fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Ma Doo Bua Restaurant met Victoria Amazonica in Thailand
Ma Doo Bua Restaurant met Victoria Amazonica in Thailand

IN THE PICTURE #67: ANNETTE JOHNSON

In deze rubriek genaamd In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

We “ontmoette” Annette in een superleuke Facebookgroep met verschillende Thailand foto’s. Genaamd, hoe kan het ook anders, Thailand in Pictures. Annette plaatst hier regelmatige prachtige foto’s in en we vroegen haar of ze ook mee wilde doen aan onze rubriek. Kort daarop ontvingen we onderstaande foto’s. Dank je Annette voor een waardevolle toevoeging aan onze rubriek!

Hoi Annette! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo!

Ik ben Annette Johnson, een amateur-fotograaf. Ik heb een grote interesse en bezit een camera sinds ik 16 jaar oud was, en het heeft zich voor mij tot een ware kunst ontwikkeld sinds ik begin 50 met werken moest stoppen. Fotografie is voor mij een middel om de vele mooie plaatsen waar ik kom en zie te delen, en combineert mijn verlangen om ze met anderen te delen. Ik heb de verschillende soorten en stijlen fotografie verkend, maar mijn grootste liefde gaat uit naar landschappen/reizen/gezichten/stadgezichten en ook naar architectuur.

Het was geen geringe opgave om 12 foto’s (stiekem 13) van mijn reizen te kiezen! Maar ik hoop dat u in de toekomst meer van mijn werk in het tijdschrift te zien krijgt.

Ik reis, werk en reis al sinds 2005 vanuit het Verenigd Koninkrijk. Gewoon de gebruikelijke “twee of drie weken” verlof, maar niet de gebruikelijke plaatsen. Dit alles bereikte zijn hoogtepunt in 2012/13 toen ik met mijn partner een epische reis maakte langs de Zijderoute naar China.  Een totaal van 14 landen in 14 maanden, door Centraal- en Zuidoost-Azië, liet er bij ons beiden geen twijfel over bestaan dat we in het buitenland wilden wonen en werken.

Ik verliet het Verenigd Koninkrijk in 2015, reizen rond de zuidelijke helft van India voor vier maanden, alvorens aan te komen in Nong Khai in het zeer noordelijke deel van Thailand tussen Laos en Thailand.

Verhuizen een jaar later, als gevolg van partners werk, vond ik mezelf in Nakhon Ratchasima of algemeen genoemd Korat voor de komende drie jaar. Daarna kwamen we nog verder zuidwaarts naar het prachtige eiland Phuket, waar ik de laatste twee jaar heb gewoond en hopelijk nog vele jaren meer. Interessant is dat ik ook naar het zuiden van het eiland ben verhuisd, nu woon ik helemaal onderaan Phuket in een plaats die Rawai heet, met mijn partner en mijn mooie gezelschapskat, Mia.

Ik heb een grote liefde voor reizen en combineer dit met mijn Fotografie. Ik hoop dat mijn foto’s mensen inspireren om de prachtige plaatsen te bezoeken en de prachtige dingen te zien waar ik geweest ben en er net zo veel van te genieten, zo niet meer!

Geniet anders van de beelden voor wat ze zijn een verslag van de wereld om ons heen.

Annette

#1

Phimai bootraces in Nakhon Ratchasima, Thailand

2017: Phimai bootraces @ Nakhon Ratchasima

In 2017 woonde ik nog in Korat, dat heel dicht bij een van mijn favoriete plaatsen ligt, Phimai.

We waren naar de Phimai bootraces gaan kijken en genieten van de algemene sfeer van de markten en de lokale bevolking. Ze waren geweldig; de marktkraampjes barstten van de verschillende etenswaren. Dit gebied was autovrij gemaakt, dus ook geen verkeer.

De bootrace toeschouwers waren ook zo verdomd vriendelijk en zo blij om ons te zien. Ik denk zelfs dat ik kan zeggen dat de mensen van Phimai tot de vriendelijkste mensen van de Isaan behoren.

