anderen zien dansen

Nakhon Pathom in 2020
Ik en mijn familie gingen terug naar huis in Nakhon Pathom om de Kathin Ceremonie in Wat Don Khaak te vieren. Ik hou van de vreugde op de gezichten van de mensen als ze anderen zien dansen.

Welk type / merk camera gebruik je?

Ik gebruik meestal mijn Canon M3 met zijn kitlens of 11-22mm, mijn telefoon Xiaomi Redmi Note 7 en de compacte Sony RX100 V.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Ik heb 2 Instagram accounts, een voor mijn kunstwerken en boekrecensies – @harinchevanat, een voor mijn architectuurfotografie – @harkitektur. Je kunt mijn blog bezoeken op https://harinchevanat.wordpress.com en Flickr op https://flickr.com/photos/harinchevanat/.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Een straatfotograaf die ook zijn YouTube kanaal heeft over filmfotografie en Pop art, Artyt Sun Lerdrakmongkol.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alle informatie over Railay, een van de mooiste bestemmingen van Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top