fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Ratchaprasong Sky Walk in Bangkok
Ratchaprasong Sky Walk in Bangkok

IN THE PICTURE #60: WENDY WIRATNO

In deze rubriek genaamd In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

Het is alweer een tijdje terug dat we Wendy vroegen om mee te doen aan deze rubriek, zijn coole stadsfoto’s vielen ons direct op en we zijn erg blij met de bijdrage in deze In the Picture! Nummer 60 alweer, al 60 weken plaatsen we wekelijks deze rubriek en we gaan voorlopig hiermee door! Thanks Wendy voor je deelname!  

Hoi Wendy! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Goedendag, iedereen!

Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om mezelf voor te stellen. Mijn volledige naam is Wendy Wiratno, maar jullie mogen me Wendy noemen. Sommigen van jullie kennen mij misschien van mijn instagram account : @_suatuhari_.

Ik ben geboren in Jakarta, Indonesië en woon hier momenteel ook. Ik ben een vader van twee tienerzonen en een echtgenoot, ik geniet van reizen en de kunst van fotografie, die naar mijn mening onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In 2017 maakte ik voor het eerst kennis met het vak fotografie en sindsdien is dit een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Dit zijn een paar van de foto’s die ik heb gemaakt tijdens mijn reis naar Bangkok, Thailand.

Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik dat heb gedaan!

Groeten uit Jakarta! 

Wendy

#1

Asiatique the Riverfront Market in Bangkok

Asiatique the Riverfront Market in Bangkok

Dit was een foto van de Asiatique the Riverfront Market en ik nam deze foto tijdens mijn bezoek ‘s nachts. Deze avondmarkt is een zeer levendige en interessante plek om te bezoeken als je in Bangkok bent. Asiatique is een open winkelcentrum dat een verscheidenheid aan sfeer biedt. Het is hier dat je tal van Thaise en internationale street food gerechten kunt vinden met talloze souvenirwinkels die zo verleidelijk zijn om te bezoeken. Deze markt is een must voor iedereen die naar Bangkok gaat, vergeet het niet op te nemen in je reisschema!

#2

Yaowarat Road in Chinatown, Bangkok

Yaowarat Road in Chinatown, Bangkok

Het is zo’n aangename ervaring om ‘s nachts door Yaowarat Road in Chinatown te slenteren! Er zijn veel verschillende soorten straatvoedsel die hier voor een goedkope prijs worden verkocht. Het nachtleven is hier zeer levendig, verlicht door de fonkelende stadslichten die het een prachtige en over het algemeen aangename sfeer geven.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Mijn favoriete plek in Thailand is rond de Chao Phraya rivier van Bangkok. Hier zijn zoveel historische plaatsen te ontdekken. Denk aan de Wat Arun Tempel, Wat Pho Tempel en Asiatique The Riverfront Market.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

De (schier)eilanden in de buurt van Krabi (Koh Phi Phi, Railay, Koh Lanta). maar ook Koh Samui en Phuket. Hopelijk krijgen we de kans om al deze geweldige bestemming in Thailand te bezoeken

#3A & #3B

Chocolate Ville in Bangkok

Chocolate Ville in Bangkok

Vergeet niet om Chocolate Ville te bezoeken tijdens je reis naar Thailand. Chocolate Ville is een toeristische attractie met een Europees (Nederlands) concept. Hoewel het een hele reis is om hier te komen, is het alle moeite waard! Ik nam deze foto’s toen ik hier tijdens de schemering van de avond op bezoek was, heel aangenaam en mooi, is het niet?

Chocolate Ville in Bangkok

#4

4. Ratchadamri Road in Bangkok ,et de Big C op de achtergond

Ratchadamri Road in Bangkok

Deze plaats is een van de favoriete plaatsen van mijn familie in Bangkok om de nacht door te brengen. Deze locatie is echt comfortabel omdat het omringd is door verschillende winkelcentra zoals Big C Supercenter en Central World. Deze foto is genomen voor het Swimming Pool Cafe.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

De omgeving van de Chao Phraya rivier in Bangkok! Als je een aantal van de prominente bezienswaardigheden van het gebied hebt gezien, maak dan een boottochtje over de Chao Phraya met bijvoorbeeld de Chao Phraya River Express.

Waar eet je het liefst?

De favoriete straatkraampjes van onze familie zijn:

 1. Swimming Pool Cafe (tegenwoordig gesloten)
 2. Ratchada Train Market (helaas sinds 2021 gesloten)
 3. Asiatique the Riverfront Market

We houden zo van de sfeer en het eten!

