fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Foto van de Loha Prasat in Bangkok genomen in het groene gras
Foto van de Loha Prasat in Bangkok genomen in het groene gras

IN THE PICTURE #62: DANNY

In deze rubriek genaamd In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

We blijven maar doorgaan en zijn voorlopig ook zeker niet klaar met deze rubriek die ons zelf veel vreugde en energie geeft! Dit keer is Danny aan de beurt, een Amerikaan met net zoveel liefde voor Thailand als wij hebben. Dat is ook aan zijn fantastische foto’s te zien, kijk je mee? Thanks Danny!

Hoi Danny! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo Thailand Magazine lezers,

Mijn naam is Danny. Ik ben een fotograaf hier in Bangkok, Thailand! Ik kom uit Colorado, USA. Ik ben ongeveer 4 jaar geleden begonnen met fotografie en ik ben absoluut gegroeid naar de liefde voor de kunstvorm terwijl ik hier ben. Mijn verblijf in Thailand heeft een grote rol gespeeld in mijn liefde en waardering voor fotografie, omdat het zo’n mooi land is met zo veel variatie en stimulatie overal!

Alvast een mooi, gelukkig en vooral gezond 2022 toegewenst!

Danny

#1

Wat Pho in Bangkok

Deze foto doet me denken aan een betere tijd. Deze foto is genomen bij Wat Pho op een prachtige avond toen het land vol was met reizigers van over de hele wereld. Ik nam deze foto terwijl ik een fotoshoot deed met een meisje dat op bezoek was voor haar verjaardag en de hemel schonk haar de meest kleurrijke zonsondergang die ik ooit heb gezien.

#2

Een modieus meisje bij de Wat Arun in Bangkok

Een modieus meisje bij Wat Arun. Ik ben vooral portret- en modefotograaf hier in Bangkok en deze foto brengt mode en reizen samen in één foto.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Mijn favoriete bestemming in Thailand is een drievoudige keuze tussen Pai, Koh Phangan en Koh Tao. Deze plaatsen hebben allemaal een magisch gevoel dat je een gevoel van vrijheid geeft. Ze zijn allemaal mooi en vredig en hebben allemaal fantastisch eten!

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ik ben bijna overal al geweest waar ik heen wil in Thailand, maar de laatste plek die ik nog wil bezoeken is Phang Nga Bay. Het ziet er zo schilderachtig uit en ik vlieg er graag overheen als ik van Bangkok naar Phuket ga.

#3

Buffel in een rijstveld in de omgeving van Pai in het noorden van Thailand

Een buffel in een rijstveld in Pai, Thailand. Ik wandel graag door de rijstvelden in Pai. Het is een bergvallei dus het uitzicht is altijd prachtig en het is altijd interessant om te zien hoe de boeren hun buffels bijeen drijven na een dag hard werken.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Ik heb met veel mensen gesproken die Thailand hebben bezocht en de enige stranden die ze hebben gezien zijn de stranden van Pattaya. Ik beveel de eilanden in de Golf en in het zuiden aan, zoals Koh Lipe, Koh Lanta en Koh Kradan. Op die eilanden kun je het echte paradijs en kristalhelder water ervaren. Het eten en de cultuur daar is ook anders dan elders in Thailand!

Waar eet je het liefst?

Deze vraag is waanzinnig moeilijk te beantwoorden. In Bangkok ben ik dol op The Glass Room op Sukhumvit 101/1, niet Thais eten- OhKaJu voor geweldig en gezond eten- Er is er een op Siam Square. Een lijst met eten kan jaren duren om te schrijven, dus ik zou aanraden om te kijken naar plaatsen die vol zijn met lokale mensen- ga er gewoon heen. Volg niet de Tripadvisor tips haha!

#4

Wat Ratchabophit in Bangkok

Mijn favoriet van alle tempels in Bangkok en waarschijnlijk in heel Thailand. Hij heet Wat Ratchabophit.

