fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Bat Castle in Pattaya
Bat Castle in Pattaya

IN THE PICTURE #55: VILLE PAGANUS

In deze rubriek genaamd In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

Met in deze editie een Fin die ons onder andere een aantal foto’s van het leven Pattaya laat zien. Tijdloos en gewoon zoals het is, ook hier houden wij ontzettend van. Dank je Ville voor de mooie bijdrage aan In the Picture en hopelijk gaat de verhuizing naar Koh Samet zoals je wilt! Fijne tijd op het eiland toegewenst!

Hoi Ville! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo lezer van Thailand Magazine,

Ik ben Ville Paganus, geboren en getogen in Joensuu, Finland. Later woonde ik in Helsinki, Tallinn en Kuala Lumpur en tegenwoordig woon ik in Pattaya maar verhuis binnenkort naar Koh Samet, Thailand.

Ik heb altijd gefotografeerd, maar sinds 2004 doe ik dit meer serieus. Het is een goed mentaal medicijn voor mij. Eerst fotografeerde ik de natuur, later stadsgezichten en mensen. Ik heb veel thema’s gefotografeerd, maar het mooiste vind ik het vastleggen van het dagelijks leven, een documentaire type van fotografie. Ook treurige onderwerpen vind ik interessant. In 2014 verloor ik mijn foto-inspiratie en begon ik muziek te maken. Later bracht een nieuw uitzicht in Azië mijn fotografische inspiratie terug.

De enige passie in mijn leven is kunst. Ik had altijd een hekel aan school en heb veel overgeslagen, het was tijdverspilling voor mij. En als ik nu terugkijk, was het enige nuttige wat ik geleerd heb, leren lezen en schrijven. In 2016 kwam een droom van mij uit want mijn LP “Ei kaupallista potenttiaalia” werd uitgebracht als singer-songwriter. In 2017 kwam een andere droom uit want mijn fotoboek “Sekakäyttöisen mielenmaalaus” met als hoofdthema dakloosheid werd gepubliceerd. Deze kun je vinden op mijn website.

Best regards uit Thailand,

Ville

#1

Varken als huisdier in Pattaya

Familie
Toen ik in 2018 voor het eerst naar Thailand kwam, woonde deze familie in dezelfde straat in Pattaya als waar ik woonde. Iedere ochtend om 06:00 als ik ontbijt bij de de 7-Eleven wilde halen liep ik langs deze familie terwijl ze buiten
samen aan het ontbijten waren. Het varken zwierf heen en weer door de straat wat een vreemd gezicht was is in de stad. Zo’n familie zie je niet elke dag, dus ik moest natuurlijk een foto nemen. Ik zie het als ongebruikelijk interessant.

#2

Street stall chef

Straatchefkok
Ook deze man woonde in dezelfde straat als ik en had daar een straatkeuken. De foto is goed gelukt dankzij dit supermodel dat niet van uitdrukking veranderde toen ik de foto nam. Echte mensen zijn altijd de beste modellen.

#3

Work in progress in Pattaya

Metselaarskoppel
Dit metselaarskoppel trok mijn aandacht in een straat van Pattaya. De man was aan het metselen terwijl zijn vrouw met mortel bezig was. Dit is één van mijn eigen favoriete foto’s.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Ik hou van kleine steden, het platteland en eilanden. Mooie natuur, aardige mensen, relaxte levensstijl en veel meer Thaise cultuur dan de toeristische trekpleisters te bieden hebben. Op veel eilanden lijken ze hun eigen cultuur te hebben die verschilt van het vasteland. Veel Reggae mensen wonen op eilanden, zoals de beroemde artiest Job 2 Do, die goede muziek maakt. Ik denk dat het eiland Koh Samet in de provincie Rayong tot nu toe mijn favoriet is geweest en waarom is te vinden onder mijn Koh Samet foto (#7).

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Veel, maar het liefst wil ik het noorden van Thailand bezoeken met zijn bergen en unieke landschappen. Chiang Mai en Chiang Rai bijvoorbeeld. Het kan er erg koud zijn en zo af en toe zelfs sneeuw vallen, wat moeilijk te geloven is als je het over Thailand hebt.

#4

lootjesverkoper in rolstoel Pattaya, Thailand

Werkende held
Ik was in een bar in Pattaya en merkte deze cool uitziende rolstoel op. De dame aan de bar vertelde me dat hij die had gebouwd om te kunnen blijven werken. Hij verkoopt loterijtickets. Positiviteit is een van de vele dingen wat ik leuk vind aan de Thaise cultuur. Zelfs als er dit soort shit gebeurt dan gaan de meesten gewoon vooruit.