#5

Ratchaprasong Sky Walk in Bangkok

Ratchaprasong Sky Walk in Bangkok

Deze foto nam ik op Ratchaprasong Sky Walk tijdens voor het blauwe uur. De Ratchaprasong Sky Walk, ook wel bekend als de Bangkok R-Walk, is een wandelpad boven de wegen in het drukke centrum van Bangkok. De drukte van het verkeer en het nachtleven langs deze weg zijn zo mooi, ik hou echt van de sfeer van Bangkok met zijn levendige leven. De bekende Erawan Shrine is hier trouwens ook te vinden. 

#6

Zonsondergang over de skyline van vanuit het Baiyoke Sky Hotel

Zonsondergang over de skyline van Bangkok

Deze foto is genomen tijdens mijn verblijf in het Baiyoke Sky Hotel, met tevens de Baiyoke Sky Bar, een draaiende platform hoog boven Bangkok. De zonsondergang in Bangkok is zo spectaculair en mooi dat het het verdient om herinnerd te worden!

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Het Hello Kitty Café in Bangkok. Dit café met Hello Kitty thema was een leuke plek voor het hele gezin om te bezoeken maar is sinds 2019 helaas gesloten. Er was een aangename sfeer met mooie decoraties.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

 1. Tom Yung Goong = Pikante garnalensoep
 2. Tom Kha Gai = Kip in kokossoep
 3. Saté van vlees

Het is erg lekker en het is Thais speciaal eten!

#7A & #7B 

De Wat Arun in Bangkok

Wat Arun Tempel in Bangkok

Ik nam deze twee foto’s op verschillende tijdstippen van de dag, toen de zon onderging en toen het blauwe uur van kracht was. Deze foto’s spreken me aan vanwege de mooie combinatie van de Wat Arun en de mooie luchttinten.

De Wat Arun in Bangkok

#8

De Wat Pho in Bangkok

Wat Pho Tempel in Bangkok

Dit antieke bouwwerk, met zijn prachtige architectuur, verdient het om bewaard te blijven! Overdag nam ik deze foto bij de Wat Pho. Deze tempel heeft de typische sfeer van Bangkok.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Het Baiyoke Sky Hotel in Bangkok, een aangename ervaring in dit hotel is gegarandeerd! Het heeft een 360° uitzicht observatiedek (Baiyoke Sky Bar) en je kunt Bangkok stad prachtig uitzicht te zien vanaf het hoogste niveau van dit hotel

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Thailand is een zeer vriendelijk land! Begin gewoon alles met een glimlach en alles zal vlot verlopen. Leer de basis zinnen of woorden om te communiceren met Thaise mensen die geen Engels spreken.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

 1. Sabai Dee Mai = Hoe gaat het met u?
 2. Khot Hort = Sorry
 3. Tao Rai = Hoeveel?
 4. Kun Pood Paasaa Anggrit Dai Mai = Kunt u Engels spreken?

#9

Neon Night Market in Bangkok

Neon Night Market in Bangkok

Het is erg leuk om een van de beroemde (avond/nacht)markten van Bangkok te bezoeken. Verschillende soorten gerechten tegen zeer redelijke prijzen zorgen ervoor dat we ons op ons gemak voelen terwijl we van de avond genieten. Ik nam deze foto op de Neon Night Market om 8 uur ‘s avonds.

#10

Foto genomen uit een tuk tuk in Bangkok

Tuk Tuk bestuurder in Bangkok

Als je dit traditionele voertuig in Bangkok niet uitprobeert, is je reis niet compleet. Rijden in een Tuk Tuk, door de menigte van Bangkok, is een leuke ervaring. Tijdens de rit naar het hotel, nam ik deze foto vanaf de passagiersstoel.

Welk type / merk camera gebruik je?

 1. Canon EOS M50 Apsc
 2. Canon EOS RP volledig frame
 3. RF Zoom Lens 24-105 mm f/4 USM
 4. EFS Groothoeklens 10-18 mm f/4.5 STM
 5. EFS Tele Lens 55-250 mm f/4.5 STM
 6. EF Fix Lens 50 mm f/1.8 STM
 7. Benro Statief
 8. Sirui Statief

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Meestal post ik mijn foto’s op Instagram. je kunt mijn account vinden op Instagram : @_suatuhari_.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Ik zou Nattachai Kittirattanakowit aanraden, hij heeft zo’n geweldige collectie foto’s van Thailand!

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top