#2

Karon Viewpoint op Phuket, Thailand

27-11-2019: Karon Viewpoint @ Phuket

Ook bekend als Three-Beach viewpoint, want zodra u de top bereikt in het zuiden van Kata Beach, heb je een adembenemend uitzicht op de prachtige stranden van Kata Noi, Kata en Karon en de diepblauwe Andamanse zee.

Als je vanaf het strand naar buiten kijkt, zie je ook het kleine eiland Koh Pu, dat vrij verlaten is en moeilijk bereikbaar. Het is via een landbrug verbonden met Koh Jum, waar ik een deel van mijn tweede huwelijksreis in 2008 heb doorgebracht. Dus als ik naar het kleine eiland kijk vanaf het uitkijkpunt krijg ik mooie herinneringen, waardoor dit uitkijkpunt een van mijn favoriete plaatsen is tijdens de week als het heerlijk rustig is. Karon Viewpoint op Phuket.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Ya Nui Beach hier in Phuket. Het is een klein strand dat bij eb wordt gescheiden door een kleine zandbank met een toegankelijke rotspunt om het uitzicht te overzien. De reden waarom ik het zo mooi vind is dat ik vanaf het strand zo het water in kan lopen om te snorkelen en prachtige vissen te zien! Het is maar vijf minuten rijden van waar ik woon.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Phang Nga, en de Limestone Karsts (ja ik weet dat ik al weg had moeten zijn!), maar ik heb mijn eigen ruimte hier in Phuket tijdens deze Covid-19 periode verkend!

#3

Thung Wua Laen strand in de provincie Chumphon, Thailand

2018: Thung Wua Laen Beach @ Chumphon provincie 

De provincie Chumphon is gezegend met zoveel stranden langs haar uitgestrekte kustlijn en Thung Wua Laen is een van de meest bekende. Maar in tegenstelling tot meer populaire bestemmingen als Phuket of Koh Samui, zijn Thung Wua Laen en andere zandstroken van Chumphon nog in relatief ongerepte staat. Het strand ligt ongeveer 18 kilometer ten noordoosten van Chumphon.

#4

Vegetarian Festival in Korat, Thailand

2018: Vegetarisch Festival @ Korat

Het Vegetarische Festival (Thetsaken Kin Che), ook bekend als het Negen Keizer Goden Festival, wordt in heel Thailand gevierd in de maand oktober.

Thaise/Chinese afstammelingen onthouden zich van het eten van vlees en stimulerende middelen in de overtuiging dat het een goede gezondheid en gemoedsrust zal brengen aan de gemeenschap. Het evenement heeft zijn geschiedenis in de taoïstische traditie, maar het wordt duidelijk beoefend door boeddhisten.

Onderweg worden bedrijven en mensen gezegend (en vreemd genoeg) rituele verminkingen uitgevoerd. Verscheidene mannen en vrouwen doorboren hun wangen met scherpe, al dan niet versierde metalen en bamboe stokken. Snijden in hun gezichten en ontsteken rotjes dicht bij hun lichaam. Ze hadden ook sporen van snijwonden op hun rug.

Ze lijken belichaamd met de geesten en gezegende mensen (waaronder ikzelf) knielend aan de kant van de weg, deze toegewijden gebruikten hun Tempelvlaggen die krachtig over de hoofden van de knielende aanbidders werden gewapperd. Ongetwijfeld om boze geesten te verdrijven en voor een goede gezondheid te zegenen. Sommigen schilderden zelfs een rode streep tussen de wenkbrauwen van de gelovigen. Ik was zo vereerd om bij deze ceremonie gezegend te worden en er getuige van te zijn.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Als de Covid-19 afneemt, zou ik zonder twijfel zeggen, breng een paar dagen door in Bangkok. Dan ben je klaar voor de rest van Thailand.

