fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Thais jochie dat aan het surfen is bij Long Beach op Koh Phayam
Thais jochie dat aan het surfen is bij Long Beach op Koh Phayam

IN THE PICTURE #82: CONNY OLIN

In deze rubriek genaamd In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

Deze editie van In the Picture gaat uitsluitend over het kleine eiland Koh Phayam aan de westkust van Thailand. Koh Phayam ligt in de provincie Ranong en is (gelukkig) niet heel bekend bij het grote publiek. Hierdoor heeft Phayam nog de ouderwetse Thaise eilandvibe weten te behouden. Wij kwamen de prachtige foto’s van Conny tegen toen we onderzoek aan het doen waren na ons eigen verblijf op Koh Phayam. Grote kans dat we nog wat extra beelden aan deze fantastische fotograaf vragen zodra we aan de Phayam artikelen gaan werken.

Voor nu – leuk dat ook jij In the Picture ben Conny, welkom!  

Hoi Conny! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Mijn naam is Conny Olin. Ik ben 54 jaar oud, geboren en getogen op een klein eiland, Öland, in Zweden. Ik woon nu al 16 jaar in de op twee na grootste stad van Zweden, Malmö.

Ik ben begonnen met fotograferen in 1988, toen nog met een Pentax DSLR. Ik heb veel geëxperimenteerd met kleurenfilms en ook met zwart-wit, maar heb me bij kleur neergelegd. Ik ben in 2003 overgestapt op de digitale DSLR, met de Canon EOS 300D en verkies mijn iMac boven de donkere kamer.

Ik geniet van het bevroren moment in foto’s, video is niet echt mijn cup of tea.

Ik werk als retoucheur en verbeter foto’s van andere fotografen. Wat mijn eigen foto’s betreft, doe ik het meeste werk bij het ontwikkelen van de RAW-bestanden, als de opname niet goed genoeg is, probeer ik het een andere keer opnieuw.

Ik hou van reizen, natuurlijk, maar ook van genealogie, nu ook met behulp van DNA-tests.

Mijn vrouw en ik wensen jullie het aller-allerbeste uit Zweden!

Conny

#1

Katie de manager van Phayamas Private Beach Resort

Katie is onze vriendin en de eigenaar/manager van Phayamas Private Beach Resort; ons thuis weg van huis. Ze is echt servicegericht, maar weet ook hoe ze Muay Thai moet doen. Ze kan me in vijf seconden een schop onder mijn kont geven, als ze dat zou willen. Dit is natuurlijk alleen maar uitrekken.

#2

Hamburger bij Phayamas Private Beach Resort op Koh Phayam

Thais eten is geweldig, maar met echt verse ingrediënten, is westers eten ook het proberen waard! Mijn vrouw moest de hamburgers uitproberen, deze keer in Phayamas Private Beach Resort. Ik geloof dat ze het daar wel vijf keer besteld heeft.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Wij hebben Koh Phayam, buiten Ranong, gevonden als onze perfecte plek in Thailand. Het eiland heeft geen auto’s, maar wel veel kleine resorts en restaurants. De natuur is geweldig en het eten is het beste dat we in Thailand hebben gehad.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Op dit moment richten we ons op de terugkeer naar Koh Phayam.

#3

Hond op Koh Phayam

Hond Pung wacht op zijn zus, Darng. Zij is in Ranong bij de dierenarts. Gelukkig kwam ze de volgende dag terug, en hij werd weer een zorgeloze hond.

#4

Neushoornvogel op Koh Phayam

Neushoornvogels zijn misschien niet de mooiste vogels, maar het zijn meesters in het pellen van bananen. Veel resorts/restaurants in Koh Phayam zorgen ervoor dat ze worden getrakteerd op bananen, en als de vogels die niet op tijd krijgen, worden ze erg luidruchtig.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Naast Koh Phayam is Railay Beach een oude favoriet. Als het er niet druk is, is het een fantastische plek.

Waar eet je het liefst?

Als je Koh Phayam bezoekt, moet je naar Phayamas Private Beach Resort gaan. Het eten is geweldig, en ze hebben hun eigen bier; stout, IPA, APA en zuur bier. En de Pina Colada is om voor te sterven!

#5

Chicken Cashew gerecht

Dit is mijn favoriete gerecht van dit moment, kip met cashewnoten. Op Koh Phayam is dit een beetje speciaal, omdat ze daar hun eigen cashewnoten verbouwen. Ze bereiden het overal een beetje anders, maar het is altijd heerlijk. Deze foto is van het Heaven Beach Resort.

