fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Zonsondergang boven Pai in het noorden van Thailand
Zonsondergang boven Pai in het noorden van Thailand

IN THE PICTURE #59: ANIL OBEROI

In deze rubriek genaamd In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

We kwamen de foto’s van Anil tegen op zijn Instagramaccount Lonely Thailand en werden bevangen door zijn vele mooie spirituele foto’s van tempels en andere Boeddhistische plaatsen. Hieronder heeft hij een mix van zijn eigen favoriete afbeeldingen ingezonden gemaakt op verschillende bestemmingen in Thailand. Thanks Anil!

Hoi Anil! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo iedereen. Mijn naam is Anil Oberoi en ik kom oorspronkelijk uit India, momenteel woon ik in Bangkok, Thailand. Ik ben opgegroeid in de stad van vreugde , Calcutta en verhuisde naar Bangkok bijna 28 jaar geleden.

Van beroep ben ik gediplomeerd CPA die voornamelijk werkzaam is geweest in de IT industrie. Ben nu ruim 35 jaar werkzaam en besloot dat het tijd werd voor mij om een hobby te ontwikkelen. De oudere broer van mijn vader was een gerenommeerd fotograaf in zijn woonplaats en ik had hem in de donkere kamer gezien wanneer ik hem tijdens vakanties bezocht. Zijn zoon is ook fotograaf en ik dacht dat dit waarschijnlijk een erfelijk iets was. Dus begon ik met fotografie als hobby en nu is het een passie geworden.

De groeten uit Bangkok!

Anil

#1

Airplane graveyard in Bangkok, Thailand

Hoewel het een relatief onbekende toeristische plek is, staan er op het vliegtuigkerkhof in Bangkok een paar oude verspreid liggende vliegtuigen die betere tijden hebben gekend. Het ligt midden in de stad, maar het is privé-eigendom en je hebt toestemming nodig voordat je deze plek kunt betreden om adembenemende foto’s te maken.

#2

De skyline van Bangkok

Dit is een van mijn beroemde foto’s van de Stad der Engelen (Bangkok).
Ik zie elke dag prachtige zonsondergangen in Bangkok, behalve tijdens het regenseizoen. Zonsondergang kijken over de skyline van Bangkok is een van mijn favoriete bezigheden.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

De provincie Nan. Naast de prachtige tempels, bergen, rijstvelden is er zoveel rust als je in Nan bent.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Het eiland Koh Lipe helemaal in het zuiden van Thailand. Ik heb veel gelezen en gehoord over deze magische bestemming, maar ik heb Koh Lipe nog niet kunnen bezoeken. Hopelijk kom ik er snel.

#3

Wat Phumin in de stad Nan.

Wat Phumin in de stad Nan.
Deze tempel herbergt muurschilderingen die het leven van de stad in de jaren 1800 uitbeelden. De beroemdste muurschildering in de tempel is de Fluisterschildering van een man die zijn geliefde liefdevol een gedicht in het oor fluistert.

#4

Gekleurde lucht boven Pattaya, Thailand

Pattaya is een badplaats op ongeveer 150 km van Bangkok.
Hoewel veel mensen negatieve dingen te zeggen hebben over Pattaya en het een zonde stad noemen, is er een ander deel van Pattaya dat erg mooi en verbazingwekkend is.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Hoewel Nan mijn persoonlijke favoriet is, zou ik voor reizigers Pai in het noorden van Thailand aanbevelen. Er is zoveel te doen in Pai terwijl je toch kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Hoewel het dorp zelf vrij klein is, zijn er veel plekken rondom Pai om te zien en van te genieten. Mijn favoriet was de zipline over de rijstvelden.

Waar eet je het liefst?

Heel moeilijk om er een te noemen, maar ik hou van de Laem Charoen Seafood restaurantketen. Ze hebben heerlijke zeevruchten en het is geschikt voor zowel het Thaise als het toeristische palet.

#5

Uitzicht vanaf Promthep Cape op Phuket

Promthep Cape op Phuket.
Dit is het meest zuidelijke punt van het eiland Phuket en een plek om de mooiste zonsondergangen te zien.

