fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Het dak van King Power Mahanakhon in Bangkok met de glazen SkyWalk
Het dak van King Power Mahanakhon in Bangkok met de glazen SkyWalk

IN THE PICTURE #75: PIERRICK

In deze rubriek genaamd In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

Natuurlijk zijn we altijd blij met de In the Picture inzendingen, maar soms…. Soms zit er een bijdrage tussen waarvan wij zeggen YESSSSSS! De foto’s van Pierrick zijn zo waanzinnig gaaf, mede dankzij de drone die hij gebruikt, maar ook de mate van kwaliteit deze fotograaf heeft. Pierrick geeft niet voor niets les hierin.

Merci beaucoup Pierrick!

Hoi Pierrick! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Beste lezers van Thailand Magazine,

Ik ben Lemaret Pierrick, geboren in Frankrijk, Lyon en woon tegenwoordig in Bangkok, Thailand.

Ik ben rond 2016 serieus begonnen met fotografie, omdat ik ondertussen al 55 landen had gezien, dacht ik dat het goed zou zijn om kwaliteitsfoto’s/ video’s te maken van mijn reizen als herinneringen. Het is dan ook niet vreemd dat mijn passies reizen en fotografie zijn haha.

Ik ben CEO van een digitaal bureau. En net vanaf volgend jaar ga ik over naar fulltime reisfotograaf, inclusief ook mensen leren hoe ze geld kunnen verdienen met hun fotografie (www.worldpitou.com).

Fijne dag/ avond toegewenst!

Pierrick

#1

Sanctuary of Truth in Pattaya gefotografeerd met een drone

Sanctuary of Truth @ Pattaya, augustus 2020
The Sanctuary of Truth is een onvoltooid museum in Pattaya, dat een hybride is van tempel en kasteel gebaseerd op de Ayutthaya periode en Boeddhistische, Hindoeïstische overtuigingen. Ik koos deze foto omdat dit voor mij het echte icoon van Pattaya is (niet de wandelstraat…) en elke keer als ik er kom, ben ik onder de indruk van het ongelooflijke vakmanschap van de plaats.

De bouw begon in 1981 en is nog steeds niet klaar, en als je binnen in de tempel komt, begrijp je waarom : er zijn duizenden gebeeldhouwde houtsnijwerken binnenin zo gedetailleerd dat het ongelooflijk is. En wat is het beste moment om het te fotograferen, bij zonsondergang natuurlijk!

#2

Leam Had Beach op Koh Yao Yai gefotografeerd met een drone

Laem Had Beach @ Koh Yao Yai, februari 2021
Laem Had Beach op het eiland Koh Yao Yai, is een van de mooiste stranden in Thailand die niemand kent. Het is een geheim juweeltje en elke keer als ik er heen ging, was ik de enige op het strand. Voor het beste uitzicht van bovenaf, kun je het beste bij vloed komen. Het is een echt paradijsje als je Robinson Crusoe wilt spelen.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Bangkok. De stad heeft alles: cultuur (zoals musea), tempels, eten, architectuur, winkelen (zoals shopping malls), nachtleven (zoals sky bars), sportgelegenheden… Onmogelijk om je daar te vervelen.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Krabi. Ik ben daar zo’n 15 jaar geleden geweest toen ik nog niet geïnteresseerd was in fotografie, dus nu wil ik terug om de prachtige landschappen en eilanden te fotograferen.

#3

Wat Pak Nam in Bangkok

Wat Pak Nam @ Bangkok, april 2021
Wat Paknam Phasi Charoen is een tempel die niet erg bekend is in buiten Bangkok. Het duurde 4 jaar om de enorme Boeddha van 64 meter te bouwen en hij is pas onlangs afgebouwd. Interessant aan deze tempel is dat hij in een van de khlongs van Bangkok is gebouwd, zodat je erheen kunt lopen of er per boot heen kunt gaan. De hele gemeenschap daar woont bij de rivier en er is geen auto in de buurt, dus het is erg rustig en vredig.

