fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

China Town Gate at Yaowarat Road in Bangkok, Thailand
China Town Gate at Yaowarat Road in Bangkok, Thailand

IN THE PICTURE #52

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand!

YES, dachten we toen Khun Kittikun T. aka Yong zei dat hij ook mee wilde doen aan onze In the Picture rubriek! Of het nou straat- natuur of portretfotografie is deze topfotograaf is van alle markten thuis! We zijn nu bijna precies een jaar verder met deze rubriek en erg verheugd dat we ook dit jaar een aantal van zijn favoriete foto’s hier mogen tentoonstellen! Welkom Yong!!! 

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo allemaal!

Mijn naam is Yong, geboren en getogen in Bangkok. Ik begon met fotografie toen ik 16 jaar oud was. De reden, Ik was een een uitwisselingsstudent in Chili en ik voelde dat ik deze herinneringen en momenten wilde vastleggen om te bewaren als ik aan Chili dacht.

Nu jaren later maak ik nog steeds met veel plezier foto’s! Geniet ervan!

Groeten uit Bangkok!

Yong

#1

Phu Kradueng (Kanchanaburi) in Thailand

De foto is met de XPro3 gemaakt in Phu Kradueng gelegen in de provincie Loei. Hij is genomen tijdens de opkomende zon en wat heb ik die tijd daar genoten van de prachtige natuur en omgeving.

#2

Boeddhistische monnik op het spoor in Sisaket, Thailand

De foto is genomen met de Xpro2 in Sisaket, een provincie in de Isaan. Ik zag ‘s avonds een monnik de spoorweg oversteken en wilde meteen deze foto maken.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Mijn favoriete bestemming in Thailand is Phu Kradueng in de provincie Loei (noordoosten van Thailand). Ik heb het deze provincie o.a. in 2020 bezocht. Ik hou van Phu Kradueng omdat het moeilijk is om deze bestemming te bereiken. Ik heb 6 uur gelopen en geklommen! Tijdens mijn tocht dacht ik veel na over verschillende dingen terwijl ik naar de schoonheid van de natuur keek.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ik ben van plan om in de toekomst naar o.a. Chiang Mai en Pai te gaan.

#3

Een oud Boeddhastandbeeld in Sukhothai, Thailand

De foto is genomen met de XPro2 in Sukhothai. Het kostte me zes uur om vanaf Bangkok naar Sukhothai te rijden. De tempel waar ik deze foto nam is een oude tempel. In Suktothai kunnen wij veel van onze geschiedenis bestuderen.

#4

Ochtend op een strand in Pattaya, Thailand

De foto is genomen met de X100T bij Sattahip Sea in Pattaya. Op die dag ging ik ‘s morgens naar de tempel en kwam ‘s avonds naar de zee. Ik zag mensen en honden vrolijk spelen op het strand vlak voordat de zon onderging. Het is een foto waarbij ik de goede relatie tussen mensen en honden zag.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Ik raad aan om naar Koh Tao te gaan. Het is een prachtig eiland met perfecte natuur op het land en onder water!

Waar eet je het liefst?

Ik hou van de Pad Thai op Yaowarat Road in Bangkok. Het Pad Thai-tentje heet Pud Thai Kikuya en bestaat al heel lang. De Pad Thai is echt zo ontzettend lekker! Ik heb de locatie op Google Maps aangegeven mocht je hier willen eten.

#5

Zonsondergan bij Koh Talu in Thailand

De foto is gemaakt met de X100T bij Koh Talu. Ik heb deze foto genomen net voordat de zon onderging. Ik nam een boot van het eiland voor het geval ik op inktvis kon vissen voor het avondeten.

#6

Resort in Koh Tao, Thailand

De foto is genomen met een Xpro3 op Koh Tao. Het is een uitzicht vanaf het View Point Resort waar mijn vrouw en ik samen naartoe zijn gegaan tijdens Songkran. Het is een reis waar ik heel veel van genoten heb! Mede dankzij de goede sfeer, het heerlijk eten en perfecte service door het personeel van het View Point Resort in Chalok Baan.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Ik bezoek dit soort plekken vrijwel nooit dus kan deze vraag niet beantwoorden, sorry.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Mijn favoriete gerecht is Pad Krapow! Dit is rijst met daarop geroerbakt varkensvlees en basilicum (holy basil). Het is een heerlijk gerecht, makkelijk te vinden en niet duur.

#7

Phu Kradueng Park tijdens de zonsopkomst in Loei, Thailand

Deze foto werd genomen met S20 Ultra op Phu Kradueng in een ochtend in 2020. Het was een mooie heldere ochtend. De vrouw op de foto is mijn vrouw, we kwamen hier samen voordat we trouwden. Men zegt dat deze plek de ware liefde zal bewijzen, want voordat wij de top van de berg konden bereiken moesten we elkaar met uitputting tegemoet treden. Dus sommige koppels zien elkaars ware persoonlijkheid en beëindigen meteen hun relatie op deze plek. En wij? Wij zijn nog steeds samen 555.

#8

Siam BTS Station in Bangkok, Thailand

De foto is genomen met de Xpro2 in op het BTS Station Siam in Bangkok. Het is een foto van een hoop mensen die gehaast reizen. We kunnen deze beelden elke dag zien tijdens de ochtend- en avonduren in dit drukke gebied van Bangkok wat Siam Square heet.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Mijn favoriete accommodatie is het View Point Resort in Chalok Baan op Koh Tao. De natuur is er wonderschoon, het resort heeft een mooi uitzicht en de service is er geweldig!

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Ga ook eens buiten eten, ik bedoel buiten de restaurants en lekker op straat. Street food in Thailand is heerlijk!

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Wat misschien wel handig kan zijn is links en rechts. Links is sai in het Thais en rechts is khwa.

#9

Wat Arun in Bangkok, Thailand

De foto is gemaakt met Xpro3 bij Wat Arun in Bangkok. Om deze foto te maken heb ik een uur na zonsondergang gewacht.

#10

Vlakbij de Wooden Mon Bridge in de provincie Loei

De foto is genomen met een Xpro2 bij de Wooden Mon Bridge in Kanchanaburi. Op de foto is een persoon en een monnik die naar een oude tempel lopen. Het was een rustige sfeer en ik voelde vrede in mijn geest.

#11

China Town Gate at Yaowarat Road in Bangkok, Thailand

De foto is met de XPro3 genomen op Yaowarat Road, bij de China Town Gate in Bangkok. Het kostte me een uur om deze foto te maken. Ik wilde dat de bus op de foto kwam te staan. Ik heb dus lang moeten wachten voor deze shot…

Welk type / merk camera gebruik je?

Ik gebruik een Fuji xpro3 en een Fuji x100T.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Ik zou het leuk vinden als jullie mij komen volgen op Instagram.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Check deze fotograaf op Instagram, hij is erg goed!

#12

Een kat die over een straat in Bangkok loopt

Deze foto is genomen met Fuji xpro3. Op een doodnormale dag ging ik wandelen en lunchen en zag ik deze kat lopen. Dus maakte ik deze foto en noem deze afbeelding “Cat me if you can”…

#13

Seagulls while sunset at Bang Pu Recreation Centre near Bangkok, Thailand

De foto is genomen met de X100T bij Bang Pu Recreation Center (Bangkok) voor zonsondergang. Soms ga ik hier heen om foto’s te maken van de vogels en de zon. Als ik naar de vliegende vogels kijk, voel ik me vrij. Daarom heb ik deze foto genomen en bewaard voor als ik inspiratie nodig heb voor mijn leven.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top