Natuurlijk ben ik bevooroordeeld omdat ik in Phuket woon, en het heeft zo veel te bieden, samen met alle afgelegen eilanden en de Similan Eilanden, een prachtige archipel, samen met Coconut Island voor geweldig snorkelen en duiken om verbazingwekkende vissen te zien die je alleen in boeken hebt gezien! De catamarans die je erheen brengen zijn een ervaring op zich. Prachtig!

Waar eet je het liefst?

Niet een, maar twee hier in Phuket, de eerste is wat ik noem mijn Congee dame (zie favoriete eten vraag/sectie) ze heeft een kraampje direct buiten een lokale 7/11 winkel.

Mijn favoriete restaurant is eigenlijk weer een Thaise hier in Rawai waar ik woon, genaamd Pratuangs Restaurant. Deng en zijn vrouw, Tuang, zijn een geweldig gastvrij Thais echtpaar die heerlijk authentiek Thais eten serveren tegen niet al te dure prijzen.

#5

Pak Meng Beach in de Trang Provincie, Thailand

December 2018: Pak Meng Beach @ Trang provincie

Tijdens mijn road trip naar het zuiden van Thailand in december 2018, was onze eerste echt zuidelijke stop in Pak Meng, hier bijna verstoken van westerse toeristen was ik getuige van een meest spectaculaire zonsondergang. Zittend kijken naar een van de meest spectaculaire zonsondergangen die ik heb gezien was een zeer vredig en kalmerend gevoel voor mijn ziel.

#6

Stadspoort in Korat

2017: Stadspoort @ Korat

Een van de meest bepalende kenmerken van de stad Korat is de gracht rond de Oude Stad, die 4 belangrijke poorten heeft op de noordelijke, zuidoostelijke en westelijke bruggen. Deze afbeelding is het sierlijke en historische Ya Mo gebouw van de Thao Suranarai volgend in Korat, of Nakhon Ratchasima Thailand. Slechts drie van de oorspronkelijke poorten staan nog overeind, deze is volledig gerestaureerd en is toch degene die iedereen ziet als je over de hoofdweg door Korat stad rijdt. De katten zijn een eerbetoon aan het beroemde “Korat Cat” ras van dezelfde stad.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Als je in Korat bent, bezoek dan Cafe ‘Erawan, ze serveren echt lekkere koffie, zoet gebak en eten. De hele zaak is schoon en voorzien van airconditioning. De eigenaar heeft een kleine maar interessante collectie van kleine model mensen en model karakters uit verschillende tekenfilms en Marvel comics. Altijd een leuk welkom!

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Ik wil graag mijn favoriete Thaise gerechten met je delen, die ik zelf heb gegeten sinds ik in Thailand woon. De Congee of Jok eet ik de meeste dagen als ontbijt, en is een typisch Thais ontbijtgerecht. Het wordt meestal verkocht bij stalletjes langs de weg en er zijn maar een paar plaatsen in onze omgeving waar het wordt gemaakt.  In het begin leek het vreemd om hartige rijstepap als ontbijt te eten, maar nu ben ik er bijna aan verslaafd en vind ik dat het me goed op weg helpt voor de dag, net als een “gekookt ontbijt”, maar dan zonder het gefrituurde eten!

Thaise congee, bekend als Jok (en uitgesproken als joke) in Thailand, is een rijstgerecht dat meestal wordt geserveerd met varkensvlees of kip gehaktballetjes en een verscheidenheid aan Thaise specerijen en topping, zoals gebakken uien, knoflook, pepers, vissaus, gesneden gember, lente-uitjes.

#7

Korat Kaarsen Festival in Thailand

Juli 2018: Korat Kaarsen Festival @ Isaan

Terug in 2018 woonde ik in Nakhon Ratchasima, of Korat, in Thailand en een van de prachtige spektakels /festivals die je kunt zien is The Candle Festival. Traditioneel Gehouden in juli markeert het het begin van drie maanden boeddhistische vastentijd.

Elke praalwagen komt van zijn eigen aangewezen Wat/Tempel, en wordt liefdevol en met groot respect , met de hand gesneden. Elk jaar worden nieuwe toevoegingen/reparaties gemaakt en dit wordt weerspiegeld in de verschillende tinten van was.

