fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

De Chuam Mitr Tunnel in Bangkok
De Chuam Mitr Tunnel in Bangkok

IN THE PICTURE #50

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand!

Hoppa nummer 50!! We zijn bijna een jaar verder met onze In the Picture rubriek en voor deze vijftigste editie hebben we niemand minder dan Clint Kovacs gevraagd. Clint wordt door velen geroemd voor zijn supermooie foto’s op Instagram en daar zijn we het helemaal mee eens! Blij dat we een aantal persoonlijk favoriete foto’s van deze vriendelijke Amerikaan uit Bangkok mogen tonen! Thanks Clint, we hopen snel een kop koffie in Bangkok met je te drinken! 

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Beste lezers van Thailand Magazine,

Ik ben Clint Kovacs en kom oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Ik woon momenteel in Bangkok, Thailand en werk als UX Design Lead voor een ontwerpbureau in Bangkok. Fotografie begon als een manier om momenten in mijn leven te archiveren. Ik wilde dat die momenten de essentie zouden vastleggen van hoe ik me op dat moment voelde, dus begon ik een interesse te ontwikkelen in belichting en sfeer.

Groeten uit Bangkok,

Clint

#1

Yaowarat Road in Chinatown tijdens de nacht in Bangkok

Mijn laatste foto voordat Covid-19 opsteeg van een straatverkoper van voedsel. Deze foto maakte ik in Yaowarat Road (Chinatown in Bangkok).

#2

Een lotusbloem bij de Wat Anongkharam Worawihan

Een lotusbloem in volle bloei bij Wat Anongkharam Worawihan. Ik koos deze foto omdat het een belangrijke plek voor me was in mijn persoonlijke reis.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Bangkok, Thailand. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor het stadsleven en Bangkok is echt de “Stad van het Leven”. Thailand heeft vele mooie bestemmingen, maar het middelpunt is nog steeds waar mijn hart ligt; Bangkok.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ik zou graag wat tijd doorbrengen in Phang Nga, net ten noorden van Phuket. Ik had de kans om er doorheen te rijden en was onder de indruk van hoe de natuurlijke omgeving en de cultuur zowel kleurrijk als levendig waren.

#3

De Wat Arun aan de Chao Phraya rivier in Bangkok

Zonsondergang over de Chao Phraya rivier met de Wat Arun op de achtergrond.

#4

Een wachter waakt over het Thaise Ministerie van Defensie in Bangkok, Thailand

Een wachter waakt over het Thaise Ministerie van Defensie in Bangkok.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Ik zou altijd aanraden om naar het noorden te gaan, een bepaalde plaats zou Mae Hong Son zijn vanwege de authenticiteit en, natuurlijk, de prachtige bergen.

Waar eet je het liefst?

Hoewel dit erg moeilijk te zeggen is in Thailand omdat het eten over het algemeen zo goed is, is er één die me te binnen schiet: KOPITIAM By Wilai in de oude stad van Phuket. Het wordt gerund door een Thais echtpaar dat Chinese voorouders heeft. Het eten weerspiegelt de mix van Chinese en Thaise smaken en is consequent uitstekend elke keer dat ik ben geweest. 

#5

Boeddhistische monnik bij de Wat Ratchabophit Sathitmahasimaram Ratchaworawihan in Bangkok

Een Boeddhistische monnik bewondert de architectuur van de Wat Ratchabophit Sathitmahasimaram Ratchaworawihan. Dit is mijn persoonlijke favoriete foto die ik heb genomen; de monnik dacht even na voordat hij een ceremonie leidde waarin hij de hoofdrol speelde.

