fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Uitzicht vanaf Vertigo Rooftop and Moon Bar in Bangkok
Uitzicht vanaf Vertigo Rooftop and Moon Bar in Bangkok

IN THE PICTURE #47

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand!

Ploy is weer zo’n supergoede fotograaf die we sinds het begin van onze rubriek In the Picture graag hadden willen showen! En dames en heren hier is ze dan! Deze geweldige fotograaf uit Bangkok is er een die jullie echt moeten gaan volgen op Instagram. Ploy is te vinden onder de naam Gypsypianist en check haar maatje Dima overigens ook die we onder In the Picture #43 al hebben staan.

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo iedereen,

Mijn naam is Ploy Surakkhaka (maar je mag me gewoon Ploy noemen natuurlijk) of sommigen van jullie kennen me misschien van Instagram genaamd Gypsypianist.

Ik ben geboren in Bangkok maar opgegroeid in de provincie Petchburi, de poort naar het zuiden van Thailand. Momenteel woon ik in Nonthaburi met mijn familie. Mijn persoonlijke leven is vrij normaal, ik werk als lerares en geef daarnaast ook pianoles.

Ongeveer vier jaar geleden begon ik me te verdiepen in fotografie. In die tijd wist ik niet zeker voor welk type of stijl van fotografie ik moest gaan, dus probeerde ik van alles uit en kwam uit bij stadsgezichten. Het maakt dat ik meer geniet van het verkennen van elke plek.

Hopelijk genieten jullie nu weer van mijn ingezonden afbeeldingen voor Thailand Magazine!

Het allerbeste uit Thailand!

Ploy

#1

Phra Pathom met reusachtige Chedi in Nakhon Pathom

Ik had geluk met deze foto. Het was tijdens Loy Krathong 2020 (vorig jaar) en ik herinner me dat ik terugreed van Pattaya rechtstreeks naar Nakhon Pathom alleen voor dit! Dit is overigens de Phra Pathom Chedi die je hier ziet.

#2

De Loha Prasat (Wat Ratchanadda) in Bangkok

Deze foto is genomen met mijn telefoon. Ik wachtte lang op een monnik die voorbij zou komen, maar toen zag ik deze coole dame met een stoel voor me langs lopen. De tempel waar deze foto is genomen heet de Loh Prasat (Wat Ratchanadda) en ligt in Bangkok.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Er staan zoveel bestemmingen in Thailand op mijn lijst die ik echt opnieuw wil bezoeken, zoals Chiang Mai, Kanchanaburi en Krabi (waaronder Railay). Vanwege hun unieke charme en ook omdat ze in verschillende delen van Thailand liggen. Het eten en de cultuur van elke plaats zijn altijd interessant om te zien.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ubon ratchathani, Ratchburi, Petchabun, Trang, en het zuiden van Thailand.

#3

Rotonde bij Chinatown in Bangkok

Deze plek was de plek waar ik mijn stadsgezicht-stijl begon en ligt aan het begin van Chinatown in Bangkok.

#4

Chinatown in Bangkok tijdens de avond

Ik hou altijd van de vibes van Chinatown, maar het is wel veranderd sinds de pandemieën begonnen. Je kunt zien dat sommige van de neonreclames niet meer branden en dat is jammer.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Ik had zo’n geweldige tijd in Koh Chang en Railay Beach. Als je niet kunt kiezen tussen het strand of de bergen, dan zijn deze twee plaatsen het antwoord. Deze eilanden (Railay is eigenlijk een schiereiland) hebben zulke mooie stranden en leuke vibes, vooral Koh Chang.

Waar eet je het liefst?

Het is zo moeilijk om specifiek te zijn over een straatstalletje, maar ik zou gaan voor deze Dong Mun Lek Beef Noodles (ก๋วยเตี๋ยวเนื้อวัดดงมูลเหล็ก) die ik en mijn familie het liefste bezoeken of bestellen.

#5

Terminal 21 in Pattaya

De Terminal 21 in Pattaya is een van mijn favoriete winkelcentra van Pattaya, natuurlijk voor de fotografie.

