fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Steiger bij het Dusita Resort op Koh Kood
Steiger bij het Dusita Resort op Koh Kood

IN THE PICTURE #70: ELLEN VAN OLST

In deze rubriek genaamd In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

Ellen en wij delen twee grote passies, elektronische muziek en natuurlijk Thailand. We vinden het dan ook extra leuk dat ze mee wilde doen aan onze In the Picture rubriek waarvan er inclusief deze editie al 70 stuks online zijn geplaatst. We hadden nooit verwacht dat deze rubriek zo succesvol zou zijn en we gaan minimaal door tot editie 100!

Superleuk dat je hieraan meedoet Ellen en we hopen ook van harte dat je in de toekomst samen met ons mee wilt doen aan Thailand Magazine. Want indien jij ook wilt voegen we je graag toe aan ons team aangezien je minstens net zoveel van Thailand houdt als wij doen!

Hoi Ellen! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo iedereen,

Mijn naam is Ellen van Olst. Ik ben van oorsprong een Brabantse en momenteel woon ik in Almere. In 1991 was ik voor het eerst in Thailand en voelde mij meteen thuis in dit prachtige land. De lieve mensen, de chille vibe en de mooie natuur spraken mij erg aan en eigenlijk wilde ik niet meer terug naar Nederland. Toen ik terugkwam van mijn eerste reis in 1991 ben ik meteen op zoek gegaan naar een Thaise leraar die mij de taal leerde spreken en schrijven. Omdat Thailand dag in dag uit door mijn hoofd bleef gaan, heb ik uiteindelijk in 1992 mijn baan opgezegd en ben ik naar Thailand vertrokken met een open ticket. Ik heb ongeveer een jaar in Chiang Mai en Pathum Thani gewoond en ben heel dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren. 

Mijn grootste passie is …. Thailand en ik dans graag op elektronische muziek. Vrijheid en happiness is voor mij belangrijk!

Wie weet zien jullie meer van mij verschijnen op deze site… Fijne dag/avond,

Ellen van Olst

#1

Viewpoint op Koh Adang vlakbij Koh Lipe, onderdeel van het Tarutao National Marine Park

Februari 2018 @ Koh Adang – Viewpoint
De viewpoints op Koh Adang (onderdeel van Tarutao National Park) zijn werkelijk de moeite waard om te bezoeken wanneer je op Koh Lipe verblijft. Onderweg vanaf het viewpoint naar beneden zag ik deze palmboom met het turquoise heldere water. Ik word hier zo gelukkig van!

#2

Sapan Watervallen in Nan, Thailand

Oktober 2019 @ Baan Sapan – Watervallen van Sapan
Toen we in oktober 2019 in Pua (provincie Nan) verbleven, hadden we een local guide die ons naar Baan Sapan bracht. Onderweg stopte we bij de watervallen van Sapan. De dikke lianen maken het plaatje compleet.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Sinds 2009 is Koh Lipe mijn grote favoriet vanwege de witte stranden en het heldere turquoise water. Koh Lipe ligt vlakbij de evenaar en is relatief klein wat ik heel prettig vind. De sfeer op het eiland is erg fijn en relaxed. Koh Lipe staat altijd op de planning. Het is gewoon een fantastisch mooi eiland met de omliggende eilanden zoals Koh Adang en Koh Rawi, beide onderdeel van het Tarurao National Park.

Daarnaast heb ik nog drie favorieten en dat zijn Koh Kood, Koh Phra Thong en Koh Surin. Koh Kood vanwege de rust en de palmbomen. Koh Phra Thong …. heb ik geen woorden voor. Dit eiland doet iets met mij en Koh Surin is betoverend met de hoge groene bergen omringd door turquoise wateren. In de ochtend wakker worden en vanuit je tentje naar de zee kijken, dat zou ik altijd wel willen!!

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Phatthalung staat momenteel bovenaan mijn lijst. Het is nog een ongerept natuurgebied en de zonsopkomsten en -ondergangen op het meer Thale Noi schijnen betoverend te zijn. En als een echte natuurliefhebber wil ik dit graag beleven. Het is er nog niet van gekomen om er heen te gaan. Ook omdat ik altijd graag een langere tijd op Koh Lipe wil verblijven. Bovendien trekt de omgeving van Phang Nga en Trat mij ook heel erg. Dan moet je keuzes maken en de vakantie duurt altijd te kort. Ik hoop er dit jaar heen te gaan.

#3

Wakker worden met uitzicht over de rijstvelden van Pua in Thailand

Oktober 2019 @ Pua – Ban Suan Nai Fun Homestay
In de ochtend wakker worden in Ban Sian Nai Fun Homestay omringd door rijstvelden en bergen. Ik kon het gewoon niet geloven, wat een rust daar en een supermooi uitzicht.

#4

Zonsondergang op Koh Phra Thong

Februari 2019 @ Koh Phra Thong – Zonsondergang
In februari 2019 kon ik het niet laten om weer terug te gaan naar Koh Phra Thong, het gouden Boeddha eiland. Tja de sunsets op dit eiland zijn supermooi. 

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Ik zou de provincie Nan willen aanraden. Zodra je de bergen bij Pua ingaat, lijkt het alsof je een sprookje binnenrijdt. De bergen van Nan zijn zo magisch, dat moet je gezien hebben. Echt heel bijzonder! Bij het plaatsje Baan Sapaan heb je toffe resorts waar je in een tipi of tent kunt overnachten. Zodra ik de kans krijg, ga ik zeker weer terug. 

Waar eet je het liefst?