#6

Sol Heng Tai Mansion in Bangkok (Chinatown)

Hoewel dit een van de meest gefotografeerde locaties in Bangkok is (Soi Heng Tai Mansion – een oud huis in Chinatown), was ik erg blij met de natuurlijke balans en compositie van deze foto. Het was een van die dagen waarop alles goed uitpakte en dit is een van mijn favoriete locaties in Bangkok.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Een van mijn favoriete bars in Bangkok is Baan Rim Naam, in Taladnoi. Het is momenteel tijdelijk gesloten vanwege de Covid-19 beperkingen (geschreven eind augustus 2021), maar het is een van de mooiste zonsondergang bars met uitzicht op de rivier die ik in Bangkok heb bezocht. De Taladnoi buurt is ook fascinerend, dus de wandeling van en naar de bar is net zo leuk als de bestemming.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Het is te moeilijk om een favoriet Thais gerecht te kiezen, maar het gerecht dat ik het vaakst bestel is Khao Man Gai (ook bekend als Singaporese kip met rijst). Het is eenvoudig en altijd lekker.

#7

Straatverkoper in Chinatown aan de Yaowarat Road in Bangkok

Yaowarat Road in Bangkok. Weer een straatverkoper die zijn kunsten vertoont (zie foto 1), maar deze keer met maskers op en het is duidelijk dat Covid-19 Thailand heeft getroffen.

#8

De Skyline van Bangkok met op de achtergrond de ManNakhon Tower

Uitzicht op de wijk Sathorn in Bangkok tijdens zonsondergang. Het meest opvallende gebouw is natuurlijk de King Power MahaNakhon, maar het hele centrale zakendistrict is verlicht als de zon ondergaat.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Mijn thuis is mijn favoriet, maar als ik een andere zou moeten kiezen, ben ik gek op The Slate gelegen aan Nai Yang Beach op Phuket.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Reizen in Thailand biedt zo’n breed scala aan ervaringen. Iedereen komt met een ander soort reis in gedachten, maar ik zou aanraden om verder te kijken dan de meest populaire plaatsen, want het is een zeer veilig land en het is moeilijk om verkeerd te gaan.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Ik denk dat het meest nuttige Thais dat ik geleerd heb de nummers zijn. Als iemand van plan is om meer dan een paar weken in Thailand door te brengen, zijn de getallen niet zo moeilijk te leren, maar waarschijnlijk wel het meest nuttig om je te kunnen verplaatsen.
0 = sun
1 = nueng
2 = song 
3 = sam
4 = si
5 = ha
6 = hok
7 = chet
8 = paet
9 = kao 
10 = sip
100 = roi
1.000 = phan
10.000 = muen
100.000 = saen
1.000.000 = lan

#9

De Chuam Mitr Tunnel in Bangkok

De Chuam Mitr Tunnel verbindt twee winkelcentra. Hoewel het op een bunker lijkt, worden er het hele jaar door seizoensgebonden decoraties aangebracht. Deze foto vertegenwoordigt het ontmoetingspunt van commercialiteit en traditionalisme.

#10

De ingang van de Ratchabophit Sathitmahasimaram Ratchaworawihan in Bangkok

Wat Ratchabophit Sathitmahasimaram Ratchaworawihan’s ingang. Ik bezocht het tijdens mijn eerste reis naar Thailand in 2013 en miste enkele van de mooiste architectuur denkbaar. Sinds ik later datzelfde jaar naar Thailand ben verhuisd, ben ik tientallen keren teruggekomen om foto’s te maken en de schoonheid in me op te nemen.

Welk type / merk camera gebruik je?

Ik heb verschillende camera’s, maar ik heb altijd gehouden van mijn oude Sony a6000 en gebruik het nog steeds tot op de dag van vandaag.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

De plek waar ik de meeste content over Thailand post is op Instagram

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Hoewel hij net terug is naar Europa, ben ik dol op de foto’s van Erik Werner op Instagram. Hij is niet alleen een geweldige kerel maar ook een serieus getalenteerde fotograaf die een geweldig oog heeft voor scènes en sfeer en toon perfect vastlegt.

#11

Sathorn Unique Tower in Bangkok

Sathorn Unique Tower ook wel de Ghost Tower in Bangkok genoemd. Een overblijfsel van de financiële crisis van 1997-1998

#12

Een Boeddhabeeld vlakbij Rawai Beach op Phuket, Thailand

Ik denk dat dit het verborgen juweeltje vlakbij Rawai Beach op Phuket is te vinden.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top