fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Hopeland Hotel in het Nana gebied tijdens de nacht
Hopeland Hotel in het Nana gebied tijdens de nacht

IN THE PICTURE #64: WILLIAM HICKS

In deze rubriek genaamd, In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

Wow vrijwel elke foto die deze geweldige foto maakt knalt letterlijk van onze schermen! Leuk dat je ook aan deze rubriek wilde doen William, wij vinden het te gek! Hopelijk drinken we ooit eens een biertje op een leuk dakterras in Bangkok samen! Chock dee ka / krub! 

Hoi William! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo Thailand Magazine Lezers,

Mijn naam is William Hicks. Ik ben geboren en getogen in Harrisburg, Pennsylvania in de Verenigde Staten. Na een aantal jaren van zwerven en backpacken in verschillende plaatsen over de hele wereld, ben ik uiteindelijk neergestreken in Bangkok, Thailand. Hier woon ik nu ongeveer twee en een half jaar.

Fotografie is altijd al een passie van me geweest sinds ik als kind rondliep met wegwerp film camera’s. Maar ik begon het serieus te nemen op de universiteit en mijn eerste graad is in fotografie / beeldende kunst. Daarna heb ik vele jaren gewerkt als freelance fotograaf / videograaf voordat ik hierheen verhuisde om les te geven.

Mijn oorspronkelijke plan was om veel door Zuidoost-Azië te reizen terwijl ik hier woonde en de pandemie heeft dat natuurlijk maar de positieve kant is dat ik Thailand echt heb kunnen verkennen en plaatsen heb gezien die ik anders misschien gemist zou hebben.

Liefde en vrede,

William

#1

Zonsopgang in Bangkok met de iconische MahaNakhon toren

Zonsopgang van de MahaNakhon toren in Silom, Bangkok. Ik geniet zo van deze unieke wolkenkrabber en om deze te fotograferen (zoals veel fotografen doen) en ik heb toevallig het geluk dat ik een geweldig uitzicht vanaf het balkon. Deze foto is genomen rond 6 uur ‘s ochtends, net toen de stad wakker werd.

#2

Regenboog boven het Cheow Lan Lake in het Khao Sok National Pak ,Thailand

Enkele van de bungalows aan het Cheow Lan meer in het Khao Sok Nationaal Park. Ik was hier naar toe gereisd met een vriend en we namen een lange boot naar het meer op een middag. Uit het niets kwam een angstaanjagende onweersbui, maar toen het voorbij was klaarde de lucht op en verscheen deze regenboog. Het is een van de mooiste plekken die ik ooit heb gezien.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Mijn favoriete deel van Thailand is de omgeving van Krabi omdat ik denk dat het het mooiste en meest diverse deel van het land is. Iemand kan gaan feesten op Koh Phi Phi of zich verstoppen op een rustig, afgelegen strand op Koh Yao Yai. Het hele gebied heeft het gevoel alsof je in een prachtig bestemmingen reismagazine. Ik heb ontelbare herinneringen aan geweldige tijden in Krabi met mijn vrienden, dus het zal altijd speciaal voor mij zijn.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ik heb een behoorlijke hoeveelheid van het verkennen van rond Thailand gedaan, maar ik heb nog om echt te zien de Isaan regio, dus die staat zeker hoog op mijn lijst. Van wat ik heb begrepen is het erg rijk aan cultuur en sommigen noemen het het “hart” van Thailand dus ik ben van plan om hier wat tijd door te brengen en alles te zien wat het te bieden heeft (hopelijk ergens dit jaar of anders volgend jaar).

#3

Boeddhistische monnik op het strand van Hua Hin in Thailand

Deze foto is genomen tijdens een reis naar Hua Hin Beach. Ik werd wakker bij zonsopgang om wat foto’s te maken foto’s te nemen en ik ving deze monnik op zijn ochtendreis langs het strand.

#4

Khao San Road in Bangkok voor Covid-19

De beruchte Khao San Road (voor de Covid-19 natuurlijk). Deze is een paar jaar geleden genomen op mijn allereerste dag in Thailand.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Ik denk dat iedereen The Ancient City Park in Samut Prakan zou moeten bezoeken. Het is een enorm park met tientallen tempels en gebouwen geïnspireerd op historische tempels in Thailand. Je kunt er een fiets huren of zelfs een golfkarretje huren en een dag lang op verkenning gaan. Het is een goede plek om wat culturele opvoeding te krijgen, koele foto’s en wat frisse lucht.

Waar eet je het liefst?

Een van mijn favoriete dine-in restaurants in Bangkok is Jack’s Bar in Bang Rak gebied langs de rivier. Ze hebben echt goed Thais eten en het uitzicht op de rivier is geweldig in de avond (geweldig voor een aantal zonsondergang foto’s terwijl u dineert).

