fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Een walvishaai in de wateren van Thailand
Een walvishaai in de wateren van Thailand

IN THE PICTURE #54: MARCEL HAKIME

In deze rubriek genaamd In the Picture vragen we fotografen van over heel de wereld om hun 10 meest favoriete foto’s van Thailand met onze lezers te delen. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees de achtergrondverhalen hierover en leer meer over het land van de glimlach.

Nooit eerder hebben we puur en alleen onderwaterfoto’s gehad van een professioneel duiker. Hierbij presenteren we je tien waanzinnig mooie onderwaterfoto’s uit Thailand. Dank je beste Marcel voor deze bijzondere bijdrage!

Hoi Marcel! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo daar!

Ik ben Marcel Hakime, geboren en getogen in Brazilië, om precies te zijn in São Paulo. De afgelopen 5 jaar van mijn leven heb ik in Thailand gewoond, op een piepklein eilandje genaamd Koh Phi Phi, dat vooral bekend is door de feestjes en Maya Bay (het beroemdste strand van Thailand). Wat de meeste mensen die Koh Phi Phi bezoeken niet weten, is hoe ongelooflijk het eiland onder de oppervlakte is, (en ik wist het ook niet totdat ik het zelf kon controleren). Al snorkelend zag ik hoe rijk in aantal en diversiteit het is, dus besloot ik mijn instinct te volgen om het meer en meer te verkennen, ik werd een professionele duiker, en onderwaterfotografie was de manier die ik vond om deze buitengewone onderwaterwereld te beschrijven.

Duik met me mee en zie dat Thailand niet alleen boven water maar ook onder water wonderschoon is! 

Marcel

#1

Een murene in de wateren van Thailand

De reden waarom ik deze foto zo mooi vind, is de uitdrukking waarmee de geelgerande murene argwanend in de lens kijkt. Ook de neusgaten zijn erg schattig naar mijn mening. Murenen hebben in het algemeen een slecht gezichtsvermogen, maar een ongelooflijk reukvermogen. Een ander grappig feit is dat ze, net als een buitenaards wezen, een verborgen inwendige kaak hebben die “keelkaak” wordt genoemd.

#2

Een zwartpuntrifhaai in de wateren van Thailand

Ik heb zoveel foto’s van haaien, maar de reden waarom ik juist deze heb gekozen, is vanwege de achterdochtige ogen, de manier waarop hij naar me kijkt en me ziet als een mogelijke bedreiging die hij de hele tijd in de gaten moet houden. Haaien zijn geen bedreiging, maar wij wel, want elk jaar worden er ongeveer 100.000.000 haaien gedood door mensen, vanuit een ander perspectief, gemiddeld minder dan 10 menselijke doden per jaar. Ondertussen ziet de haai er verdacht uit, een juveniele goudkleurige trevally zwemt comfortabel en voelt zich beschut onder de zwartpuntrifhaai.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Koh Phi Phi is mijn favoriete plek in Thailand. Afgezien van het onderwaterperspectief, vind ik het erg leuk om op een klein eiland te wonen, waar geen auto’s of motorfietsen zijn, je gewoon over het eiland kunt lopen, en tegelijkertijd alles kunt vinden wat je nodig hebt. Een andere factor waar ik echt van hou, is dat er altijd vrolijke mensen rondlopen, de meeste mensen raken gefascineerd door de plek, en het geeft een ongelooflijke sfeer.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ik heb de meeste plaatsen op mijn verlanglijstje al bezocht, maar er zijn natuurlijk nog meer plaatsen die ik graag zou willen bezoeken, en, ik ben nieuwsgierig naar de eilanden aan de oostkant van Thailand, Koh Chang, Koh Mak en Koh Kut.

#3

Een school spot snappers in de wateren van Thailand

Dit is een van mijn favoriete opnamen, gezien de synchronisatie en de vorm van de school 2-spot snapper. De metalen schubben geven de opname helderheid en schaduwen, of de staart vervaagt vloeiend.

#4

Een inktvis in de wateren van Thailand

Inktvissen zijn een van de meest bijzondere soorten op aarde. Afgezien van de merkwaardige vorm, is de manier waarop ze van patroon en kleur veranderen, met verschillende doeleinden zoals hypnotiseren om te jagen of als charme voor paringsdoeleinden, gewoon een show. Hier is een mannetje dat een vrouwtje beschermt (tegen andere mannetjes).

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Ik raad altijd een reisroute aan waarbij Thailand van noord naar zuid wordt aangedaan, ik bedoel, het is een verspilling van kans als je naar Thailand komt, en niet het noorden van Thailand (Chiang Mai, Chiang Rai, Pai) bezoekt, zelfs dat de eilanden aan de Andaman Zee adembenemend zijn. Aangezien ik geen grote fan van steden ben, raad ik altijd aan om niet veel dagen in Bangkok te verspillen, omdat de rest van het land meer tijd verdient.   

