fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Supermooie zonsondergang vanaf de pier op Koh Yao Noi in Thailand
Supermooie zonsondergang vanaf de pier op Koh Yao Noi in Thailand

IN THE PICTURE #73: ALEXANDER

In deze rubriek genaamd In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

Yesss, we zijn zo blij dat Alexander ook meedoet aan deze rubriek! Sinds de eerste dag dat wij zijn foto’s zagen, vroegen we hem of het hem leuk leek om mee te doen. Het antwoord? Dat zie je hieronder in twaalf prachtige afbeeldingen!

Thanks Alex!

Hoi Alexander! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Beste lezers,

Mijn naam is Alexander en oorspronkelijk kom ik uit het land van Siberië. Mijn thuisstad is Krasnojarsk (betekent ‘de rode steile oever’). Het ligt zo dicht bij de grote rivier Enisey, de taiga en de nucleaire geheimen van de Sovjet-Unie. Maar nu woon ik in Thailand, dus over het algemeen kan ik zeggen dat mijn moederland Azië is: soms blijf ik in het binnenland en soms verhuis ik naar de zuidelijke gebieden.

Ik werk in de IT en digitale fotografie is een van mijn favoriete hobby’s, dus mijn leven is volledig gewijd aan digitale technologieën, ja. Wanneer heb ik mijn eerste foto’s gemaakt (behalve spontane foto’s tijdens het spelen met vaders Zenit SLR in mijn vroege jeugd)? Moeilijk te zeggen, misschien liet het eerste Siemens mobieltje met een camera me zien dat het interessant kan zijn om de werkelijkheid in pixels te registreren. Toen kreeg ik de eenvoudige ‘point-and-shoot camera’, toen de eerste DSLR…(Het was Nikon D40). Nu kan ik me niet meer voorstellen hoe ik zonder fotografie zou moeten leven.

Hoe zit het met andere passies in mijn leven? De geschiedenis en cultuur van Aziatische samenlevingen van Mongolen tot Japan is erg interessant voor mij en ik besteed veel tijd aan het lezen en luisteren erover (zelfs computerspellen kunnen een goed verhaal vertellen, ik bedoel Total War series met zijn “Shogun” en “Three Kingdoms”). Dit is dus de reden waarom ik nu in Thailand ben en waarom ik duizenden kilometers heb gereden in de Khakassische steppen, het land van de oude nomaden.

Ik hou echt van de natuur, ik ben verslaafd aan het observeren van wilde dieren, dus lange wandelingen in de bossen, vogels spotten, en duiken staan ook op de lijst van interesses. En natuurlijk astronomie. Nu heb ik geen telescoop onder mijn hand, maar elke nacht is de hemel vol sterren het mooiste geschenk voor mij, zelfs als ik er met het blote oog naar moet staren.  

Geniet van wat je hebt!

Alexander         

#1

Kraanvogel in Rama IX Park, Bangkok

Het is bekend dat tropische wouden vol exotisch leven zitten. Het was een verrassing voor mij om deze schilderachtige vogel midden in de stad te zien. Deze ooievaars leven in Park van Rama IX. Als je een gepassioneerd vogelspotter bent dan moet je zeker op deze prachtige plek zijn! Hun uiterlijk doet me denken dat vogels afstammelingen zijn van dinosaurussen.   

#2

Een Parelhalstortel in Thailand

De stem van dit vogeltje is bekend bij iedereen die ooit in Thailand is geweest. Ja, die hysterische roep in de ochtend is het lied van de Parelhalstortel – De juiste naam van deze schoonheid.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Dat is echt een moeilijke vraag. Elke dag vind ik nieuwe favoriete locaties, van het kleine gezellige cafeetje in de smalle straatjes van Phuket Town tot de bos- en bergpaden van Phang Nga of Krabi of Ranong of… Maar als ik iets heel speciaals moet onderscheiden – dan is het natuurlijk het noorden van het land. Chiang Mai, Chiang Rai, Pai… De hele Thaise geschiedenis begon in dit land en het heeft een zeer specifieke geest en sfeer. En het is onmogelijk om de prachtige natuur van dit land en zijn diversiteit van jungles en immense grotten tot dennenbossen in de bergen en zanderige ravijnen niet te noemen.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

 Ayutthaya. Ik luister naar lezingen over het koninkrijk Ayutthaya, de tweede betekenisvolle staat in het fundament van de Thaise geschiedenis en ik hoop de overblijfselen en archeologische vindplaatsen ervan in de nabije toekomst met eigen ogen te kunnen zien.

#3

Stadslichten in een vallei (Thailand)

“…Drie keer droomde Randolph Carter van de wonderbaarlijke stad, en drie keer werd hij weggerukt terwijl hij nog pauzeerde op het hoge terras erboven <…> Hij wist dat de betekenis ervan voor hem ooit oppermachtig moet zijn geweest; hoewel in welke cyclus of incarnatie hij haar had gekend, of in een droom of in het waken, kon hij niet zeggen.”