#6

Bangkok gezien vanuit een vliegtuig

Ik nam deze foto in het vliegtuig boven Bangkok op weg naar Singapore met mijn vriend en ik vond het landschap en de bochtige vorm van de Chao Phraya rivier erg mooi.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

De drie onderstaande locaties vind je in Bangkok:
Changwon Express – Een ambachtelijke Koreaanse fusion plaats waar je lekker bier kunt drinken. De eigenaar van deze bar is zo vriendelijk en de bar zelf is werkelijk prachtig. 
Trok Silom – Een leuke mini rooftop bar met uitzicht op Silom en natuurlijk de BTS-lijn.
Sky Train Jazz Bar – Gezellig met uitzicht op het Victory Monument. (Google Maps geeft overigens aan dat deze locatie permanent gesloten is maar wellicht gaat deze leuk bar weer open na Covid-19).

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Ik hou van noedels en iets simpels als Krapow. Geen reden, hou er gewoon van 🙂

#7

Een fietser in Bangkok terwijl er twee BTS treinen elkaar kruisen

Ik hou er persoonlijk van om treinen vast te leggen, dus je zult zien dat veel foto’s op mijn IG feed treinen bevatten.

#8

Twee precies dezelfde treinen in Bangkok

Geduld is een van de dingen die ik heb geleerd van fotografie, vooral toen ik deze foto maakte. We zijn twee keer naar deze plek gegaan, want de eerste keer reed er geen trein op die dag, dus moesten we nog een keer terug. Maar het was leuk!

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Als je in Bangkok de kans krijgt om in Chinatown te verblijven, raad ik je het Shanghai Mansion Bangkok aan, gewoon om de sfeer van Chinatown te complimenteren met de Chinese stijl van decoreren van deze plek.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Wees ruimdenkend en altijd klaar voor iets nieuws. Leer een paar woorden of zinnen om het leven gemakkelijker te maken bij het verkennen van Thailand.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Arai Kor Dai – Whatever
Khob Khun Ka (voor vrouw) Krub (voor man) – Dank u / Dank je
Jai Yen Yen – het betekent kalmeer maar we gebruiken dit vaak om de andere persoon te vertellen dat iemand zich meer moet ontspannen / Doe maar rustig aan.

#9

De Wat Paknam in Bangkok

Ik heb de vorderingen van dit Boeddhabeeld bekeken vanaf ons balkon. Zo ontzettend indrukwekkend! Mocht je nieuwsgierig zijn naar de naam van deze plek in Bangkok, het is de Wat Paknam Phais Charoen en er gaan regelmatig Klongtours in Bangkok langs.

#10

De liggende Boeddha in de Wat Pho tempel in Bangkok

Ik weet dat velen van jullie deze plaats in Bangkok kennen, de Wat Pho. Ik koos deze foto omdat het een mooie en rustige middag was die ik en mijn vriend hadden. We besloten om dit gebied te verkennen en natuurlijk vergaten we niet om dit iconische liggende Boeddhabeeld vast te leggen.

Welk type / merk camera gebruik je?

Mijn belangrijkste camera’s zijn Olympus OMD EM10 M2 en Canon 5D of mijn telefoon, een Huawei.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Ik post mijn foto’s meestal op Instagram, dat ook gelinkt is aan mijn FB pagina, en ik ben begonnen om meer op Twitter te posten. Hier zijn mijn social mediakanalen.
Instagram – @Gypsypianist
Facebook – @Gypsypianist | Queen of Vacation
Twitter – @polypolybz

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Ik zou Don Amatayakul aanbevelen Hij heeft zo’n fantastische collectie foto’s van Thailand.

#11

Een tempel in Bangkok

Het was de eerste keer dat ik deze tempel (Wat Benchamabophit Dusitwanaram) bezocht en helaas was hij gesloten wegens Covid-19. Het was niet gemakkelijk om deze foto te maken, maar met het juiste gezelschap, zijn we er uiteindelijk toch in geslaagd om wat foto’s te maken.

#12

Uitzicht vanaf Vertigo Rooftop and Moon Bar in Bangkok

Ik denk dat het leuk is om rooftop bars / sky bars in Bangkok te bezoeken die een mooi uitzicht over de stad bieden, zoals deze plek. We hadden een geweldige tijd en kregen een heleboel foto’s van deze prachtige rooftop bar genaamd, Vertigo and Moon Bar bovenop het Banyan Tree Bangkok. Zorg ervoor dat je deze plek op een lijstje zet de volgende keer dat je Bangkok bezoekt.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top