fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Wat Phrathat Pha Sorn Kaew in Khao Kor, Phetchabun
Wat Phrathat Pha Sorn Kaew in Khao Kor, Phetchabun

IN THE PICTURE #56: YON

In deze rubriek genaamd In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

We moeten ons schamen want pas in juli dit jaar (2021) ontdekte we deze waanzinnig goede fotograaf! We twijfelden geen seconde en vroegen Mister Yon of hij wilde meedoen aan deze wekelijks terugkerende rubriek op ThailandMagazine.com. Gelukkig twijfelde hij ook geen seconde en we kregen direct te horen dat het hem leuk leek! Hieronder het resultaat van een aantal persoonlijke favoriete foto’s van Mr. Yon! (Thanks Khun Tirachat!) 

Hoi Yon! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo Thailand Magazine lezers,

Mijn naam is Tirachat Virojskulchai of in het kort Yon en ben geboren in in Bangkok, Thailand. Hier woon in nu al 30 jaar. In 2015 heb ik voor bijna twee jaar mijn master degree in Engeland gestudeerd, in die periode hebben ik en mijn vrienden veel door Europa gereisd. Ik had een DSLR camera van mijn vriend geleend en ik nam foto’s vanuit verschillende hoeken en perspectieven, het is gewoon WOW! Ik kan het uitzicht hetzelfde houden als wat ik door mijn ogen zie en ik kan het oppakken als ik die plaatsen mis. Dus heb ik besloten om zelf een mirrorless camera te kopen in plaats van een smart phone. Zo kan ik zoveel mogelijk mooie foto’s in Thailand proberen te maken en als ik op reis ben (zoveel als ik kan betalen 555 / hahaha).

Groeten uit Bangkok!

Yon

#1

Asok in Bangkok met Westin en BTS op foto

Deze foto is genomen toen ik van mijn kantoor terug naar huis ging. Dit knooppunt heet Asok en is een van de drukste knooppunten in Bangkok. In het spitsuur kan het 30 minuten stilstaan op dit knooppunt. Ik heb deze foto genomen omdat ik de verkeersopstoppingen wil laten zien en ook om het vervoer met de auto en de sky train te vergelijken.

#2

Een Tuk Tuk in Thailand

Dit is de zogenaamde Tuk Tuk, de autoriksja. Dit voertuig is populair bij toeristen om te proberen en het wordt vaak getoond in sommige Hollywood-films in scène van snel rijden in menigte gebied. Naar mijn mening zullen toeristen het opwindend vinden om een Tuk Tuk op straat te nemen, de bestuurder zal snel rijden, risico’s nemen en zich niet aan de regels houden, wat in andere landen niet kan gebeuren.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Het is misschien niet eerlijk om er een te kiezen, maar ik kies voor Koh Samui, omdat het niet zo groot is in vergelijking met Phuket. Je kunt de stranden en andere plaatsen in een paar minuten bereiken, de hotels en resorts zijn erg mooi en privé, bovendien heb ik een goed persoonlijk gevoel bij dit eiland.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ik denk dat ik Koh Kood ga bezoeken zodra de Covid-19 situatie onder controle lijkt te zijn. Koh Kood ligt in het oosten van Thailand en ik heb er veel goede dingen over gehoord.

#3

De Grand Palace in Bangkok

De Grand Palace in Bangkok. Deze plaats zou in het reisschema van de meeste toeristen moeten staan als ze Bangkok bezoeken. Echter, deze foto’s zijn genomen nadat Koning Rama 9 was overleden. Het was een gebroken hart voor de Thaise bevolking.

#4

Foto vanaf vanaf de Baiyoke Sky Tower in Bangkok

Deze foto is genomen op Valentijnsdag vorig jaar (2020), vanaf de Baiyoke Sky Tower, het was het hoogste gebouw in Thailand van 1997-2016, toen het werd geplaatst door Kingpower MahaNakhon. Die dag was een speciale nacht omdat mijn vriendin dit gebouw voor de eerste keer bezocht.

#5

Wat Phrathat Pha Sorn Kaew in Khao Kor, Phetchabun

Deze tempel heet “Wat Phrathat Pha Sorn Kaew” en is een verplichte plaats om te bezoeken in Khao Kor, Phetchabun. Het is 5-6 uur rijden van Bangkok en het hoogseizoen is van juli tot oktober vanwege het weer en de mensen die komen om de mist te zien.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

De provincie in Thailand genaamd Nan. Wat ik kan zeggen is dat je van de gelijkgenaamde stad zult houden, het is misschien niet populair, maar het is de moeite waard om te gaan. De andere plaats is Chiang Khan in Loei, het is een traditioneel district aan de Mekong Rivier.

Waar eet je het liefst?

Deze restaurants zijn erg goed in mijn herinnering in termen van smaak, prijs en service.