© The Dream-Quest of Unknown Kadath door H.P. Lovecraft.

#4

Stadslichten

De nacht bedekt de stad en de unieke sfeer komt met duizenden lichtjes en geluiden.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Zoals ik hierboven al zei, is het erg moeilijk om iets speciaals te kiezen, Thailand zit vol met juweeltjes. Het noorden van het land moet bezocht worden. De Phang Nga, Krabi, Surat Thani (o.a. Khao Sok National Park) en Ranong provincies moeten bezocht worden. Bangkok? Uiteraard. Koh Phangan? Zonder enige overweging. Maar ik zal proberen 9 bijzondere locaties van mijn lijst op te sommen:

  • Pai Canyon (verbazingwekkende natuurlijke bezienswaardigheid)
  • Fang Hot Spring National Park (warmwaterbronnen en echte 17 m geiser)
  • Doi Inthanon (het hoogste punt van het land)
  • Bottle Beach Viewpoint op Koh Phangan (prachtig uitzicht vooral tegen zonsondergang)
  • Dusit Dheva Cultural Center op Koh Samui (sfeervol park met de geest van de oude cultuur)
  • Ban Khao Na Nai (prachtige landschappen rondom en Boeddhistische architectuur)
  • Takuapa Old Town and Little Amazon (straten van de stad die in de 13e eeuw een stadstaat was met een sterke invloed van de Chinese cultuur / spannende riviertocht)
  • Bang Riang Tempel (Tempel met prachtig Guan Yin standbeeld en prachtig uitzicht rondom)
  • Khao Khai Nui (overnachting om de bewolkte waterval in de ochtend te zien)

Waar eet je het liefst?

Sommige van mijn meest favoriete restaurants zijn nu gesloten en dat is triest. Dus laat het een klein straat cafeetje op Phuket zijn met de naam “Krua Khun Eat“. Het heeft de beste Tom Kha Gai van het eiland (IMHO).

#5

Samet Nangshe Viewpoint tijdens de zonsopkomst

Er zijn geen twee gelijke zonsopgangen bekeken vanaf Samet Nangshe Viewpoint. Maar elke keer is het een prachtige voorstelling van vuur in de lucht

#6

Gouden schaduwen in de baai van Phang Nga, Thailand

Rotsen van de provincie Phang Nga in het gouden licht van een nieuwe dag.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Chain Cafe en Slowbar Diary. Beide zijn op Phuket en beide zijn niet toeristisch. 

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Tom Yam en Tom Kha Gai, uiteraard en alle soorten curry met inktvis.   

#7

Straal van duisternis tijdens de zonsopgang boven Koh Yao Noi in Thailand

De straal van duisternis is de laatste vlek van de nacht die zal worden weggevaagd door de overmachtige kracht van de zon. Het is de zonsopgang van het eiland Koh Yao Noi.

#8

Supermooie zonsondergang vanaf de pier op Koh Yao Noi in Thailand

Aquarel kleuren van de avond vastgelegd vanaf de pier op het Koh Yao Noi eiland.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Taryn Hot Springs – Een klein hotel met eigen bad met water uit hot springs.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Weg met de stereotypen. Thailand is niet alleen maar bars, rode lichtstraten, en luie strandtijd. Het is een land met een rijke geschiedenis, een diepe cultuur en een absoluut unieke natuur. Volg geen luidruchtige advertenties, vermijd drukke toeristische gebieden, maar praat met de lokale bevolking en verken Google Maps zorgvuldig om nieuwe bezienswaardigheden te vinden. Er zijn er duizenden. Als je van de natuur houdt en graag wandelt, is het een goed idee om de app AllTrails te installeren en te zoeken naar paden om te wandelen en te verkennen.    

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Het is jammer dat ik niets weet, deze tonale taal is te moeilijk voor.                         

#9

Graafmachine

Twee werelden ontmoeten elkaar hier. Eeuwig licht van de hemel vol sterren en het land gloeiend met kunstmatig licht van menselijke habitats. Een chaotische warboel van tropische planten en mathematisch berekende vormen van de machtige machine. 

#10

Palm in het ochtendlicht

De stralen van de … palm.

Welk type / merk camera gebruik je?

Nikon D7500 DSLR, Sigma 17-50 mm lens, Tamron 150-600 telelens is mijn gebruikelijke arsenaal.       

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Check de Thaise fotograaf Suwan FCP, ik ben gek op filmcamera’s.

#11

Rots in de vorm van een trol in Thailand

Trollen leven niet alleen in koude Scandinavische landen. Sommigen verkiezen vriendelijker tropische eilanden.

#12

Mooie landschapsfoto in Thailand

Dit is hoe ik Yin en Yang zie, de verbinding van twee universums, gemaakt door de chaos van de natuur en de perfecte orde van de rede. De snaren gemaakt van licht en de snaren gemaakt van metaal.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alle informatie over Railay, een van de mooiste bestemmingen van Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top