#6

Tempel in Nan, Thailand

Deze Thaise tempel ligt op een heuveltop in Nan, een noordelijke stad van Thailand. Ik heb zeker twee uur doorgebracht met het nemen van honderden foto’s om te proberen de verandering in het licht vast te leggen. Hieronder zie je de stad Nan in de verte. De Boeddha kijkt in de richting van de stad alsof hij wil zeggen: “Ga zo door en ik zal voor jullie allemaal zorgen”.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Mijn persoonlijke favoriet is de Octave Rooftop Lounge & Bar op het dak van het Marriot Sukhumvit Hotel in Bangkok. Het heeft een geweldig uitzicht bij zonsondergang en daarna en een heerlijke sfeer om te zitten en te ontspannen en te genieten van cocktails en hapjes.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Ik zou Phad Khrapao Kai dag in dag uit kunnen eten. Het is een simpel gerecht met rijst en kip en basilicum, maar het is mijn lievelingseten.

#7

Oud ship op de Chao Phraya rivier in Bangkok

De stad Bangkok is gebouwd langs de oevers van de Chao Phraya rivier. Het is een van de langste rivieren in Thailand en stroomt vanuit de centrale stad Nakhon Sawan en eindigt zijn reis in de Golf van Thailand in de buurt van de stad Bangkok.

Er zijn veel dinercruises elke avond zoals de Baan Khanitha Cruise en de Chao Phraya River Cruise op de Chao Phraya rivier vanuit Bangkok waar u kunt wijn en dineren en uw zorgen voor een paar uur kunt vergeten. Hier brengt een scheepsbemanning van de cruise zijn boot binnen na waarschijnlijk een van die dinercruises waar de reizigers van genoten hebben, maar hij is nu moe en verlangt naar bed.

#8

De witte tempel van Chiang Rai. Thailand

De Witte tempel van Chiang Rai is een nieuw gebouwde tempel, maar heeft toch veel bekendheid en faam verworven, vooral door het unieke ontwerp van de tempel, die wit van kleur is.
De afbeelding hier verbeeldt het leven in de hel en het lijden van hen die daar gevangen zitten.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Mijn favoriete accommodatie moet het InterContinental Resort aan Kamala Beach op Phuket zijn. Het resort zelf is erg mooi en esthetisch gebouwd en ligt direct aan het strand om te genieten van alles wat Phuket te bieden heeft.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Ik denk dat het beste advies dat ik aan reizigers kan geven is dat wanneer je hier komt, je het rustig aan moet doen. De Thaise mensen zijn meestal erg kalm en koel tegenover reizigers, maar verwar hun verlegenheid niet met minder intelligentie en probeer niet de baas over hen te spelen of hard tegen hen te praten. Onthoud dat je het respect krijgt dat je geeft.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Phom chorp ma thieo prathet thai maak – Ik bezoek Thailand heel graag!

#9

Het InterContinental aan Kamala Beach op Phuket

Verbazingwekkende architectuur in het InterContinental Resort aan Kamala Beach op Phuket.

#10

Oude tempel in Ayutthaya, Thailand

Ayutthaya is de oude hoofdstad van Thailand en ligt op een uur rijden van Bangkok. Eenmaal in Ayutthaya heb je het gevoel dat je 500 jaar terug in de tijd bent. Hoewel de stad werd verwoest tijdens een aanval van het Birmese leger, zijn de ruïnes van de stad sindsdien bewaard gebleven en herinneren ze u aan een tijd lang geleden.

Welk type / merk camera gebruik je?

Ze zeggen dat de beste camera de camera is die je in de hand hebt als zich een fotomoment voordoet. Dus hoewel ik in veel gevallen gebruik maak van mijn Iphone 12 en Samsung Galaxy, gebruik ik voor mijn betere foto’s een Canon 80D en Leica Q2.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

#11

Lisu lodge inde buurt van Chiang Mai, Thailand

De Lisu Lodge adverteert zichzelf als – Discover Hill Tribe Hospitality.
Het is een heel leuke culturele en avontuurlijke ervaring om in dit kleine dorpje tussen de bergen te verblijven, op bijna 1 uur van Chiang Mai. Je moet wel heel ruim van te voren boeken, want ze hebben in totaal maar 14 kamers waar de gasten kunnen verblijven. Breng 2 dagen door in dit prachtige dorp en ervaar de gastvrijheid van de Lisu stammen.

#12

Zonsondergang boven Pai in het noorden van Thailand

Pai is een klein heuvel stadje gelegen in het noorden van Thailand. De weg van Chiang Mai naar Pai is trapsgewijs en kronkelend en telt 762 bochten. Zodra je deze kronkels en bochten overleeft en Pai bereikt, word je meegevoerd naar een stad van dromen.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alle informatie over Railay, een van de mooiste bestemmingen van Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top