fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Prachtige boom op een tempelgebied in Sukothai, Thailand
Prachtige boom op een tempelgebied in Sukothai, Thailand

IN THE PICTURE #71: MATTEO

In deze rubriek genaamd In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

Matteo is een waanzinnig goede landschapsfotograaf uit Italië. Nadat we zijn Instragrampagina bekeken hadden vroegen we hem meteen om mee te doen. Hieronder een aantal van zijn foto’s die in Thailand zijn geschoten.

Benvenuto Mateo, it’s a pleasure to showcase some of your amazing work!

Hoi Matteo! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo Thailand Magazine lezers,

Mijn naam is Matteo en ik ben een Italiaanse jongen uit de provincie Turijn. Ik heb een diploma in tandhygiëne, een baan die het grootste deel van mijn dagen in beslag neemt. Wanneer ik kan, wijd ik me echter aan mijn ware passie: fotografie.

Ik ben geboren en getogen in de bergen en de landschappen zijn altijd slechts een klik verwijderd geweest. Ik weet nog goed wanneer ik begon met fotograferen: Ik zat op de lagere school en mijn moeder gaf me een wegwerpcamera om mee te nemen op een schoolreisje. Uiteraard waren die eerste foto’s meestal donker of gebrand, maar dat was het begin van mijn reis in de wereld van de fotografie. Sindsdien heb ik altijd gefotografeerd, goed en slecht, en leerde ik elke dag om beter met de camera om te gaan.

Twee jaar geleden slaagde ik erin om samen met mijn vrouw een reis naar Thailand te organiseren, een rondreis van noord naar zuid die ons in staat stelde Thailand in al zijn nuances te ontdekken en te waarderen. Bangkok, Ayutthaya, Sukhothai, Chiang Mai, Chiang Rai, allemaal prachtige plaatsen, elk met zijn eigen karakteristieke eigenschappen die het magisch en uniek maken. Beginnend in het meest chaotische Bangkok, waar alles mogelijk is en er geen grenzen zijn, is onze reis een meer vredige en spirituele weg geworden tussen de tempels van het noorden tot hij eindigt in ontspanning tussen de betoverende stranden van het Phuket gebied.

Maar nu zal ik de foto’s laten spreken en wachten om terug te kunnen keren naar reizen zonder grenzen, goed Thailand en goed licht!!!

Matteo

#1

James Bond Island in de Phang Nga provincie

Onze fotografische reis begon op een eilandengroep bij Phuket. We vertrokken vroeg in de ochtend, 2 uur voor zonsopgang, om als eerste met de boot te vertrekken. Tussen nomadendorpen en mangrovebossen komen we aan op James Bond Island in het Phang Nga gebied. Een paar kleine paadjes door het bos en dit schouwspel van wilde en ongerepte natuur opent zich voor het oog. 

#2

Spoorlijn van de brug over de River Kwai in Kanchanaburi, Thailand

Een van de karakteristieke Thaise symbolen is de Brug over de Rivier de Kwai, een andere bezienswaardigheid die beroemd is geworden door een film, maar waar tijdens de bouw talrijke slachtoffers zijn gevallen. Vaak is deze plek vol toeristen, het komt zelden voor dat hij verlaten is, maar tijdens het bezoek opent zich tussen de verschillende golven mensen een doorgang die mij juist de tijd laat om deze heer te vereeuwigen die alleen in het midden van de sporen liep. Deze opname maken in zwart-wit leek me meer geschikt om een gevoel van geschiedenis en terugkeer naar het verleden te geven.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Als ik een plek moet kiezen die me echt sprakeloos liet was het het hotel aan de River Kwai in Kanchanaburi: The Float House River Kwai waar we oudejaarsavond in een drijvende villa hebben doorgebracht. De dageraadverlichting die ons schuchter verwarmde terwijl we aan onze koffie nipten, luisterend naar het geluid van het water dat op de palen sloeg, was iets magisch en onbeschrijflijks. Dit is een etappe die ik echt aan iedereen kan aanraden.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ik zou nog steeds graag het gebied rond Koh Samui in het oosten en Koh Phi Phi in het westen willen bezoeken, hoewel ik er zeker van ben dat er duizenden prachtige en weinig bekende plaatsen in Thailand zijn die de moeite waard zijn.