#5

Kust van Koh Larn in Thailand

Saaie “toeristenfoto”
Meestal maak ik geen foto’s van landschappen, maar waarom ik deze foto heb gekozen gaat over het eiland Koh Larn en de tijd toen het leven nog normaal was voor de Covid-19 periode.

Koh Larn is een klein mooi rustig eiland in de buurt van Pattaya. Ik, inwoners van Pattaya en binnenlandse toeristen komen er om even te ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven. De foto is genomen net voor de Covid-19 en iedereen mist die goede tijden. Maar het goede nieuws is dat de regering eindelijk heeft ingezien dat totalitaire beperkingen meer kwaad aanrichten dan Covid-19.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Ik raad jullie aan om weg te blijven van de toeristische plekken en om Thailand beter te ontdekken. De cultuur, het eten, de kunst en geschiedenis…maar natuurlijk heeft Bangkok veel te bieden. Bussen en minibusjes zijn goed en goedkoop en zelfs binnenlandse vluchten zijn goedkoop. Pattaya’s kleine buursteden Rayong en Bang Sein zijn leuk en aan zee. Buiten de toeristische plaatsen spreken velen geen Engels. Maar als het een korte familievakantie is, dan zijn de basic toeristische strandbestemmingen goede keuzes.

Waar eet je het liefst?

Te veel om op te noemen… Ik hou erg van Thais eten, het is gezond en goed van smaak. Elke keer als ik in Thailand ben, val ik kilo’s af. In de jungle van Koh Samet vond ik Pizza Hippie. De houten hut en de binnenplaats is een kunststuk en de rasta dame maakt zeer goede zelfgemaakte pizza ze zei dat ze les heeft gehad van Italianen.

#6

Bua Yai vlakbij Nakhon Ratchasima in Thailand

Spelletje spelen
Bua Yai is een klein stadje op het platteland, 100 kilometer ten noorden van Nakhon Ratchasima. Een mooi gebied met natuur, kleine meertjes, buffels, rijstvelden, aardige mensen en een relaxte levensstijl. Daar zijn er nog sterke en hechte familiegemeenschappen, iedereen komt ‘s avonds bij elkaar en iedereen helpt elkaar.

#7

Rustig aan op Koh Samet in Thailand

YouTubing
Deze foto is in Koh Samet geschoten, een klein eiland in de provincie Rayong met witte stranden, schoon water en ongelooflijke landschappen, vooral in het nationale park. Easy going leven daar en een hippie cultuur. Ik heb er zo ontzettend genoten en daarom heb ik besloten om erheen te verhuizen. Grote kans dat als dit artikel gepubliceerd ik er al woon.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

In Pratumnak Pattaya is Berney Music Lounge waar geweldige live muziek wordt gespeeld met iedere avond een ander thema. Oude Engelse rock n roll en Thaise muziek bijvoorbeeld. Veel artiesten komen er spelen en de eigenaar speelt zelf ook. En je kunt er lekker eten en drinken!

Een andere favoriet is Rasta Bar aan het strand van Koh Samet, echt een perfecte plek op het eiland.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Er zijn weer teveel gerechten om op te noemen. Maar misschien Pad Thai die “al het mogelijke” in de maaltijd heeft. Het gerecht is goed van smaak, gezond en niet te pittig. Maar een gewone basis noedelsoep is ook super en goedkoop. Drie soorten vlees, wat groenten en noedels, een grote maaltijd zelfs onder de noemer soep.

#8

Katten vrouw in de Pratumnak buurt in Pattaya, Thailand

De kattenvrouw
Ik passeer deze dame en haar tien katten vrijwel iedere dag als ik rondloop in mijn wijk in Pratumnak in Pattaya waar deze dame altijd sawasdee ka zegt als ik langsloop. Ik heb veel foto’s van haar, maar deze vangt ook de meeste van haar katten, dus koos ik deze foto.

#9

Zwervers duo in Naklua Pattaya , Thailand

Zwervers duo
Ik wachtte op een doktersafspraak in Naklua, Pattaya en had wat tijd… Dus besloot ik wat rond te lopen en vond ik dit coole duo dat er “identiek” uitzag en samen erg fotogeniek was. Hij vroeg mij een sigaret en hij gaf me wat bier terug. Samen dronken en praatten we wat. Hij drinkt liever “Thaise whisky” (Lau Kao) dat vooral op het platteland erg populair is.