#5

Het straatleven van Bangkok met in de achtergrond de King Power MahaNakhon

Ik hou van deze foto omdat hij zoveel in één foto heeft. Je ziet het straatleven, je ziet het soort auto’s dat je alleen in Thailand vindt, je ziet de alomtegenwoordige 7-11 met daarachter het prachtige MahaNakhon gebouw dat het contrast van Bangkok laat zien, samen met een kleurrijke zonsondergang.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Voor koffie mijn absolute favoriete plek is op Phuket in de buurt van Nai Harn Beach direct naast Nai Harn Lake. Er is een echtpaar genaamd Maewsom Coffee die koffie verkoopt vanuit hun auto. Het zijn lieve mensen die echt van de kunst van het koffiezetten houden. Ze zijn open van 6.30 tot 11.00 uur. De koffie is heerlijk en niet te duur.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Mijn favoriete Thaise gerecht verandert elke paar weken. Ik krijg in een schotel en eet het zo vaak als ik kan dan verander ik naar een nieuwe. Ik hou van Phad Krapow met kip, Tom yam soep met garnalen, boerenkool en crispy varkensvlees en Massaman curry met rundvlees uit het zuiden van Thailand.

#6

Straatfoto in Bangkok

Deze foto nam ik tijdens een straatwandeling. Ik hou ervan hoe de bruggen veel van de straten in de stad bedekken. De weg erboven zorgde voor een mooie zonneflits die de man die van zijn werk naar huis wandelt in de kijker zet.

#7

Bootje door de klong van Bangkok tijden het blauwe uur

Bangkok tijdens het blauwe uur, terwijl de Canal Express de mensen naar huis brengt.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Spellmaya Cottage in Pai, in het noorden Thailand komt bij me op. Het is een vredig huisje in een rustig dorp. Dit komt als eerste bij me op en is te vinden op Airbnb.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Ja, wees niet bang voor het eten op straat. Ik heb nog nooit gehoord dat iemand ziek is geworden van het straatvoedsel hier. Nogmaals, als je de lokale bevolking volgt, ga je het naar je zin hebben. Leer ook hoe je een motorfiets moet besturen. Het is de beste manier om je te verplaatsen op de meeste plaatsen in Thailand.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Mijn Thais is helaas gebrekkig.

#8

Straatfoto in Bangkok

Deze foto laat zien hoe geweldig het is om straatfotografie te maken in Thailand. Er is zoveel karakter en kleur en contrast overal waar je kijkt!

#9

Foto van een kleurrijke vissersboot op het strand tijdens eb in Hua Hin, Thailand

De ontzagwekkende en kleurrijke vissersboten die overal in Thailand te vinden zijn. Deze werd genomen op mijn eerste reis naar Hua Hin. Naar mijn mening, de beste korte strandtrip vanuit Bangkok.

Welk type / merk camera gebruik je?

Ik fotografeer zowel film als digitaal. Ik heb een Canon EOS R als mijn belangrijkste digitale camera. Ik gebruik een Pentax 6×7, Pentax K1000 en een Nikon F3 voor filmopnamen!

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Mijn persoonlijke instagram is @true.heo en als je in Bangkok bent en met ons mee wilt doen aan een fotowandeling of fotoles neem dan contact op via onze community instagram @bkk.collective.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Mijn vriend @bangkok_after_dark op instagram doet goed werk.

#10

X Resort in de provincie Ratchaburi , Thailand

Deze foto is van het Panalee Home and Camping, dat we vonden in de provincie Ratchaburi. Het was slechts 3 uur rijden van Bangkok en het was een heerlijke ontsnapping uit de grote stad. Het gezellige huisje had veel stijl en het zag er prachtig uit in contrast met de prachtige weelderige natuur.

#11

Foto van de Loha Prasat in Bangkok genomen in het groene gras

Dit is Loha Prasat. Nog zo’n prachtige tempel in Bangkok vlakbij Rambuttri en Khao San Road. Ik hou van symmetrie in mijn foto’s en deze tempel biedt dat.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alle informatie over Railay, een van de mooiste bestemmingen van Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top