fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Sterrenstelsel boven Laem Promthep Cape op Phuket, Thailand
Sterrenstelsel boven Laem Promthep Cape op Phuket, Thailand

IN THE PICTURE #63: MICHAEL RAFAEL

In deze rubriek genaamd In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

De prachtige foto’s die hieronder getoond worden komen vrijwel allemaal uit Phuket. Superleuk, want momenteel zijn we druk bezig met het schrijven van verschillende artikelen over Phuket. De foto’s laten de schoonheid van het grootste eiland van Thailand goed zien. Dank je Michael Rafael voor deze mooie collectie!

Hoi Michael! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo Thailand Magazine lezers!

Mijn naam is Michael Rafael. Geboren in Manila en opgegroeid in Bulacan, een stad in de Filippijnen. Ik woon en werk nu al bijna 11 jaar hier in Thailand. Ik heb een passie voor fotografie sinds mijn schooltijd, maar het was pas toen ik hier in Phuket begon te werken dat ik me erin begon te verdiepen. Mijn enthousiasme voor het prachtige landschap, de stranden en de cultuur van het eiland heeft ertoe geleid dat ik van fotografie mijn hobby heb gemaakt terwijl ik hier ben.

Ik werk in het Orchidacea Resort als een guest services supervisor en ook als part-time muzikant. Ik heb een bachelorsdiploma in bedrijfskunde en ben ook geïnteresseerd in digitale marketing, grafisch ontwerp en productontwikkeling.

Wellicht mag ik jullie ooit eens verwelkomen op het prachtige Phuket!

Michael Rafael

#1

De zonsondergang van Ya Nui Beach op Phuket, Thailand

Maart 2019 – De zonsondergang van Ya Nui Beach op Phuket.
Als ik naar deze foto kijk nadat ik hem genomen heb, geeft me dat een sterke emotie. Hoe de zonsondergang het einde van de dag markeert en er enige tijd naar te kijken, wetende dat er morgen zonsopgang zal zijn en een andere zonsondergang. Het gaf ons hoop. Een mooie herinnering dat elk einde een nieuw begin betekent.

#2

Zonsondergang boven Kalim Beach op Phuket, Thailand

Juni 2021 – Kalim Beach op Phuket tijdens zonsondergang.
Mijn favoriete deel bij het maken van zonsondergang shots is het vastleggen van de beweging van de golf, gelukkig is het weer in het voordeel van mij toen ik deze foto op Kalim Beach schoot.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Phuket! Niet alleen omdat ik hier woon, maar omdat dit een ideale bestemming is voor iedereen die Thailand wil bezoeken. Voor families, koppels of zelfs alleenstaande reizigers.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Pai, een plaats in de provincie Mae Hong Son in het noordelijke deel van Thailand. Deze plaats is een unieke bestemming met een prachtige natuur. Deze plek is ook geweldig voor astrofotografie omdat er hier minder lichtvervuiling is.

#3

Laem Promthep View Point op Phuket tijdens zonsondergang

April 2021 – Laem Promthep View Point op Phuket tijdens zonsondergang.
Zoals altijd is de zonsondergang hier adembenemend!

#4

Kata Beach op Phuket, vroeg in de ochtend.

Juni 2021 – Kata Beach op Phuket, vroeg in de ochtend.
Zo ziet deze plek eruit en een van de redenen om verliefd te worden op dit eiland. Wit zandstrand, turquoise water, en een blauwe lucht.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

De Similan eilanden. Deze plek is geweldig. Ik ben er nog niet geweest, maar deze plek heeft een prachtig wit zandstrand en een plek om te snorkelen

Waar eet je het liefst?

Nou, dit is een hele moeilijke vraag om te beantwoorden, want er zijn er heel veel. Maar een restaurant genaamd “Red Chair” in Kata biedt een grote verscheidenheid aan Thaise gerechten die zeker bij iedereen in de smaak zullen vallen.

#5

Wat Chalong op Phuket, Thailand

Januari 2021  –  De Chalong Tempel op Phuket.
Ik had geluk op die dag dat ik deze foto nam, want er waren niet al te veel mensen die de tempel bezochten. Normaal gesproken is het hier zo druk en vol met toegewijde Thai; offerend en biddend.