#3

paraplufabriek in Thailand

Van de verschillende bezoeken was er één bijzonder kleurrijk. Die aan de paraplufabriek (als we dat zo mogen zeggen) in buurt van Chiang Mai. Geen machines, geen technologie, de stroom werd alleen gebruikt om ventilatoren te activeren om te proberen de luchttemperatuur koeler te maken. Alleen handgereedschap, messen en beitels en veel inspanning. En het resultaat? Een prachtige regenboog van kleuren. 

#4

Man met Boa op een markt in Thailand

De reis gaat verder naar de Amphawa Floating Market in de buurt van Bangkok: Kraampjes van allerlei aard die bijna het groene water van de grachten verbergen. Je vindt er werkelijk alles, van voedsel, tot specerijen, van stoffen tot juwelen en waarom niet, zelfs enkele slangenbezitters. Deze Boa begroette ons met grote elegantie zodra we uit onze taxi stapten.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Ik was ook erg onder de indruk van het bezoek aan Ayutthaya, de oude hoofdstad: Ik vond er een zeer ontspannende rust, waarschijnlijk ook dankzij de toevloed van mensen die in de vroege ochtend echt minimaal was, maar het rondlopen in die ruïnes was zeer boeiend en ontroerend.

Waar eet je het liefst?

Ik erg genoten van Khao San Road in Bangkok, een straat vol kraampjes en clubs. Hier zijn er geen grenzen je kunt er mensen van allerlei pluimage ontmoeten en van allerlei gerechten genieten: van de eenvoudigste gerechten tot de vreemdste insecten.

#5

The Float House River Kwai Resort in Kanchanaburi, Thailand

Hier is de beste ervaring die we in Thailand hebben doorgebracht, een nacht in The Float House River Kwai. Een serie palen die wiegen met het voorbijvaren van de boten. We arriveren in de kamer in de late namiddag en het licht van de zonsondergang begint de hemel rood te kleuren, om ons heen alleen water, bossen en heel veel rust. Door dit moment te vereeuwigen en het opnieuw te kunnen zien, kan ik even afstand nemen van het hectische leven van elke dag.

#6

Pottenbakker aan het werk met decoratie

Om bij het onderwerp “handenarbeid” te blijven (zie foto #3), stelde ik een bezoek aan een pottenbakkerij op prijs: vazen in alle soorten en maten en alle versieringen, geheel met de hand gemaakt: maar wie was de kunstenaar? Hier, vanuit het gordijn dat de achterkant van de winkel verbindt, zie je een heer die, ondanks zijn leeftijd, nog steeds hartstochtelijk toegewijd is aan zijn werk. Hem fotograferen in een kader van zijn creaties lijkt me de beste manier om het weer te geven.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Om Bangkok in zijn geheel te kunnen waarderen, beveel ik zeker de Sky Bar van het Lebua Hotel aan, die een werkelijk prachtig uitzicht over de hele stad biedt. Van hieruit kunt je een zonsondergang bewonderen die iedere bezoeker ademloos achterlaat terwijl er genipt wordt van een goede cocktail. Wanneer de avond valt, bieden de lichten een ander, nog sensationeler schouwspel.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Bij het ontdekken van Thailand mag culinair genot natuurlijk niet ontbreken: Een van de typische gerechten is beslist Pad Thai: Een soort van spaghetti gekruid met soja en een mengsel van groenten, garnalen en vlees die een echt smakelijk en hartig gerecht vormen. Voor iemand als ik, een liefhebber van zoetigheden, is het echter onmogelijk om de Mango Sticky Rice niet te noemen, waar ik echt hebberig van werd: een eenvoudig gerecht bestaande uit rijst, kokosmelk en mango.