Tijdens het Korat Candle Festival worden bezoekers uitgenodigd om deel te nemen en zich te vergapen aan de vele spectaculaire kaarsen die vakkundig door de plaatselijke ambachtslieden van Nakhon Ratchasima zijn gebeeldhouwd. De gebeeldhouwde kaarsen vertellen de verhalen over het leven van de Heer Boeddha, de activiteiten ter ere van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej, en de culturele en historische bezienswaardigheden die uniek zijn voor Nakhon Ratchasima. De grote optocht van prachtig gesneden kaarsen zal op 12 juli rond Korat worden gehouden, terwijl een kleinere optocht van alle gesneden kaarsen die aan de wedstrijd voor het snijden van waskaarsen hebben meegedaan, zal plaatsvinden bij het Tao Suranarai Monument. De winnaar van de mooist gesneden kaarsen zal de koninklijke trofee ontvangen uit handen van prinses Maha Chakri Sirindhorn.

Gedurende de drie dagen zullen de bezoekers worden gebiologeerd door de prachtige handgesneden kaarsen, spectaculaire licht- en geluidsmultimediapresentaties en zeldzame culturele optredens zoals de gemaskerde Khon Thai dans, ceremonies voor het maken van verdiensten, een wedstrijd waskaarsen snijden en een fotowedstrijd.

#8

Karon Beach op Phuket, Thailand

Augustus 2021: Karon Beach @ Phuket

Gisteren was de eerste dag sinds bijna twee weken dat het zonnetje scheen zonder regen, of er grijs en bewolkt uitzag of zelfs regende!

Op een korte trip naar Patong langs de kustweg moest ik stoppen bij Karon, toen ik vanaf de top van de heuvel deze geweldige zeegezicht wolken zag! Ik kon het niet laten om vanaf de heuvels van Patong de winderige weg naar Karon af te rijden en wat van de prachtige zeelucht op te snuiven en het schijnbaar “schilderachtige” landschap voor me te fotograferen.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Geen antwoord.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Als je op straat eten koopt, ga dan niet vragen hoeveel het kost, maar ga wat verder weg staan en kijk wat de andere klanten betalen. En probeer een beetje basaal Thais te spreken en respecteer de lokale gewoonten, beter nog, zoek ze op voordat je hier komt!

Rij niet op een motor tenzij je een EU motorrijbewijs hebt, anders is je verzekering ongeldig, en geloof me gezondheidszorg is niet goedkoop!

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Probeer de getallen 1-10 te leren

Hong nam Kha/Krap = Toilet alstublieft?

Mai ao kha/krap = Ik neem het niet of ik ben niet geïnteresseerd. Kha (vrouwelijk) Krap (mannelijk) en voeg deze altijd aan het eind van je zin toe.

Tao rai? = Hoeveel?

Kho Thot = Neem me niet kwalijk (h is stil in Thot) in feite zijn H’s altijd stil. 😉

sawat-dee pee mai = Gelukkig Nieuwjaar, Deze groet brengt goede wensen over voor een goede gezondheid, rijkdom, geluk en alle mooie dingen in het leven.

#9

Sala Keoku in Nong Khai, Thailand

2016: Sala Keoku @ Nong Khai

Sala Keoku, in het Thais: ศาลาแก้วกู่, is een park met reusachtige fantastische betonnen sculpturen geïnspireerd door het boeddhisme. Het is gelegen bij Nong Khai, Thailand in de onmiddellijke nabijheid van de Thais-Laose grens en de Mekong rivier. Het park is gebouwd door en weerspiegelt de persoonlijke visie van Luang Pu Bunleua Sulilat en zijn volgelingen. Ik bezocht deze prachtige plek vaak toen ik nog in Nong Khai woonde. Het was er zo rustig en vredig. Het is ook een geweldige plek om de vaardigheid en het vakmanschap van de bloemen van deze man te bestuderen. Er is ook een zusterpark in Laos net over de grens, dat ik in 2013 bezocht.