#6

Wat Paknam Jolo (de Gouden Tempel) in Chachoengsa, Thailando

De Wat Paknam Jolo is Thailand’s gouden tempel, hij ligt in Chachoengsao. Het is een zeer mooie en vredige tempel, ook al is hij qua bekendheid niet te vergelijken met Kinkakuji, Kyoto en natuurlijk is hij bedekt met de Thaise cultuur, die anders is dan de Japanse.

#7

Chiang Khan in de provincie Loei, Thailand

Dit is een district genaamd “Chiang Khan”, dat ik de lezer aanraad om te bezoeken, het is in de provincie Loei, die in de top van Thailand ligt. Je zult zich er ontspannen, fris en langzaam voelen. Ik stel voor dat de lezer minimaal twee nachten blijft.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Ik zal beginnen met Dog Country Café in Bangkok; Het is een hondencafé waarvan ik denk dat er meer dan 50 soorten honden in het café te vinden zijn. Verder zijn er veel leuke bars in Bangkok, maar ik zou aanraden in termen van gebied; Thong Lor en Ekamai, Bovendien, Ari is is altijd wel een nieuwe plek om te chillen.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Dat is een moeilijke vraag, ik ben dol op Kip Cashew, maar ik zou Stir Fried Holy Basil antwoorden omdat ik het elke dag kan eten als ik niet weet wat ik wil eten. Maar ik kan zeggen dat je er geen spijt van zult krijgen als je het ter plekke bestelt en ik raad je aan om varkens- of rundgehakt erbij te bestellen. 

#8

Foto genomen vanaf het Samed Nangshe Boutique Resort in de provincie Phang Nga, Thailand

Deze foto toont nog een andere reden om naar Chiang Khan te gaan. Een plaats waar je nu naar kijkt heet Phu Thok. Ik raad de lezer aan om in Chiang Khan te overnachten, vroeg op te staan om aalmoezen te geven aan monniken en dan naar Phu Thok te gaan om de zonsopgang te zien en zeker de zee van mist. Het is perfect!!!

#9

Nang Thong Beach in Phang Nga

Er zijn veel beroemde natuurlijke toeristische attracties in de provincie Phang Nga, zoals Surin Islands National Park, Similan Island National Park en anderen. Deze foto is genomen op Nang Thong Beach of Zwart Zand Strand, de bezoeker zal verborgen zwart zand zien vermengen met gewoon wit zand op sommige delen van het strand. Bovendien wordt dit strand ook genoemd als een van de beste zonsondergang plekken in Thailand.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Zelf heb ik gewerkt in een reisbureau, dus het is echt moeilijk om er een te kiezen. Ik kies Conrad op Koh Samui. Koh Samui is een beroemd eiland in Thailand dat bekend staat als luxe eiland waar veel hotels in het hogere segment te vinden zijn. Conrad is een van die hotels. Dit hotel geeft u rust in een villa met een grote kamer die allemaal een privézwembad hebben. Echter, het is vrij ver van het centrum van het eiland.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

  1. Download transporttoepassingen om te voorkomen dat sommige lokale taxi’s te veel berekenen.
  2. Probeer lokale restaurants om de lokale smaken te ontdekken. Sommige bekende restaurant kunnen vaak ook smaak aanpassen naar de wensen van de buitenlander.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

“Lod (Rod) Hai Noi Krub/Ka” = Geef me alstublieft wat korting.

#10

Foto vanaf Samed Nangshe Viewpoint in de provincie Phang Nga over Phang Nga Bay

Deze foto is genomen bij Samet Nangshe Boutique Resort, het is een fantastische natuurlijke creatie. Samet Nangshe ligt in het gebied van het Ao Phang Nga National Park dat bestaat uit andere interessante plaatsen zoals Khao Phing-Kan, Khao Ta-Pu (James Bond Eiland zoals het in de James Bond film voorkomt) en een aantal prachtige grotten waar je kunt kajakken.

#11

Similan Island National Park

Een van de mooiste eilanden in Thailand, goed voor ontspanning op het strand, snorkelen, goede locaties voor het maken van foto’s, ook dit prachtige eiland ligt in het gebied van Phang Nga. De naam van dit eiland is Similan Island National Park, dat uit 11 eilanden bestaat. Dit is de plaats waar ik voor de eerste keer zeeschildpadden heb gezien, ik voel me gelukkig omdat mijn vriendin en ik slechts in een groep van 30 mensen waren om de schildpadden te zien.

#12

Uitzicht vanaf het Intercontinental Resort op Koh Samui in Thailand

Dit is een van de beste accommodaties waar ik ooit verbleven heb. Het is het Intercontinental Resort op Koh Samui. Het is misschien ver van het centrum van de stad, maar het kan niet worden vergeleken met andere goede dingen van dit resort. Als ik me niet vergis, is deze foto genomen in de lobby van het resort.

Welk type / merk camera gebruik je?

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Bezoek en/of volg mijn Instagramaccount.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Check deze Instagrampagina. Hij is die vriend van mij waarvan ik die camera leende om foto’s te maken.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top