Waar eet je het liefst?

Pum Pui Restaurant op Koh Phangan, is een Thais restaurant waar alles op het menu foutloos is.

#5

Een grote kwal in de wateren van Thailand

Kijken naar een zwemmende kwal, zoals pulseren, is hypnotiserend en buitengewoon mooi, vloeiende bewegingen van het midden naar de uiteinden precies zoals een kwal. Een grappig feit is dat je waarschijnlijk vissen en krabben zult aantreffen die een ritje binnenin de kwal maken, zoals bij deze kwal. Zoals bijna al het zeeleven moet je ze nooit aanraken, vooral niet vanwege de netelcellen die ze op de tentakels heeft.

#6

Een clown vis in een anemone in de wateren van Thailand

Nou, zo veel gedachten over deze foto… Ten eerste, de geweldige symbiotische relatie tussen een clownvis en een zeeanemoon. De anemoon biedt bescherming aan de kleine clownvis, die zonder hem een gemakkelijke prooi zou zijn, en als tegenprestatie gaat de clownvis op zoek naar voedsel om de anemoon te voeden en zijn huis in leven te houden. Clownvissen zijn in staat om nematocysten te ontwikkelen, een uitwendige laag die het voor hen mogelijk maakt om te “sluipen” op de tentakels, terwijl alle andere vissen vast zouden komen te zitten en gewond zouden raken, of om als voedsel te eindigen.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Banana Bar op Koh Phi Phi.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Als een grote fan van curry’s, zou ik gaan voor Massaman Curry (maar eerlijk gezegd is het erg moeilijk om er een te kiezen, want er zijn een aantal goede opties)

#7

Een titan triggerfish in de wateren van Thailand

Dit is een Titan Triggerfish die in een rots bijt op zoek naar voedsel. Met hun zeer krachtige kaken zijn ze in staat om rotsen te breken en het microleven in de rots als voedsel te krijgen. De lipvissen rondom de Triggerfish maken gewoon gebruik van de situatie, en krijgen waarschijnlijk een hapje zonder enige moeite.

#8

Een school glasvissen in de wateren van Thailand

Glasvissen bedekken de koralen op de meest gewaardeerde duikstek van Thailand genaamd Richeliew Rock en gelegen in de omgeving van Surin Eilanden. De duikplaats zelf is bedekt met zachte koralen, die zoveel verschillende soorten herbergen. Het is zeker een must, als je een scuba duiker bent.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Ik maak me meestal niet al te veel zorgen over accommodatie, aangezien mijn doel altijd de natuur rondom is, maar toen ik Railay bezocht, heb ik echt genoten van Railay Bay Resort.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Mijn eerste tip voor mensen die Thailand bezoeken, is over de lengte van het verblijf, ik heb altijd het gevoel, hoe langer, hoe beter. Een andere tip is, probeer niet alles te plannen, want geweldige ervaringen zullen er waarschijnlijk voor zorgen dat je op een gegeven moment je plan moet veranderen in Thailand.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Er is niet veel zinnigs over te zeggen, maar ik hou erg van “Mai Pen Rai” wat “Geen zorgen” of “Maakt niet uit” betekent, technisch gezien niets bijzonders, maar er zit altijd een gevoel van vriendelijkheid achter.

#9

Prachtige onderwaterwereld van Thailand

De eennalaatste foto gaat over het eenvoudige. Het maakt niet uit waar je bent in Thailand, als je bij de zee bent, ga dan de onderwaterwereld verkennen, let op de details, zoals deze zeeveer, of de poliepen van de koralen, of wat je aandacht trekt. Het is een wonderlijke nieuwe wereld.

#10

Een walvishaai in de wateren van Thailand

Hier is een Walvishaai (de grootste vis ter wereld) op bezoek in de wateren van Koh Phi Phi. Ongeacht de grootte, is de walvishaai een van de meest volgzame van de oceaan. Hen heel soepel zien zwemmen is zeer dankbaar. Deze exacte van de foto wordt beschouwd als een juveniel en heeft een lengte van ongeveer 5 meter, maar een volwassene kan tot 12 meter lang worden.

Welk type / merk camera gebruik je?

Ik heb gekozen voor een compact camera die gemaakt is gericht op onderwaterfotografie. Het is een Olympus TG6. Ik fotografeer ook met SeaLife groothoek nat objectief, een paar INON S2000 flitsers (flash) + alle apparatuur om het onder water te dragen.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Ik publiceer een aantal van mijn foto’s op mijn Instagramaccount.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Marc Alvez is een zeer getalenteerde fotograaf met een bijzondere waarneming, zijn foto’s tonen sterke emotie.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top