fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Toscana Valley in Khao Yai , Thailand
Toscana Valley in Khao Yai , Thailand

IN THE PICTURE #76: MIKE TOWERS

In deze rubriek genaamd In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

Mike Towers is van alle markten thuis, van stads- tot landschapsfotografie en prachtige portretfoto’s tot professionele fotoshoots voor merken en bedrijven. En yes, wat zijn wij blij dat ook Mike zicht heeft toegevoegd aan onze inmiddels populaire rubriek! Thanks Mike!

Hoi Mike! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo iedereen,

Ik ben Mike, oorspronkelijk uit het sombere noordwesten van het Verenigd Koninkrijk, een klein stadje genesteld in de uitlopers van de Pennines. Ik ben in 2011 naar Bangkok verhuisd en heb vele jaren in de buurt van Sathorn gewoond voordat ik naar On Nut verhuisde, waar je me nu kunt vinden.

Ik ontdekte mijn passie voor fotografie toen ik in de jaren ’90 op de kunstacademie zat. Ik was van plan om binnenhuisarchitectuur te studeren, maar ik werd op slag verliefd op fotografie; niet alleen het fotograferen, maar het hele ontwikkel- en afdrukproces. Ik heb gewerkt als commercieel fotograaf, fotodrukker/retoucheur (voor photoshop), fotobewerker, grafisch ontwerper, digitaal marketeer… de lijst gaat maar door!

De laatste paar jaar ben ik betrokken bij een filmproductiebedrijf genaamd Lanna Films, dat een documentaire serie maakt over Thais eten genaamd ‘Made In Thailand’; specifiek hoe de toonaangevende Thaise chef-koks worden beïnvloed door lokale ingrediënten en traditionele recepten. Twee afleveringen zijn uitgezonden op Eater.com/VoX MediaCentral Thailand met Chef Tam en Chef Prin en Isaan met Chef Charlee en Chef Num.

Hopelijk vind je mijn serie en de beelden hieronder interessant.

Mike

#1

Winkelier, van de Koh Klang gemeenschap in de provincie Krabi

Een winkelier uit de Koh Klang gemeenschap. Koh Klang betekent ‘Midden Eiland’, het is een klein eiland dat bestaat uit 4 dorpen aan de overkant van de Krabi rivier van Krabi Town. Er wordt gezegd dat de iconische Thaise longtailboot van Koh Klang afkomstig is. 

#2

Coole kapitein in Krabi

Waarschijnlijk de coolste lange staart ‘kapitein’. Ik was op een shoot in de buurt van Leam Sak bij Krabi om een korte film te maken voor het in Bangkok gevestigde agentschap voor verantwoord toerisme Local Alike. We brachten een geweldige dag op zee door met het bezoeken van kleine onbewoonde eilandjes, het verkennen van grotten en het aanschouwen van de geweldige zonsondergang van Krabi. Onze kapitein was ‘in zijn nopjes gekleed’ dus ik moest wel een portret maken.  

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Noord-Thailand, waaronder Chiang Mai en Chiang Rai. Het klimaat! Er is een reden waarom Bangkok wordt beoordeeld als de heetste stad ter wereld.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

De Isaan, ik ben nog nooit in het Noord Noord Oosten geweest dus dit moet er op staan.

#3

The Grand Palace met daarachter de hoge gebouwen van Bangkok, mooi contrast

Ik verbleef in het Hotel Baan LangWang Riverside aan de Thonburi kant van de Chao Phraya rivier om de laatste repetities voor de kroning van de koning in 2019 te fotograferen. s Avonds viel me de intense gouden gloed van The Grand Palace op, in contrast met de indigo lucht en de moderne wolkenkrabbers daarachter. Natuurlijk hoefde ik niet te wachten op een passerende lange staart om deze compositie te voltooien.

#4

Foto genomen vanaf het Peninsula Hotel aan de Thonburi kant in Bangkok. Uitzicht op de wijken Silom en Sathorn

Ik vind dat sommige van de meest pittoreske uitzichtpunten van de immer indrukwekkende skyline van Bangkok vanaf de balkons van hotels te zien zijn. Ze zijn tenslotte gebouwd met deze fantastische uitzichten als belangrijkste verkoopargumenten. Deze skyline is genomen op een zeer vroege decemberochtend vanaf The Peninsula Bangkok aan de Thonburi kant, met uitzicht op Silom, Sathorn en verder.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

De Gouden Driehoek (Golden Triangle), ik vind het geweldig hoe dit gebied die landen (Thailand, Laos en Myanmar) heeft die gescheiden worden door de Moeder der Rivieren, de machtige Mekong en het landschap is adembenemend mooi.

Waar eet je het liefst?

Twee restaurants waar ik echt van geniet en die niet alleen Thais eten zijn, zijn ‘1 Of A Kind Style‘ een Vintage Nordic meubel & restaurant en Portobello & Desire, alle twee gevestigd in Bangkok.