#10

Huis als kunstwerk in Pattaya

Kunstwerk
Het huis van de dame is als een waar kunstwerk in Pattaya. Lady zoals deze dame heet, was maanden bezig met de bouw, of eerder de creatie van het huis. Ik zie het als een kunstwerk en nam deze foto toen het bijna klaar was. Ze vertelde mij dat er binnenkort iemand kwam om daarin te wonen. Ik gaf 50 baht voor de foto en haar creatie.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Bungalows, kleine hutjes bij de zee op de eilanden en dorpen zijn voor mij VAKANTIE. Deze kunnen worden geboekt als hotels van het internet en er is meestal ook dienstverlening in de buurt.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Als je melancholisch bent en in het noorden van bijvoorbeeld Europa woont of op een andere koude plek dan raad ik je aan om naar Thailand te komen voor een zon behandeling. Maar ook de schoonheid van Thailand en de positieve cultuur zal je doen glimlachen. Twee weken op vakantie of langer als je verhuist of met pensioen gaat hier.

Wat minder leuk is het aanvragen van een visum, het is duur en een nachtmerrie door de bureaucratie die erbij komt kijken. Ik heb veel gesproken over de positieve kanten dus ik noem nog een paar negatieve zaken zoals het visumgebeuren.

In de toeristische steden is er altijd een risico van bedriegen en stelen. Ik ben meestal in Pattaya geweest omdat mijn broer hier woont en ik kan wat tips geven, of waarschuwingen.

Zoals een bar in het centrum dat, Pussy Beer Bar heet. Deze woorden definiëren een groot deel van Pattaya en er is niet veel anders te bieden. Als dat genoeg voor je is dan is Pattaya een rockende plek, maar niet echt een familie vakantieparadijs. Westerse invloeden zijn in Pattaya sterk aanwezig, dus niet de beste plek om op zoek te gaan naar Thaise cultuur.

Veel westerlingen komen hier om een vrouw te zoeken, maar Pattaya is de laatste plaats in Thailand voor die zoektocht. Er zijn super leuke dames elders. Mede door cultuurverschillen zoeken man en vrouw naar verschillende dingen. 97,86% van de Pattaya babes zijn op zoek naar een gemakkelijk leven + financiële regeling die de hele familie van het meisje ten goede komt. De positie van de man is om een onbeminde geldmachine te zijn. Maar met die geldgedachte krijg je meestal goede service en een goede “huisvrouw”. Als dat goed is en je komt aan in Pattaya, duurt het 25 seconden om een meisje te vinden om met je te trouwen. Dankzij Boeddha heb ik hier nooit een vriendin gehad, maar het is toch makkelijk om het voor de hand liggende te zien en te horen.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Voor mij is het iedere dag nieuwjaar en de zin die ik de hele tijd gebruik is Sawasdee pimai – gelukkig nieuwjaar, en de lokale bevolking kent me en zegt hallo tegen me met dezelfde woorden. De Thaise taal is moeilijk, vooral het schrijven. Er zijn zoveel letters en letters zijn ingewikkelde kunsttekeningen.

#11

Een Tokay gekko in Thailand

Tokay Gekko
Tokay Gekko’s zijn super uitziende hagedissen. Het duurde lang om er een vast te leggen want ze bewegen erg snel. Uiteindelijk lukte het me er een te fotograferen in het toilet van mijn stamcafé en ik vond het een mooie foto. Het is goed om kleinere gekko’s in huis te hebben, ze eten de slechteriken.

#10

Bat Castle in Pattaya

Bat Castle
Dit super cool uitziende gebouw ligt niet ver van het centrum van Pattaya. In het gebouw is een hoop (straat)kunst maar het is ook een thuis voor veel daklozen in de stad.

Welk type / merk camera gebruik je?

Vele jaren gebruik ik een Samsung telefoon, al mijn camera’s zijn kapot.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Ik heb nog nooit een local met een camera gezien, behalve in de muziekvideo’s. De enige foto’s die ik hier heb gezien zijn voornamelijk mobiele selfies en foto’s van wat men aan het eten is. Ik kijk Thailand foto’s van Flickr groepen genaamd Thailand en Thai Life. Er zitten soms ongelooflijke mooie foto’s en goede fotografen op.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top