#6

Vechtende krabben op Koh Phayam

Niet alle dieren zijn groot of gevaarlijk. Sommige zijn kleiner, maar nog steeds heel interessant. Ik had wat plezier met het nemen van foto’s van deze “beesten” terwijl ik op het strand lag; Buffalo Bay. Ze zijn aan het vechten, om wat weet ik niet.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Rock Bar, dichtbij Buffalo Bay (Koh Phayam) is een geweldige plek, gebouwd op de zijkant van de rotsen. Misschien niet de beste drankjes, maar het uitzicht is geweldig, vooral bij zonsondergang. We hebben ook genoten van de bar bij Pathumwan Princess in Bangkok, maar de laatste keer was het gesloten, vanwege de pandemie.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Ik moet zeggen kip met cashewnoten. Er zijn variaties, maar het is altijd goed. Als ik niet weet wat ik moet bestellen, eindigt het bijna altijd met dat.

#7

Thais jochie dat aan het surfen is bij Long Beach op Koh Phayam

Ik ben helemaal niet van het surfen, maar het is wel veel actie om mooie foto’s te maken. Bij Long Beach zijn er veel surfers, deze jongen viel op, zowel met zijn uiterlijk als met zijn vaardigheden.

#8

Maan die lijkt te lachen

Elke keer als ik naar Thailand reis, ben ik vergeten hoe mooi de maan is. Hij is ook 90 graden “gedraaid”, waardoor hij op een glimlach lijkt, perfect voor het “Land van de Glimlach”. Door het gebrek aan lichtvervuiling (en andere vervuiling) is het mogelijk om echt scherpe foto’s te maken. Deze is uit de vrije hand genomen met 500 mm + 1.4 extender.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Ons favoriete resort is Phayamas Private Beach Resort op Koh Phayam. De locatie, het eten, de drankjes en de service zijn geweldig! We zijn er twee keer geweest en zijn al van plan een derde keer te gaan.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Wees aardig tegen mensen, kijk ze in de ogen en glimlach. Iedereen wil gezien worden, maar niet alle toeristen tonen respect.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Helaas heb ik niet geprobeerd om Thais te leren. Het zou leuk zijn om op zijn minst de basis te kennen, maar het lijkt er nooit van te komen

#9

Wat Koh Phayam

Wat Koh Phayam is de enige tempel die ik in Thailand heb gezien die boven water ligt. Hij is nog in renovatie, nu glimt hij echt wit, maar sommige delen kun je niet bereiken. Als je een donatie geeft krijg je misschien een armband van een van de monniken. Een vriend bracht me op het idee om bij zonsopgang een foto te maken.

#10

Zonsondergang is dit uitzicht vanuit Marina Resort aan Buffalo Bay

Zonsondergangen zijn misschien een beetje saai voor foto’s, maar in werkelijkheid zijn ze vaak verbazingwekkend, en nooit hetzelfde. Dit is het uitzicht vanuit Marina Resort aan Buffalo Bay. Je hebt maar een paar minuten om de perfecte foto te maken, daarna is hij weg.

Welk type / merk camera gebruik je?

Ik gebruik een Canon R5 met 24-120 en een 100-500 (soms met extender). Een geweldige camera, ik hou van de oogvolging en de hoge resolutie.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Ik zit gewoon op Facebook, onder mijn naam. Ik wil mijn foto’s graag delen met familie en vrienden, maar tot nu toe is één plek genoeg.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Egbert Griebeling is echt een goede fotograaf, zowel met smartphone als met zijn Canon. Voor zover ik weet zit hij alleen op Facebook. Ook mijn vrouw, Elin Skogh Olin, dezelfde plaatsen natuurlijk, maar andere stijl. Ook op Facebook.

#11

Barman bij Rock Bar op Koh Phayam

Deze jongen heeft veel attitude, wat perfect past bij een bar gebouwd op de zijkant van de kliffen; Rock Bar. Het licht was perfect, net voor zonsondergang. Ik heb betere mojito’s gehad, maar de omgeving was onverslaanbaar.

#12

Man met wandelstok in de haven van Koh Phayam

Deze foto is genomen in het dorp bij de haven in Koh Phayam. Mijn vrouw en ik hebben gediscussieerd over wat hij aan het doen is; bloemen brengen voor zijn vrouw, of misschien een graf of een geestenhuis. Wat het ook is, ik denk dat het de meesten van ons aanspreekt.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alle informatie over Railay, een van de mooiste bestemmingen van Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top