#6

Zonnestralen bij de Grand Buddha op Phuket, Thailand

Januari 2021 – Big Buddha op Phuket.
Deze foto is genomen op dezelfde dag dat ik de Chalong Tempel (Wat Chalong) bezocht en het was laat in de middag. De zon schijnt bijna achter de Grote Boeddha van Phuket, dus ik had het idee om wat foto’s van de zon te maken.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Weer zo’n moeilijke vraag, want er zijn er zoveel om op te noemen. Maar er is een mooie plek die ik een paar maanden geleden bezocht. Het is aan het einde van Kata Beach en ligt op de heuvel met uitzicht op het dichtstbijzijnde strand, Karon Beach. De naam van de plaats is “A Blanket and A Pillow”, een café met hangmat- en tentverhuur, zodat je de hele nacht in een tent kunt doorbrengen. Een leuke ervaring.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Ik heb de top 5 op mijn lijst staan, maar ik zal je de beste geven en dat is Kra Pao Moo Crob (krokant varkenvlees met Thaise basilicum) met een sunny side up ei, het is zo lekker en ik hou van krokant varkensvlees.

#7

Het drukke Bangla Road in Patong op Phuket, Thailand

Augustus 2015 – Bangla Road in Patong op Phuket.
Dit is de tijd dat Bangla Road, ook bekend als Bangla Walking Street) in Patong, vol zit met toeristen van over de hele wereld. De straat is zo luidruchtig. Bars en pubs zitten allemaal naast elkaar vol met mensen.

#8

Een Thaise danseres die de Thaise traditionele dans uitvoert

December 2017 – Thailand.
Een Thaise danseres die de Thaise traditionele dans uitvoert, echte schoonheid, en een prachtige demonstratie van de rijkdom van de Thaise cultuur.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Je kunt het hotel bezoeken waar ik werk, dat is “Orchidacea Resort“. We hebben een goede TripAdvisor rating en ik kan je garanderen dat het uitzicht vanuit onze deluxe kamer uniek is.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Wees bedachtzaam, respecteer de cultuur, en steun lokale handelaren en bedrijven wanneer je kunt.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

“Mai ao ped” of “Ik wil niet pikant”, dit zou zeker erg nuttig zijn, lol.

#9

Zonsondergang boven Ao Sane Beach op Phuket, Thailand

Januari 2019 – Zonsondergang boven Ao Sane Beach op Phuket.
Ae Sane Beach is een van de meest vredige stranden op Phuket, hoewel het klein is, is het een echt goede plek om wat privacy te hebben en ook het Ao Sane Restaurant ernaast is een van de beste.

#10

Uitzicht vanaf Phi Phi Viewpoint 1 op Koh Phi Phi, Thailand

Oktober 2019 – Viewpoint 1 op Koh Phi Phi.
Het was de eerste keer dat ik het Koh Phi Phi bezocht en verbleef daar voor twee nachten. Dit eiland is een aanrader voor iedereen die van plan is om Thailand te bezoeken. Blijf daar voor minstens twee nachten of meer. 

Welk type / merk camera gebruik je?

Ik gebruik Nikon D3200 en mijn lenzen zijn Nikkor 50mm 1.8G en Tokina 11-16mm DXII.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Je kunt mijn foto’s op Flickr en op Instagram bekijken.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Je kunt eens kijken bij mijn neef; Joshua Ferrer. Hij is een jonge fotografie liefhebber die ook hier in Phuket woont. Hier is zijn Instagram account.

#11

Traditionele Thaise huiszegeningen door Boeddhistische Monnikken

November 2016 – Thailand.
Dit is de eerste keer dat ik zag hoe de traditionele Thaise huiszegeningen eruit zien. Monniken zijn aan het bidden terwijl de eigenaar van het huis en zijn familieleden wat offergaven geven.

#12

Sterrenstelsel boven Laem Promthep Cape op Phuket, Thailand

April 2021 – Laem Promthep Cape op Phuket.
Dit is een van de meest memorabele foto’s die ik heb genomen. Een milky way shot boven Laem Promthep Cape. Het meest populaire uitkijkpunt hier op Phuket. Ik werd wakker om 3:00 uur alleen voor deze foto.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alle informatie over Railay, een van de mooiste bestemmingen van Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top