#10

Zwart wit foto van motorbike taxi's in Bangkok

Oktober 2017: De motorbike taxi’s van Bangkok

Ik heb een mooie herinnering aan Bangkok toen, voordat de covid onze kusten trof. We gingen regelmatig voor het weekend naar Bangkok vanuit Korat, via een busreis van vijf uur, maar het was de moeite waard. Deze motortaxi’s reden rond op de Sukhumvit Road, rond Soi Sukhumvit 19 (Soi is het Thaise woord voor een kleinere weg / steeg). Ik vraag me af wat deze arme mannen nu voor werk doen, ze begroeten je altijd met een glimlach als je uit de Soi komt “Goedemorgen mevrouw! Waar gaat u heen? Wilt u een taxirit?”

#11

Namtok Si Dit Waterfall in Phetchabun, Thailand

2017: Namtok Si Dit Waterval @ Phetchabun provincie

Een andere stop op mijn 2017 roadtrip rond de Isaan bracht me naar deze mooie en gemakkelijk toegankelijke waterval, waar ik me herinner dat ik prachtige verse aardbeien at toen ik aan de basisvijver zat.

Namtok Si Dit is een grote waterval van één niveau, waar het water het hele jaar door stroomt. Het gebied was ooit een bolwerk van leden van de Communistische Partij van Thailand, die ondergedoken zaten in de jungles van Phetchabun. Opmerkelijk is de nabijgelegen door een waterval aangedreven rijstvijzel, gebruikt door CPT leden toen ze in het bos leefden.

Welk type / merk camera gebruik je?

Canon 77D + Canon M5
Sigma 8-16mm HSM
Canon 10-18mm stm
Canon 15-85mm IS USM
Canon 70-300mm IS USM

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Jullie hebben hem al in jullie rubriek: Paul Russell en je vindt hem in de “Thailand in Pictures” Facebookgroep. Hij maakt de beste Drone foto’s die ik ooit gezien heb. Woont in Nakhon Si Thammarat, dus post dagelijks op de groep. Hij heeft ook verstand van drones, maar hij produceert geweldige uitzichten op eilanden en stranden en tempels!

#12

Phu Phra Bat Historisch Park in de provincie van Udon Thani, Thailand

2016: Phu Phra Bat Historisch Park @ Udon Thani provincie

In 2016 landde ik in Thailand na 5mths in India, voor een rustpauze, nou ik was veel te geïntrigeerd door de natuurlijke schoonheid van Thailand. Om stil te staan en wat van dat uitzicht op te snuiven, bezocht ik Phu Phra Bat Park. Dit was een van mijn favoriete eerste bezoeken aan het noordoosten van Thailand. Ik hoop dat jullie er ook van genieten en het aandurven om het noorden te bezoeken! Phu Phra Bat historisch park in de provincie Udon Thani in het noordoosten van Thailand is een beboste heuvel met natuurlijke rotsformaties, enorme rotsblokken, en grotten met grote rotsachtige overhangen. De grotten werden door de oude mens gebruikt als schuilplaats en als tempels waar Boeddhabeelden werden verankerd.

#13

Ma Doo Bua Restaurant met Victoria Amazonica in Thailand

Augustus 2021: Ma Doo Bua l มา ดู บัว ภูเก็ต @ Phuket

Het verborgen juweel van Phuket is een nieuw café en restaurant met als enige doel een onweerstaanbare achtergrond te bieden aan alle reizigers. De belangrijkste vangst is een kunstmatig meer bedekt met die ongewone reusachtige ronde drijvende bladeren genaamd Victoria Amazonica, een soort bloeiende plant, de grootste van de Nymphaeaceae familie van reusachtige waterlelies.

Ma Doo Bua Café bestaat uit drie gedeelten: de binnenzaal met arico, een overdekte buitenruimte met tafels en stoelen, en een buitenterras waar de klanten op kussens rond lage tafels zitten, wat heel mooi is.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alle informatie over Railay, een van de mooiste bestemmingen van Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top