#4

Blue pearl Bar op Koh Kham in Thailand

Blue Pearl Bar @ Koh Mak, oktober 2021
Koh Mak is een klein eiland dat goed bewaard is gebleven tussen Koh Chang en Koh Kood. Het is een van de zeldzame eilanden waar er niet veel resorts zijn en waar ze nog steeds liever de natuur behouden dan meer toeristen te krijgen. Het eiland is prachtig en zoals de foto laat zien, zelfs de bars zijn gewoon gemaakt met bamboe op de oceaan die het een onvergelijkbare charme geeft. Deze foto is gemaakt boven de Blue Pearl Bar, onderdeel van het prachtige Koh Mak Cococape Resort. Een aanrader als je op Koh Mak wilt verblijven.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

De provincie Chiang Mai voor de tempels, landschappen, rijstterrassen en het eten! Aanrader vooral rond het Loy Khratong Festival.

Krabi + Koh Phi Phi voor de eiland vibe, prachtige kalkstenen en witte zandstranden.

Waar eet je het liefst?

Bankara Ramen in Bangkok. Het is geen Thais eten, maar ik eet er elke week, beste ramen in Thailand!

#5

Pavilion of the enlightened in The Ancient City (Muan Boran) vlakbij Bangkok

Pavilion of the Enlightened @ The Ancient City (Muang Boran) vlakbij Bangkok, oktober 2018
Het Pavilion of the Enlightened is een tempel binnen Ancient City, het grootste openluchtmuseum ter wereld. Ik nam deze foto bij zonsopgang voor de opening van het museum omdat ik niet zeker was of ik daar met een drone mocht vliegen. Het resultaat is nog beter zonder toeristen in de buurt! Ik raad al mijn vrienden die Thailand voor de eerste keer bezoeken aan om naar dit museum te gaan, want elke replica en tempel daar zijn super mooi, en het maakt een geweldige dag uit om het met de fiets te bezoeken.

#6

Pavilion of the enlightened in The Ancient City (Muan Boran) vlakbij Bangkok

Sumeru Mountain @ The Ancient City (Muang Boran) vlakbij Bangkok, oktober 2018
Volgens de Thaise kosmologie wordt de Sumeru berg beschouwd als de pilaar van de wereld en ook als het centrum van het universum. De berg is de verblijfplaats van geesten, variërend van godheden in de hemel tot duivels in de hel. Het is waarschijnlijk een van de meest unieke tempelarchitecturen die ik in Thailand heb gezien, en het maakt deel uit van Ancient City, een must stop voor iedereen die Bangkok voor de eerste keer bezoekt.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Havana Social in Bangkok, altijd een goede keuze, of Octave Rooftop Lounge & Bar voor het uitzicht.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Khao Soi, te eten op de avondmarkt in Chiang Mai, gewoon het beste, kan het elke dag eten.

#7

tuk tuks in Chinatown, Bangkok

Chinatown @ Bangkok, juni 2020
Chinatown in Bangkok is een must stop. Ik ga regelmatig naar Yaowarat Road voor zijn ongelooflijke street food. Sommigen van hen hebben zelfs Michelinsterren! Het is ook een van de weinige plaatsen in de oude stad waar je nog tuk tuks kunt zien. Ze verdwijnen meer en meer en laten de plaats over aan meer auto- en motortaxi’s die gebruik maken van mobiele applicaties en dat is best jammer, want tuk tuks zijn duidelijk een icoon van Thailand en een attractie op zich.

#8

Een zoutveld in Petchanuri

Zout boerderij @ Petchaburi, mei 2021
Ik reed op weg naar Hua Hin toen ik aan de kant van de weg boeren zag die zout aan het verzamelen waren. Ik stopte natuurlijk voor een fotosessie, en ik ontdekte een heel nieuw perspectief toen ik met mijn drone vloog. In mijn gedachten waren de zoutwateren wit of bruin, maar eigenlijk zijn ze zo kleurrijk met tinten blauw, groen, roze en oranje, het is echt een prachtig gezicht om van bovenaf te zien. En natuurlijk kocht ik hun zout dat ik thuis altijd bij mijn Wagyu rundvlees gebruik. Heerlijk!