#7

Taxi in Bangkok, Thailand

Wat valt je op als je in Bangkok landt? Het verkeer zeker; taxi’s en motorfietsen die vaak zijn opgemaakt in een rij voor een verkeerslicht alsof ze meedoen aan een autorace en als het groene licht klikt, sprinten ze in volle vaart om bij het volgende verkeerslicht te stoppen. Heel kenmerkend zijn de weggedeelten die de verhoogde tramlijnen flankeren, vol lichtjes en kleuren. Als ik naar deze foto kijk, ruik ik nog steeds de geur van diesel in de lucht, het geluid van de motoren en de claxons die de hele nacht doorgaan.

#8

Uitzicht vanaf Sky Bar van het Lebua Hotel in Bangkok, Thailand

Als je een paar dagen in Bangkok bent, kunt je het niet nalaten een bezoek te brengen aan de hoogste en mooiste skyline van de stad: De Sky Bar van het Lebua Hotel, dat beroemd werd door de beroemde film The Hangover II, biedt werkelijk een adembenemend uitzicht. Misschien zijn de cocktails duur voor Thailand’s standaard, maar de liftrit is gratis, wat niet onderschat moet worden en als je eenmaal boven bent, heb je de stad aan je voeten.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Zonder twijfel The Float House River Kwai in Kanchanaburi!

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Het advies voor degenen die Thailand willen bezoeken is om lokale ervaringen op te doen, niet alleen te stoppen in de toeristische resorts, maar te zoeken naar een reis die je meeneemt om samen met de lokale bevolking het leven te leren kennen, kennis te maken met families en hun manier van leven .

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Geen antwoord..

#9

Prachtige boom op een tempelgebied in Sukothai, Thailand

Deze foto nam ik in het Sukhothai park, tussen de verschillende tempels, deze was omringd door imposante honderdjarige bomen met enorme wortels en alles boven de grond. Hun silhouet was zo mooi en imposant dat het niet kon uitblijven om vereeuwigd te worden.

#10

Oude tempels en beelden in Ayutthaya, Thailand

Een plaats vol geschiedenis vind je in Ayutthaya, de oude hoofdstad van Siam die door de Birmezen met de grond gelijk werd gemaakt. In een bijna onnatuurlijke stilte wandel je in een goed onderhouden park, waar de oude ruïnes van de stad worden benadrukt in een opeenvolging van vaak onthoofde standbeelden en monumenten die nu gereduceerd zijn tot een paar hoopjes bakstenen.

Welk type / merk camera gebruik je?

Mijn speelgoed? Een eenvoudige Nikon D7100 die ik in de loop van de tijd heb proberen te verrijken met lenzen van diverse soorten. Omwille van de ruimte heb ik gekozen voor twee lenzen die ik graag gebruik en die ik nooit thuis laat: de Sigma 10-20 en de Nikon 50 1.4.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Voor wie geïnteresseerd is kan een collectie van mijn foto’s vinden op de pagina: Instagram en YouTube.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Volgen jullie Thailand Magazine al op Instagram?

#11

Wat Phrathat Doi Suthep in Chiang Mai, Thailand

Een bezoek dat je aandacht verdient is de Wat Phrathat Doi Suthep tempel in Chiang Mai. Je wordt verwelkomd door een karakteristieke trap van 300 treden omzoomd door twee imposante draken en eenmaal boven aangekomen word je omringd door tempels, gouden beelden, bloemen en kaarsen. Dit alles vergezeld van de zonnestralen die alles nog briljanter en suggestiever zullen maken.

#12

Voetstappen op een strand in Khao Lak, Thailand

Om onze reis af te sluiten, als een scène uit een film, koos ik het strand van Khao Lak bij zonsondergang, maar in tegenstelling tot deze voetafdrukken in het zand, die vroeg of laat door de zee zullen worden uitgewist, zullen deze reis en de emoties die hij mij en mijn vrouw heeft gegeven voor altijd in onze harten en geesten geëtst blijven.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alle informatie over Railay, een van de mooiste bestemmingen van Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top