Er komen 3 favorieten in mij op:

  1. Khonlay Thai Food, momenteel is dit restaurant gevestigd in Pakbara. Het restaurant is van goede vrienden en het eten is top!
  2. Forever Restaurant op Koh Lipe. Het eten wordt met liefde bereid. De eigenaren zijn Birmees en Thai. Als je op Koh Lipe bent, moet je hier echt gegeten hebben. De omgeving is zen en daar houd ik zo van. De menukaart is simpel en de gerechten zijn qua smaakbeleving fantastisch en speciaal, zo heb ik het elders in Thailand nog niet eerder gegeten.
  3. Chaiyo Restaurant op Koh Kood. Het restaurantje wordt gerund door een Thaise man en een vrouw. De vrouw kookt in haar eentje en tovert de heerlijkste gerechten uit haar hand. Als je hier eenmaal hebt gegeten, kom je iedere dag terug. Dat zegt genoeg toch!

#5

Uitzicht op Sunrise Beach, vanaf het Gypsy Resort op Koh Lipe

Februari 2020 @ Koh Lipe – Gipsy Resort, Sunrise Beach
Uitzicht vanuit de bungalow van het Gipsy Resort op Sunrise Beach op Koh Lipe. Mooier kan het bijna niet worden. Het tropische gevoel en de kleuren maken mij blij.

#6

Steiger bij het Dusita Resort op Koh Kood

Oktober 2018 @ Koh Kood – Dusita Resort steiger
Ik loop de steiger bij het Dusita Resort helemaal af en kijk naar de zee. Zodra ik mij omdraai, zie ik dit plaatje. De palmbomen, het water … fantastisch!

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Voor een heerlijke Cha Yen/Cha Kieow Yen ga je naar Good View op Koh Kood! Je kan hier heerlijk relaxed op de heuvel zitten met uitzicht op zee en naar de zonsondergang kijken. 

Art Beach Club op Koh Lipe is een aanrader om na het eten nog een drankje (of meer) te pakken. Vanwege de ligging aan Pattaya Beach heb je nauwelijks last van de zeewind en je heb verschillende hangouts waar je naar de sterren kunt kijken (zwijmel).

En natuurlijk de MahaNakhon Skywalk in Bangkok. Ik ben hier al een aantal keertjes geweest en het blijft supermooi om hier de zon onder te zien gaan.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Je kan mij in de nacht wakker maken voor Tod Man Pla!! En verder houd ik van een goede vega Massaman curry. De diversiteit van smaken in beide gerechten vind ik fijn. En….ik ben dol op Cha (Kieow) Yen, de Thaise ijsthee. Gelukkig hoef ik niet te wachten totdat ik in Thailand ben ik kan ik al deze gerechten goed zelf maken.

#7

Vissersdorpje op Koh Kood

Februari 2020 @ Koh Kood – Vissersdorp
Als ik naar deze foto kijk, word ik blij. Wat een prachtige community en iedereen leeft zo vredevol met elkaar.

#8

Garnalenvissers op Koh Phra Thong

Oktober 2018 @ Koh Phra Thong – Garnalenvissers
Tijdens een rondtrip zie ik deze lokale garnalenvissers en ze zijn zo met hun ding bezig dat ze niet in de gaten hebben dat ik een foto maak.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Dusita Resort op Koh Kood! Wat is dit een fijn resort. Het ligt aan een privéstrand en het resort wordt gerund door een Thaise familie. Allemaal toppers en supervriendelijk. Het resort wordt dagelijks goed onderhouden. Ik wil niets anders meer en ga alleen naar dit resort zodra ik naar Koh Kood ga.  

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Toon respect voor de Thaise mensen en de natuur om je heen. Wees vrolijk en vriendelijk en geniet vooral wat Thailand je te bieden heeft. Thailand is verslavend hahaha.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Mai pen rai = Het geeft niets / Maakt niet uit
Deejai maak tee ma tieow Muang Thai dai na khaaaa = Ik ben blij dat ik naar Thailand kan reizen!

#9

Wat Chalermprakiat in Lampang, Thailand

Februari 2018 @ Lampang – Wat Chalermprakiat
Dit was een unieke ervaring. Je werd eerst met een rode taxiwagen naar een punt gebracht en vanaf daar kon je te voet verder de berg op. Boven aangekomen had je een wijds uitzicht. Ik voelde me aangetrokken tot deze drie torentjes.

#10

Genieten in de rijstvelden van Pua, Thailand

Oktober 2019 @ Pua – Happiness in de rijstvelden
De foto is door een lieve Thaise vriendin genomen en als ik ernaar kijk, weet ik hoe het zit. Ik geniet intens van het moment en de omgeving, hier voel ik mij thuis!

Welk type / merk camera gebruik je?

Alle foto’s maak ik met mijn iPhone. 

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Barefootthailand volg ik sinds een tijdje. Zijn foto’s zijn puur en daar hou ik van.

#11

Aankomst op Koh Phra Thong met een longtailbootje

Oktober 2018 @ Koh Phra Thong – Aankomst
De longtail kwam ons vanaf de pier in Khuraburi ophalen om naar Koh Phra Thong te varen. De eiland is anders dan andere eilanden die ik ken in Thailand. Het is vrij vlak en de vegetatie is heel divers. Het midden van het eiland lijkt het op een Afrikaans landschap. Bij aankomst op Koh Phra Thong werd ik emotioneel en pinkte ik traantjes weg. Dit eiland is bijzonder!

#12

Het prachtige blauwe water van Koh Surin, Thailand

Februari 2018 @ Koh Surin – Aankomst
Zoals jullie merken, ik ben een echte eilandenliefhebber. Deze is ook weer speciaal. Ik noem dit soort eilanden altijd jungle-eilanden. In de kern vind je jungle, omringd door witte stranden, turquoise wateren en een geweldige onderwaterwereld. 

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alle informatie over Railay, een van de mooiste bestemmingen van Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top