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

SALA Phuket voor de privé zwembad villas en Reverie Siam in Pai voor het comfort van de kamer en het eten.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Respecteer de cultuur, leer een paar basis Thaise woorden en doe een beetje onderzoek naar wat je wel en niet kunt doen in Thailand.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Leer hoe u zegt “Ik ga naar …” : “Pai …” (nee niet het dorpje Pai, Pai betekent namelijk ook; (ik) ga naar.

Erg handig voor taxi’s, als je in het Thais tegen ze praat, zullen ze de meter zetten en niet proberen je op te lichten (en gebruik je Google Maps gewoon om dubbel te controleren).

#9

Wat Arun in Bangkok gefotografeerd met een drone

Wat Arun @ Bangkok, april 2019
Wat Arun is een boeddhistische tempel in Bangkok, op de westelijke oever van de Chao Phraya rivier. De tempel ontleent zijn naam aan de Hindoe-god Aruna, vaak gepersonifieerd als de stralen van de opkomende zon. Dit beroemde icoon van Bangkok wordt vaak gefotografeerd bij zonsondergang, maar ik wilde hier verandering in brengen en de tempel laten zien met de skyline van Bangkok op de achtergrond, om te laten zien wat Bangkok voor mij echt is: een stad van contrasten. Ik denk dat dit de cultuur en het modernisme van Bangkok goed weergeeft in één enkel beeld. Voor het verhaaltje, ik heb deze foto genomen tijdens de volledige afsluiting van Bangkok tijdens de Covid-19 pandemie, dus de tempel was gesloten en helemaal leeg op dat moment, wat volgens mij nog nooit eerder is gebeurd.

#10

Het dak van King Power Mahanakhon in Bangkok met de glazen SkyWalk

King Power Mahanakhon toren @ Bangkok, oktober 2019
King Power Mahanakhon, is een wolkenkrabber voor gemengd gebruik in het centrale zakendistrict Silom/ Sathorn van Bangkok. Hij is 314m hoog en je krijgt er het beste uitzicht over Bangkok. Om eerlijk te zijn ben ik nog nooit op de transparante skywalk geweest. Niet dat ik bang ben, maar meer omdat ik een door Mahanakhon georganiseerde social media fotowedstrijd heb gewonnen waarop de toren te zien was, en de prijs was 2 tickets om naar het observatorium te gaan. Omdat ze de prijs nooit wilden aanbieden (ook niet aan alle andere winnaars), heb ik besloten dat ik alleen foto’s zal maken met mijn drone. Het resultaat is toch niet zo slecht 🙂

Welk type / merk camera gebruik je?

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Instagram : @worldpitou
Facebook : @worldpitou
Website : www.worldpitou.com

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

f.khnnt, florisgone, blowithand, asiaandbeyond, patoss, sunny_rung, hasinghaa, donamtykl : De beste reisfotografen in Thailand.

#11

Koh Nang Yuan vlakbij Koh Tao gefotografeerd met een drone

Koh Nang Yuan @ Koh Tao, april 2020

Koh Nang Yuan is een klein eiland vlakbij Koh Tao. Het is erg beroemd om de witte zandbank die 3 kleine eilanden verbindt, en om de snorkel- en duikplekken rondom.

Meestal is dit eiland super druk met Chinese toeristen die met overvolle boten komen, maar ik nam deze foto tijdens de vakantie en er was niet één levende ziel op het eiland, wat de ware schoonheid van de natuur terugbrengt.

#12

Phuttha Utthayan Makha Bucha Anusorn in Nakhon Nayok vlakbij Bangkok

Phuttha Utthayan Makha Bucha Anusorn @ Nakhon Nayok, mei 2020
Een ander verborgen juweel is Phuttha Utthayan Makha Bucha Anusorn in Nakhon Nayok buiten Bangkok. De grote boeddha wordt omringd door 1.000 gouden beelden van biddende monniken en het is een zeer ongelooflijk gezicht. Ik ben altijd gefascineerd door het aantal ongelooflijke tempels in Thailand (meer dan 40.000) en door de verscheidenheid van de ontwerpen van elk van hen.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alle informatie over Railay, een van de mooiste bestemmingen van Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top