#5

Uitzicht over de Chao Phraya rivier in Bangkok met rechts de Wat Arun

Dit is een van mijn favoriete afbeeldingen, tijdloos – het zou zo op een cover van een boek over de rivier uit de jaren ’70 of ’80 kunnen staan (afgezien van het KBank Ratburana gebouw in de verte). Genomen vanaf het balkon van hetzelfde hotel als foto nr. 3, viel het me op dat de lichten van Wat Arun alleen branden na zonsondergang, wanneer de lucht bijna zwart is. Ik wilde een lichter schemerig gevoel aan de foto geven, dus werd ik om 5:00 wakker en gelukkig was Wat Arun nog steeds verlicht, het verkeer op de rivier was rustig op deze enkele longtailboot na. 

#6

kleine vissersboot tijdens zonsopgang ergens in Thailand

Ik wandelde door de baai van Kui Buri, in de buurt van het Tolani Resort, voor zonsopgang, op zoek naar een goede voorgrond als aanvulling op de voortdurende caleidoscoop van kleuren die in de ochtendhemel uitbarstten. Ik zag deze kleine vissersboot eerder aankomen met de vangst van de vorige nacht, nu aangespoeld door het wegvloeien van het tij. De ontsnappende vloed had unieke aderpatronen in het zand gecreëerd, versterkt door intense zonnestralen in dwarsrichting terwijl ze geleidelijk boven de horizon uitkwamen. Een van mijn favoriete ochtenden, afgezien van de woeste zandvliegen die in elke centimeter blote huid bijten! 

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Zoveel om op te noemen, maar Phil Coffee Company is geweldig en weggestopt van de drukte, 65/1 Sukhumvit 49/2, (Sukhumvit 51, Bangkok).  

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Phad Krapow is mijn favoriet en wordt weggespoeld met een Cha Yen (Thaise thee).

#7

Chef Black, eigenaar van Blackitch in Chiang Mai.

Chef Black, eigenaar van Blackitch Artisan Kitchen in Chiang Mai. We bouwden een pop-up studio aan de achterkant van een Jing Jai Market in Chiang Mai tijdens “Our Mountain Our Breath“, een fundraising diner om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor de bosbranden rond Chiang Mai. We vroegen de chefs om een ingrediënt mee te nemen waarvan zij dachten dat het hen het beste omschreef. Chef Black staat bekend om zijn ‘fermentatie’.

#8

Dorpsoudste in Amphoe Wiang Pa Pao , Chiang Mai

Filmen in het uiterste noorden van Chiang Rai in de Amphoe Wiang Pa Pao. We waren dinergasten van het dorpshoofd, laab en lao khao (Thaise sterke drank) waren ongelooflijk en zeer overvloedig. De verlichting was minimaal, verlicht door een enkele gloeilamp met een laag wattage, waar ik deze ouderling zag zitten in de hoek, kijkend naar ons terwijl we aten en dronken.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Banyan Tree op Koh Samui is een van mijn favoriete hotels en in het noorden Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Vermijd de typische toeristische hotspots, (zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb!)

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Jai Yen Yen ~ Chill Out!

#9

Een wever in Bangkok

Nog een foto die ik nam tijdens mijn verkenningstocht met Local Alike. De meeste mensen die Bangkok bezoeken, horen het verhaal van Jim Thompson en bezoeken mogelijk het Jim Thompson House & Museum op Soi Kasemsan 2 vlakbij het BTS station National Stadium. Aan de andere kant van de Khlong, is er een kleine verborgen gemeenschap die de beroemde Thaise zijde aan Jim Thompson leverde, genaamd ‘Ban Krua Nua’. Bezoek het huis van Lung (Oom) Eve om de traditionele weefgetouw- en zijdeproductie te ervaren.

#10

Aangespoeld plastic in de Straat van Malakka, Thailand

Ik heb deze foto toegevoegd die duidelijk de hoeveelheid plastic afval laat zien dat aanspoelt op Thailand’s prachtige stranden en eilanden. Ergens in de Straat van Malakka.

Welk type / merk camera gebruik je?

SONY A7rIV, 12-24, 24-70, 70-200 G-Master Lenzen.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Kijk eens naar mijn vriend een fotojournalist @jittrapon.kaicome, hij doet geweldig werk documenteren van de grenzen en de Mekong regio.

#11

Hloyo Village, een Akha bergstam gelegen aan Doi Mae Salong in Chiang Rai

Hloyo Village is een Akha bergstam gelegen aan Doi Mae Salong in Chiang Rai. Met behulp van traditionele klei huizen, hebben ze een homestay gebouwd. Blijf een paar nachten en je bent verzekerd van een unieke ervaring met geweldig eten, veel fotogenieke dorpsfiguren en niet te vergeten adembenemende uitzichten en zonsopgangen zoals deze.

#12

Toscana Valley in Khao Yai , Thailand

Nee, ik ben niet per ongeluk in een Toscaans dorp uitgegleden! Toscana Valley in Khao Yai is een speciaal gebouwde resort golf en country club met zijn eigen op de Scheve Toren van Pisa geïnspireerde hotel, de Toscana Piazza waar ik deze foto heb genomen. 

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top