Voor street food zijn er vrijwel onbeperkte mogelijkheden. Ik denk dat street food meer te maken heeft met experimenteren en het vinden van een verkoper waar je echt een klik mee hebt. Als je een goede relatie met ze opbouwt, zullen ze je favoriete gerecht maken precies zoals jij het wilt wanneer ze zien komen zonder een woord te hoeven zeggen. Dat is het beste deel in mijn ervaring.

#5

Drone foto in de Lopburi provincie, Thailand

Dit was mijn eerste bezoek aan de provincie Lopburi in augustus. Ik werd wakker bij zonsopgang om wat luchtfoto’s te maken met mijn drone.

#6

longboats in Railay Beach, Krabi

Een luchtfoto met een drone van de longboats in Railay Beach, Krabi.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Mijn favoriete bar in Thailand is Ploy Talay op Koh Samet. Ze hebben de beste drankjes en een geweldige vuurshow elke avond op het strand. En de jongens die daar werken zijn allemaal super chill en zullen je wat vuur trucjes leren.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Mijn favoriete Thaise keuken is Pad Krapow (met kip of varkensvlees) met een vriend ei. Het is een van de eerste gerechten die ik probeerde nadat ik hier kwam en niet veel kan top de smaak naar mijn mening.

#7

Neon op Yaowarat Road, Chinatown in Bangkok

Een nachtfoto van de beroemde Yaowarat Road in Chinatown Bangkok.

#8

Street food klaarmaken in Chinatown, Bangkok

Een bekende straatverkoper in Chinatown. Ik geniet echt van het fotograferen van plaatsen en scènes.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Een van de mooiste plekken waar ik heb verbleven is het Samed Villa Resort op Koh Samet. Het is leuk om te verblijven in een mooie plek direct aan de oceaan die nog steeds dicht bij de winkels en het nachtleven van het eiland is.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Mijn beste advies voor iedereen die Thailand bezoekt of er woont, is om wat van de taal te leren. Naast het feit dat het veel gemakkelijker is om te navigeren en dingen te doen, heb ik ook persoonlijk ondervonden dat Thaise mensen het echt waarderen en aangenaam verrast zijn als buitenlanders meer kunnen spreken dan het basis “sawidee khrap” en “Khap khun khrap”. Ik denk dat het respect toont voor het land en de mensen wanneer buitenlandse bezoekers niet verwachten dat de inheemse bevolking Engels spreekt.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

ไม่เป็นไร (Mai Pen Rai) – dat is zoiets als zeggen “het geeft niet” of “laat maar”. In Thailand kan dat soms wat verwarrend en chaotisch zijn, dus ik denk dat het kennen van deze uitdrukking en ook het aanpassen van deze mentaliteit kan helpen als dingen niet gaan zoals gepland (Het komt meestal /  uiteindelijk wel goed ).

#9

Ancient City Park in Samut Prakan vlak na zonsopkomst

Een van de vele tempels in The Ancient City Park in Samut Prakan. Deze foto is genomen vlak na zonsondergang.

#10

Zwembad op het dak in het Thong Lo gebied van Bangkok

Een ding waar ik van hou in Bangkok is de overvloed aan zwembaden op de daken, waar mensen normaal gesproken in Amerika niet hebben, tenzij ze heel rijk zijn, dus ik ben dankbaar. Ik ben een grote fan van de retro-esthetiek en dit zwembad voelt alsof het rechtstreeks uit de jaren ’80 komt. Deze is genomen in Thong Lo gebied.

Welk type / merk camera gebruik je?

Mijn belangrijkste D-SLR is een Canon 5D Mark IV. Ik gebruik ook een DJI Mini 2 Drone en een iPhone XS. En voor film gebruik ik een klassieke Canon AE-1.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Mijn Instagram is @Bangkok_After_Dark. Ik heb ook een fotoportfolio website die www.Billigan.com is. En natuurlijk een Facebookprofiel op facebook.com/Mr.Billigan/.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Ik zou Danny aanraden (@True.heo op IG). Hij is een leuke vent om mee om te gaan en een geweldige fotograaf. Ik ben een grote fan van zijn portretten en zijn straatfoto’s van BKK.

#11

Volle maan in het Chum Saeng / Wang Chan gebied van de provincie Rayong

Een opname van de volle maan in het Chum Saeng / Wang Chan gebied van de provincie Rayong, dat was mijn eerste thuis was toen ik naar Thailand verhuisde. Deze kleine stad was erg mooi en gastvrij.

#12

Hopeland Hotel in het Nana gebied tijdens de nacht

Een van mijn favoriete dingen om te fotograferen zijn steden bij nacht en een deel van de reden dat ik wilde in Bangkok wilde wonen, is omdat er hier eindeloos veel mooie landschappen zijn. Deze foto is genomen in de Nana gebied en kijkt uit op het Hopeland Hotel aan Sukhumvit 8

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alle informatie over Railay, een van de mooiste bestemmingen van Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top